הבנתי ואז שמתי נקודה והתייחסתי ברצינות. תשמע, סגנון כזה עוזר לבלאט כי הוא בלי קליעה וכל מה שיש לבלאט ג'וניור זה קליעה.
אנגולה בהפועל ב450K (כפוף לאישור הביטוח, להפועל יש חברת ביטוח אחרת, שיכולה כן להסכים לבטח את השחקן בניגוד לחברה של מכבי שלא הסכימה לבטח אותו עקב המום בליבו). הולנד ב300k, וכמובן אלכסנדר מולנסיה שבאירופה דיווחו שהעדיף את הפועל לאחר שהציעה לו פי 2 (!!!) מבאיירן מינכן. לא רשום סכום מדוייק מלבד שיהיה המשתכר הגבוה בתולדות המועדון. אגב, אנגולה בזמנו סיכם עם מכבי ב300 אלף. מה שקורה הקיץ עם הפייט הכלכלי הזה שמכבי חוטפת מהיריבות שלה פה בארץ הוא מדהים. רק צריך להגיד, שמכבי מחכה לשים ״מיליון, מיליון וחצי דולר״ לשחקן פנים שעוד לא נמצא (קיימים רק 2343243 כאלה, עדיין לא נמצא) ותתפשר ככל הנראה בסוף הקיץ על בריימו עם ביי אאוט מופרך. גלדסטון עלה לאינסטגרם ואמר לאוהדים שחלק ניכר מהתקציב הלך לחוזים הקיימים של בונזי, וויד ולורנזו ובגלל זה אין תקציב. קליבלנד חתם בקבוצה עם ביי אאוט של 100 אלף דולר לאילת. גנבי דעת.
שום דבר משמעותי לא קרה, אנגולה זה לא השחקן שישנה את העונה של מכבי, תואם קליבלנד. אלכסנדר והולנד שניהם מתחת לרמה שמכבי שואפת. השם היחידי שאולי מפוצץ זה זוסמן כי הוא על תקן ישראל וגם אותו מכבי לא רצתה. על צ'א'צא היו דיווחים אבל זה היה שטות לדעתי כי מכבי כבר מחזיקה בשני גבוהים ישראלים מצוינים. והמסקנה הסופית שלי - מכבי לא הפסידה שום שחקן ליריבות הישראליות שלה בניגוד לסיפור אליהו\הלפרין\דונטה סמית' בעבר. מכבי לא צריכה לפחד מהכסף של הפועל ירושלים ותל אביב לפחות כרגע ובשנים הקרובות. מה לעשות שהמפעל מושחת וכרגע מכוונים ללונדון ואולי קבוצה מהמפרץ לפני שמסתכלים על הליגה שלנו. ברמת הצמרת הגבוהה של היורוליג זה כבר לא חדש שאתם לא שם ברמה הכלכלית, מצד שני האוהדים(ההיכל ביורוליג הופך למבצר) והשיטה החדשה של פלייאין עדיין משאירה סיכוי להצלחה.
אין שום קשר לצמרת הגבוהה של היורוליג. מכבי התנתקה בסכומים גם משאר הקבוצות. הכוכב, פנאתנייקוס, פרטיזן מוציאות סכומים ועוקפות את מכבי בסיבוב. מכבי לא רלוונטית כרגע בשום אופן וזה מזמן לא רק ״אנחנו לא ריאל מדריד״. מסתבר שאנחנו אפילו לא הכוכב ופנאתנייקוס. הקונספציה של הבעלים שלנו פשוט כבר לא רלוונטית בערך עשור והקיץ הזה עם הסנקורות שמכבי מקבלת מקבוצות דרג ב׳ אמורה לזעזע מאוד את המערכת. זה לא יקרה. הם חושבים שאוקיי יש לנו ״המשכיות״ אז רק עוד מאמץ קטן. אבל פנאתנייקוס לא נשארת מאחור. הכוכב לא נשארת מאחור. מכבי כן. וזה ילך ויחמיר.
יכול להיות. מצד שני היציבות זה לא השם החזק של היווניות והסרביות. שנה הבאה ארבעת הקבוצות יכולות לחזור לתקציב נמוך. אני בספק כמה פרטיזן בסיכום של יום תתחזק - איבדו את אקסום, לאסורט ופאפאטרו שהרוויחו לא מעט. בנוסף לעוד שחקנים רוטציה חשובים כמו מדר. שיטת הבעלות של מכבי כבר מזמן לא רלוונטית לספורט תחרותי באמת, מצד שני היא מבטיחה את הסטאטוס קוו והיציבות שגם נותנים משהו בעולם המטורף שלנו אסור לשכוח שיש מקרים כמו בולוניה, סיינה ועוד קבוצות שנעלמו מהר מאוד.
היציבות לא באה מהבעלים היא באה מהאוהדים. האוהדים של מכבי משלמים את המנוי היקר ביותר באירופה, בפער ענק, ואחראים לתקציב נכבד של הקבוצה. הבעלים של הקבוצה הם הבעלים שמשקיעים מהסכומים הנמוכים ביותר מכיסם ביחס למקבילים באירופה. לפי האתר של מכבי מנוי ממוצע עולה 3000 שקל (לדעתי הרבה יותר, יש מעט מאוד יציעים עם מחירים של 1500-2000 כל האולם למטה זה 5000 וצפונה, ועוד לא דיברתי על פרקט ותאי צפייה) בהנחה שמוכרים 10 אלף כי הכל סולד אאוט- 30 מיליון שקל. ושוב, אני אישית עובד בחברה שקונה את חבילת מכבי פרימיום (60 אלף שקל לשנה, עם כמה מושבים במקומות וטובים ופעמיים טיסה לחול עם הקבוצה, ועוד כמה פינוקים - בכלל לא מחשיב את זה). כלומר במינימום האוהדים שמים 30 מיליון שקל. אין דבר כזה באירופה. וזה עוד שיש לך איזה 4 בעלים. עם בעלות נורמלית מכבי מעמידה כמו כלום תקציב של 150 מיליון שקל (ל30 תוסיף כסף מחסויות וזכויות שידור ועוד ועוד - בקלות תגיע ל50 מיליון שקל ללא שקל של הבעלים). מכבי מנוהלת בקמצנות ולא ביציבות - ואולי באמת פדרמן ורקאנטי לא עשירים כמו אדלסון לדוגמא, וזה בסדר , אז יאללה, שיועילו לשחרר. מבטיח לך שיש מספיק אנשים שיקנו את המועדון. ואגב, אני חייב לומר, זה לא עניין של חזירות שיהיה לי את התקציב הכי גדול - אם אתה לוקח מאוהדים כל כך הרבה כסף, תן תמורה מהצד שלך. אתה לא רוצה, תמכור מנויים במחירים סבירים. מצד אחד דורשים מחירים הזויים מצד לא משקיעים באופן יחסי. הסיפורים של סיינה וכו׳ לא רלוונטים - מכבי לא בחובות ואני לא אומר שיקחו הלוואות בשביל לקנות שחקנים. יש להם גב כלכלי אדיר מהאוהדים אם אין להם את הסכומים להתחרות במועדונים הגדולים שיעבירו את המושכות. נכון הסרביות לוקחות הלוואות ממשלתיות וכל מיני שטויות כאלה. סבבה, אלו כללי המשחק. לפנאתנייקוס בעלים משוגע והספרדיות ניזונות מהכדורגל. אפשר להתבכיין, אפשר גם לעשות ולשנות. האמת המרה היא שהם פשוט לא אנשים עם כיסים עמוקים מספיק לשוק הכדורסל של היום. וזה בסדר - שיפנו את המקום שלהם.
מתנה שלא מפסיקה לתת - בטח ליריבות: אז דיברנו על זאק ליידי, קוסטלו, קמינסקי וונליי - כולם 4.5 שיכולים להשלים את מה שיש פה, כולם יקרים. אז מכבי נכנסת לעימות עם ענקיות היבשת - ירושלים והפועל כמובן, ומצליח להנחית סנטר בינוני מקבוצת תחתית ביורוליג שלא יכול כמעט לשחק כ-4. https://pbs.twimg.com/media/F2MIoaUWIAAyhGv?format=Xxx&name=large
גלעד לוי פתר את המחלוקות עם הפועל ירושלים והושאל רשמית להפועל באר שבע. הוא כמובן גבוה בצורה חריגה, וזה יתרון גדול, מצד שני ממה שראיתי אותו (בעיקר בצעירה) הוא לא פיזי מספיק וגם די איטי. יהיה מעניין לראות מה יכולת המסירה שלו שזה קשור כמובן גם להבנת המשחק, ומה יכולת הקליעה שלו שיכולה להיות קריטית למישהו בגובה שלו שהוא לא פיזי. בכל מקרה החתמה מאוד מעניינת, בטח כישראלי.
חייבים לדבר על הפועל ב"ש. סנטר הכי גבוה בליגה אוקי, יש את הסנטר הכי אתלט בליגה כנראה (בנקסטון), בנוסף החתמתם 2 שחקנים בעמדה 4. סם איוריו הוא 4-5, מעניין איך יישחק אצלכם, בכל מקרה 3 גבוהים זרים זה מכובד ומוזר או שהתוכניות של ליובין אחרות כי איוריו לא יכול להיות 3 לדעתי. אגב הוא שיחק בניאגארה במכללות, זה הזכיר לי את כריס ווטסון ששיחק שם וזאת מכללה לא מוכרת. עונת מבחן לליובין, הוא בשנים לא הכי טובות ויציבות לקריירה. קו אחורי מוכשר אבל כנראה שקולשוב ופריצקי יישחקו ב-3 והם לא 3. סגל לא מאוזן בעליל, כן יש 3 כישרונות באמת גדולים לסל שלנו, פריצקי, ציפר וגלעד לוי. אייזהארט בחוץ ? אי אפשר היה להשאיר את הזרים הנהדרים מאשתקד ? וויל ריימן הבינוני בנבחרת. אומרים שמכבי תל אביב החתימה אותו אבל לא יצאה הודעה. מישהו יודע מה הגובה של בית הלחמי ? מאוכזב ממכבי תל אביב שאין להם ישראלים מספיק, מאוכזב מהפועל שאין להם גבוהים ושוב פרנקו יישחק סמול בול, מאוכזב מהרצליה שמביאים יותר מידי אמריקאים. רוצה להגיד לירושלים מילה טובה על אחלה סגל אבל גם הם, ציפיתי עם הכסף הגדול שיביאו כוכבים, יודע לבנות סגלים זה ברור שהסרבי יודע בניגוד לישראלים, מה עם תותחים ?!
yakov_y, דיבר', בלאט, מנקו, כהן וסורקין. פניני סובל מטחורים בספסל. זה מספיק ישראלים לקבוצה שיש לה גם 7 זרים כרגע. הפועל תל אביב הביאו את אלכסנדר שהוא גבוה בנוסף לזלמנסון שנשאר. גינת והורד יכולים לשחק שם בסמול בול. אולי אתה לא מרוצה מהאיכות אבל גבוהים יש. אדלסון ודז'יקיץ' כבר הסכימו השנה שימשיכו עם רוב הסגל לצד חיזוקים נקודתיים. זה היה ברור שלא יגיע החתמה נוצצת מלבד הישראלים הכי טובים שאפשר להשיג והגיעו בדמות זוסמן וצ'אצ'א. לדעתי מחכים לאיחוד של ה-BCL והיורוקאפ בשביל להתפוצץ כי זה הצ'אנס הרציני להגיע ליורוליג, כרגע גם זכייה בBCL לא תעזור.
מכבי ת"א: יש 5 ישראלים עם כוכבית. כלומר 5 זרים נרשמים בליגה ו-5 ישראלים, סה"כ 10 שחקנים, אם ישראלי אחד נפצע הרוטצייה יורדת ל-9 שחקנים וזה בעונה עמוסה וקשה. אני מאוד שמח שיש רק 7 זרים ו-0 מתאזרחים, הסגל הישראלי דליל. כוכבית, גייק כהן השומר הכי גרוע בליגה ? נסכים על זה או שתיתן לי שם גרוע יותר. תוסיף את בלאט ודיבר' שלא יכולים לשחק ביחד וזאת בעיה בסגל קצר, תוסיף את זה שכ"א מהם זאת בעיה וכל דקה שהם על הפרקט קשה לשמור איזורית, צריך לשמור איתם רק אישית ובלי חילופים מה שנותן יתרון ליריבה. לא מדובר כאן בים מדר שהוא שובר שיווין, מדובר בשחקנים שהם 178 ס"מ ו-183 ס"מ ובעייתים בהגנה במשחקי הליגה, באירופה הם לא יישחקו הרבה ביחד אז פחות בעיה. ייתנו לשחר דורון ועומר מאייר דקות, הלוואי אבל שתינו יודעים שהם לא ייקבלו צ'אנס אמיתי בליגה. הפועל ת"א: אני לא מחזיק מהיורוקאפ, יש שם מעט קבוצות שיגיעו לפיינל פור בליגה הישראלית. ועדיין, דווקא אירופה צריכה להוכיח שצריך גבוהים, הספרדים עם הקצב משחק האיטי, המשחק הפיזי והסייז של הגבוהים מוכיח שצריך באירופה סגל רחב לאירופה. גינת, אלכסנדר, זלמנסון ובוא נוסיף את דולינבסקי שהבנתי שהוא כישרון רציני, זה לא מספיק. ג'יילן הורד ואנגולה הולכים לשחק הרבה (!) ב-4, לא מידי פעם, הרבה. כלומר כל ההגנה בצבע נופלת על אלכסנדר, גינת וזלמנסון לא מאיימים הגנתית, גם לא אנגולה והורד שאנחנו מכירים אותם. שיהיה להפועל בהצלחה, כמו מכבי ת"א הם קבוצות שנשעות אך ורק על התקפה. אנגולה, איזה מעבר מלשחק ביורוליג לשחק ביורוקאפ הבינוני, מעניין איך יתאושש מזה מנטלית למרות שיש את הקהל האדום שירים אותו וייתן מוטביצה. להפועל ת"א כמובן חסר כמו מכבי ת"א ישראלים לסגור את הסגל, בוא נחכה ונראה. פרנקו בנה בנתניה קבוצה איומה שהרסה לנו את העונה, הביא רכז תותח ב-1, בנקס ב-2, אוסברי ב-3 וקיליגסוורת' ב-5, זרים תותחים אבל לא שומרים מספיק. בקו הקדמי היה לנו את חכמון ורות'בארט, פתחנו את העונה עם 6 הפסדים רצופים ועד שהחליפו והביא גבוה זר, עד שהגיע והקבוצה התייצבה כבר נגמרה העונה. דווקא מפרנקו אני מצפה ללמוד. הפועל י-ם: מאמן, איזון בסגל, הכל מושלם, בעיה אחת קטנה: אין ישראלי שובר שיווין, אין זר שובר שיווין, אוהב את סמית' והנקינס, הם לא יובילו לתארים החשובים. ציפיתי לזרים שהם וואו, אתה יושן בלילה בשקט עם הסגל המוגבל התקפית הזה ? מי יביא לך סל ברגע חשוב ? כל הליגה הזאת הזוייה, הרצליה קבוצה אמריקאית, חולון בונה סגל של סמול בול והיא משחקת במפעל אירופי חזק, לא סתם אנחנו נופלים מול הספרדתיות.
yakov_y, אני ישן מצוין אם אדלסון יבטיח לי שהוא לא יברח כמו אורי אלון שקצת קשה. שייקח 3 שנים של בניה איטית ויציבה ולא טירוף שבסוף לא הביא אותנו ליורוליג. אתה רוצה סל ניצחון בשנייה האחרונה? אני חושב שקארינגטון וראנדולף עשו כבר כמה כאלה אשתקד, סומך עליהם בעיניים עצומות. דווקא על סמית' וזאק המוגבלים באופן יחסי אני פחות סומך. זוסמן הוא חתיכת שידרוג וצ'אצא' על שגב זה שדרוג רציני בכל הקשור להתקפה. גם הגארד החדש אמור לעזור בייצור הנקודות. טחן אותנו היטב בסדרה מול א.א.ק מבחינת נקודות שקלע. --- השוק הישראלי מת. לא כולם מוכנים לחיות מפירורי דקות כמו שאיתי מושקוביץ' הוכיח בסירוב לירושלים. שהזרים לוקחים 65% מהדקות לא צריך להחזיק יותר מ-4 ישראלים בכירים.
לא יודע איך שחקנים בלבל הזה או בכלל שחקן ממוצע בליגת העל הולך לשחק פעם בשבוע. הייתי מוותר על כסף ומעדיף גם לשחק במפעל גרוע כמו המפעל שב"ש הולכת רק כדי לשחק פעמיים בשבוע, פעם בשבוע זה מעט מידי ורע לקבוצה ולשחקן מבחינה מקצועית. בגלל זה אני לא מזלזל בליגה הבלקנית ורואה בה יתרון ולא חיסרון למרות הרמה. להפועל ת"א יש 6 זרים ורק 2 אמריקאים, יש להם צרפתי, קולומביאני, פורטו ריקני וקנדי. הפועל ת"א כנראה סגרה סגל. עמדות 3-5: 3: אנגולה, הראל. 4: הורד, גינת. 5. אלכסנדר, זלמנסון, שטרנברג. למעט אלכסנדר, מי אמור לשמור כאן ? מי אמור לחסום ? הכל תלוי בשחקן אחד, אני צופה בעיה הגנתית קשה מאוד באירופה. מעניין מה עם דולינבסקי, בטח יילך להשאלה.