ליגת ווינר סל 13/14 - מחזור 6

הנושא בפורום 'פורום ספורט כללי' פורסם ע"י idans10, ‏5/10/13.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. Telkiyski Member

יהיה לו יותר קשה לעשות את זה, זה בטוח.

וזכותך לא לקבל את זה.
    אבל שוב, אתם שוכחים את העניין המרכזי.

כל מה שאמרתי זה שמכבי לא יכולה לטעון שהיא הדבר שמייצג הכי טוב את הספורט הישראלי בזמן שיש לה בקבוצה רק שני דוברי עברית.
    הטענה הזו ממש לא קשורה ל"לאומנות" או ל"שנאת זרים". אני יכול להיות הכי בעד לגיון זרים ובאותה מידה להגיד לך שצ'לסי לא קשורה בשום דרך ל"כדורגל אנגלי".

באותה מידה שחטאר לא באמת מייצגת את הספורט האוקראיני עם שלל הברזילאים שלה וצ'לסי/סיטי או שאר הקבוצות האלה באנגליה לא באמת מייצגות את הכדורגל האנגלי כי הכל שם זה כסף ושחקנים זרים.
    אם נשיא שחטאר יגיד שהקבוצה שלו היא ספינת הדגל של הספורט האוקראיני, אתה תראה שהרבה אנשים ייצאו נגדו.

יש לנו כנראה אג'נדות שונות.
    מבחינתכם לאוהדי סיטי או צ'לסי לא צריכה להיות שום בעיה עם מה שקורה בקבוצה שלהם, לדעתי כן.

את אותו דיון בדיוק אפשר לעשות על הכדורגל האנגלי כמו שאתה רואה.

ברור שאפשר להתחבר לשחקנים זרים, אבל ברגע שכל הקבוצה שלך זה שחקנים מכל העולם יוצר רושם של קבוצה שכל מה שחשוב לה זה כסף ונצחונות ולקנות את השחקנים הכי טובים בשביל לנצח והצליח וזהו בערך.

לפי מה שאתה אומר כל הדבר הזה שנקרא "צביון ישראלי במכבי" זה רעיון גזעני אחד גדול.

2. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

בוודאי! הייתי מת לדעת מה היו אומרים בישראל אם במקום בניון בשיאו ליברפול היתה מעדיפה ילד בן 17 שמקצועית הוא פחות טוב מבניון משמעותית, רק כי היא "רוצה לשמור על ציביון אנגלי". המילה אנטישמיות היתה נזרקת כמה פעמים לחלל האוויר, זה בטוח. כשמאמן ממונה לתפקיד, הוא לא מסכם את העונה בפני ההנהלה את האג'נדות שהוא השיג, אלא את הסיכום המקצועי שלו. ואם הוא ירד ליגה אבל שיתף 10 ישראלים, נראה לך שהוא ישמור על מקום העבודה שלו יותר מאשר אם הוא עלה לפלייאוף ושיתף 8 זרים? אל תהיה נאיבי, בחיית. ברגע שאתה מתערב למאמן בבניית הרכב לפי לאום ולא לפי יכולות אישיות, זה האמא של הגזענות.

3. Telkiyski Member

אם נבחרת אנגליה תתחיל להפסיד למולדובה ובלארוס, אתה תראה שיתחילו לנהל באנגליה בדיוק את אותו דיון שאני ואתה משתתפים בו כרגע לגבי מכבי כדורסל.

אבל אני מסכים איתך, אם בניון לא היה משחק בליברפול בשביל מקומי בן 17 היו צועקים פה אנטישמיות.

ושוב, הטענה שלי הייתה נגד העובדה שהדיעה הרווחת היא שמכבי מייצגת את הספורט הישראלי ושהם הקבוצה של המדינה, לא ספיציפית נגד קבוצה שמשחקת בעיקר עם שחקנים זרים.

זה שלי אישית היה מפריע לשחק עם 5 אמריקאים ולך לא, זה משהו אחר.
    העניין הוא שצריך לעשות סוף לסטיגמה הזו שמכבי היא איזה משהו שמייצג באמת את הספורט/הכדורסל הישראלי, כי הוא רחוקה מזה.

4. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

בעניין הזה אני מסכים איתך, אבל כאן אין לאף אחד מה לעשות מלבד התקשורת. קח את וואלה ספורט למשל, ועזוב שרוב הכתבות שם זה נגד מכבי, ברגע שהם ממשיכים להתעסק רק איתה בין אם לחיוב או שלילה, הם ממשיכים לחזק את מעמדה כקבוצה היחידה בכדורסל הישראלי. כנ"ל לגבי שאר האתרים וכלי התקשורת. אז נכון שרגילים לזה משנים קודמות, אבל מבחינתי מכבי מייצגת את עצמה ואוהדיה, לא יותר מזה. מה שמעון חושב זה פחות משנה, זה יותר משנה איך התקשורה, שהפכה את מכבי לקבוצה של המדינה בשנות ה-70 וה-80, תתחיל להתייחס באופן שווה (גם בכתבות האוהדות וגם בכתבות השליליות) לשאר הקבוצות בארץ ותראה לאוהד כדורסל צעיר שרק התחיל להתעניין, שיש עוד קבוצות חוץ ממכבי.

5. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

איתי אני חייב לשאול אותך משהו:
    סיכמנו על זה שאתה מעדיף בקבוצה שלך ישראלי על אמריקאי - לכאורה, אין עם זה שום בעיה ותכלס אני מניח שאתה לא היחיד שאומר את זה. אבל החיים לא כאלה פשוטים -

כאוהד לאוהד, בוא תייעץ לי:

יש לי שחקן ישראלי, בינוני מאוד, מוגבל, שמרוויח את השכר הגבוה ביותר בקבוצה (נגיד, סתם, 700 אלף דולר) הוא תורם במידה מועטה מאוד וגם במסגרת אחת די מוגבלת. הוא מוכן להיות בקבוצה הזאת אך ורק בסכומים האלה שהוא מרוויח. כמובן הוא ישראלי מגיל 0 דובר עברית וכל הקריטריונים שהצגת.

מולו יש לי שחקן אמריקאי, מבטן ולידה שאחרי הכמה שנים פה יעוף חזרה למולדתו. הוא דורש חצי שכר ממנו, ונותן תפוקה כפולה. האא מעוגני הקבוצה והוכיח בכל הזדמנות, בין אם מהספסל או מהחמיישיה, שהוא מהשחקנים הטובים והמחוייבים למועדון - וגם זוכה אפילו להכרה מהתחרות החשובה שמכבי משחקת.

אני כאוהד מכבי, בוא תגיד לי, עם מי אני אמור להזדהות? את מה אני רוצה לראות? את הראשון או את השני?

אני מסביר לך את זה לא כי אני לא רוצה שתעדיף ישראלי על אמריקאי, אני מקבל את זה, אבל בוא תבין שהמשחק הזה קצת יותר מורכב מ - אני מעדיף אוחיון על רייס כי הוא דובר עברית והשני לא. אפשר למתוח את עניין הזהות עד איפה שאתה רוצה. אני מאוד מזדהה עם שון ג'יימס, בטח לא עם מלקום תומאס. אני מאוד מזדהה עם יוגב אוחיון, בטח לא עם ליאור אליהו.

נערך לאחרונה ב: ‏12/10/13
  6. Telkiyski Member

זה עניין של גישה, זה בדיוק העניין.

אוהד אחד יגיד לך שהוא מעדיף שיהיו בקבוצה 10 אמריקאים שיתחלפו מדי שנה אבל שהקבוצה תהיה טובה ותגיע כל עונה לפחות לרבע גמר.

אוהד אחר יגיד לך שהוא מעדיף קבוצה שמבוססת על ישראלים + 3-4 אמריקאים ומה שיהיה יהיה.

ותשים לב שגם שחקן אמריקאי שאתה מזדהה איתו, זה קורה אחרי כמה עונות שהוא משחק בקבוצה שלך.

אמריקאים מתחלפים מדי שנה (גם אצלינו למשל, גודס היה אחלה שחקן, אבל הוא עזב כי כלכלית לא יכולנו להשאיר אותו), ישראלים שיהיו טובים יישארו אצלך.

גם אני הייתי מחובר מאוד לקרטיס קלי למשל, אבל זה לא העניין.

זה עניין של סדר עדיפויות. יש כאלה שהדבר הכי חשוב עבורם הוא קודם כל נצחונות ויש כאלה שלפני נצחונות יש דברים יותר חשובים בקבוצה שהם אוהדים.

ושוב, לא אמרתי לכם שאתם טועים בזה שאתם משחקים עם שני דוברי עברית.
    רק אמרתי שיפסיקו לכפות עלינו כבר את ה"ייצוג" הזה שלהם עלי, ובזה אני חושב שאתה ועידן מסכימים איתי.
    מכבי היא לא הקבוצה של המדינה, היא לא מייצגת באמת את הספורט הישראלי אלא את עצמה כמועדון ספורט הישגי בלבד וזהו.

לצורך העניין, כשירדן ג'רבי זכתה באליפות העולם בג'ודו, זה ייצג את הג'ודו הישראלי הרבה יותר מאשר שמכבי מייצגת את הכדורסל הישראלי כשהיא מגיעה לפיינל פור, אתה לא חושב כמוני?

7. LIVERPOOL87 Member

אתה יכול להסביר פעם אחת ובצורה ברורה מי כפה עלייך את הייצוג הישראלי של מכבי?
    מכבי לא הקבוצה של המדינה, היא לא אמורה לספק הסברים מדוע יש לה מעט ישראלים.
    לא לך ולא... לאף אחד!
    מכבי מסוקרת 24 שעות ביממה לא בגלל שהיא מייצגת מישהו חוץ מאוהדי מכבי, היא מסוקרת בצורה אובססיבית בגלל שמדובר במועדון הספורט הגדול בישראל ובמרחק שנות אור מהבאות אחריה.
    אם לא שמת לב רק אוהדי הפועל והכתבים האדומים שבמערכות הספורט השונות משתמשים במושג "הקבוצה של המדינה".
    יש לך בעיה עם "הקבוצה של המדינה" בתקשורת? תפנה לחבריך האדומים.

וההשוואה שלך עם ג'רבי היא לא לעניין, יש הבדל בין ספורט יחיד לספורט קבוצתי.
    אני לא בקיא במועדוני הג'ודו, וייתכן כי המועדון הנגדי לזה של ג'רבי לא מתלהבים כל כך מהמדליה שלה.
    99.9 אחוז מהמדינה לא מבינים במועדוני ג'ודו ומבחינתנו ג'רבי היא ישראלית ולא מייצגת מועדון כזה או אחר.
    מנגד יש כמה מיליונים של אוהדים בישראל שאוהדים קבוצת ספורט שהיא איננה מכבי, מן הסתם שתרגישו שהיא לא מייצגת אתכם.

8. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

אבל ירדן ג'רבי הייתה חלק מנבחרת ישראל לאליפות העולם בג'ודו. אם (ובעזרת השם) יהיה תזכה באולימפיאדה אז הדגל של ישראל יונף והתקווה תושמע (בדיוק כמו שקרה באליפות העולם) אז ההשוואה שלה למכבי היא לא רלוונטית, אם אתה משווה לענף כדור אז ג'רבי היא מקבילה לנבחרת ישראל בכדורסל, נגיד.

למרות ששוב זה עולם אחר ג'רבי מייצגת את עצמה וגם את הנבחרת באותה תחרות כך שהדוגמא הזאת בעייתית להשוואה. לא בדיוק אפשר להשוות למשהו בכדורגל/סל.

מכבי לא מייצגת את ישראל בפיינל פור, כמו שצ'לסי לא את אנגליה בגמר ליגת האלופות (לא שזה מפריע לראש ממשללה שלהם לחגוג, אבל שיהיה). ג'רבי כן מייצגת את ישראל.

9. zivmay Member

איתי לפי ההודעות שלך, במיוחד בזמן האחרון. קשה להאמין לכל דבר שאתה רושם. אתה נופל באמינות פעם אחר פעם. מה שכן, כל דבר שאתה כותב בא אך ורק משנאה למכבי, כך כמו שאמרתי הויכוחים איתך לא יגיעו לשום מקום.
    לטעמי, הלוואי שיהיו ישראלים מצליחים. כמה חבל שפשוט אין? שיתחילו לעבוד מהיסודות מלמטה. למה לשלם לאליהו ייותר ממיליון דולר לעונה( כולל מיסים)? כנ?ל לגבי הלפרין. שחקנים פח, אפילו את הגוף הם לא יקריבו ברמה שבלו או לנדסברג יקריבו. שיהיו פה ישראלים ששווים השקעה, מכבי תיתן להם את הבמה (כספי).

10. Telkiyski Member

איפה בדיוק "נפלתי באמינות"?
    זכותי לכתוב דברים נגד מכבי, אני שונא אותם ואני לא מכחיש את זה. אבל זה לא אומר שהדברים שאני כותב מנותקים מהמציאות. אתה יכול לא להסכים איתם כמובן, אבל זה לא אומר שהם לא לגיטימיים.

אני מסכים שהמצב של הישראלים בשוק כרגע לא משהו (ראינו את הנבחרת).
    אחרי היורובאסקט האחרון העניין הזה של הזנחת השחקן הישראלי לטובת שחקנים אמריקאים פשוט זועק לשמיים.

חבל שמכבי אונסת כל כל הליגה את ריבוי הזרים הזה.

אגב, עובדה שמותר להחתים 5 זרים וכל קבוצות הליגה (חוץ מאחת כמובן, אולי גם חיפה) מעדיפות 4. ותאמינו לי שעם כמה שלמכבי יש תקציב פי 5 מכל השאר, עדיין ירושלים למשל חולמת לקחת אליפות, ובכל זאת היא החתימה 4 זרים ונותנת הזדמנות לצעירים כמו אריאל ומנקו והיא תהיה בנויה השנה על סגל ישראלי לא פחות מעל אמריקאים.

כדי שיהיו ישראלים שיהיו שווים את ההשקעה, אתה צריך לטפח אותם ולתת להם צ'אנס.
    איך שחקן צעיר יצמח פה אם יש לו על העמדה שני אמריקאים?!
    איך תגדל פה עוד טפירו או עדי גורדון אם יהיו איתם בקבוצה 7 אמריקאים?
    אחרי זה פלא שאנחנו מפסידים לבריטניה?

אבל כמו שאמרתי, זה טוב שיהיו כמה שפחות ישראלים במכבי, ככה יהיו כמה שפחות שחקנים ישראלים מחוקים.

מבחינתי הפיתרון האידיאלי (ואני רציני) הוא שמכבי תעזוב את הליגה, תשחק באדריאטית או משהו, תחתים 10 אמריקאים ספרדי ואסטוני ושיעשו מה שהם רוצים.
    בליגה פה ישחקו עם 3 זרים ושחקנים ישראלים צעירים יקבלו הזדמנות אמתית ואולי אחד מ5-6 צעירים מבטיחים יהפוך לשחקן נבחרת ישראל.

11. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

פעם ראשונה נראה לי שאני יותר ממסכים איתך בנושא מסויים.

לגבי השאר, סליחה איתי, התאוריה שלך נכונה (אולי) והכל טוב ויפה, אבל מדהים אותי שאתה לא משליך טיפה אחראיות על השחקן הישראלי. כולם אשמים כולל מכבי והמנהלת, השחקן לא אשם. לליאור אליהו אין אחראיות כמו גם ליותם או לצורך העניין יוגב.

הישראלים פה שבתו בתקווה לשינוי וקיבלו את השינוי - יותר זרים ויותר כסף לכיס שלהם. וזה בדיוק מה שהם רצו. חוק רוסי שיחייב מאמנים להחזיק ישראלים בינוניים במחירים מופקעים רק כי חיייבים 2 ישראלים על הפרקט, וזה ממש לא ימנע את רכבות הזרים שמגיעות לכאן.

הבעיה הכי גדולה של הכדורסלן הישראלי - הוא הכדורסלן הישראלי.

12. Telkiyski Member

ברור שגם לעבודה מהמלטה יש הרבה חלק במצב שלנו היום.
    אבל למה נראה לכם שלפני 15-20 שנה כששפר וקטש למשל התחילו את הקריירה משהו היה שונה?

אולי גם היום יש לנו איזה עדי גורדון מתחת לאף שאם רק היה מקבל צ'אנס נורמלי (כמו ששפר קיבל בגליל למשל) הוא היה פורץ קדימה וכולנו היינו שומעים עליו?

זה שילוב של הזנחה מהגילאים הצעירים ושל ריבוי זרים בליגה (גמורה מראש גם ככה) על חשבון שחקנים ישראלים.
    חוץ ממכבי אין בישראל אפילו קבוצה אחת שמשחקת בצורה רצינית במפעלים אירופים כדי להצדיק את זה שהן צריכות לשחק עם איזה 6 אמריקאים.

האמת היא אבל שאחרי הטורניר המבזה שלנו לפני חודש עושה רושם שיש איזשהו התפכחות מסויימת לגבי העניין הזה וכמו שאמרתי, רוב הקבוצות לא ממהרות להחתים 5 אמריקאים ועוד 3 מתאזרחים.

13. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

14. Telkiyski Member

הכי קל לאתר הבית של מכבי להציג את המצב כאילו הבעיות היחידות בכדורסל פה הן השכונה ושאר הדברים שמתארים בכתבות כמו אלה על למה הכדורסל שלנו גרוע, תוך התעלמות מוחלטת מהעובדה שהליגה פה מוצפת באמריקאים שנוגסים משמעותית בדקות של אותם שחקנים צעירים שהולכים לאיבוד.

מה ציפית שיהיה כתוב באתר של רקנטי? שהמצב של הכדורסל פה גרוע כי הליגה מוצפת זרים?
    תהיה רציני.

וכן, ברור שיש מה לשפר מלמטה בעבודה עם הילדים, אבל להתעלם לחלוטין מזה שהליגה פה מלאה באמריקאים זה סוג של גניבת דעת. אבל כמו שאמרתי, זה האתר של רקנטי.

15. LIVERPOOL87 Member

איתי אתה פשוט הזוי,
    כותב כאן בחור שמסביר לך מילה במילה (מה שאני חוזר כל פעם מאז שאני בפורום) מדוע אנחנו כישלון גדול כל כך.
    ואתה מתעסק בזרים שלך... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/bduh.Xxx

עצוב כמה שהבנאדם צודק, הורסים את הנוער בשביל ניצחון בליגת ילדים
    http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/sad.Xxx

מצב נושא:
הנושא נעול.