ליגת העל, מח' 8: מכבי חיפה מארחת את בית"ר, נתניה VS. ב"ש, מכבי ת"א בסכנין

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י alexshw, ‏9/12/23.

1. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

מגינים זאת עמדה בפשיטת רגל בכדורגל הישראלי. הפערים מהישראלים הם הרבה פעמים גדולים.
    לופס טוב מאוד הגנתית, ונחש מה קרה אתמול אחרי שנפצע ויצא? הראל שלום שהחליף אותו איבד את אחמד סלמן ובגלל זה ספגנו.

השוק הישראלי בפשיטת רגל, גם בעמדת השוערים. כיוף וניצן בחיפה, משפתי במכבי תל אביב, מרציאנו אצלנו, אלה שוערים נחותים בהרבה מגלזר, פרץ ואפילו ג'וש כהן שהיו כאן בשנים הקודמות.
    יש מצב שג'רפי הוא השוער הישראלי הטוב ביותר היום בליגה, אבל גם הוא התרסק כשהיה בקבוצה גדולה עם לחץ (הפועל תל אביב).

2. zivmay Member

לא רק שברדה חלש להחריד, קבלת ההחלטות שלו בנוסף מכשילה אותו ואותנו.
    בריירו כקשר, ספר קיצוני שמאלי, טיבי בלם. גם החילופים, הכל הפוך.

3. hbs7 Member

הטבלה לא מעניינת, אנחנו בסה"כ רוצים לראות קבוצה שמנסה לשחק כדורגל.
    בשביל להעמיד 10 נגרים מאחורי הכדור היה לי את רוני לוי ואבוקסיס. והם עשו את זה יותר טוב.

אני לא אוהד מאתמול, 3 המשחקים האחרונים הם בטופ הגרועים שראיתי מהקבוצה הזו ב15 השנה האחרונות לפחות. דקות ארוכות מדי של חוסר יכולת לחבר 3 פסים, כאילו זה קבוצת חובבים. לא מסוגלים לייצר מצב אחד בודד במהלך מתוכנן ומסודר.
    מאמן שמראש לא נותן לקבוצה שלו סיכוי בהרכב שאין בו תאוריה לכלום. אפילו סיכוי לאיזה מהלך ביכולת אישית שתייצר משהו הוא גדע בהרכב שגם אחי בן ה16 אמר לי WTF שהוא ראה אותו.
    כשזה נראה ככה, שכל אוהד מהכורסא רואה את מה שהמאמן מפספס, זה אומר שהמאמן איבד את הקבוצה ובעיקר איבד את עצמו.
    האם זה בר שינוי?
    אני באמת מקווה בשביל ברדה שכן.

4. VAR Member

חוץ מגנאח, אילו שחקנים יצירתיים יש לו על הספסל?

נגרים זה מה שיש לו בסגל, מה לעשות? עונה שעברה היו לו את שאפי, יחזקאל, ספורי ומיכה. לא כוכבים אבל שחקנים שיש להם כדורגל ברגליים ומסוגלים ליצור. אלה שהחליפו אותם לא מספיק טובים.

לא יודע עד כמה הוא המחליט הבלעדי בענייני רכש. בהחלט יש לו אחריות למצב של הסגל, אבל בוא לא נשלה את עצמנו שעם מאמן אחר אתם פתאום תראו כדורגל איכותי וקבוצה שמסוגלת להניע כדור. זה יקרה רק עם רכש מוצלח בינואר.

Sir Alex Ferguson אוהב/ת את זה.
  5. yakov_y YNWA

גם רז מאיר שיחק באלופות וזכה באליפיות, אז מה ?
    רמי גרשון שהיה חלק מההצלחה, מקומו בליגת העל בכלל ?

אם לא היה מקבל אזרחות הייתי מוותר על סונגרסן כזר.
    גם מקורנו הציפייה ליותר.

גלבוב הבלם הכי טוב במכבי נתניה בפער וכנראה עם דרכון ישראלי היה בנבחרת,
    אני מוותר עליו כי אני מצפה מזר שירים את הרמה ויחזיק את ההגנה, פה זה לא המקרה.
    להשאר שחקן זר בסגל שהוא לא באנקר כמו בוריס אינו או בלינקי או פיירו זאת טעות, הציפייה מהם אחרת.

בקשר לברדה, סתם דוגמא, הארכת החוזה של איתן טיבי לא טעות שלו ?
    בחר להשאיל את בלרויאן ולהשאר עם הגנה מבוגרת.

6. alexshw Member

הבעיה כרגע במכבי חיפה קבוצתית. סונדגרן וקורנו רכש מצוין.

oranfu, Sturridge ו-Sir Alex Ferguson אוהבים את זה.
  7. Butragueño מנהלים

ספציפית בעונה הזו רז מאיר היה חלק גדול בשיקום אחרי פציעה.
    רמי גרשון לא היה חלק מההצלחה, אין לו אפילו 100 דק' משחק בליגה.

לוותר על סונדגרן וקורנו (גם כזרים) נשמע כאילו קייסי, אלי דסה (כשהיה בשיא), חרזי, גרייב ודדי בן דיין על המדף.

8. hbs7 Member

הקבוצה לא מצליחה לחבר פס, לא תשחק עם גורדנה שהוא היחיד שיש לו מושג בתחום הזה בקישור שלנו?
    ספר השחקן היחיד שעוד מספק מספרים, שחקן שהתנועה הטבעית שלו היא מצד ימין למרכז. בצד שמאל הרגת אותו לגמרי, ובשביל מי, בשביל בדש שלא עובר קונוס ולא מחזיק את הכדור יותר משנייה וחצי מאז שהגיע. מהלך מבריק.
    הלאה, חסר יצירתיות, אז שמיר מוצב כ 10? מה עם עומאר הזר החדש? עם סטויאנוב על העמדה? עם לשחק עם תורג'מן ואלמוג חופשי מתחתיו?
    אין מספרים, למה חטואל נכנס דקה 90?
    גם בדש וגם ספר שמשחקים בימין הם שניים שנכנסים לאמצע, וזקוקים לחפיפה של המגןף אז אתה משחק שם עם אבו עביד שבקושי רץ? נניח שסטויאנוב זה לא זה, מה עם פליטר? איך הגעת לעונה עם מגן אחד בלבד שגם הוא הוצב שם רק בעונה שעברה?

גם בסגל הנוכחי אפשר להראות יותר. זה לא 1 או 0.
    ברדה הוא אולי לא מטיל וטו בנוגע לכל רכש ויש התערבות, אבל לתת פטור לדמות המקצועית הבכירה במועדון כבר זמן רב על הסגל הזה והכישלון המתמשך בזרים זה פשוט לא נכון.

9. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

זה יהיה טוב יותר כשחטואל ישפר את הכושר ובתקווה כשגם המרוקאי יכנס לכושר, אבל בסגל הנוכחי, הבחירה היא בין כישרונות שהם מאוד בוסר (ג'אנח, ספר וסטויאנוב) לכאלה שהם מעבר לשיא או לא ברמה הנדרשת (איילון אלמוג/תורג'מן/בדש/חמד).

כל הקיץ התווכחתי עם אותם אנשים שעכשיו קוטלים את ברדה שאנחנו צריכים לפחות זר אחד שהוא בפרופיל אחר, או בשכר אחר או בעלות אחרת של כרטיס. ברדה בעצמו אמר בראיון בקיץ לצנציפר שמה שהיה חסר לנו בשנה שעברה זה זר עם "מספרים חריגים". היינו צריכים שחקן אלפא להתקפה, מישהו שיובל אותה, וזה לא הגיע כי אלונה קבעה רף נוקשה למשכורות/כרטיס השחקן, ועל חוזה של 200 או 250 אלף קשה למשוך שחקן התקפה שכזה, ונאלצנו שוב להתפשר וללכת על מישהו בפרופיל של פטרסון (שניצלו את המלחמה כדי להיפטר מהחוזה שלו עוד לפני חודש ינואר).

בגלל זה גם רציתי את טוומאסי שבאופי הוא שחקן שיכול לסחוב ולהוביל קבוצה התקפית.

10. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

אוהדי מכבי חיפה, אלה שראו את המגינים הישראלים והזרים מידי שבוע כותבים לך שיש הבדל גדול בין המגינים הזרים לישראלים.

גם בנוגע לבלמים הזרים, לא רק סק, גם דילן שהיה כאן בשנה שעברה טוב משמעותית מהבלמים הישראלים בשוק.

איתן טיבי האריך חוזה כבלם הרביעי (אם אתה סופר את אלחמיד שעזב אז חמישי) שלנו אחרי מיגל, אבו עביד ובריירו. יש לך בלם רביעי טוב ממנו? בלוריאן אצלנו נראה לא קשור למקצוע. הבנתי שבהפועל מחזיקים ממנו, הרבה כי הוא תורם להם התקפית, אבל אצלנו הוא היה רחוק שנות אור מהרמה הנדרשת.

11. VAR Member

@hbs7
    לא פטרתי אותו מאחריות, כתבתי במפורש שיש לו אחריות על מצב הסגל. לגבי ההצבות על המגרש - הבעיה שלכם מרגישה לי הרבה יותר שורשית מקיצוני ימני שמתופקד בשמאל. עד שלא יהיה רכש להתקפה באר שבע תקום ותיפול על הכושר של מעט השחקנים היצירתיים שכן יש לה וכרגע לא מספיק טובים (בדש, גנאח). את סטויאנוב הוא שם מגן ימני כי אין כל כך מי שישחק בעמדה הזאת, אני מאמין שהניסוי הזה ימצה את עצמו בקרוב אבל מה אנחנו יודעים, אני חושב שאמרנו את זה גם על שגיב יחזקאל בהתחלה, אולי זו תהיה עוד הברקה.

@Sir Alex Ferguson
    בדש הגיע מתוך הליגה ובינתיים אתה רואה מה הוא שווה. למה שזה יהיה שונה עם זר?

טוומאסי כישרון מעל הליגה הזאת אבל הוא רחוק מלהיות שחקן יציב שייתן לך מספרים באופן קבוע. על כל וואקמה יש אלן מסודי, וטוומאסי מרגיש לי יותר קרוב לאחרון.

12. hbs7 Member

@VAR ברור שהיא יותר שורשית, אבל זה מה שיש כרגע ועם זה צריך לעבוד ולמקסם.
    זה שזה לא יספיק מעבר למקום 3-4 לא אומר שבוא נלך לים וזהו.

וכדי שנפיק את המעט שיש בסגל הזה, צריך לעזור לשחקנים האלה.
    אין פה וואקמה שיכול לקחת כדור מול 3 ולעשות לבד, כדי שספר יתן מספרים, כדי שבדש אולי כן יתרום משהו, כדי שאלמוג אולי יממש את עצמו - הם צריכים קבוצה שתעזור להם.
    וזה רחוק מאוד מלקרות.

גם אצילי, שחקן גדול עם יכולת אישית אדירה, לא יעשה יש מאין.
    הוא צריך לקבל כדורים בבלטה שהוא אוהב עם קו ישיר לשער.
    אם ישחק בקבוצה שהוא יאלץ לרדת לחצי כדי לגעת בכדור, וללא שחקן שיעשה לו דאבל ויפנה ממנו שמירה, המספרים יצנחו דרמטית.
    זה ברור לכל בר דעת.
    אז אם זה נכון לאצילי, אז בטח שלשחקנים פחות טובים ממנו.

13. VAR Member

להגיד קבוצה שתעזור להם זה קל. אבל אני לא רואה יותר מידי מאמנים ישראלים איכותיים (שיכולים ליישם ולא רק להגיד שצריך וצריך) פנויים. אולי בכר בקרוב יהיה אחד כזה. בינתיים ברדה הראה יותר פוטנציאל בתחום מכל המימרים והסילבסים אז לא הייתי קופץ מעל הפופיק כאילו יש לי אלטרנטיבות יותר טובות.

14. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

בדש וטוומאסי לא אותו מקצוע.
    כתבתי בקיץ עוד לפני שחתם אצלנו שאני מקווה שבדש לא יגיע, שחקן שהגיע בגלל עונה מנופחת בזכות פנדלים שכבש. גם בעונה הטובה בקרירה שלו כשהכל עבר דרכו לא בלט בשערי השדה.
    הרף של טוומאסי אחר לגמרי וגם לקח את נתניה על הגב לא מעט פעמים. כן יש בעיות באופי אבל בכל זאת אנחנו זה לא נתניה מבחינת אתגר.

15. alexshw Member

בנאדו התחיל מעולה את קריירת האימון, אך בהמשך הוכשל במכבי חיפה על ידי ניהול רע של שחר. בפרט בתחום הרכש ולא התאושש מזה.
    מקווה שבכל מקרה העתיד של ברדה יותר ורוד במקצוע.