ליגת העל, מח' 25: דרבי חיפאי, בית"ר נגד הפועל, ניצחון ענק לזיו אריה בבלומפילד על מכבי וקראנקה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י alexshw, ‏4/3/23.

1. קשר שמאלי Member

סתם פלצן. מקצועית הוא ייבחן בקבוצה עם שאיפות. מזמן הפסקתי להתלהב ממאמנים שעושים עונות טובות בקבוצות סתמיות

2. Butragueño מנהלים

מה ההבדל בינו לבין ניסו אביטן או חיים סילבס בעונות הראשונות שלהם?
    הוא סה"כ מאמן שנתיים בליגת העל. בתקופה זהה ניסו אביטן (חדרה) וחיים סילבס (רעננה) כבר סומנו כמאמנים הבאים של הפועל באר-שבע ומכבי חיפה.

כשהכל מתחבר, אז מדברים על המאמן. איפה היו הביקורות עליו כשהקבוצה נראתה כמו קבוצת נוער מאז פגרת המונדיאל?
    אולי יש לו כמה נקודות יתרון על כל המימרים שזה קודם כל פחות שנות כישלון בליגת העל ומועדון שמחזיק ממנו וישמור עליו גם אם בעונה הבאה הקבוצה תהיה בסכנת ירידה.

יש לו סגל מאוד מוגבל עם זר אחד גדול (בוטאקה), והוא באמת מפיק ממנו את המקסימום. כמו אבוקסיס או רן בן שמעון. אבל צריכים לראות אותו מתמודד במועדון, שמקבל את ההזדמנות לבנות את הקבוצה ולהצהיר על שאיפות ולעמוד בהן.

3. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

הזר הטוב ביותר שלהם זה אילוג' יאו, לדעתי פותח בכל קבוצה בליגה.
    בוטאקה שחקן עם יכולת אישית גבוהה אבל קבוצתית הוא לא נותן יותר מדי מספרים ונעלם לדקות ארוכות, לא לחינם הוא סופסל לאחרונה, ווינגר עם השכר הגבוה אולי שם ורק 2 ש 2 ב בתחילת מרץ זה לא משהו מרשים במיוחד. שחקנים שהוא שדרג במיוחד אלה בדש, ביטון ומלמוד. שלושתם היו שחקני לאומית והיום שווים קבוצה בכירה יותר.

Sir Alex Ferguson אוהב/ת את זה.
  4. AmitHPT Member

ההבדל הוא שהוא כבר שנים מצליח לייצר הצלחות, אם זה במחלקת הנוער של מכבי, עונה טובה בביתר תא, עליית ליגה עם הפועל ירושלים עם קישור של שחקני ליגה שנייה לנוער כמו גוני נאור ואווקה אשטה. השנים הכי טובות של גיא בדש הן תחתיו, המון שחקנים התקדמו תחתיו. אין פה משהו מקרי. כל קבוצה חווה משברים, במיוחד כשהסגל כזה מוגבל שנשען על שני שחקנים שמייצרים כיבושים וחווים תקופה רעה (ביטון ובדש).
    וכן, צריך גם להגיד שהפועל ירושלים זה מקום שקל יותר להצליח בו, נותנים את השקט והמעטפת הנכונה בשביל זה, סביר להניח שהוא לא היה מצליח בחדרה או סכנין.

5. oranfu Member

אני חושב שהם מניעים כדור בצורה לא רעה, זה משהו שלרוב לא רואים בקבוצות של המאמנים הגנריים.
    האם הוא בהכרח יותר טוב מאביטן וכאלה? לא יודע, מרגיש כאילו אין עליו אפילו טיפה של לחץ לא לתוצאות ולא לסגנון כדורגל מסוים. אחרי הסיבוב השני שלהם אני לא חושב שיש אפילו מועדון אחד בליגה שלא היה מפטר אותו.

מסכים באופן כללי עם הדברים של נייג'ל לגביו.

6. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

אם מכבי היו מצליחים לבנות יציבות בעמדת המאמן לטעמי הוא היה צריך כבר לפני שנה-שנתיים להיכנס לעמדת העוזר מתוך שאיפה לרשת את התפקיד. תמיד היה אחלה של איש מקצוע.

7. Butragueño מנהלים

לא מקבל את הטיעון ש-"שחקנים התקדמו תחתיו". כפי שזיו אריה מקבל ביקורות חיובית, והסתייגויות כי "קל להצליח בהפועל ירושלים", ככה גם השחקנים שהתקדמו תחתיו מצליחים כי "קל להצליח בהפועל ירושלים". בדש שחקן טכני מאוד, סטייל ריף מסיקה/אור אוסטווינד. כל אחד מהם עשה באיזשהו שלב התקדמות יפה ונעלם. אם אופק ביטון, בדש (כבר בן 28) או מלמוד ימשיכו בהתפתחות שלהם ויציגו יכולת טובה בקבוצות גדולות ולחוצות יותר, נוכל לתת את הקרדיט על ההתקדמות לזיו אריה. אבל כמו שאנחנו לא מגדירים את ניסו אביטן כמאמן טוב על אף שסייע בהתפתחות של עדן קארצב, ככה אני לא חושב שאפשר להגדיר את זיו אריה כמאמן טוב בגלל חצי עונה טובה של גיא בדש.

@AmitHPT
    אני לא אומר שזיו אריה מאמן רע. אני דווקא חושב שבניגוד לרוב המאמנים בליגה, הוא פועל בצורה מתודית והבנה של המשחק. ולא מתחנף לדרישות של התקשורת או לקבל ליקוקים כי נתן לאיזה שחקן בן 18 לשחק 20 דק'. אני לא זוכר כל כך מה ההישגים שלו בנוער של מכבי ת"א, אבל אני לא הייתי זוקף את זה לרזומה שלו. גם איתי מרדכי, אברהם אבוקרט, בנאדו ובני לם הפציצו עם הנוער של מכבי חיפה, אף אחד מהם לא סומן כמאמן סביר אפילו.

גם נס ציונה של ניר ברקוביץ' העונה שיחקה יפה, עם הנעת כדור ובלי פחד. אבל זה נבע מהבטחה שקיבל מהבעלים שלא יפוטר כל עוד הוא מנהל את המועדון (זכר לזה שחתם בחדרה והחליט לחזור). כשאין עליך לחץ לתוצאות, קל לך להציג כדורגל יפה לעין. זה לא חדש. זה בדיוק מה שרן בן שמעון מביא לאשדוד לצורך העניין.

8. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

יש קבוצה בליגה, חוץ משלוש הגדולות, שהייתה יציבה לאורך זמן?
    אפילו נתניה, הלהיט התורן של הליגה, הפכה להיות כזאת רק מאז המינוי ולפניו נחשבה למאכזבת של הליגה.
    הפועל ירושלים העונה פירקה את מכבי חיפה בטדי, סחטה 0-0 מבאר שבע בטרנר ואתמול ניצחה את מכבי בבלומפילד.
    אם אני מסתכל על הקבוצות בליגה, הפועל ירושלים, נתניה ובית״ר הם שלוש הקבוצות שראויות להיות בפלייאוף העליון כי הרף שלהם כשהיו טובות היה הכי גבוה (לאחר מכן אשדוד שהצליחה השנה מול כל הגדולות בבית).

9. Butragueño מנהלים

הנה עוד משחק שהולך להיגמר ברבע ל-12 בלילה.

10. VAR Member

וואי שמישהו ישבור לכרוז הזה את המכשיר כריזה.

תן לקלל.

11. yedidel Member

מה הסיכוי שגורפינקל לא ניסה לבעוט?

12. Butragueño מנהלים

רגעי פחד להיות שחקן הפועל עכשיו

13. Raulito Madridista

אופק ביטון שעושה עונה גדולה בהפועל ירושלים הבקיע איזה פעמיים במדי הפועל תל אביב אבל קיבל פירורים. לא החזקתי מגיא בדש שחקן טוב לפני העונה האחרונה שלו.

לגבי בית"ר ירושלים - הפועל תל אביב, אחרי שהקדשתי לזה קצת זמן מחשבה - היה הגיוני מאוד לדחות את המשחק, נקווה שהכל יעבור בשלום קודם כל מבחינת הבריאות. אני יכול לעודד את אוהדי בית"ר שהפועל הקבוצה שהובילה הכי הרבה פעמים והפסידה - זה קרה לה ארבע פעמים ולא רק נגד מ.ס אשדוד, אני זוכר גם 0:2 שהלך לפח נגד סקציה נס ציונה במשחק בו פוטר קובי רפואה וכן הלאה. שער היתרון הזה נחמד אבל לא אומר כלום. אני באמת קונה תיקו בלב שלם, אפס אמונה בקבוצה. הסיכוי היחיד הוא לשרוד עוד קצת, לקוות שבית"ר תילחץ כי ככה זה לפעמים עם הקהל, ואולי אם הישאם לאיוס יכול לתת חצי שעה טובה ובעיקר דריבל טוב - ננסה לעקוץ את השני במתפרצת. שער אחד לא יספיק לנו.

14. oranfu Member

שיפוט מכור.

15. zivmay Member

שמישהו יאהב אותי כפי ששופטים ישראלים אוהבים לשלוף אדומים. חבורה של נכים שכלית.