ליגת העל מחזור 8: השדים של טדי? קונצרט לפנתיאון של בית״ר ויצחקי ב-10 שחקנים על מכבי ת״א

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י הרצליה עד המוות, ‏26/10/24.

?

שוב טדי, שוב משחק גדול - בית״ר או מכבי?

הסקר סגור ‏29/10/24.
  1. יצחקי ובית״ר שוב עושים את זה

4 הצבעות
    40.0%
  2. האלופה ממשיכה לנצח

4 הצבעות
    40.0%
  3. תיקו תיקו שיוויון

2 הצבעות
    20.0%
  1. Butragueño מנהלים

במשחק של ריאד מדריד העונה אנדריק עשה מהלך על הקו, עבר שחקן, שמשך אותו 2 מטרים מקו הרחבה עד שנכנס פנימה, ורק בתוך הרחבה נפל, השופט שרק לפנדל והבנתי שגיבו אותו, כי החוקה קצת השתנתה, ונותנים כדור עונשין מאיפה שהשחקן איבד את היתרון, וכמו אתמול, קאני איבד את היתרון (=נפל) על הקו הרחבה = פנדל.

אבל כמו שאמרתי, אני לא מצפה ממך לחשוב שזה פנדל, בדיוק כמו שטענת שזה 10000% בתוך הרחבה:
    https://www.sport5.co.il/Sip_Storage/FILES/7/size475x318/1448457.Xxx
    (צריך לשנות לפורמט J.PG...)

2. oranfu Member

חשבתי מכל הדיבורים שהפנדל גבולי.
    רואה את הסרטון שהעלו פה ולא מבין (סתם, מבין לגמרי, יש להם מכונת פרופגנדה משומנת), שלמה בבירור דורך לו על הרגל על קו הרחבה.

3. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

זהבי? הוא שחקן עבר ששכח להודיע. יש פה כמה אוהדי מכבי, אני בספק אם תמצא אחד מהם שיגיד לך שהוא עדיף על דין דוד.

גאנם? ראיתי אותו בהפועל, יש לו איכויות מסוימות ואני אפילו מבין את ההיגיון בלהביא אותו כפלסטר במקום פיירו, אבל הוא הדבר הכי רחוק שיש מסקורר, וגם לא מסוגל להישאר כשיר לאורך עונה שלמה.

תורג'מן ומדמון טובים ממנו. בעשרות מונים. בכלל לא הגזמת. אני חושב שאם תקח את הכמות שערים שיש לשניהם ביחד לאורך הקריירה זה פחות מהכמות שערים שיש לו בשנה הקלנדרית האחרונה.

שניהם אחלה כשרונות אבל אני בספק גדול שאם תשים אותם בחיפה ותתן להם לשחק כל משחק הם יסיימו את העונה עם יותר שערים ממנו. דין דוד אולי לא ידפוק שער כמו של תורג'מן נגד באר שבע, אבל אין מישהו שמתקרב אליו בלהציק להגנות ולהגיע למצבים. נדיר שאני רואה משחק של חיפה בליגה ויש בלם שמצליח לשמור עליו כמו שצריך. אפילו השקעתי ומצאתי לך נתון, לדעתי ממש הזוי לחשוב שהבדל כל כך קיצוני הוא רק כי היוצרים של חיפה מטורפים לעומת של מכבי/בית"ר/באר שבע.

https://imgur.com/a/jA8yGiU

ולגבי הנבדלים, לך לליגה האהובה עלייך בעולם, תבדוק על רשימת השחקנים עם הכי הרבה אופסיידים, ותראה שמדובר ברשימה של שחקנים מרשימים ולא להפך. להגיע להרבה נבדלים מעיד על חוסר התמצאות (בטח כשמדובר במשהו מוגזם כמו אמבאפה בקלאסיקו האחרון) אבל מעיד גם על חלוץ שמנסה כל הזמן לנוע ללא כדור ולברוח לבלמים שלו, ושמבין את שחקני הקישור שלו.

4. Butragueño מנהלים

קשה לי לנהל את הדיון הזה כשהקריטריון הבודד שאתה עובד מולו זה "אם תקח את כמות השערים שיש לשניהם ביחד לאורך הקריירה...".
    דור תורג'מן, ביחס לדקות משחק, כובש מלא. הוא כובש מול מגוון הגנות - צפופות, פיזיות, בנגיחה, במתפרצת, בנגיעה. לכן לא - לא הגזמתי.
    וגם לא צריך לראות את כמות השערים, רואים את ההצטרפות, את הדריבל, את המיקום הנכון ושיתוף הפעולה שלו עם אלה שלצידו.

מה אנחנו רואים אצל דין דוד? כמעט 10 בעיטות לשער במשחק, לעיתים זה נגמר בשער אחד, לפעמים בלי שערים כלל. בעיטות "בעיניים עצומות". כמו השער מול בית"ר, קיבל כדור ופשוט בעט בלי להסתכל. זה היה דרדל'ה על הדשא לאמצע השער, שעבר לשוער בין הרגליים. אתה אוהב לספור אני רואה, תספור לי בבקשה את כמות השערים של דין דוד מתוך רחבת ה-5, לעומת החלוצים האחרים. הוא לא חלוץ שיוצר לעצמו מצבים, גם לוקח החלטות גרועות (כמו להיכנס לנבדלים למשל). להבקיע 20 שערים בעונה, מתוך 250 מצבים קורצים, זה לא נקרא "החלוץ הכי טוב בליגה בקלות. הלאנד במונחים של ליגה ישראלית", זה אולי "חלוץ".

ולגבי זהבי? שונא אותו, בכל מובן המילה. ועדין, מלביש אותו 3 פעמים לפני דין דוד, גם היום.

נערך לאחרונה ב: ‏29/10/24
  5. alexshw Member

אז אתה לא מבין את עקרונות המשחק של בכר. וגם במספרים בשנתיים אחרונות דינדה יותר מרשים, אם תוריד גם לזהבי את הפנדלים.

6. Butragueño מנהלים

אני מבין את עקרונות המשחק של בכר, אני לא מבין את הטענה "החלוץ הכי טוב בליגה בקלות. הלאנד במונחים של ליגה ישראלית".

בעקרונות המשחק של בכר, רודריגז היה אול-אראונד שנכנס לאמצע מעמדת המגן השמאלי.
    זה אומר שהוא המגן השמאלי הכי טוב בליגה בקלות? אלפונסו דיוויס במונחים של ליגה ישראלית?

oranfu אוהב/ת את זה.
  7. oranfu Member

ברור שהוא מתאים מבחינת הסגנון שלו, אבל אני לא יכול להתעלם מהחסרונות שלו.
    הוא צריך המון מצבים בשביל להבקיע. ולא חצאי מצבים אלא מול שוער, ממרכז הרחבה. אנחנו לא מתלוננים כשהוא לא מבקיע בבעיטה מ-25 מטר או משהו כזה.
    כן, הוא מגיע להרבה כאלה, אבל אני לא זוכר את החלוץ האחרון במכבי חיפה של בכר (ואפילו של דגו למען האמת) שלא הגיע להרבה מצבים. אנחנו קבוצה מאוד התקפית כשרוב הקבוצות פה מתגוננות מולנו אז הרבה מהמשחק הוא ברחבת היריב.
    אז זה אמנם לזכותו שהוא מגיע להרבה מצבים, אבל אני בספק אם זה איזה משהו שלא נקבל מלא מעט חלוצים אחרים.

הבעיה השניה היא כמובן שהוא נתפס בנבדל כל כך הרבה שאפשר להשתגע. הוא משחק כאילו אין חוק נבדל, הוא מסתכל על קו ההגנה ועושה את התנועה שלו (או סתם עומד בנבדל) בלי שום התייחסות אליהם.
    לתת את הדוגמה של אמבפה בקלאסיקו האחרון זה הגנה על דוד? זה היה משחק מזעזע של אמבפה, אבל נבדלים כאלה הם הסטנדרט אצל דינדה.
    וזה לא בדיוק הגנות איכותיות ומתואמות שתופסות אותו בכל כך הרבה נבדלים...

כמובן שאין לו כמעט שום יכולת לייצר לעצמו מצב, אבל זה פחות מפריע לי.

יחד עם הדברים שכתבתי פה, הבעיה העיקרית שלנו השנה היא שהוא החלוץ היחיד בסגל. מילא שאם הוא בתקופה רעה אין לנו אופציה אחרת, אבל מה קורה אם הוא חס וחלילה נפצע? איך הולכים לעונה עם חלוץ אחד בסגל?
    אני חושב שבמקום פיירו היה צריך להגיע חלוץ זר ברמה ואז הייתי חי בהחלט בשלום עם דינדה.
    הוא לא חלוץ רע, אבל הוא ממש לא איזה עילוי ביחס פה לליגה. הוא חלוץ ישראלי כמעט גנרי.
    ואני לא בעד להחליף אותו בגאנם או לא יודע מי, פשוט שיהיה חלוץ נוסף (זר) טוב ממנו בסגל.

8. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

@Butragueño

כן? זה הקריטריון היחיד? נראה לי שהבאתי עוד כמה טיעונים, אין צורך לזלזל ככה.

דור תורג'מן השנה עם שער כל 99 דקות, דין דוד כל 83 דקות.
    דור תורג'מן שנה שעברה עם שער כל 169 דקות, דין דוד כל 97 דקות.

הם משחקים וכובשים מול אותן הגנות בליגה, אז לא הבנתי מה הכוונה שדור תורג'מן עושה את זה נגד הגנות צפופות ופיזיות. אין הגנה בליגה שמצליחה להתמודד עם דין דוד.
    דור תורג'מן יותר מגוון? נוטה להסכים, זה כנראה גם הופך אותו לפוטנציאל יותר גדול להצליח באירופה מדין דוד. אבל בדברים שדין דוד טוב בהם, הוא עושה אותם מספיק טוב כדי להיות דומיננטי בליגה יותר מכל חלוץ אחר, גם אם אין לו דריבל מרהיב.

אני אכתוב שוב פעם את הנתון - דין דוד עם 10.18 שערים צפויים השנה (בלי פנדלים), מקום הבא אחריו גיא מלמד עם 4.72. גריטה החלוץ הפותח של באר שבע עם 2.37. מיירון ג'ורג' הפותח של בית"ר עם 2.88. דור תורג'מן 1.19 (החסיר הרבה השנה, אז נגיד תנרמל לו את זה לכמות דקות של דוד ותהיה בערך ב2). איך אתה מסביר את ההבדלים האלה? למה דין דוד לדעתך מגיע להרבה יותר מצבים? היוצרים של חיפה כל כך יותר טובים משל כל הקבוצות האלה? באר שבע לא קבוצה התקפית העונה? מכבי לא יושבת במשחקים שלה על הרחבה של היריבה?

עונה שעברה הנתונים היו דומים ומניח שגם לפני שנתיים.

כן, הוא די מחמיצן. עדיין עדיף חלוץ שמגיע ל200 מצבים בעונה וכובש 20 מאשר חלוץ שמגיע ל50 מצבים בעונה וכובש 10.

הטענות פה של אוהדי חיפה שחלוץ גנרי אחר בליגה היה עושה דברים דומים, כל כך אבל כל כך חסרות מודעות. חבל שאתם לא יכולים להתחלף שנה ולאהוד איזה חדרה או אשדוד, שתבינו מה הרמה הממוצעת פה.

alexshw אוהב/ת את זה.
  9. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

קאני דורך על הקו כשהוא נוגע בקרקע, המגע נעשה לפני כן, באוויר, כאשר רז שלמה מקדים אותו לכיוון הקו ונמצא בעצמו מחוץ לרחבה.
    זה לא פנדל. אתם נהנתם מזה וזה בסדר, אני פשוט הגבתי לזה שאתה ניסית לסובב את זה כאילו הואר עמד לצד מכבי וזו גניבת דעת. שניר לוי היה מוכר גרעינים ללא אבא וניהל את המשחק נורא ואיום.
    לולא הץגובה הזו שלך, בכנות, לא הייתי מגיב כאן. כבר כתבתי - אין לאוהדי מכבי מה לעשות כאן ולא נראה שזה מפריע למישהו מהמנהלים.

אשאל שאלה כזו - נגיד שהוא פוסק מלכתחילה עבירה מחוץ לרחבה - האם הואר היה מתקן לפנדל? בחיים לא, זה מופרך.

10. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

יש הבדל בין עבירות של משיכה בחולצה, בהן באמת יש את המובן של איבוד היתרון כי שחקן יכול תיאורטית לרוץ ללא הפסקה כשמושכים לו בחולצה, לבין הכשלה בתיקול. בעבירות של תיקול מתייחסים לרגע המגע, כי הוא זה שיוצר את איבוד השליטה.
    שחקן יכול לתקל יריב חצי מטר מחוץ לרחבה והיריב יעוף מטר קדימה, בתיאוריה. זה לא אומר שזה פנדל.

לגבי המקרה שציינת - השחקן שלכם עומד סמוך לקו הרחבה כשכף רגלו הימנית כמעט על הקו בערך 15 ס"מ ממנו ואף פחות, והיא החלק הכי קדמי בגופו. רגלו השמאלית בוודאות לכל הפחות על הקו. המגע ביד נעשה כאשר פלג גופו העליון נשען אחורה, אני משער עם דלתא של כ-30 ס"מ ביחס לכף רגלו. זה מעל לסביר שהמגע נעשה בתוך תחומי הרחבה, לטעמי ודאי.

11. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

@orimor2212

לא יכול להתאפק ולשאול, אתה שם לב שעל כל מקרה גבולי שעוזר למכבי אתה תלחם למה הוא היה מוצדק, אבל כל מקרה גבולי שהוא נגד מכבי אתה תלחם למה מדובר בקיפוח חמור? ובכל אחד מהמקרים תדבר בשיא הפאתוס והביטחון, לא משנה כמה גבולי המקרה.

פנדל גבולי לטובת מכבי? "אין שמץ של ספק", "אין מקום לפרשנות", "אתם אונסים את המציאות משנאה למכבי".
    פנדל גבולי נגד מכבי? "שריקה מופרכת", "קיפוח ברור", "עובדתית לא היה פנדל".

אני חייב להבין אם אתה מודע לעניין, כי מהצד מדובר בתופעה פסיכולוגית מרתקת.
    וברור שכל אוהד חוטא בחוסר אובייקטיביות סביב הקבוצה שלו, אבל אצלך זה בין הקיצוניים שראיתי, גם במהות וגם באופן הכל כך החלטי שאתה מתנסח סביב כל מקרה, לא משנה כמה הוא גבולי.

Roma ו-VAR אוהבים את זה.
  12. alexshw Member

דינדה שיפר בחודשים האחרונים את הבעיה הזו של התפסות בנבדל. שוב אם הוא יהיה קר רוח מול השער ואם הוא ייצור מצבים בעצמו, הוא מהר מאוד מתחפף מפה.

13. Don Joan Roman Member

הוא גבולי רק בעיניי מי שאוהד מתא

Roma ו-oranfu אוהבים את זה.
  14. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

א. בערך כל אוהד מתבטא ככה. אף אחד לא אובייקטיבי. למען האמת, זה קצת מצחיק אותי שמזכירים אותי פה שוב ושוב כליצן, תעמולן או כל הודעה אחרת. במחזור הקודם ממש תייגו אותי למרות שלא הייתי חלק מהדיון והמציאו דברים שהייתי אומר. לא אני חסר המודעות פה.
    ב. לחלוטין אונסים פה את המציאות כל הזמן. להזכיר את הסופר פנדל על אדו נגד נתניה כאיזה אירוע גבולי ומפוקפק זה הזוי. אין החלטה שעוזרת למכבי, לא משנה כמה היא מובהקת, שלא זוכה פה להתייחסות של חוסר שוויון וכד'.
    לו היה נשרק הפוך אתמול, והמקרה היה כזה שבו שחקן בית"ר מכשיל שחקן של מכבי, אני הייתי אומר שזה לא פנדל. היפותטי, אי אפשר להוכיח, אבל אומר בכנות. לעומת זאת, כנראה שהיה פה שרשור ארוך על תמנון צהוב ואלכס היה קןרא שוב לעצור את הליגה.

15. VAR Member

מהזוית שאני ראיתי, זה גם היה נראה מחוץ לרחבה. ואני הכי רחוק שאפשר מאוהד מכבי ת"א, תאמין לי.

אבל יכול להיות שאני טועה, לא התעמקתי בזה. יכול להיות שאין אף זוית שמוכיחה חד משמעית איפה היה המגע ובמצב כזה אם נשרק פנדל, הואר לא אמור לתקן.