ליגת העל, מח' 6: שוב נושא השיפוט בראש - האלופה מנצחת בתוספת הזמן בנתניה. בכר וחיפה ממשיכים לנצח

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י alexshw, ‏5/10/24.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

שופט לא צודק טכנית אם שורק לעבירה כשניתן יתרון. זה לא אותו מקרה. יתרון ניתן כשאחרי העבירה ההתקפה מתקדמת ויש סיכוי לייצר מצב טוב, ולהתעלם מיתרון זו טעות שיפוט. כשיש פנדל אין דבר כזה יתרון, השופט חייב לעצור את המשחק ואחרת זו טעות שיפוט. לכן, לתת לקבוצה שביצעה את הפנדל להמשיך את המשחק זה בהכרח טעות וזה בהכרח פוגע גם ב"רוח המשחק". שער שמובקע אחרי ביצוע עבירה הוא בהכרח לא חוקי.

2. VAR Member

תאורטית, קבוצה יכולה להניע כדור במשך כמה דקות רצופות, ואז לצאת להתקפה שמסתיימת בשער.

ממה שאני יודע, אם במהלך שאחרי הטעות שיפוט מורחק שחקן, האדום נשאר. לא מובן לי למה להבדיל בין המקרים.

אם יש קשר ישיר בין העבירה לשער (עבירה של השחקן התוקף) אז כמובן שצריך לפסול. אבל במקרה הזה אין. השחקן שביצע את העבירה בכלל לא נגע בכדור במהלך של הגול. קבוצה רצה מגרש שלם באין מפריע.

אני יודע שאני בדעת מיעוט אבל זה מפריע לי מאוד. ללייבוביץ׳ כמובן אין לי שום טענות (חוץ מכך שהיה צריך תיקון של הואר).

3. עידן444 Member

אני רואה מעל 30 שנה כדורגל. אתה יודע כמה מקרים ראיתי(ואני בטוח שגם אתה) שאם שחקן לא היה מקדים ליפול לפני המגע, הוא כנראה היה נופל מהמגע ועדיין השופט לא שרק להכשלה בשל כך שהנפילה החלה לפני המגע?

המקרים היחידים שראיתי ששחקן מועד או מחליק ומקבל שריקה להכשלה היו כשבזמן שהוא ניסה לקום הוא הוכשל. המקרים שבהם שחקן מעד או החליק וקיבל שריקה הם טעויות שיפוט בוטות.

זו ההודעה האחרונה שלי בנושא גם כי מגוחך בכלל להתווכח על דבר כל כך ברור וגם כי זה איתך שהרי באותו ביטחון בדיוק במקרה הפוך היית מסביר שהשחקן החליק ולכן זה לא פנדל- ומי שהיה מתווכח איתך היה בעיני הזוי בדיוק כפי שאתה עכשיו.

4. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

זה לא אפשרי תאורטית. יתרון ניתן רק כאשר ההתקפה מתקדמת. אם הכדור נשאר אצל הקבוצה שניתן לה יתרון אבל ההתקפה לא מתקדמת לכיוון עדיף תוך מספר שניות, היתרון מתבטל ונשרקת העבירה.

האדום נשאר אך ורק כאשר הוא אדום ישיר על עבירה לא ספורטיבית ומכוונת. אם ניתן צהוב שני, למשל, הוא אמור להתבטל למיטב ידיעתי. זה כי אדום הוא עונש שניתן גם מעבר לזמן המשחק על התנהגות לא ספורטיבית, כך שהוא יכול להיות מנותק ממהלך המשחק.
    שער, בכדורגל, אף פעם לא מנותק ממהלך המשחק.
    אני קצת מרגיש מוזר שבכלל יש על זה דיון.

ברור שיש קשר ישיר בין העבירה לכיבוש השער. העבירה הייתה חייבת לעצור את המשחק, הוא לא נעצר והקבוצה שביצעה את אותה העבירה כבשה שער.

5. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

זה קורה בכל משחק כמה פעמים. בכדורגל יש שינויי כיוון וקצב, ושחקנים מחליקים לא מעט במאבקי כדור. זה פשוט כל כך שגרתי שלא מתעסקים בזה, עד שמדובר במכבי תל אביב וצריך לתחזק נראטיב.

אדו גם לא נפל מההחלקה אלא מעד קלות. הנפילה הייתה מהתיקול של ג'אבר ורואים את זה גם לפי כיוון הנפילה, החלקה במהלך הזה הייתה גורמת לו ליפול לכיוון הנגדי. אני מרגיש כמו פרשן יירוטים אבל זו האמת.

6. alexshw Member

מכבי ת"א נגד מכבי חיפה: משחק העונה יועבר לאצטדיון טדי? - וואלה ספורט

"מהנדסת", זה בעצם הסגרתם את המטרה של המנהלת. אין סיבה שהמשחק יועבר לטדי, אם למכבי חיפה לא נתנו להעביר את המשחק האחרון לטרנר, אפילו שלא היה משחק של ב"ש באותו יום, אלא רק למחרת.
    שוב, תפסיקו לרמות. אני בפירוש לא רואה סיבה להמשיך את ההטיה הזו. פזרו את ההפגנה וזהו. חבל על המאמץ.

oranfu ו-de Middenweg אוהבים את זה.
  7. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

זו לא בושה לפנות לעזרה מקצועית, אלכס.

8. italiano Member

חחח מה הוא אמיתי?דחו את המשחק של חיפה נגד בית"ר פעמיים בשביל שישוחק עם קהל.

9. Sturridge Member

אפשר גם להחליט שהמשחק בבלומפילד אבל מתחילים ב- 1-0 למת״א כפיצוי. מאמין שהאיגוד יצליח ״להנדס״ את זה.

alexshw ו-oranfu אוהבים את זה.
  10. oranfu Member

חבל שאתה נותן להם רעיונות.

11. Butragueño מנהלים

אם להיות כנים, המשחק של חיפה נדחה בגלל אירועים אקטיביים שקרו באותו היום. ובשני המקרים אם המשחק היה משוחק, הוא היה משוחק תחת אזעקות (פעם אחת גם בטדי תחת טילים איראניים). כלומר המשחק לא נדחה כדי שישוחק עם קהל, אלא המשחק נדחה כדי שבכלל יוכל להתרחש.

אני אגב בעד ההחלטה של מכבי ת"א, רק כי אני יודע שבקרוב הקבוצה תצטרך להעתיק את האצטדיון הביתי שלה לטרנר אם תרצה לשחק מול קהל עד סוף העונה.

12. alexshw Member

מה קשור למשחק שנדחה? רשמתי משחק אחרון מול סכנין. חיפה רצתה לארח עם קהל בטרנר.

13. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

זו באמת טרללת שלכם.
    המשחק בין מכבי לחיפה הוא בעוד 11 ימים, על האפשרות להעביר ביתיות לטרנר במשחק של חיפה נגד סכנין דיווחו שלושה ימים לפני קיומו. אתם באמת לא מבינים את ההבדל?

14. oranfu Member

אין שום הבדל.
    חוץ מזה שאלונה (למה אני לא קיבלתי הוקרה על פעילותי במלחמה) ברקת סירבה.

15. Designer Member

ביום שקובי שחר וריצ'י מיץ' יפסיקו להשתמש בבית הדין של ההתאחדות ככלי לניגוח ובפגיעה בקבוצות אחרות בליגה, אז אלונה תרשה לכם להגיע לטרנר. עד אז... מצטער

מצב נושא:
הנושא נעול.