ליגת העל, מח' 23: מי תשאר במירוץ האליפות בבלומפילד? האם מכבי חיפה תברח באשדוד?

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י alexshw, ‏18/2/23.

1. Butragueño מנהלים

מההודעה שהאיגוד הוציא (לא יום אחרי, לקח להם 3 ימים), הם טענו שה-VAR (שפסל את הפנדל) לא היה צריך להתערב. לא שהפסילה הייתה בצדק או לא בצדק.
    אני שמעתי באחת מתכניות הספורט של רדיו, שטפר עלה לשידור (לא משוכנע מה התפקיד שלו היום) שהסיבה לכך היא שהעבירה על פיירו לא ספורטיבית (כמו העבירה של לוקאסן על אספרייה) ולכן הנבדל לא משפיע. הוא הוסיף (ורשמתי את זה כאן, אפילו בתחילת הדיון הזה), שזו פעולה זהה (אך רחוקת לכת) לפעולה בה שחקן בני ריינה יחבוט בפניו של פיירו בזמן שפיירו בנבדל.

האם נכון, למה זה נכון, האם יש צדק. אין לי מושג.

oranfu אוהב/ת את זה.
  2. oranfu Member

אבל שחקן ההגנה מבצע עבירה לפני שפיירו ניגש לכדור. אולי זה על המשקל ששחקן הגנה שהולך לכדור בסיטואציה כזאת ומפשל בהרחקה - מבטל את הנבדל.

כמו שכבר אמרתי, לדעתי זה נפסל בצדק עד כמה שאני מבין את החוק.
    גם לא התכוונתי להשוות אותו לשער של פשיץ' (שלפי החוק אושר בצדק).

אבל החוק הזה מטומטם ופתח להרבה בעיות.

3. ChelseaPensioner משתמשים של כבוד היכל התהילה

אין בזה שום הגיון וזה עצוב מאוד אם כך חושבת דמות משמעותית באיגוד השופטים שיש לפרש את החוק. לוקאסן לא הורחק בשל 'עבירה לא ספורטיבית' אלא על מניעת מצב ודאי להבקעה ללא ניסיון לשחק בכדור. אני יכול להבין את הדמיון לעבירה של שחקן ריינה. אבל אם המצב הודאי נובע מנבדל בו נמצא שחקן ההתקפה, כל המהלך מבוטל. זה לא זהה בכלל לפעולה אלימה כמו להכות בפניו של שחקן יריב.

oranfu אוהב/ת את זה.
  4. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

אתה יכול לפרק כל מהלך בכדורגל ל"ידיעה" מסוג זה. אתגר הוא אקט אקטיבי של שחקן, לא מחשבות ברומו של עולם.

5. Butragueño מנהלים

לגבי החלק הראשון של ההודעה שלך -- כבר תקופה שיש סעיף סלחנות של "עונש כפול" ולא נותנים פנדל וכרטיס אדום, גם אם היה מצב ודאי לכיבוש שער, אם ורק אם העבירה (או נגיעת היד) נבעו מפעולה לא ספורטיבית -- דחיפה מאחורה ופגיעה בשחקן ללא קשר לכדור, נגיעת יד ברורה ומכוונת וכו'. לדעתי אם לוקאסן היה מכשיל את אספרייה בדיוק באותה הנקודה, בגלל גליץ' שנעשה לכדור, אבל פגע ברגל של אספרייה, הוא לא היה מורחק, אלא מקבל צהוב.

6. VAR Member

הקטע עם העבירה הלא ספורטיבית זה לדעתי סתם המצאה של הכתב. אין שום דבר חריג בעבירה הזו וזה בטח לא מקביל לעבירה אלימה.

אני לא מסכים עם האיגוד שפיירו לא משפיע על המהלך. נפסל בצדק. אין לשחקן ההגנה שום סיבה לתפוס לפיירו בחולצה אם הוא לא היה חושב שהוא הולך לנגוח פנימה.

7. ChelseaPensioner משתמשים של כבוד היכל התהילה

זו לא סלחנות, זה החוק והוא לא מתייחס לפעולות לא ספורטיביות אלא לעבירות שמונעות מצב ודאי לכיבוש שער ללא ניסיון להגיע אל הכדור. בזה "הורשע" לוקאסן.

8. Butragueño מנהלים

על המשחק בין מכבי חיפה לריינה (28.1) נכתב: “בדקה ה-79, בעת עבירת התפיסה בחולצה, השחקן התוקף (פיירו - שנמצא בעמדת נבדל) אינו מתערב במהלך ולכן אין לפסוק לעבירת נבדל, אלא לבעיטת עונשין”.

כזכור, באותו משחק השופט יגאל פריד פסק לפנדל והוציא צהוב שני ללוקאס ספנדלהופר לאחר שהוא משך בחולצתו של פרנזי פיירו ברחבה, אך בדיקת במערכת ה-VAR גילתה נבדל וביטלה הכל, אך כאמור באיגוד הודו כי נעשתה כאן טעות.

9. Designer Member

ברור שהוא אינו מתערב במהלך, בסך הכל הכדור הוגבה לכיוונו כשהוא עושה תנועה לכיוון. אני מניח שאיגוד השופטים חושב שאנחנו מפגרים, הבעיה היא שאנחנו לא לגמרי מפגרים.

Sir Alex Ferguson, orimor2212 ו-hbs7 אוהבים את זה.