ליגת העל, מח' 21: בית"ר וב"ש ממשיכות לנצח, מכבי ת"א מקרטעת. האלופה בחדרה וקרב תחתית לאדומים מת"א

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י alexshw, ‏4/2/23.

1. alexshw Member

זה שהשחקנים לא מסוגלים לעשות שום פעולה רצינית, זה לא בגלל היעדר לביא. וגם בעונה שעברה הם זכו ללא לביא למעשה.

G.B7, Milevskiy ו-de Middenweg אוהבים את זה.
  2. Milevskiy Member

דין דוד מטריף אותי, יאמר לזכותו שמתוך ה 34 שערים שהוא הבקיע סך הכל במכבי חיפה, ב 30 מהם הוא ידע איפה לעמוד ברחבת החמש או ליד בשביל לדחוק את הכדור פנימה. הוא כל הזמן נמצא בנבדל, כשהוא מקבל כדור לרוב הוא מאבד אותו, כשיש איזה דאבל פס או צירוף מסירות הוא תמיד מפשל ולא מצליח למסור כמו שצריך או לקבל כדור כמו שצריך, שינעלו אותו במתחם אימונים עד שישפר את זה ולביינתים שיתחיל בספסל.
    פיירו צריך לחזור ל 11 לפחות עד לפלייאוף ולהחזיר לו את הבטחון, אנחנו חייבים גולים ומהר.

3. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

עד שנגיע לפלייאוף יש עוד אפשרות שכבר לא נוביל את הטבלה. משום מה אני מרגיש שהבעיה העיקרית היא בראש של השחקנים. ראית בעצמך את המשחקים באירופה לא? למה זה לא קורה בליגה? ברור לי שהם כן רוצים, אבל איכשהו אני משוכנע שיש ירידת מתח רצינית בסגל.

לגבי הקיץ אני מסכים, אבל יש בעיה כי הרבה מחליפים מקומיים ראויים אין. או שמה נצטרך להחזיר ארצה איזה ליגיונר.

4. קשר שמאלי Member

עם לביא היינו יכולים לצאת מהמשבר. מה קשור עונה שעברה? הוא העונה הפך לשחקן הכי משמעותי שלנו בפער
    העונה שעברה לא רלוונטית.

5. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

לצערי כבר יש לנו הרבה זמן בעיה בעמדת מספר תשע. כבר לפני שנה אצילי ושרי גרמו עם השערים שלהם להשכיח את העניין הזה. עכשיו כשגם הם נעלמים אין מי שיבקיע. דין דוד לא יהיה שחקן מוביל. לפעמים יעיל, אבל לא יותר מזה. פיירו? בעיניי לא היו צריכים להביא אותו. מילא שהוא לא טכני, הוא גם לא מבקיע (להגנתו אני אגיד שהוא גם לא מקבל כדורים במקומות הנכונים). היום הוא היה חסר בדקות האחרונות, חדרה עמדו נכון, צופפו את האמצע, אבל לא היה לנו חלוץ באמצע. הקטע הזה גם בכר צריך היה לראות. אפשר לפרוץ בונקרים דרך הצד עם הגבהות, אבל מי ינגח אותם? זכור לי את ג'אבר נוגח לשער, ברור שהוא לא השחקן למשימות האלו.

oranfu ו-Milevskiy אוהבים את זה.
  6. G.B7 ירוק עולה

אין ספק שנטע לביא היה אחד השחקנים הבולטים והחשובים שלנו ונתן לנו המון שקט באמצע.
    אבל גם איתו בתקופה האחרונה לא היה טוב, ומעבר לכך אין כרגע שום תחליף שיכול להיכנס לנעליים שלו.
    גם בלי לביא יש לנו את שרי, אצילי, חזיזה שברגע שהם יתאפסו על עצמם ויחזרו לתת את מה שהם יודעים לתת וביחד עם רביעת הגנה חזקה אנחנו יכולים לצאת מהתקופה הרע הזו כבר נגד ק"ש.
    סיימנו את המשחק בלי אבו פאני ובלי מוחמד נקודה מדאיגה.

נקודות האופטימיות מהיום הם סבע וג'אבר מקווה שזה יתן את הרענון הכל כך נחוץ הזה.

חילוף בדקה 35 זה תמיד נוראי וליבי איתו, אבל באמת שרז מאיר היה מזעזע- היה אחראי לא קטן למומנטום של חדרה בערך ב-10 דקות לפני שיצא, אני מאוד מקווה שקורנו וסודנגרן יהיו כשירים תמיד, הם היו חסרים מספיק.

de Middenweg ו-Milevskiy אוהבים את זה.
  7. oranfu Member

לא הבנתם אותי.
    היכולת של לביא לקדם את המשחק שלנו ולהעביר את כובד המשחק מהגנה להתקפה בזכות היכולת שלו להשתחרר מלחץ ולמסור בין קווי לחץ - אין לה תחליף בסגל.
    זה נהיה עוד הרבה יותר גרוע כשהקשרים שכן ישנם נראים כמו תחת.

לא בגלל זה שחקנים החלק הקדמי נראים כמו אשפה, אבל זה פוגע בהנעת הכדור והיכולת לייצר מומנטום.

והדעיכה לא בדיוק התחילה איתו, הוא לא ממש שיחק מאז הפגרה בגלל פציעה\ענייני המעבר.
    הוא לא היה מונע אותה, אבל הוא היה משמעותי מאוד ליציאה ממנה.

לגבי דוד - הוא שחקן ממש טיפש, אני מצטער. אין לי דרך אחרת לקרוא לשחקן שנתפס כל כך הרבה פעמים בנבדל. קו ההגנה בכלל לא מעניין אותו, הוא לא מתייחס אליו.
    הוא מבקיע במספרים יפים, כמו שכל חלוץ סביר מהליגה יבקיע אצלנו, אבל היה נחמד אם היה לנו חלוץ שחי בשביל להבקיע. דוד חמוד כזה, סקורר צריך להיות רע יותר.
    במשחקים כאלה פשוט חסר לנו חלוץ שיכול פתאום להפתיע את השומר שלו בתנועה ברחבה או ביכולת לשחרר בעיטה חדה מאוד מהר.
    סה"כ הוא בסדר, הבעיה היא שהוא החלוץ הכי טוב שיש לנו, בפער.

יש בעיות מקצועיות, אבל יש גם בעיות מנטאליות. אצילי אני לא אגיד כמו מה נראה בתקופה האחרונה, אבו-פאני ומוחמד נראים כאילו בא להם להיות מתחת לכירבולית על הספה בבית.
    אפילו רז מאיר, שעם כל הביקורות עליו אי אפשר להגיד שלא נותן כל מה שיש לו, הרשה לעצמו היום לא לחזור בכלל להגנה אחרי שאיבד כדור.

אני מקווה שבכר יחלק סטירות בחדר הלבשה כי הגישה של הקבוצה מסריחה לאללה.
    לא חושב שזה יעזור אם יתעלמו מזה.
    לפי חדשות הספורט רז מאיר בכלל סירב ללחוץ לבכר יד אחרי שהוחלף. רז מאיר! איך שחקן שהמקום הטבעי שלו זה הפועל עפולה מרשה לעצמו לא ללחוץ יד למאמן?

חזיזה צריך לשחק בהתקפה. אם ימשיכו להתעקש עליו מגן ימני\שמאלי אין מה לצפות ממנו לתרומה רצינית.

DaveTheSave אוהב/ת את זה.
  8. Raulito Madridista

ראיתי ממש אולי רבע שעה מהמשחק, קו התפר של המחצית של ריאל מדריד בגביע העולם למועדונים. דיא סבע נראה כמעט כמו ערן לוי, ממש גוץ, הוא מעולם לא היה שחקן רזה או שרירי אבל זה באמת נראה שיש לו כרס שם והוא צריך להוריד כמה קילו. אבל הוא בא מול השער בלי חוכמות, 2-3 שניות והוא משגר בעיטה אדירה, נע לעומק, באמת שינוי קצב, אם הוא ימשיך ככה בזמן "שהכוכבים" רדומים (אשכרה עומר אצילי מוחלף לפני 60 דקות) אז הוא יעזור מאוד לרענן את ההתקפה של הקבוצה. מכבי חיפה התרגלה לנצח במינימום כדורגל, ליגת האלופות נגמרה מזמן. וזה נס שאליניב ברדה והפועל באר שבע כל כך קרובים לצלחת, באמת שאפו.

9. קשר שמאלי Member

כשהקישור לא מתפקד זה משפיע על שחקני ההתקפה
    אתה אוהד ליברפול, אתה אמור להבין את זה
    שחקני ההתקפה שלנו לא באמת טובים כמו שמספרים לנו, הם שחקנים תלותיים. לביא הוא שחקן שמשנה משחק, ביום רע של הקבוצה הוא יכול לעשות את ההבדל. היום יש לנו אחד כזה בסגל מבחינת יכולת וזה סבע. שרי בשיאו היה שחקן שיכול לשנות משחק, אבל הוא כבר לא יחזור להיות השחקן שהוא היה

10. Ajax Amsterdam Member

ניצחון בדוחא מאז אפריל 17. חסר קצת מזל וחסר קצת שאפי בשביל אולי לגמור משחקים בצורה טובה יותר.
    נהנתי מהקבוצה למרות שזה רק 1-0, אחלה ברדה ואחלה הפועל באר שבע

zivmay אוהב/ת את זה.
  11. oranfu Member

אני מבין שהקישור משפיע גם על ההתקפה, תאמין לי מבין.
    יחד עם זאת, זה לא מסביר למה אצילי עם הכדור לא שם לב בכלל שוב ושוב לשחקנים שבאים לסגור אותו, ישן בעמידה. הוא מסורבל הרבה מעבר לרגיל עם הכדור.
    לא מסביר למה כל הבעיטות של שרי הולכות ליציע.

העזיבה של לביא פוגעת בנו פגיעה קשה מאוד.
    ועדיין אפשר לצפות מהשחקנים האלה לבצע פעולות טובות יותר.
    הם עדיין מקבלים כדורים בעמדות שרגילים (בעיקר אצילי) ועושים איתם קדחת.

12. קשר שמאלי Member

לי זה דווקא מאוד ברור למה שרי ואצילי נראים כמו שהם נראים, בימים של הקבוצה כמו היום אין לי אפילו ציפיות מהם
    אצילי בתקופות הטובות של הקבוצה היה מקבל את הכדור 15-20 פעמים במשחק לבלטה שלו, שרי רגיל לקבל את הכדור 25 מטר משער היריבה וכשהוא עם הפנים לשער. ראית אותם היו מקבלים כדורים לבלטות שלהם? אני לא, שניהם היו רחוקים מאוד מהשער. ומה התלונות לדוד?
    אין לי תלנות לשחקני ההתקפה שלנו, גם לא לדוד. הבעיה היא בהנעת הכדור בהגנה ובקישור.

נערך לאחרונה ב: ‏9/2/23
  13. oranfu Member

אני רואה את אצילי מקבל את הכדור בעמדות האלה, כן.
    הוא לא עושה שום דבר חיובי איתו, זאת הבעיה.
    שרי כן מקבל את הכדור באזורים רחוק יותר מהשער.

התלונות שלי לדוד, בתקופה הזאת, היא שהוא נתפס כל הזמן בנבדל. לא שהוא לא לוקח שחקנים בדריבל, לא שהוא לא מייצר שערים מכלום ולא שהוא מחמיץ יותר מדי. שחקן שנתפס כל הזמן בנבדל מוציא אותי מדעתי.

14. קשר שמאלי Member

הם מקבלים את הכדורים רחוק מדי מהשער. אצילי שחקן מאוד תלותי, אני אומר את זה מהיום הראשון שלו בקבוצה, אמרתי את זה גם כשכולם היללו אותו
    הקבוצה עשתה אותו גדול. אנחנו לא קבוצה מוכשרת כמו שחושבים. השחקנים שלנו מאוד תלויים אחד בשני. לא סתם הלכו חזק על סבע, הוא שחקן שיכול לעשות הבדל בימים כאלה של הקבוצה.

דוד תמיד היה מוגבל וטיפש., מה חדש? למה רק עכשיו נזכרתם לבקר אותו. תבקרו שחקנים גם כשהם כובשים והקבוצה מנצחת. כשאני ביקרתי אותו פה במשך שנה וחצי אמרתם לי שהוא שחקן מצוין

צריך להבין שאנחנו קבוצה שתלויה אבסולוטית בהנעת הכדור שלה. אין הנעת כדור טובה מהחלק האחורי = הקבוצה לא מתפקדת ואין פתרונות

נערך לאחרונה ב: ‏9/2/23
  15. zivmay Member

ויחזקאל ( מי היה מאמין).

Sir Alex Ferguson, Ajax Amsterdam ו-Love Is Red אוהבים את זה.