ליגת העל, מח' 16: הפועל ת"א מארחת את ב"ש, מכבי חיפה מחפשת נקמה במכבי פ"ת, ריינה VS. מכבי ת"א

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י alexshw, ‏13/1/24.

1. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

ענק אתה לירן.
    כשנכשלים ברדה זאת הסיבה (כבר שלחתם אותו הביתה) וכשמצליחים אלונה.
    יש בעיה בהתנהלות מידי קיץ, לדעתי זאת גם הסיבה למה שנה שנייה אנחנו פותחים חלש, לוקח לברדה זמן להתגבר על הליקויים ולייצר פיתרונות בהברקות באמת גדולות (יחזקאל מגן, פוקו מגן, חטואל חלוץ), אבל אם החשיבה לגבי הזרים נניח הייתה שונה אז היינו יכולים אולי מהרגע הראשון להיות בעניינים ולא בכל עונה לייצר פיתרונות תוך כדי תנועה.

2. לירן מנהל כללי מנהל כללי

משה אני יודע שעורך דין זה אומר הבנה סלקטיבית של החומר :), אבל לא כאן בחייאת.

לרגע לא אמרתי ולא ציינתי שאלונה קשורה להצלחה הנוכחית. אלונה לא בתמונה בכלל ואותי היא לא מעניינת כרגע. היא נתנה כלים בתחילת השנה, איתם ברדה צריך להתמודד ולהצליח. נקודה סוף.

ברדה כשל בסיבוב הראשון ולקח לו המון זמן לייצר דבק והצלחה, כרגע נראה שהוא מצליח וכל הכבוד לו,זה חייב להימשך, הכדורגל הטוב שלנו זה עליו ושלו וכולנו תקווה שזה יימשך.
    החשיבה על הזרים לא שונה ולא תהיה שונה, זכותה של אלונה. לכן אני אישית מצפה מברדה להביא את המקום השלישי ולא יותר מזה, כי אין לו את הכלים מעבר לזה כל עוד אלונה לא מוכנה לשלם על שחקנים. בכל מקרה יש לו מספיק כלים כדי ליצור קבוצה טובה וחזקה לליגה. מה שלא קרה לפני חודש וחצי וכן קורה עכשיו, אז יפה מאוד ורק שיימשך ככה. איבדנו יותר מדי נקודות בגלל עבודת אימון לא טובה.

3. hbs7 Member

אני אמרתי שברדה הוא עד עכשיו מאמן התקפה לא מספיק טוב, והתקופה הזו לא שינתה את זה.
    לקח לו המון זמן להבין שלשחק עם 3 נגרים באמצע זה מיותר, לקח לו המון זמן להבין שגורדנה זה בטון בהרכב גם אם חלש, פשוט כי הוא היחיד שיהיה מסוגל להפוך למניע כדור. השאר גם אם יחזרו לבטן של אמא שלהם לא.

גם היום יש לא מעט אלמנטים שלא מספיק טובים במשחק שלנו, אנחנו נהנים מתקופה שכל התקפה טובה מסתיימת ברשת.
    אתמול כמה שהפועל היו חלשים, לא באמת יצרנו מספיק מצבים, בואו נגיד שכמעט ולא החמצנו אתמול. במשחק של 4-0 בדר"כ יש יותר מצבים והחמצות, וזה לא רק אתמול. אנחנו מאוד יעילים מול השער. זה לא יימשך לנצח.

ולפני שמשה ינסה לצייר אותי כאחד שנגד ברדה, אני לרגע לא טענתי שהוא צריך ללכת.
    כן טענתי שהסגל הזה לא גרוע כמו שהוא נראה על הדשא, והתקופה האחרונה היא ההוכחה.
    טענתי פה ממזמן על השינויים שצריך לעשות כדי שנראה יותר טוב, וברגע שהם קרו, זה גם השתפר. ואני לא מציין את זה כדי להראות איזה גדול יש לי ואיזה גאון אני, להפך. אלה דברים שראו רוב הקהל שלנו ואני חושב שברדה היה בלופ רע עם עצמו ונשאר מקובע וניסה דברים בכוח. לשמחתי הוא הצליח לשחרר ולשנות בהתאם למציאות ולמה שיש.
    יש פה אכן בעיה של חוסר בהתאמת ציפיות, הפועל ב"ש לא בתקציבים של חיפה ות"א וזו זכותה של אלונה.
    מרגיש לי שבעבודה מקצועית נכונה, גם בתקציבים הקיימים, אפשר וצריך לעשות יותר.

4. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

אתמול כבשנו 4 שערים, בנוסף הייתה בעיטה של גנאח מחצית ראשונה שקיבלה שינוי גובה משחקן הגנה שהשוער לקח, עוד בעיטה של ספר שהשוער לקח במחצית השנייה, עוד מצב לסטויאנוב מתוך הרחבה ממסירה של שחקן הפועל שהשוער לקח, וכמובן ההחמצה בסוף של מדמון, הגענו ל- 8 מצבים טובים לשער? זה היה הרבה יותר משחק של 6 - 0 מאשר 4 - 0.
    ושוב, קל לדבר מהמקלדת בבית, לעשות רצף התקפי כמו שאנחנו עושים בתקופה האחרונה בעומס משחקים זה סיפור אחר לגמרי ומלמד על האיכויות ההתקפיות של ברדה כמאמן.

5. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

לירן
    עד כמה החזרה של חטואל הייתה קריטית?

״רותם חטואל העונה בליגת העל:
    12 משחקים (רק 7 מתוכם בהרכב) 7 שערים בישול •
    מעורבות בשער כל 79.3 דקות •
    מלך השערים של הקבוצה בליגה •
    כבש 7 שערים מתוך 26 איומים לשער - 26.9% (!) יחס המרה.
    • כבש 7 שערים מתוך 10 איומים למסגרת - 70% (!!!) יחס המרה.
    • שערים צפויים (xG) - 4.89. כבש 2.11 שערים יותר ממה שהיה צפוי לכבוש!״

6. alexshw Member

ירין לוי פתח מול מכבי פ"ת בגביע הטוטו. היום הוא שוב בסגל, מול אותה יריבה.

7. Butragueño מנהלים

כמו במכבי חיפה, משפתי שוער לא רע, עד שהוא צריך לצאת לכדורי גובה.

8. VAR Member

וואי וואי וואי אם מכבי חיפה הייתה עולה למשחק ליגה כלשהו עם הרכב כזה, לא משנה כמה פצועים היו לה. משפתי בשער, אבישי כהן (סיימנו להתלהב?) מגן, נחמיאס בלם, פרץ על תקן שחקן בכיר, דוידה באגף ימין.

וואי וואי וואי כמה בכי היינו רואים כאן מאוהדים שלה.

אגב, גם קניקובסקי ורביבו/דוידזאדה שחקנים שאני לא מחזיק מהם בשיט. סגל די קצר ומחורבן, שפשוט לקח לו פחות זמן להתחבר וברגע שהמיץ של הלימון נגמר והיה צריך גם ללכת לספסל ככה בדיוק הוא גם נראה.

9. Butragueño מנהלים

אז אם אתה לא תופס משחקנים של מכבי ת"א זה אומר שאי אפשר לתת ביקורת (או בשפה שלך - להתבכיין) על הקבוצה שאנחנו אוהדים אותה?
    אל תהיה כזה, תן לנו קצת טיפים איך להביע עמדה. אל תשמור הכל לעצמך.

שי אוהב/ת את זה.
  10. italiano Member

למה משפתי פתח בכלל?

Sir Alex Ferguson אוהב/ת את זה.
  11. VAR Member

אפשר, תרגיש חופשי, אין לי טיפים לתת בנוגע לאיך להתבכיין.

הנקודה היא שלא תמיד אפשר לבנות קבוצה כמו זו של בכר, לפעמים הכי טוב שאתה יכול להיות זה הכי פחות גרוע, ומכבי חיפה היא בהחלט הקבוצה הכי פחות גרועה בליגה, למרות שלמכבי ת"א יש תקציב יותר גבוה.

12. Butragueño מנהלים

אז חוץ מלטעון טענה שמובנית מאליה, איזה טענות נאמרו פה על הרכבים? כי לא הבנתי את הוואטאבאוטיזם.
    אם דגו פותח עם הרגל לא טוב או מערך בעייתי (המשחק נגד הפועל פתח תקווה) הוא מקבל ביקורת שלילית.
    אם הוא פותח עם מערך ושחקנים נכונים (נגד מכבי תל אביב) הוא מקבל מחמאות.

פספסתי משהו?

13. VAR Member

לא מדבר על הטענות להרכבים של דגו (הן מוצדקות לרוב) אלא על הטענות לאלברמן על הבנייה של הסגל בקיץ.

אם יש לך את הסגל הכי טוב בליגה, אז כנראה שלא עשית עבודה כל כך גרועה בבניית הסגל למרות הכל.

14. Sturridge Member

מוות
    מיסים
    דין דוד מחטיא 1 על 1 קל

מודדים xG בליגת הדייגים הזו? מת לראות מה מצבו.

oranfu אוהב/ת את זה.
  15. italiano Member

אם לחיפה היה חלוץ יותר טוב מדוד ופיירו טייק 288493984