ליגת ווינר סל 2024/25

הנושא בפורום 'פורום ספורט כללי' פורסם ע"י כינוי, ‏5/8/22.

1. Roma מנהלים

לזוסמן אין את אופציית מכבי כי הם לא רוצים וגם הוא כנראה לא רוצה להיות שוב שחקן ספסל מובהק.

כריס ג'ונסון מועמד לקבל אזרחות, זאת הסיבה שהוא מקושר לירושלים ומכבי. בסיטואציה שהוא משחק כמתאזרח אני חושב שזאת עסקה מצוינת לכולם.

עוד מתאזרח לשעבר, סילבן לנדסברג, מועמד לחזור לישראל וכבר מקושר לירושלים.

2. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

אני לא הייתי מתרגש מכל הנפצה של סוכן. אם להאמין לזה ירושלים שנה הבאה עם סגל של 300 שחקנים.
    מה שכן, צ׳אצא׳ בירושלים (הגרמנים רשמו לו פוסט בהצלחה בירושלים ומחקו, ואז שינו לתחנה הבאה) וגם זוסמן סגור כנראה.
    לא נראה לי הגיוני שעל זה יוסיפו את לאנדסברג וג׳ונסון.

וג׳ונסון במכבי כזר זה חתיכת הזייה.

3. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

על מה ולמה שיתאזרח? אמר בעבר שהוא לא מעוניין לשחק בנבחרת, ואין לו 5 שנים בארץ. אם זה קורה אז שיבטלו את מגבלת הזרים וזהו.

4. Roma מנהלים

אין לי מושג. דון שימון יכול לארגן הכל.

אבל בעניין הזה אולי אפשר זר שמשחק בארץ יותר מ-3 או 4 עונות להפוך למתאזרח בלי קשר לחוק במדינה. כלומר מתאזרח בטופס ולא באמת. לא יזיק ליצור תמריצים לקבוצות להמשיך עם זרים. לצורך העניין בהצעה שלי ג'יקובן בראון יכול להיחשב כמתאזרח.
    כמובן ליצור הגבלה על כמות המתאזרחים.

5. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

כן, אם זה קורה זו השחיתות בהתגלמותה. ג'ייקובן משחק 6 שנים בארץ והביע רצון לשחק בנבחרת, ולא ראיתי שזרקו עליו אזרחות. האיש בתמונת פרופיל שלי גם מעל 5 שנים בארץ, עם בת זוג ישראלית ויכול לתרום לנבחרת שאיתי שגב ובלייזר מוזמנים אליה קבוע, ואף אחד לא זרק עליו אזרחות.

לדעתי לגבי מה שהצעת, אחרי 5 שנים זה הגיוני. כי זה בדיוק הפרק זמן שבו זרים הופכים להיות ממוסים כמו ישראלי, בין אם הם מתאזרחים ובין אם לא. את טוקוטו למשל אפילו לא שוקלים להשאיר כי הוא הולך להיות ממוסה כמו ישראלי החל מעונה הבאה, כלומר העלות שלו לקבוצה תקפוץ פי 2 גם אם השכר שלו נשאר כמו שהוא, ובמחיר הזה ממש לא משתלם להשאיר אותו כזר שישי.

6. Roma מנהלים

אף אחד לא ייתן לשחקן שלא כשיר באופן קבוע עם מצבי רוח משתנים להיות שחקן נבחרת. למרות שהוא בקלות השחקן הכי טוב בנבחרת גם אם אבדיה, זוסמן, מדר ובלאט זאת עמדה שאנחנו עדיין לא צריכים.
    אני חושב שצריך להפריד בין מתן אזרחות לבין להפוך שחקן לשחקן נבחרת. לא רואה את הבעיה להעניק אזרחות לשחקן שרוצה להשתקע בארץ ועומד בתנאים.
    בכללי חוקי המדינה גורמים להרבה נזק בניגוד לשאר מדינות אירופה, צריכים למצוא איזון שייטיב עם הכדורסל ולא יעקוף את חוקי המדינה.

אף אחד לא זורק פה אזרחויות, אלא אם קוראים לך יעקב שחר או שמעון מזרחי. הסיפור עם פדרו גלאבן עדיין מציק לי שאני נזכר בו. שחיתות או קשרים זה חלק מהעסק לצערנו, גם יהושפט לדעתי עבר תהליך מזורז ואולי ממניעים לא נקיים במיוחד.

7. yakov_y YNWA

אה יש לו בת זוג ישראלית ? בוא ניתן לו אזרחות רק על זה.
    מה הקשר בכלל ? יש לך את אחת מהנבחרות הצעירות הכי טובות בעולם עם שלל הישגים וגם אם לא היה לך, תן להם להתפתח ולא לתת לאמריקאים לשחק על חשבונם.
    אני הכי נגד היוזמה של מיקי זוהר, אני הכי נגד החוק הרוסי שנותן לישראלים שכר ודקות על כלום אבל יש גבול,
    רוצים לראות ישראלים ולא לתת אזרחות ומקום לשחקנים כמו הוואל, קרינגטון וטוקטו על כלום ושום דבר.

טוקטו לא עומד בחוקים ולא מעניין אם הוא 5 שנים בארץ, רוצים לראות כחול לבן, נמאס לך משגב ובלייזר ? תביא לצ'אצא' וחנוכי לשחק במקומם.

מאוד מקווה שג'ייקובן או קרינגטון לא יישחקו עם הנבחרת, גם לא לורנזו בראון.

8. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני איתך, רק כתבתי שאם לג'ונסון הולכים לתת אזרחות כמו הדיווחים האחרונים אז יש שחקנים שהרבה יותר הגיוני לתת להם לפי הנתונים היבשים.

9. yakov_y YNWA

הפועל ת"א מודיעה כבר ביוני על סולד אאוט מנויים.
    שיהיה בריא מי שחשב שהאולם הזה יספיק למועדון כזה, כואב על האוהדים שנותרו בחוץ כנראה לעונה שלמה בחוץ.
    לא בדקתי מחירים אבל אני מניח שהמחירים בשמיים בעקבות הביקוש בטח (בצדק), מה שאומר שעניים נדפקים ויש ילדים שלא יכולים להרשות לעצמם.

עודד קטש,
    מפה לשם כבר 3 אליפיות ו-8 תארים בקריירה בגיל 48 בלבד, מרשים.

אדאמס עזב וחתם בטורקיה, כל שנה עובר קבוצה הבחור.

כאוהד מכבי נתניה, ליברפול ודטרויט אין לי למה לצפות לרכש בקיץ,
    לפחות שיהיה מעניין אצל האחרות, יאללה שיתחיל שוק המלפפונים באופן רשמי, אין סבלנות.

10. yakov_y YNWA

כשיש כסף מבזבזים על שטויות.
    200 אלף דולר ביי אאוט, חצי מיליון דולר חוזה לעונה.
    אין הבדל גדול בין זוסמן לארצי לדוגמא, זוסמן ובלאט ישראלים ממוצעים שעשו קריירה מרשימה, הם לא ייקלעו 15 נק' בממוצע.
    נכון להיום,
    אבדיה, מדר, סורקין וגינת הישראלים שוברי השיווין היחידים וגם זה זמני, כמו שדוסון היה לפני הפציעה הישראלי הכי טוב בליגה.
    אפשר להוסיף את היידגר וטיוס כישראלים שוברי שיווין אבל הם מתאזרחים.
    זוסמן ובלאט אלה טעויות... זוסמן בגלל החוזה הגדול, בלאט בגלל ההגנה יהיה בעייתי למכבי ת"א.

זוסמן טעה בגדול כשעזב את מכבי ת"א, לכו תידעו מתי יחזור ליורוליג אם בכלל, במכבי ת"א היה לו מקום מובטח.
    איתי שגב עזב ברע את מכבי ת"א, אמרתי בזמנו שעשה את טעות חייו.

11. Roma מנהלים

הרגע קראתי שאין הבדל בין זוסמן לארצי */aaarofl*/aaarofl

גם אין הבדל בין איתי שגב לסורקין.

---

אתה חייב להיות פחות קיצוני, העולם לא שחור ולבן. זה לא שיש ישראלי שובר שיויון וישראלי רגיל, יש גם רמות באמצע גם אם זוסמן לא שובר שיויון מבחינתך (מבחינתי הוא בהחלט אחד כזה) הוא עדיין רמה מעל נתנאל ארצי.

אתה לא יכול כל העונה להתלונן על הישראלים של ירושלים ולטעון שצריך חיזוק אבל בהודעה אחרת לרשום שיש 3-4 ישראלים שהם שוברי שיווין שהם לא רלוונטיים לירושלים ואז לטעון שאין הבדל. אם כך אין טעם לנסות לשדרג את הקאדר הנוכחי בכלל.

צ'אצ'א וזוסמן זה חתיכת חיזוק לקאדר הישראלי שלנו.

12. yakov_y YNWA

אין הבדל גדול בין זוסמן לארצי ואני ממש לא מזלזל בהם.
    מעריך ואוהב את זוסמן, עשה נכון להיום קריירה מרשימה, מבחינתי הוא ותמיר בלאט ישראלים בינוניים שהגיעו ליורוליג ועל זה מגיע להם כל הכבוד.
    רביב לימונד וים מדר הם שוברי שיווין שהגיעו ליורוליג.
    זוסמן שחקן מוגבל התקפית בכל תחום, הובלת כדור, מסירה, טכניקה, קליעה, לא חושב שהתקפית טוב מארצי, אותו לבל.

אני התלוננתי שהסגל הישראלי קצר, לא מאוזן בקו האחורי ומונה שחקנים ישראלים נגרים כמו קורנליוס, שגב, לוי ואמריקאי מיותר כמו קליין.

כמובן שהייתי מביא את זוסמן, פשוט זה לא רומן סורקין שמשנה לך משחק.
    צאצא' פוטנציאל, יכול להיות חיה הגנתית, התקפית לא מאמין בו אפילו לא בסיכוי אחד.

מדר, אבדיה, סורקין, גינת, זה מה שיש לנו ולך תידע לאן הקריירה שלהם תילך.
    דוסון כבר לא יחזור לעצמו, מושקוביץ פוטנציאל אבל כרגע לא, איתן בורג ישראלי עם פוטנציאל להיות שובר שיווין.
    נועם דוברת, בן שרף, לך תידע.

13. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

דיווחים שבן שרף דחה את באדלונה ומכבי כי רוצה מקום שיבטיח לו דקות משמעותיות השנה כששתי הרציניות ביותר הם אנחנו וקריית אתא.
    מקווה מאוד שיגיע, ושתהיה לנו אופציה ריאלית להשאיר אותו גם יותר משנה כי מדובר באמת בכישרון גדול אבל עדיי צעיר מאוד ולכן העונה הוא יתגלח לא מעט על הזקן של הקבוצה שתחתים אותו…

14. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

15. Roma מנהלים

הפועל זה כבר לא מרגש.