ליגת העל, מח' 19: 0-3 מהדהד למכבי ת"א על האלופה מחיפה במשחק העונה. הקרב נפתח מחדש.

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י alexshw, ‏21/1/23.

1. DRORIKO Member

מה הבעיה בלפתוח עם שלושתם? מילא היית אומר לי שאף אחד מהם לא עושה הגנה אז הייתי מבין את ההגיון הטקטי, אבל שניים מהם כן עושים הגנה.

2. Raulito Madridista

זה רק חלק מהתמונה. קודם כל אייטור קראנקה הפתיע בהרכב, יצא מהקיבעון של ולדימיר איביץ', עובדה שלפניכן הוא הלך על מה שהקבוצה שלו מכירה. דבר שני, מכבי תל אביב הייתה רעבה בלי סוף והפעילה לחץ גבוה, והלחץ על מכבי היה גבוה לפני המשחק כי פחות מניצחון והעונה הזו די גמורה בליגה. כמובן שצריך להטיל סקפטיות לגבי ההמשך. מה שצריך להדאיג את מכבי זה שהר הגעש בבלומפילד זה דבר אחד ובמשחקי החוץ היא נראית הרבה-הרבה פחות טוב. בלא מעט משחקים היא ממעטת לייצר מצבים. לדעתי אגב הרכב כמו ביום שני הוא 'תירוץ' טוב למערך שלושת הבלמים. משהו אחר - לא.

3. Morientes Member

אחד מהם עושה הגנה, אבל הוא עדיין לא עושה הגנה ברמה מספקת
    בחיפה למשל זה לביא אבו פאני, ב״ש זה בריירו/אליאס גורדנה.
    זה כמו שהקישור של חיפה יורכב מחזיזה שרי אצילי כי הם מוכשרים והחלוצים זה פיירו ודין דוד.

במערך ששיחקנו הקשרים במרכז חייבים להיות 8 (לפחות 2 מהם) כי הם צריכים לסייע בשמירה על האגפים כי יש לך שחקן אחד על כל קו בניגוד ל4-3-3.

גם קארנקה מול חיפה לא שיחק עם שלושתם, הוא כן הוציא בלם והכניס קשר.
    זה לא שינה את מספר השחקנים כשמכבי תוקפת (אצל איביץ סבוריט היה מצטרף להתקפה לא פחות טוב מגלזר ואפילו יותר).
    מה שכן זה גרם למכבי להצליח ללחוץ הרבה יותר טוב, וזה אגב לדעתי מה שניצח את המשחק

4. DRORIKO Member

למה אחד? שניים. גויאגון וקניקובסקי

5. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

"עושים הגנה" זה פשטני מאוד. קניקובסקי וגיאגון יודעים ללחוץ ולהתנפל על שחקן יריב אחרי איבוד בצורה לא רעה בכלל, והם גם מסוגלים לחסום קווי מסירה בצורה טובה, אבל הם ממש לא סטופרים. לשחק בקישור עם שחקנים כאלה בלבד זו הפקרות טקטית שלא אמורה לעשות טוב לקבוצת כדורגל. חייבים בקישור שחקן שיודע להגן דרך עצירה.
    זה אפילו קריטי יותר בהתחשב בעובדה שבמערך שלושת הבלמים הנהוג במכבי שחקני הקו ממוקמים גבוה מאוד, ועוד בלם אחד לפחות עולה קדימה.

נגד חיפה גיאגון וגלוך שיחקו יחד כשחקני התקפה יותר מקישור - הם היו למעשה שחקני הכנפיים של מכבי, כשפרץ וגלזר היו הקישור במרכז וזהבי היה סוג של 10 (מוזמנים לראות מיקום ממוצע). זה נראה טוב, בעיני, בעיקר כי לגלזר ופרץ היה משחק מעולה שאיפשר את האיזון. אם גלזר היה ממשיך ביכולת הרעה שהציג עד כה העונה, אני לא חושב שזה היה עובד.

6. DRORIKO Member

להבדיל אלפי הבדלות אבל בריאל הגדולה מי עוד היה סטופר הגנתי חוץ מקאזמירו(שאנחנו רואים עד כמה משפיע החיסרון שלו) ואנחנו מדברים על קבוצה שעלתה לשחק עם מודריץ', קרוס ואיסקו בקישור

7. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

אתה נתלה באילנות גבוהים מאוד, אבל בכל מקרה קרוס ומודריץ' עושים את זה טוב יותר מגיאגון וקניקובסקי גם אם מנרמלים את הרמה הכללית.

oranfu אוהב/ת את זה.
  8. Morientes Member

לא הייתי מכליל את גיאגון כשחקן שעושה הגנה, הוא אולי יודע ללחוץ בצורה סבירה, ביכולות ההגנתיות שלו הוא פחות מאצילי וחזיזה.
    גם קניקובסקי לא שחקן הגנתי, הוא ממלא את זה קצת טוב אבל גם לא משהו ברמה מספקת.

9. oranfu Member

מצד שני רוב הקבוצות פה גם לא תוקפות את מכבי ת"א וגם האיכות שלהן לא גבוהה.
    שלישייה של גלזר\פרץ, קניקובסקי וגיאגון זה נראה לי מאוזן מאוד ביחס לליגה כי קניקובסקי שחקן חכם ואחראי מבחינה טקטית שגם עובד קשה בלי הכדור.

10. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

אם עוברים באמת למערך אחר אני חושב שצריך עדיין לחשוב גם על ואן אובריים.

11. DRORIKO Member

אני יכול להגיד לך שספציפית נגד חיפה הוא היה נהדר בצד הזה

12. Butragueño מנהלים

היה קל לכל שחקן של מכבי ת"א לעשות הגנה נגדנו. תקפנו פעם ב-10 דק', לסכל את ההתקפות שלנו לא הצריך יותר מדי תעוזה או רצון מיוחד.
    גם ההתקפות שלנו היו חסרות תועלת. או כדור גבוה או דאבל פס על צד ימין של מכבי ת"א שגם את זה ניקו מהר מאוד.

oranfu אוהב/ת את זה.
  13. DRORIKO Member

אז נגד מי בדיוק הוא אמור להוכיח את עצמו? נגד פריס סן ז'רמן?

oranfu אוהב/ת את זה.
  14. hbs7 Member

אפשר להשתמש בגויאגון כשחקן קו. זה לא אידיאלי אבל זה מה יש.
    קניקובסקי הוא לא בדיוק 10, זה לא מיכה או ספורי למשל שהם מטיילים בהגנה, הוא עובד הרבה יותר קשה.
    ולא דיברתי על לפתוח עם שלושתם, וגם אם כן אז כמובן שהייתי מוותר על חלוץ אחד. לזהבי ויובאנוביץ' היו מספיק משחקים רעים בתחילת העונה שחא היה קורה כלום אם אחד מהם היה עולה מהספסל.

גם לדעתי פרץ/גלזר, קניקובסקי וגויאגון זה אמצע מאוזן מאוד לליגה.

15. Morientes Member

הוא לא שיחק בדיוק באגף, הוא שיחק כ10.
    תשים לב שבמשחק הזה היה לנו את גלזר ופרץ שהם התמודדו בעיקר עם העבודה ההגנתית ואפשרו למכבי לצאת ללחץ גבוה.
    אני מסכים הוא עשה עבודה נהדרת, והוא שחקן כשרוני בטירוף(אמרתי את זה עוד כשהוא היה בנוער שלנו), אבל יש לו קצת בעיה בראש והוא חייב לשפר אותה, וזה אפשרי.
    בכל מקרה במערך של 3-5-2 בחיים לא הייתי רוצה ששלושתם יפתחו, אם כבר אז אולי גיאגון על חשבון קניקובסקי(שלדעתי נראה רע כבר תקופה, אבל כן פתח את העונה מדהים).

כל זה לא רלוונטי כבר עכשיו שאין את גלוך, אני חושב שזה ברור שקניקובסקי + גיאגון אלו שצריכים לפתוח ברוב המשחקים