ליגת העל פלייאוף עליון מחזור 29: מכבי ת״א ממשיכה לדהור עם ניצחון קל על נתניה. בכר מול ב״ש

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Clock End Stand, ‏29/3/25.

1. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

קבוצה בתקציב ובשאיפות של מכבי חיפה הנוכחית יכולה לשאוף לנצח גם את הפועל ב"ש וגם את מכבי ת"א ולתת להן לשבור את הראש אחת מול השנייה מי תיקח את האליפות וגם בוא, חיפה-מכבי זה לא סלטיק-ריינג'רס, עם כל הכבוד ל"גרמנים" "צהבת" "התאחדות של יענקלה/מאירי" "רק בחיפה/ת"א יש מכבי" היריבות הזאת חיה ושווה משהו רק שהקבוצות רצות ראש בראש לאליפות, זה לא המצב העונה והדוגמה שהבאת מ2010 מוכיחה את זה נהדר.

Roma אוהב/ת את זה.
  2. VAR Member

אל תיפגע, אבל רק אדם שלא גדל בחיפה יכול לכתוב משהו כזה.

דמיין לך שאתמול במקום מכבי חיפה הייתה בית"ר ירושלים, ובמקום מכבי ת"א זו בני סכנין שמתמודדת עם הפועל ב"ש על האליפות.

ברור שאתה צריך לשאוף לנצח כל יריבה, אבל יש נסיבות שבהן אתה לא בהכרח תרצה לנצח כל יריבה.

עבור מכבי חיפה מכבי ת"א היא בדיוק מה שמכבי ת"א היא עבור הפועל (או להיפך). וזה לחלוטין לא מעניין איך זה נראה מהצד השני או בעיני צד ג׳ שחושבים שלא מדובר כאן ביריבות אמיתית.

3. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

אם זה היה מחזור אחרון במשחק שלא קובע כלום למכבי חיפה הייתי מבין אותך.
    ערב המשחק אתמול נשארו למכבי חיפה 8 משחקי ליגה, חצי מתוכם נגד ב"ש ומכבי, איך אפשר לקבוע מראש להיות שטיח מול ב"ש ונגד מכבי להפוך לקבוצת כדורגל שתיקח נקודות, זה לא רציני וזה לא מתאים למועדון כמו מכבי חיפה.

והייתי בסיטואציות האלה כמה פעמים, כמעט תמיד רציתי שננצח ושהיריבה תעשה מה שהיא צריכה במשחקים אחרים.
    זוכר למשל בעונת 04/05 את ב"ש מגיעה לטדי כשהיא מתמודדת עם הפועל ת"א וסכנין על הירידה, על פניו משחק שהיינו צריכים לנצח בקלות כמו בשני המשחקים הקודמים מולם אבל האוהדים רצו שנפסיד וזה חילחל לשחקנים שלא הופיעו, הפסדנו 1-0 כאשר אוהדים שלנו חוגגים את הגול של ב"ש, הייתי במשחק והתבאסתי ובסופו של דבר הפועל וסכנין נשארו וב"ש ירדה.

Roma אוהב/ת את זה.
  4. oranfu Member

כאילו שהקבוצה הזאת "מחליטה" להיות שטיח.
    אנחנו זבל עופות כל העונה, לא משנה מי היריבה. המשחקים נגד ב"ש ות"א תלויים בהם, לא בנו.

אם ישחקו סביר יביסו, אם ישחקו רע אז רק ינצחו.
    השאלה היא לא אם נפסיד אלא רק עד כמה ההשפלה תהיה גדולה.

Roma ו-alexshw אוהבים את זה.
  5. VAR Member

מה זה חשוב כמה משחקים נשארו לסיום העונה?המועדון הזה באס"ק כבר מזמן. אין מה להשיג. לא חושב שאפילו המקום השלישי מעניין מישהו. 3 הנקודות שב"ש לקחה בחיפה אתמול הן אותן 3 נקודות אם המשחק היה נערך במחזור הסיום.

ברור שהסיטואציה מבאסת, אבל היא תהיה הרבה יותר מבאסת אם מכבי חיפה תהיה, אפילו בעקיפין, אחראית לעוד אליפות צהובה.
    יש להפסיד ויש לפתוח רגליים. אתה כן מחליט עד כמה מופגנת ההעדפה שלך מי תיקח אליפות.

6. oranfu Member

הקבוצה לא צריכה לפתוח רגליים, זה מה שאני אומר. אנחנו כאלה גרועים שזה פשוט לא משנה.
    אתמול לדעתי זה היה אחד המשחקים שיותר התאמצנו בהם.

אני גם ממש לא רואה אותנו מראים העדפה לב"ש בעונות שהם מתחרים בת"א. ההיפך הוא הנכון.
    אם כבר הם אלה שאנחנו עוד לוקחים מהם נקודות במאני טיים בעונות האלה.

7. לירן מנהל כללי מנהל כללי

אני רק רוצה לציין- שזו בדיוק הייתה התוכנית מול חיפה בטרנר, מול מכבי ת"א פעמיים בטרנר. רק ששם שחקנים שלנו החליטו להכניס לנו סכין ללב ובישלו ליריבות. מול חיפה בטרנר אם וונטורה ואליאסי לא מבשלים לחיפה- החצי השני היה מביא לניצחון ולא לשיוויון. מול מכבי ת"א סיבוב שני כבר השגנו את השער בדיוק לפי תוכנית המשחק ואז הגיע מיגל ויטור שהחליט לבשל פעמיים לשחקני מכבי ת"א, ושבוע שעבר המילים מיותרות.. אבל 12 דקות ברורות שנעלמו כלא היו אחרי הרס עצמי מוחלט של לופז, מזרחי ואז אליאסי. נכון שבדרך היו איחורים אולי בחילופים- אולי במערך- אבל בשורה התחתונה רק טעויות פרסונאליות קשות ביותר של שחקנים גרמו לכך שלא ניצחנו את שלושת המשחקים הללו. חפרו לנו בורות שלצערי הפכו את העונה.

Don Joan Roman אוהב/ת את זה.
  8. לירן מנהל כללי מנהל כללי

העסק נחתם. מורן מאירי מייצג את מכבי ת"א והוא הדמות הקובעת משפטית. אין פה בכלל מה לעקוב.

Roma ו-oranfu אוהבים את זה.
  9. VAR Member

תקציר המשחקים מול הגדולות בליגה עד אתמול: מגיעים ל200 מצבים ומחמיצים, הפסד 2-0 בבלומפילד. משחקים די טוב נגד ב"ש בחיפה ומחמיצים, סופגים גול משום מקום ומתפרקים (בנוהל), תיקו במחצית מול מכבי ת"א והפסד טכני, השמטת יתרון 3-0 בטרנר ותיקו.

אז לא יודע, לי זה לא נראה שזה "תלוי רק בהם". עד עכשיו בכל המשחקים האלה היו למכבי חיפה דקות מעולות ולא יהיה מופרך לטעון שהיא הייתה עדיפה על היריבה ברוב הדקות מתוך ה360. כלומר, יותר השמטת נקודות שלה מאשר outclass של היריבה.
    זה בדיוק מה שאמרתי אתמול. זה היה נכון לשיא התקופה השחורה. תקופה שבה המאמץ היחיד שהשקיעו במועדון הזה היה להכאיב לאוהדים כמה שרק אפשר ובכל הזדמנות, אפילו כשזוכים בתואר ("ידעתי שאנחנו יכולים לנצח את מכבי").

כמובן שצריך לראות מה עושים מול מכבי ת"א בשני המשחקים שנותרו, אבל לפתוח רגליים ליריבה שלה על התואר זו התחלה טובה.

oranfu אוהב/ת את זה.
  10. oranfu Member

אפשר לתרץ ולהסביר על החמצות ודקות טובות, אבל השורה התחתונה היא שאנחנו מפסידים כמעט כל משחק מול ה"גדולות".

11. Raulito Madridista

וואלה ברק בכר מבחינתי חתיכת פיגורה ואני תמיד חושב שהאשמה היא לא מאה אחוז על המאמן, וברור שיש מעמדות. מאמן אחר לא היה ממשיך לעונה שנייה במכבי חיפה ואולי לא מסיים עונה, אבל ברק הוא אחר. מצד שני, מכבי חיפה נתנה אולי שני משחקים טובים נגד הקבוצות הגדולות, הפועל חיפה אינה כזו. אתמול כשהיא הגיעה אחרי ניצחון בדרבי ומול יריבה שקטלו אותה כל השבוע, ובמשחק בית - ציפית למשהו אחר, וכלום. חיפה קיבלה סטירה, הפועל באר שבע עשתה לה משולשים ואשכרה 3:0. אני לא יודע אם יכול לצמוח דשא תחת ברק שלדעתי במשרד צריך להגיד ליענקלה שאולי הוא צריך ללכת, ובטח גל אלברמן. זרים נוראיים. לדעתי אתמול עלי מוחמד היחיד ששיחק טוב, ודיא סבע - כי הוא לא היה.

12. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

שוב לירן, אין ביקורת על העובדה שבטרנר רן רצה לשחק את הכדורגל שהביא אותנו להצלחה גם מול חיפה וגם מול למכבי.
    כן יש ביקורת על העובדה שלא עשינו התאמות לחוזקות של היריבה (בטח מול מכבי שעשו מהפך במשחק הראשון בטרנר שנגמר בתוצאה 2-2 כשהם בונים את כל המשחק על המעברים ועל היתרון שלהם באגפים ובמשחק האחרון זה חזר אחד על אחד ולא הייתה לנו תשובה לזה), וכן יש ביקורת על זה שבכדורגל אי אפשר ללכת ראש בקיר, לפעמים הכנת תוכנית משחק מסוימת שעבדה לך כל השנה, היא נכשלה, בגלל הרחקה, בגלל פציעה, בגלל טעות אישית של שחקן או שחקנים, זה לא משנה מה הסיבה, אז אתה צריך להיות גמיש מחשבתית וטקטית ולבצע את השינויים לפני שהיריבה עושה לך 3 - 0.

אני חושב שאחת הגדולות של ברק בתקופה אצלנו הייתה שהוא לא היה מקובע וידע לשנות כשדברים לא עבדו, ואני חושב שזה משהו שרן חייב לעבוד עליו כי ברוב המשחקים התוכנית שלו מצליחה ולכן הוא עושה עונה מצוינת, אבל הוא חייב להכין תוכנית גיבוי וחייב להיות גמיש מחשבתית גם למשחקים שתוכנית המשחק לא מצליחה, וזה קרה ויקרה גם בעתיד כי אין דבר כזה תוכנית משחק שעובדת 100% מהמשחקים.

13. לירן מנהל כללי מנהל כללי

אין בעיה, התגובות לא היו מתוזמנות נכון. ועדיין בשורה התחתונה הפסדי הנקודות קרו בפועל רק בגלל טעויות אישיות של שחקנים. אליאסי תופס אוויר גם אם המערך היה 6-3-1 וגם אם המערך 3-6-1.

בנושא אחר וקצת באותו נושא - אני חושב שלא משנה איך תסתיים העונה- אני רואה השנה את עבודת האימון הכי מרשימה שראיתי ממאמן בהפועל באר שבע. יותר מברק בכר, יותר מלופא קדוש שעשה פה פלאים.

לברק בכר היו כלים שקוזוך יכול לחלום עליהם. עם סגל כזה - ברק בכר בשיאו מסיים מקום 4- אני חושב שזה ברור לכולם.

14. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

ברק לקח אליפות עם 40 שנה בלי אליפות על הכתפיים, עם מנטליות של לוזרים (שישייה בגמר גביע רק עונה לפני) ועם מכבי שעשתה שלב בתים באלופות עם זהבי אחד בכושר שיא.
    לא יודע כמה מאמנים לא היו קורסים בעונת האליפות הראשונה, לדעתי זאת עבודת אימון סופר מרשימה בעיקר בגלל הלחץ המנטלי האדיר.
    אליפות השנה תהיה אדירה כי נגיע כאנדרדוג, אבל לא חושב שאפשר להשוות ללחץ והציפיות שהיו סביב הקבוצה בכל פרמטר באליפות הראשונה.

15. לירן מנהל כללי מנהל כללי

בכל פרמטר הקושי השנה הוא הרבה יותר גדול וכמובן יש את העניין הפעוט- איכות הסגל. לכן אני אומר, אני לא מפרשן את התוצאה, אני רואה עבודה שנעשית ביחס לסגל- וכזה דבר כמו העונה- לא ראיתי. גם כאשר נסיים מקום 2 זה לא ישתנה מבחינתי.