ליגת העל מח' 15: מכבי ת"א VS. חדרה, מכבי חיפה VS. הפועל י-ם, מכבי נתניה VS. הפועל ת"א

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י alexshw, ‏6/1/24.

1. Butragueño מנהלים

לא קונה את זה ורשמתי קודם.
    לדחוף את חג'ג', סוף, שיבלי לכל מיני עמדות שלא מתאימות להם, לרוב בדקות בהן הקבוצה לא מתפקדת לא נחשב לשלב שחקני בית.

חוץ משלושתם יש את כיוף שזו החלטה שנבעה בעקבות החלטות לא טובות בקיץ, פיינגולד שרק לפני חודש קיבל את הדקות הראשונות, ג'אבר שכבר עונה שלישית שחקן בכיר ורפאלוב שהוא..רפאלוב.

בכר לצורך העניין שילב יותר שחקני בית מבחינת דקות משחק (ג'אבר, לביא, אבו פאני, ארד, רז מאיר).

אם דגו רוצה לבלוט כמאמן של שחקני בית, שייתן לירין לוי ולעומר דהן דקות. ולא לכאלה ש"קל" לתת.

2. Butragueño מנהלים

אגב לקרוא שבמכבי חיפה אומרים ש"פיירו השחקן הכי חשוב במערך שלנו" נותן תחושה של ניתוק במועדון ממה שקורה על הדשא. או שהמערך שלהם בנוי על חוסר תפקוד של החלק הקדמי.

חוץ מזה שהוא לא עושה תנועה, מאוד מוגבל ברגליים ואיטי במחשבה, הייתה תחושה אתמול שהוא אפילו לא ניסה לגשת לכדורים שהתגלגלו קרוב אליו.

oranfu, de Middenweg ו-Sturridge אוהבים את זה.
  3. הרצליה Member

הזמנים השתנו.
    לילד מהרצליה או חדרה הרבה יותר פשוט היום להיות אוהד מכבי חיפה או בית"ר ירושלים ממה שהיה בעבר, החשיפה האדירה של התקשורת, זה שאפשר לראות בטלוויזיה כל משחק ושהכל הרבה יותר נגיש שינה לחלוטין את התמונה.
    העובדה שבעבר קבוצות אירחו משחקים בעיר והיום חדרה צריכה לנדוד לנתניה, נס ציונה בעונה שעברה שיחקה בפתח תקווה, כנ"ל כפר סבא ששיחקה בליגת העל בשנים האחרונות משפיעה בהחלט. אי אפשר לגדל ככה דור אוהדים חדש, בטח לא בקבוצות שאין בהן הצלחות. זה קשה עד בלתי אפשרי. ילד מנס ציונה לא יסע לפתח תקווה בשביל לראות קבוצה במקום האחרון, הוא יסע לבלומפילד ויראה כדורגל.
    מכבי הרצליה עלתה בעונה שעברה לליגה הלאומית אחרי 5 שנים בליגה א', בעקבות העברת המשחקים הביתיים לנתניה כמות האוהדים שעושים את הדרך לנתניה ירדה ביותר מ-50% ממה שהיה מגיע לליגה א' (מספר שהוא גם ככה קטן מאוד).

oranfu ו-חייל שוקולד אוהבים את זה.
  4. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

אבל זה נכון.
    אפשר לדבר על האם זה נכון למכבי חיפה כמועדון (בטח בתקופת בכר אז שיחקתם בסגנון שלא התאים לו) אבל דגו קיבל החלטה בקיץ להתאים את המערך לפיירו, וזה בא לידי ביטוי בצורת המשחק שלכם.
    אגב לא יודע אם דיברו כאן אתמול אבל לדעתי היו גם צריכים לשרוק לפיירו פנדל על התפיסה ברחבה עליו. זה מזכיר לי את נואקמה שבגלל החוזק שלו זכה לפחות שריקות ברחבה על עבירות נגדו.
    עובדתית המערך של מכבי חיפה היום מותאם בשביל פיירו עם הנוכחות הפיזית שלו ברחבה.

דרך אגב בהמשך למה שכתבתי אתמול על העונה של פיירו עד עכשיו (אני חושב שזהבי משמעותי יותר למכבי, אבל עצם העובדה שפיירו לא נופל מזהבי מספרית ובנתונים מלמדת על העונה הטובה שלו עד עכשיו) -
    ״לפי הנתונים בליגת העל, פיירו יעיל בהרבה מזהבי. פיירו מחזיק באחוז המרה (שערים מתוך בעיטות) של 20.4% ו-39.1% אם מסתכלים רק על בעיטות למסגרת, לעומת 13.1% ו-34.6% של זהבי בהתאמה.

פיירו, אגב, גם סחט יותר עבירות מזהבי - 16 לעומת 12, ונתפס בכמות נבדלים גבוהה יותר בהפרש (14 לעומת 4).

בכך, למעשה, פיירו יותר יעיל מזהבי ב-35%. החישוב, אגב, כולל את שני הפנדלים שהבקיע זהבי והפנדל אותו הוא החטיא. פיירו הבקיע פנדל אחד העונה.

המספרים:
    שערים
    : זהבי 9, פיירו 9.
    שערי שדה: זהבי 7, פיירו 8.
    דקות: זהבי 1,136, פיירו 994.
    בישולים:
    זהבי 4, פיירו 1.
    איומים לשער: זהבי 69, פיירו 44.
    איומים למסגרת: זהבי 26, פיירו 23.
    איומים מתוך הרחבה:
    זהבי 46, פיירו 42.
    איומים מחוץ לרחבה: זהבי 23, פיירו 2.״

https://www.sport5.co.il/articles.aspx?
    FolderID=64&docID=457841

5. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

אנגליה היא היוצאת דופן, אי אפשר לקחת אותה כדוגמה. בכל העולם אוהדים נמשכים לגדולות.

הפועל חדרה היא, סלחו לי, כלום ושום דבר. מועדון בלי מסורת אמיתית, בלי סמלים אמיתיים, סתם קבוצת עירייה גנרית שלפני עשור קראו לה הפועל רמה"ש והפועל עכו ולפני 20 שנה קראו לה הפועל ראשל"צ. העירייה שגם ככה מוציאה הון על תחזוק הדבר הזה לא צריכה להוציא עוד כסף בשביל לדמיין שהוא מעניין מישהו.

6. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

איך אפשר לפתח בסיס אוהדים בלי איצטדיון ביתי בעיר?
    לא היה להם סיכוי מלכתכילה כל עוד זה המצב. דווקא לחדרה בניגוד למכבי פתח תקווה עם הבעלים הדוחים או אשדוד שזה איחוד פלסטיקי (+בעלים דוחים) כן היה סיכוי לפתח בסיס קהל לדעתי. גם קיבלתי רושם שזה עיר שיחסית מאוד אוהבת כדורגל, גם הם די באזור גיאוגרפי משלהם בליגה, וגם היסטורית יש לקבוצה איזשהו בסיס אוהדים.

oranfu אוהב/ת את זה.
  7. Clock End Stand משתמשים של כבוד היכל התהילה

@חייל שוקולד גם אצלנו האיחוד היה מסריח. העלימו את השם של אולגה לגמרי, התעלמו באלגנטיות מהעובדה שכל שחקן שרץ עם הקבוצה המאוחדת מליגה א׳ וכן הגיע לליגת העל, דוגמת זלקה וגומא, שיחקו בכלל באולגה לפני האיחוד.

בנוסף, לאולגה היו יותר אוהדים לפני האיחוד, מדבר איתך על אזור ה2000, שהפכו לשונאיי הקבוצה המאוחדת אחרי שהעלימו את השם.

לא רק שהעלימו אותו באלגנטיות, עוד קוראים לקבוצה על שם שחקן עבר של הפועל חדרה.

זה בהחלט נתן מכה רצינית לבסיס האוהדים הפוטנציאלי.

8. הרצליה Member

כל הודעה שלך בנושא כמו זה או מבנה הליגות היא התנשאות דוחה.
    תוריד מדי פעם את המשקפיים האלה של אוהד הקבוצה העשירה, הגדולה וזאת שכולם מקנאים בה ורוצים להיות כמוה.
    הבנו שאתה רוצה ליגה סגורה של 4 קבוצות עם 20 אלף צופים בכל משחק.
    קופץ לי לראש איש עשיר שנגעל מאנשים שהולכים לעבודה בשביל להביא קצת פרנסה הביתה.

אף אחד לא מדמיין כלום, כל אחד עושה את הבחירות שלו בחיים ויודע את מקומו, אתה לא תקבע מה נכון ומה לא.

oranfu ו-Clock End Stand אוהבים את זה.
  9. Sturridge Member

ענית לעצמך בהמשך למה בכל זאת זה יכל, אם לא להצליח, אז פחות להיכשל.
    מבחינת הנתונים היבשים של העיר חדרה הייתה צריכה להיות הרבה יותר דומה לנתניה מאשר לעכו. זה כולל כמובן את המחדל שאין איצטדיון.

oranfu אוהב/ת את זה.
  10. oranfu Member

לחדרה כן יש פוטנציאל כי יש בסיס אוהדים לא קטן בעיר.
    בתור ילד הייתי הולך למשחקים בליגה הארצית והיו מגיעים 4000 אוהדים למשחקים.
    אבל כשהקבוצה משחקת מחוץ לעיר בשעות מאוחרות (אז ילדים לא ממש יכולים להגיע) או בשבת שאין תחבורה - מי אמור להגיע למשחק חוץ מאוהדים מבוגרים (שגם הם התרגלו עשרות שנים לא להגיע)?
    זה כשהקבוצה באמת משחקת כדורגל שמוציא לך את החשק לחיות.

לא רק זה, הם אפילו לא עושים עבודת שיווק בסיסית.
    מאז שהקבוצה עלתה ליגה יש לי ולעוד 6 חברים מנוי.
    העונה נשבר לנו ולא יזמנו חידוש של המנוי (כי באמת יש גבול כמה אפשר לסבול את הדבר הזה).
    מישהו מהמועדון יצר איתנו קשר לחדש מנוי? להציע? לעניין? לשאול למה לא חידשנו? כלום.
    בעונות קודמות הם הציעו לעשות מנוי ולקבל חולצות\צעיפים\וואטאבר. עשינו מנויים, לא קיבלנו כלום אף פעם מסיבות כאלה ואחרות.
    לי אישית זה לא חשוב, אבל זה קונה ילדים קטנים.

ולהגיד שלמועדון אין מסורת ואין סמלים, להגיד שזאת קבוצת עירייה גנרית?
    לא מצפה כלום מאוהד "מכביזם" שכשהקבוצה שלו מקבלת בראש הוא לא יוצא מהמחילה.
    אני מניח שרוב החדרתים מעל גיל 18 מכירים את הסיפור על איך שולם שוורץ זיין את המועדון הצהוב המסריח כשהלכו להביא אותו במחצית במיוחד בשביל לעשות נגדם מהפך.
    או אגדות על בנימין בלנרו.
    על החוויות של האוהדים במשחק בשכונת התקווה בגשם שוטף כשחדרה עקצו ניצחון וכל השכונה רדפה אחרי האוטובוס וזרקו עליו סלעים.
    על מולי שרץ על קו הרוחב של המגרש עם כל התקפה ומקלל ויורק על שחקני היריבה.

אין סמלים ואין מסורת, רק 8 זה בדם מרגש.

Sturridge אוהב/ת את זה.
  11. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא רוצה לפגוע, אבל מה זה הפינוק הזה? לפני 8 - 9 שנים הפועל חדרה עוד שיחקה בליגה א׳ וספרה 20 שנה בלי לשחק אפילו בליגה הלאומית.
    אלה שנות הזהב של חדרה, ליגת העל, אפילו פלייאוף עליון, שחקנים זרים וישראלים ברמה גבוהה יחסית לישראל, אתמול תיקו מול מכבי בעונה אדירה בבלומפילד, הייתי מסתכל על קבוצות כמו רעננה ורמת השרון ואפילו ראשון לציון ורואה איפה הם ואיפה חדרה ומעריך כל רגע ברמות האלה כי זה יכול להיגמר בכל עונה אולי אפילו העונה…

12. italiano Member

מה פינוק?מה זה עבודה?אתה מגיע למגרשים כדי להנות ולא כדי לסבול.

אתה הולך לצפות בסרט גרוע?

13. Butragueño מנהלים

אני אתן דעתי למה הסטטיסטיקה הזו שקרית.
    המצבים של פיירו הם לרוב נגיחה ברחבה או בעיטה בעירבוביה ברחבה. זה לא קורה הרבה במשחק, ולכן אחוז הדיוק שלו גבוה. אבל, הוא לא מצליח להגיע למצבי הבקעה בגלל המוגבלות הטכנית שלו. הוא מאבד כדורים ברחבה או לא מצליח לסדר את הרגל לבעיטה. לכן יש לו מעט הזדמנויות והרבה שערים באופן יחסי. אבל אם נגדיל את הרזולוציה, תראה שלמכבי חיפה יש אחוז גבוה יותר של משחק בתוך הרחבה ביחס למכבי תל אביב. או שפיירו מקבל כדור לרגל ברחבה יותר מזהבי, ואז כבר האחוזים משתנים. אני מעדיף חלוץ עם 20 שערים מתוך 100 הזדמנויות מאשר חלוץ עם 10 שערים מ10 הזדמנויות. כדורגל זה לא מתמטיקה.

14. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

אני לא רוצה ליגה סגורה, ומקומה של חדרה בליגת העל בצדק ובכבוד. המציאות היא שזה מועדון שלא מעניין אף אחד, שאין לו טיפת ייחוד.
    להגיד את האמת זו לא התנשאות.

בישראל, כמדינה קטנה וצעירה, יש מעט מועדונים באמת מעניינים עם מסורת אמיתית. חלקם התפרקו עם השנים, אז נשארנו עם מעט גם בליגת העל וריבוי של קבוצות אוויר. זה גם לא כזה ייחודי, גם חצי מהליגה בבולגריה (סתם לצורך הדוגמה) לא מעניינת יותר מידי אנשים, וגם בסרביה ובהונגריה ובבוסניה ועוד.

אני לעולם לא "אזלזל" ככה במועדונים כמו הפועל כפר סבא, או הפועל והכח רמת גן וכד'.

15. italiano Member

בישראל יש בעיקר אוהדי הצלחות. המון אוהדי הצלחות.