ליגת העל, מח' 21: בית"ר וב"ש ממשיכות לנצח, מכבי ת"א מקרטעת. האלופה בחדרה וקרב תחתית לאדומים מת"א

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י alexshw, ‏4/2/23.

1. Melikson24 Member

*/aaaroflהוא חזק בדמות, תן לו להנות

2. VAR Member

אני האחרון שימדוד מוסריות לפי תמיכה בלהט"ב. אבל אני מניח שאתה יודע איפה אתה נמצא. יו"ר של תנועה אולטרא קיצונית ביחס ללהט"ב מקבל ליקוקי תחת אצל אופירה וברקו, ויו"ר של תנועה אולטרא קיצונית ביחס ללהט"ב מנודה תקשורתית ונעשה לו דה לגיטימציה מוחלט, עכשיו נחש מי מהם הוא אבי מעוז היהודי ומי מהם הוא מנצור עבאס המוסלמי.

מניח שדברים דומים היינו רואים אם שחקן יהודי בסדר גודל של מוחמד אבו פאני (נגיד, גבי קניקובסקי) היה מחרים את החולצה. או אם משהו כמו 95% מהשחקנים היהודים שפתחו בהרכב במחזור האחרון היו עושים את זה.

3. Mamadu משתמשים של כבוד היכל התהילה

אבל זה ברור למה.
    אתה טוען שזה בגלל "גזענות של ציפיות נמוכות", אני טוען שזה נובע מעובדה פשוטה, יהודי מעניין אותו יותר מה יהודי אחר חושב ולא מה שערבי חושב, כמו שבאותה מידה דאבור יחטוף יותר מזהבי מהתקשורת הערבית אם יעשה משהו שנתפס כבעייתי אצל הערבים, זה לא מובן באמת?

הבדל עצום נוסף בין מנצור עבאס לבין אבי מעוז, מנצור עבאס שייך למיעוט, וגם כשהוא היה בקואליציה, לא הייתה לו באמת יכולת להשפיע בצורה משמעותית על חייהם של להט"בים, חוץ מזה, ככלל, התנועה האיסלאמית בישראל אם לא בכוח תוקעים לה את הלהטב"ים בפרצוף, הם מתעלמים מזה, מנגד, כל תכלית קיומו של אבי מעוז ואנשים דומים אליו זה נושא הלהט"בים והמשפחה היהודית. זה נושא שלא מעסיק כמעט את מנצור וחבריו.

חוץ מזה באולפן אחרי המשחק דיברו על העניין, שרון פרי וגיא לוי ירדו על שחקני סכנין, היחיד שהציג תמונה קצת יותר מורכבת היה דודו אוואט שהסביר שאתה לא יכול להכריח בן אדם לעשות משהו שמנוגד לאמונתו, ונתן דוגמא איך הוא פעם סירב ללבוש חולצה עם צלב גדול באחד המשחקים של סנטנדר כי זה נוגד את אמונתו הדתית. שרון פרי ענתה לו בטיפשות "אבל זה עניין חברתי, זה לא עניין דתי", נו באמת...

נערך לאחרונה ב: ‏10/2/23
    LFC-Gerrard1 ו-Sturridge אוהבים את זה.
  4. VAR Member

אבל ערבים הם מיעוט גדול במדינה, ובאופן אירוני גם מיעוט שטוען לאפליה ממסדית (כמו הלהט"בים), אתה לא יכול להיות מחוץ לשיח כשזה נוח לך ובתוך השיח כשכן.
    זה לא באמת הבדל, כן? ההבדל הוא בנסיבות/בהרכב הגושים. אם האצבעות של רע"ם היו חסרות בשביל להוציא חוק שאוסר על הומוסקסואליות (כמו בקטאר למשל), הם היו מצביעים נגד?

גם אבי מעוז הוא בסך הכל מפלגה של איש אחד וגם היכולת שלו להשפיע מוגבלת מאוד גם מתוך הקואליציה.
    אה, נו בסדר. עצם העובדה שלא הייתי יודע על זה אם לא היית כותב את זה כאן, אומר הכל. אם רוב השחקנים היהודים היו מחרימים את הטקס הזה, היה בתקשורת הספורט כאן (ואולי מעבר) רעש אדמה כמו בטורקיה.

5. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

יהיה סוף להודעות העמה יעמיק פה או שנצטרך לסבול את זה עד סוף העונה?

"אנחנו כאלה גרועים נחטוף 5 בכל משחק עד סוף העונה ואולי נרד ליגה למרות שאנחנו מקום 1/2"
    Else if
    אוהד של קבוצה אחרת יעביר ביקורת עליהם או על שחקן מהקבוצה שלהם: מגננה מאורגנת ובלתי פוסקת עד שהוא לא יעז לכתוב פה יותר.

LFC-Gerrard1, yakov_y ו-עידן444 אוהבים את זה.
  6. ChelseaPensioner משתמשים של כבוד היכל התהילה

אה, הספין הקלאסי של קונסרבטיבים מרחבי העולם. 'אל תכפו עלינו לא לכפות עליכם את הערכים שלנו'. עליי זה לא עובד.

לא מסתדר לי, סליחה. מי שלא לבש את חולצות איג"י בסופ"ש האחרון הוא הומופוב ותו לא. וזה חי אצלי יחד עם הגזענות שזהבי נגוע בה ועם הגועל האנושי שהם מיכה ואצילי. זה לא באמת קשור.

oranfu אוהב/ת את זה.
  7. VAR Member

איזה ערך נכפה עליך בדיוק? אתה עדיין יכול ללבוש חולצות צבעוניות אם אתה רוצה, לא ראיתי אף אחד שלבש אותן וקיבל מכות ממי שלא.

אגב, מה פספסתי בנוגע לזהבי? לא אמר שלום לשחקן ערבי יריב בעלייה לכר הדשא?

נערך לאחרונה ב: ‏11/2/23
  8. Mamadu משתמשים של כבוד היכל התהילה

@ChelseaPensioner
    אין לי שום בעיה עם זה. לא על זה הוויכוח.
    הבעייה שלי הייתה עם הקביעה שזהבי ואצילי צריכים לעמוד ברף מוסרי יותר גבוה מזה של השחקנים הערבים.

oranfu אוהב/ת את זה.
  9. Butragueño מנהלים

קצת מזכיר לי את הציטוט של שם טוב האבי "יש הומו, הומופוב ויש לא להחזיק כיסים בכלא".

לא לשים חולצה שמזוהה עם קהילה גאה לא הופך אותך לשונא הומואים בדיוק כפי שלשים חולצה כזו לא הופכת אותך לתומך גאה.

אתה יכול לגחך, אבל אני מסכים עם @VAR , לשים חולצה של איג"י כי אמרו לך לא הופך אותך לחלק מהמאבק שלהם. מבטיח לך ש80 אחוז מלובשי החולצה לא יסכימו להתקלח בחדר הלבשה אם יהיה הומו בקבוצה.

oranfu ו-Mamadu אוהבים את זה.
  10. oranfu Member

לא הופך אותך לשונא, וגם לשים את החולצה כי כולם שמים לא הופך אותך לתומך.
    אני מתאר לעצמי שיש כאלה ששמו את החולצה והצביעו למפלגה של מעוז.

הבעיה שלי עם האירוע הזה היא שאי אפשר לכפות על מישהו ללבוש חולצה שיש לו בעיה עקרונית איתה.
    יתהפך העולם לא הייתי לובש חולצה של מפלגות מסוימות, תנועות מסוימות או קבוצות כדורגל מסוימות.
    לכן אני נגד להכריח מישהו ללבוש את החולצה הזאת.

אני גם מבין שיש קהילות שבהן זה פחות מקובל ללבוש חולצה כזאת.
    שחקן מהמגזר הערבי שילבש חולצה כזאת כנראה ייתקל בפחות סובלנות מאשר שחקן יהודי.
    המגזר, ברובו, מאוד מאוד שמרן עד כמה שאני מכיר. גם קשר הטרו בין 2 צעירים ייתקבל באופן מאוד לא סימפטי אם הם לא נשואים. יש לי חבר שהיתה לו בת-זוג מסוף התיכון, מלבד המשפחה הגרעינית שלו והמשפחה הגרעינית שלה - לא סיפרו לאף אחד כי ידעו שזה לא יתקבל בעין יפה.
    בסביבות גיל 23 הם התארסו ורק אז "גילו לעולם" שהם ביחד.
    אז חלילה שייתמכו בקהילה הגאה?

לא שאני מצדיק את זה ואולי זה אומר ששחקנים מהמגזר אפילו יותר חשוב שילבשו חולצות כאלה.
    גם מאכזב אותי ששחקנים במכבי חיפה לא לבשו את החולצה אבל זה לא מפתיע אותי.
    זה שאצילי לבש חולצה כזאת עושה אותו יותר מוסרי מאבו-פאני? ביץ' פליז.

ללבוש חולצות ולהגדיל את המודעות זה יפה אבל זאת גם יכולה להיות פעולה ריקה מתוכן.
    מה אני כן בעד? אולי במועדונים צריכים לעסוק יותר בחינוך כבר מהגילאים הצעירים.
    גם לכבד את השונה, גם "והדרת פני זקן", התייחסות מכובדת לנשים...

LFC-Gerrard1 אוהב/ת את זה.
  11. Mamadu משתמשים של כבוד היכל התהילה

האוכלוסיה הערבית מגוונת, ויש בה את כל הסגנונות של הקשרים, מקשר שמרני ביותר עד קשר בסגנון מערבי. בשאלת הלהט"ב הערבים בישראל מפגרים עשרות שנים ביחס לעולם המערבי, אבל זה הולך ומשתנה, יש יותר הומואים, לסביות וטרנסים מוצהרים ויש ארגון ערבי רציני שפועל כבר המון שנים ומקדם אג'נדה להט"בית בשפה הערבית.

oranfu אוהב/ת את זה.