ליגת ווינר 2014/15: הפועל י-ם עם אליפות היסטורית!

הנושא בפורום 'פורום ספורט כללי' פורסם ע"י idans10, ‏22/10/14.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. Telkiyski Member

כן, ההנחה הזו שלכם ש"אין מה להשוות בין היורוליג לליגה הישראלית".
    מי החליט שזה הגיוני ש"אלופת אירופה" תוכרע בצמד משחקים בודד?
    מי החליט ששיטת ההכרעה ביורוליג צריכה להיות פיינל פור ולא סדרות?
    זכור לי שבעונת הפיצול, כשמכבי עוד הייתה בפיב"א, ביורוליג שיחקו סדרות עד הגמר, כולל. אז אפשר.

מעניין מה תהיה דעתכם אם יום אחד יחליטו שם שעוברים לסדרות בחצי הגמר וגם בגמר.

2. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

בטח לא שמעון החליט, ככה שתחלואי העולם, למרות רצונכם העז, לא נופלים על איש בן 75.

אם אתה שואל אותי אישית ואמרתי זאת כמה פעמים, אני יותר מאשמח לראות את היורוליג משוחק במתכונת NBA, קרי סדרות עד הסוף ואפילו הטוב מ-7. רק לתאר סדרות בין מכבי, ריאל, בארסה, צסק"א, פאו ואולימפיאקוס. נכון שבסדרות אנחנו נחותים משמעותית, אבל זה ממש לא משנה. קודם כל כי זה קשה לנצח על ה-0 בסדרה ודבר שני זה כי חובבי הכדורסל מקבלים הצגה לפנים עם סדרות מהסרטים.

3. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

כמו שעידן אמר זה ממש לא מזיז לי אם יהפכו את ההכרעה לסדרות - אבל יפה שאתה מסתכל רק על השנה שעברה בתור מדד ל"זה נוח לכם השיטה":

ההפסד בגמר בסוף השושלת (לצסק"א של מסינה) - מכבי בסדרה עם יתרון ביתיות (סיימה עם מאזן יורוליג טוב יותר מהרוסים) מפסידה את הגביע?
    שנת 2000 וההפסד ההוא לקטש בגמר - להזכירך שוחק בסלוניקי עם יתרון עצום לפנאתנייקוס ומכבי לקחה אותה למשחק צמוד. מי אמר שהיינו מפסידים גביע אירופה בסדרה?
    שלושה גמרים בין השנים 87-89, שלושתם משחקים צמודים נגד קבוצות אגדיות ושלושה הפסדים - אתה יכול להתחייב שבסדרה מכבי לא הייתה לוקחת אפילו גביע אחד?

לא שאני לא מסכים איתך שבשנה שעברה כנראה סדרות היו גורמות למכבי לא לזכות בגביע - אבל בחלק גדול מהשנים (9 סגנויות, הכי הרבה באירופה) בסדרה מכבי יכלו לאסוף כמה גביעים שברחו על 2-3 נקודות. יותר מזה - אפילו הגביע השני בשושלת של פיני, במשחק אחד בגמר מול טאו (למרות שניצחנו) למכבי היה הרבה יותר מה להפסיד מאשר לספרדים. בסידרה זה היה סוויפ.

השיטה הכי טובה להכרעה, בכל ליגה ובכל מפעל שהוא לא גביע, היא סדרות.

נערך לאחרונה ב: ‏2/2/15
    orimor2212 ו-idans10 אוהבים את זה.
  4. Telkiyski Member

אז אתה אולי תתפלא אבל אני חושב שגם סדרות הן שיטת הכרעה לא הוגנת ולא ספורטיבית. אתה משחק עונה שלמה בערך 30 משחקים בשביל שבסוף תבוא סדרה ב0-0 והיתרון היחיד שיש לך בה זה שאם יהיה משחק מכריע, הוא יהיה אצלך. זה הכל.

אני לא אומר את זה בגלל שאני בעד שיכריעו פה את הליגה בליגה סדירה בלבד (כמו שקרה עד סוף שנות ה-70), אלא כדי להראות לכם שגם השיטה שאתם כ"כ דוגלים בה היא לא כזאת ספורטיבית, על אף שבכל העולם היא פופולארית. זו דעתי.

5. c_web Member

:wub:שלומי הרוש !:sm_love:

6. VAR Member

לא הולך לנו במשחקים צמודים נגד הקבוצה הזאת... הפסד בית ראשון בסיבוב השני, נקווה שגם האחרון.

7. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

פאקינג מדהים. באמת. אגב, לדעתי הייתה עבירה ברורה של טיילור בחטיפה, אבל איזה סל מטורף של הרוש. כבוד לחולונייה.

8. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

שלומי הרוש בעונה שהוא הופך להיות בה שחקן ישראלי בכיר. לא שלפני כן הוא היה נטל או שחקן שהקבוצה צריכה לסחוב על הגב שלה, אבל השנה הוא נראה שחקן הרבה יותר שלם.
    חבל מאוד שאחת משתי הקבוצות הללו תשאר מחוץ לפיינל פור. הפועל חולון זו קבוצה שיכולה להוסיף המון צבע לכל ארוע.

9. Hapoel_Tel_Aviv Member

לא מסכים עם זה שהיורוליג צריכה להיות סדרות, יש הרבה דברים ושריונים שצריך לשנות שם לפני, שהליגות כל כך ארוכות אין אפשרות לעשות סדרות גם ביורוליג, גם ליגת האלופות מוכרעת במשחק אחד.

הרצליה עד המוות אוהב/ת את זה.
  10. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

ארז, מדהים כמה אתה ומסינה מתואמים :) ציטוט שלו לראיון עם גרינוולד:

- הייתם מפסידים אשתקד למכבי בסדרה?

"זו טעות לגבש דעה כללית על בסיס של חוויה אישית. מעבר לכך שאני לא יכול לומר בוודאות. כנראה שגם לא היינו מנצחים את מכבי הגדולה של 2006 בסדרה של חמישה משחקים, מה שכן הצלחנו לעשות בלילה נתון בפראג".

11. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

נחמד....אבל זה ציטוט ל@itai שטוען שאנחנו אלה שצבועים "שהשיטה נוחה לנו ביורוליג". אני אחרי הגמר הזה מחאתי כפיים ולא רצתי לכתוב שא"זה לא פייר בסדרה היינו מפרקים אותם אפילו מסינה אמר". לפעמים זה לטובתך (שנה שעברה) לפעמים זה לרעתך. יש מתכונת של גביע ויש של ליגה וזה ההבדל בתפיסות שלנו. אבל המשפטים של "ביורוליג הפיינל פור נוח לכם "- מרגיזים כי הם מסתכלים על השנה האחרונה ולא על העובדה שלכל אורך השנים בסדרות היינו אוספים עוד כמה גביעי אירופה (2006 פחות כואב לי מקטש והגמר בסלוניקי ב2000. אם לא הקהל המטורף שלהם והביתיות זה היה שלנו לגמרי.).

אגב איתי, טענת שאתה נגד סדרות ונגד פיינל פור ונגד שיטת הכרעה בצורת ליגה - לא רשמת מה לדעתך צריך להיות - גם במסגרת גביע סטייל יורוליג וגם בליגה הישראלית.

Milanista ו-idans10 אוהבים את זה.
  12. Telkiyski Member

אני דווקא חושב שהכי הוגן יהיה שליגות הכדורסל יוכרעו בשיטת ליגה. אני חושב שסדרות הן שיטת הכרעה לא ספורטיבית.
    הליגה פה היא לא דוגמא לשום דבר כמובן, כי היא הדבר האחרון שאפשר להגיד עליה זה שהיא "ספורטיבית".

13. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

1. אתה מודע לזה שבשיטת ליגה אפשר יהיה לסגור את העסק בינואר...כבר עכשיו מכבי מובילה ב-4 ניצחונות על ירושלים ונדמה לי שב-5 עליכם. אין סיכוי שהיא מאבדת מקום ראשון.

2. הליגה לא ספורטיבית בגלל השיטה, למרות שאני יודע למה אתה מתכוון כשאתה אומר לא ספורטיבית ולפי הכוונה שלך, 90% מהליגות בעולם בכל ענף הן לא ספורטיביות.

14. Telkiyski Member

כתבתי שהליגה פה היא לא דוגמא לכלום ולכן כל שיטת הכרעה הזויה כזו או אחרת שיבחרו פה תהיה לגיטימית בעיני.

ונכון, לפי "תפיסתי" כמעט כל הליגות בעולם מוכרעות בשיטת הכרעה לא הוגנת.
    באנביאיי אתה יכול לסיים את העונה הסדירה במאזן 69-13. מה זה נותן לך אחר כך? ביתיות? וואו.
    בצרפת לפני שנתיים זכתה באליפות קבוצה שסיימה את הליגה הסדירה במקום השמיני. שמיני!
    זה שהאמריקאים המציאו משהו זה לא אומר שזה בהכרח הפיתרון המושלם.

15. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

את האמת שאני כאוהד מכבי לא רוצה שהקבוצה שלי תזכה כבר עכשיו באליפות. כמו שזה נראה היום אין סיכוי שירושלים או הפועל ת"א עוד יתפסו את המקום הראשון. העניין הוא שפיינל פור הוא גם לא בדיוק שיא הספורטיביות. כמו בארה"ב, הכל זה עניין של מומנטום. לא קשה להודות לי שבשיטה אחרת מכבי כנראה לא היתה זוכה בפיינל פור האחרון ביורוליג. קשה לי להאמין שהיינו לוקחים סדרה מול צסק"א ואח"כ ריאל.

אז מכל השיטות אני חושב שסדרה היא הדבר הכי צודק למרות שזה מוחק כמעט לחלוטין את עניין ההפתעה. בדיון הזה אני ממש לא יודע מה השיטה הכי טובה לקבוע אלופה. אני חושב שבכל שיטה יש פלוסים ומינוסים...

מצב נושא:
הנושא נעול.