ליגת העל, מח' 8: מכבי חיפה מארחת את בית"ר, נתניה VS. ב"ש, מכבי ת"א בסכנין

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י alexshw, ‏9/12/23.

1. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

אתה יכול לצמצם את גודל ההימור. למשל זר שכבר התאקלם בישראל וראית את האיכויות שלו ומידת ההתאמה שלו לכדורגל הישראלי ולא זר שכבר שנים לא מספק מספרים ואתה מביא אותו בתקווה שדווקא אצלך זה יתפוצץ (תחליף פטרסון עם קלימלה, פאון וכמעט כל זר שהגיע אלינו בשנים האחרונות).

2. VAR Member

לא יודע עד כמה זה באמת מצמצם. תראה למשל את אספרייה שלכם לעומת אספרייה של בית"ר.

פיירו שהפך לבדיחה נתן לפני שנתיים 15 גולים בליגה צרפתית שנייה, לא עוקב אחרי הכדורגל שם אבל אני חושב שסביר מאוד להניח שהרמה שם היא לפחות כמו בליגת העל.

זה דיון בפני עצמו, פשוט כשכתבת ש"שוב הימרו בזרים" - זה משפט שקצת מעיד על חוסר מודעות עצמית.

3. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

הסברתי את עצמי. העדפתי את המוכר מהליגה על נעלם מחוץ לליגה. בטח כששוב מדובר בזר באותו פרופיל. שחקן התקפה ששנים לא העמיד מספרים.
    שערים וביטחון לשחקן התקפה הם סופר חשובים. קשה מאוד לשחקן התקפה פתאום להתפוצץ אחרי שנים בלי שערים, בטח בליגה שלנו שהרבה קבוצות באות מראש להתגונן להרוס משחק ולהרוג תשעון ולא פשוט כאן לכבוש שערים בניגוד לליגות אחרות כמו למשל האוסטרית ששם קל יותר להבקיע כי גם קבוצות התחתית מחפשות לתקוף ולשחק כדורגל.

4. hbs7 Member

אז זו התורה של המרצה לניהול? להביא זרים מתוך הליגה?
    מה אפשר להגיד, ממש שאפתני, חדשני ומבריק.

מעניין מה מיסטר מבקר ניהול יגיד על זה שהמאמן שלו הביא זר בהשאלה, רכש אותו אחרי כמה חודשים רק כדי לזרוק אותו שעה לתום החלון בקיץ הבא. ואותה צורת ניהול גורמת לכך שמחליפים יותר זרים מאשר אני מחליף חולצות בארון שלי מדי עונה.
    בטח זה גם אשמת הצוות הניהולי שמאפשר להביא שחקנים בתקציב רעב של קבוצת עירייה.

כל ההטייה הזו למישור הניהולי נועדה לשרת את ההגנה על ברדה בכל מחיר, גם אם זה מוליך אותנו במחזור 8 למצב בו אנחנו 2 נקודות מהקו האדום ומציגים כדורגל שהוא עלבון לצופים. ההרכב שהוא העלה אתמול היה הזוי לא פחות מניהול המשחק המחפיר.
    פעם ראשונה בקבוצת הווטסאפ עם החברים שלא היה אדם בודד שיכל למצוא איזה הסברים לוגיים ורציונליים לבחירות ההזויות האלה.

נערך לאחרונה ב: ‏12/12/23
  5. italiano Member

זה הכל אלונה הזונעעעע!#@

משה פשוט מתגעגע למשמרות המחאה שלו. הוא מת לחזור לשם והקבוצה השניה/השלישית באיכותה בעשור האחרון בליגת העל זה אחלה סיבה לחזור לימים הטובים.
    מקסימום נחליף אותה בפסח או שוורץ. הם בטוח יביאו לכאן ניהול גרמני/אנגלי.

6. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

מבקר הניהול יגיד שפאון נרכש אחרי חודשיים כי אלונה רצתה לחסוך כסף. בחוזה ההשאלה רכישה בשלב מוקדם עלתה X ובשלב מאוחר יותר X פלוס כסף.

מבקר הניהול יגיד שאלונה מוציאה יותר בקלות כסף על שחקנים מהליגה שהיא מכירה, ישראלים וזרים, ועל שחקנים מחוץ לליגה היא מוציאה פחות כסף ולכן אנחנו מחתימים פרופיל זרים שברובו לא יכול להצליח במועדון עם לחץ וציפיות ודרישות כמו שלנו.
    אז כן, מבקר המועדון מעדיף את טוומאסי שראינו אותו על היתרונות והחסרונות שלו על פטרסון שלמעט עונה אחת בהולנד לפני כמה שנים לא העמיד מעולם מספרים בקרירה וכבר שנים לא מעמיד מספרים.

מצחיק שגם על הדברים שטענתי בקיץ והתבררו כנכונים יש עכשיו ויכוח.
    וכן, גם בעתיד, אם ממשיכים להביא זרים חופשיים או בסכומים נמוכים, אז עדיף זרים מהליגה, ההימור קטן יותר, וכמו שכתבתי הרבה פעמים אלונה מרגישה נוח יותר להוציא עליהם סכומים שלא תוציא על זר שהיא לא מכירה.

7. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

אתה תמשיך לעוות ולסלף את המציאות שלי כדי לא להעביר ביקורת על הניהול.
    אני אכתוב שוב, ברדה נכשל העונה ועושה עבודה לא טובה.
    ועדין, מי שחושב שאם הוא יעזוב הבעיה תיעלם, בדיוק כמו שבכר עזב, יגלה שהבעיה האמיתית היא עמוקה יותר וכל עוד הניהול לא ישתנה הדבר היחידי שנעשה הוא שנכנס שוב ללופ של כל המימרים ודומיהם כמו שהיה עם אבוקסיס ורוני לוי אחרי בכר.

8. hbs7 Member

אתה מודע לאופציה שהוא גם יכל פשוט להשאיר אותו כמושאל בלבד ולא לרכוש?
    ואם הוא אצלך כמה חודשים והחלטת שזה זה, מה קרה שבחלון הבא הקרוב לביתך הוא עף בכל מחיר?

אולי הניהול של אלונה הוא לא 100, ברדה לא טוב יותר וזה בלשון המעטה.
    אין שום דבר בבניית הסגל שמראה על מחשבה כלשהי. ולזה תקציב לא מהווה שום תירוץ.
    אני אזרום איתך שאלונה סוגרת את הברז, גם במצב הזה אפשר וצריך להביא שחקנים שמשרתים אג'נדה. פה כלום ושום דבר.

ומתישהו אולי תבין ששחקנים שהם לא סימן שאלה כהגדרתך עולים איזה 3 מיליון יורו וצפונה וזה לא ריאלי לנו בשום צורה. וגם אז אין שום ערובה להצלחה.
    חיפה שהיא מועדון עם כוח משיכה חזק משלנו, ועם נכונות להוציא כסף (ככה לפחות מספרים), נאלצה להסתפק בשואו שהוא רכש סטנדרטי לחלוטין כי לא הצליחה להביא משהו כזה.
    עד שתבין נאלץ להמשיך לשמוע איזה מסכן ברדה שנאלץ כבר ליפול עם הזר המי יודע כמה רק כי לא משחררים לו תקציב שגם גולדהאר לא ממהר לשחרר.

9. italiano Member

אבל אני מעביר ביקורת על הניהול. יחד עם הצוות המקצועי.
    אני לא מנקה אחד על חשבון השחרת השני. כשאני מדבר על בחירת הזרים הלא מוצלחת אני מדבר גם על הצוות הניהולי וגם על הצוות המקצועי.
    מצד שני קבוצה לא מסוגלת לחבר 2 פסים מתחילת העונה ואתה עוסק בבעלת הבית - זה קצת מביך, זה קצת בזוי ובעיני זו נוכלות לכל דבר ועניין.

גם אני יכול לזרוק לך משפטים מטומטמים כמו "אם אלונה תעזוב הבעיה לא תיעלם" ולגנוב דעת. זה לא מעניין אותי.

אלונה וברדה הם צוות אחד. הם מצליחים ביחד וכושלים ביחד. אין אשם אחד.
    אצלך יש פולחן אישיות. אתה שם את ברדה מעל המועדון ולכן אתה מתנהג ומתבטא בצורה שאתה מתבטא. אנשים כמוך הם אלה שיביאו את הסוף שלו במועדון, זה ממאיס על השאר.

hbs7 אוהב/ת את זה.
  10. yakov_y YNWA

מנהלים כאן דיון ושוכחים שהפער רק 2 נקודות מהקו האדום ולריינה יש פי 2 נקודות יותר.
    אלונה לא קשורה, יש כאן מאמן שלא ממצה את הפוטנציאל בסגל עם התקציב ה-3 בגודלה בליגה.

למעט גיא מלמד, למי יש מספרים בשנים האחרונות אצל הפועל חיפה ?
    כנל מכבי נתניה.

קיבלו בקיץ החלטות רעות שהיו ידועות מראש, מרציאנו וטיבי בראש ובראשונה.
    לופז אוברטייד, אף פעם לא תרם כמו שמגן זר צריך לתרום.
    בכלל להביא מגן זר זה דבר מיותר בליגה עם מגבלת זרים, גם המגנים של מכבי חיפה שנחשבים לטובים בליגה אוברטייד, סונדגרסן לוקה במשחק ההתקפה ואבישי כהן לדוגמא כזה תורם יותר ממנו לחלק הקדמי.

11. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

אם אתה נכשל עם פרופיל מסוים של זרים בסכומים מסוימים פעם אחת, פעמיים, עשר פעמים, אתה או מסיק את המסקנות לגבי הזרים שאתה מביא מחוץ לישראל או שאתה מתמקד בזרים מתוך הליגה שכבר ראית.
    בטח כשמדובר בשחקני התקפה, שהם מצרך מבוקש יותר ויקר יותר כשהם מעמידים מספרים.
    דיברתי על זה כל הקיץ ושוב אני חוזר לדיון של פטרסון לעומת טוומאסי שהתנהל כאן ובמקומות אחרים כל הקיץ ביני לבין משתמשים אחרים.
    אם אלונה לא מעוניינת לשלם משכורות גבוהות יותר או לשלם סכומים גבוהים יותר על כרטיס של זרים שהיא לא ראתה (ושוב חוזרים לנושא ההתערבות המקצועית, שהיא יכולה לשלם על ישראלים וזרים מתוך הליגה שראתה אבל על זרים מבחוץ יותר קשה לה לשלם כי היא לא ראתה אותם מקצועית), אז אני מעדיף טוומאסי ממכבי נתניה על ללכת שוב על שחקן כמו פטרסון שהוא אותו פרופיל של זר כמו הזרים התקפה לפניו שנכשלו כאן.

בניית הסגל הייתה אמורה להיות עם עוגן בשם עומרי גלזר בשער, עוגן בשם שגיב יחזקאל שהיה הכלי ההתקפי הכי חשוב שלך, ואני אוסיף גם את רמזי ספורי שעם כל הביקורת עליו היה שחקן של מספרים בהתקפה מה שאין היום כשבדש שמחליף אותו היום נותן לנו 0 עגול.
    צריך גם לציין את רותם חטואל שהיה אמור להיות עוגן התקפי ובגלל החובבנות שלו לא השתקם מפציעה ועד היום אין לו כושר משחק.
    ברדה לא בחר בקיץ אחד למכור שלושה עוגנים ישראלים בשוק ישראלי חלש שבו האופציות על המדף לקבוצה שהיא לא חיפה ומכבי שיכולות להחזיר את זהבי, פרץ, אצילי וסבע הם שחקנים כמו בדש, אלמוג ותורג'מן.

גם עם החומר הקיים, ברדה לא עושה עבודה טובה. אבל כל הקיץ דיברתי על הבעיות בניהול וההשפעה שלהם על איכות הסגל, על בחירת הזרים להתקפה. כל הקיץ ספגתי ביקורת אישית על הדברים שאני כותב בזמן שניסו לדבר איתי על סגל לאליפות. כמו תמיד יש אוהדים שקשה להם לשמוע את האמת ותמיד מנסים לשנות את המציאות אבל את המציאות אי אפשר לשנות, הנהלה שבונה שנים חלק התקפי כל כך חלש (אנחנו היום עם ה XG הכי רע בליגה מבחינת המרת המצבים לשערים) וממשיכה לחזור על אותם טעויות ומקווה שברדה שוב תיעשה ניסים תגלה שבעונה שברדה לא עושה ניסים הכל מתפוצץ לנו בפנים.

וכן, התזמון של המכירה של יחזקאל שהיה הכלי הכי חשוב התקפה פגע בנו קשות וגמר את השאיפות הגבוהות שלנו העונה וכתבתי את זה בזמן אמת, ושוב זכיתי לתגובות שיחזקאל הוא שחקן של עונה אחת ושעשינו כאן עיסקה גדולה כי הוא בעונת חוזה ועוד תגובות שמנסים שוב לשנות את המציאות ואת העובדה שאי אפשר לכמור חלק כל כך חשוב בפאזל שלך ולא להביא לו מחליף ולחשוב שלא תהיה פגיעה.

12. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא, אנשים כמוני הם הסיכוי היחידי של המועדון ללמוד מהטעויות שלו ולתקן אותם.
    אנשים כמוך שיש להם חרדת נטישה, שיודעים שאלונה טועה אבל לא מבקרים אותה ומנסים לשנות את המציאות כי פוחדים שתפגע ותעזוב יקבלו את אותם טעויות ואותו ניהול ושוב אלה דיונים שניהלנו עוד בסוף הדרך של ברק בכר והם רלוונטיים גם עכשיו שנים אחרי כי שוב מאשימים את המאמן במקום להבין איפה שורש הבעיה.
    אני אגב כתבתי מאתמול מאה פעם שברדה עושה עבודה רעה השנה, ביקורת ישירה עליו בניגוד אליך שאתה כותב משפט מעורפל ואומר התכוונתי שגם ההנהלה אשמה.
    אבל אותי לא מעניין כרגע מי אשם אלא איך פותרים את הבעיה. גם אם אליניב ישפר את התפקוד שלו ושל הקבוצה הרף של הקבוצה הזאת עדין מוגבל, בטח התקפית. זאת לא בעיה שתעלם גם אם פפ מחר יהיה המאמן. וכדי שהרף של הקבוצה הזאת ישתנה קודם כל אלונה צריכה להפיק לקחים כי אחרת נמשיך באותה הדרך שאנחנו הולכים בה מאז שהיא פיטרה את בכר.

13. italiano Member

14. VAR Member

2 נקודות מהקו האדום זה חסר משמעות כשאנחנו אחרי 8 מחזורים. הייתה לזה משמעות רק אם הייתם מגדירים אליפות כמטרה, אבל לכולם ברור שזה לא ריאלי וכדי שמועדון כמו באר שבע ייקח אליפות הוא צריך גם לבנות סגל חזק וגם לנצל חילופי דורות אצל שתי הגדולות.

באר שבע תסיים בסוף בטופ 4 גם עם ברדה. מוכן להתערב שתסיימו לפני ריינה והפועל חיפה. אבל יותר מזה הסגל האוברייטד הזה לא שווה (אולי זכייה בגביע נוסח אבוקסיס), והצפי ממנו הרבה יותר קרוב לקבוצות כמו נתניה מאשר לשתי המכביות. זו המציאות כשלא פוגעים בזרים ואין יותר מידי מה לעשות בנידון חוץ מלנסות יותר טוב בפעם הבאה.

נערך לאחרונה ב: ‏12/12/23
    Sir Alex Ferguson אוהב/ת את זה.
  15. alexshw Member

אין כללים באיזה עמדות צריך זרים. זה תלוי בצורך מקצועי. המגנים האוברייטד של מכבי חיפה גם שיחקו בצ'מפיונס וגם זכו באליפות באותה עונה. מה שאף מגנים אחרים בקבוצה ישראלית לא עשו מעולם. כנראה שהם לא כל כך אוברייטד כמו שאתה חושב.