למכבי ת"א יש הגנה מצויינת. ארוס או הייס או מי שזה לא יהיה, בקיצור - זה שהשדרים השוו אותו לחואן ורון, עושה עבודת התקפה והגנה מצויינת. הבלם גדי ברומר הוא אחד מהטובים בארץ, אבל צמד הליצנים העלובים סטרול ובן-חיים פשוט מעוררי רחמים. אילולא גדי ברומר ושטראובר בעונה שעברה מכבי ת"א הייתה סופגת כפול מהשערים שספגה. גם לשטראובר יש חלק גדול בהצלחה, למרות שלכל פס הוא מזנק כאילו רוברטו קרלוס בעט לו ולמרות הויתור בנגיחה של יעקובו לקורה ואליו (גם הויתור זו מעין פוזה). בכל מקרה לדעתי חייבים להעיף את אוואט, הוא שוער איום ונורא ואני לא מבין בכלל מה הוא עושה בקבוצה כמו מכבי חיפה. שיביאו את אלימלך, רחמים, ניר רחמין, קורנפיין, שטראובר או אוהד כהן.
מה קרה לכם...אייל וקראט צריך להיות שוער הנבחרת לא ראיתם איזה תצוגה הוא נתן?? מה כל פעם ששוער ייתן יום טוב אז יגידו שהוא שוער נבחרת? שוער נבחרת חייב להיות יציב..כי נבחרת זה משהו שאסור לך לתפוס יום רע..ולכן אוואט שהוא יותר יציב ונותן יותר ביטחון להגנה שלו מועדף על פני שטרואבר.. חוץ מזה אוואט גם מכיר יותר טוב את ההגנה בנבחרת שמורכבת מקייסי ובנאדו הירוקים וגרשון ומבכר[מחליף כרגע נמצא על הכוונת זאנו]
אוואט יציב? פעם חוטף גול בין הגליים פעם מתחת לבטן. בושה לנבחרת. הוא גיבור החמישיה בדנמרק, השביעיה בגרמניה וכמובן, הגול של הרצוג ישר מתחת לבטן...
אם לא שמת לב וידוקה, בגול של הרצוג............... אתה יודע מה קרה לחומה??? נימני פתח רגליים ועבר לו הכדור בינהם!!! אתה לא יכול להגיד שגול שעבר בתוך החומה הוא באשמת השוער!!! אם אתה בכל זאת חושב שזה באשמת השוער............ אז מה לפי דעתך התפקיד של החומה??? לפתוח רגליים כדי שהכדור יעבור???
ובכל זאת..הוא שוער שהרבה קבוצות באירופה רוצות אותו.. הוא לא היה אשם בגול אחד אפילו שהיה בגרמניה..בגול של אוסטריה אפשר להאשים את נימני גרשון ועוד..
אוואט? שוער יציב? אכן, שוער יציב- אך בספיגת שערים טיפשיים, והרבה. חוץ מעונה אחת, מצוינת, עונת 98/99, שבה ספג אך ורק 7 שערים(הפועל חיפה ספגה באותה עונה 16 שערים, 7 ספג דודו אוואט, 7 ספג אבי פרץ במשחק אחד, ועוד 2 ספג פרו ענאן), השוער הזה הציג יכולת מעליבה. חמישיה מול דנמרק, שביעיה מול גרמניה, שלישיות בקצב יותר גדול מקצב האימרות המפגרות של סר אלון מיזרחי. וכמות השערים המפגרים שהוא סופג? קצר הדף מלהכיל את רשימת השערים האלה. תקציר- השער הראשון מול גראץ, השער מול אוסטריה, השער של בן-שמעון בעונה שעברה, ועוד פול שערים שפשוט אני לא זוכר כרגע. לעומתו לירן שטראובר, שאמונם עדיין לא השתחרר לגמרי מתדמית השחקן תאטרון שלו, אבל כמעט ואי אפשר להרגיש בזה. הייתה לו רק טעות אחת אתמול- שהוא לא קפץ לכדור של איגבני, שבסוף פגע בקורה. חוץ מזה, הוא תותח. ההגנה של מכבי היא טובה, רק חבל שמסתובב שם השטותניק אבי סטרול למכבי ת"א פשוט אין מגן ימני. לא היה לה, עד שהגיע בחור בשם מני לוי. ההמשך כבר ידוע.
למרות שעידן טל השתעשע עם הכדור, למרות שגרשון עשה עבירה מטומטמת, למרות שאבי נמני פתח רגליין כמו אמא של ג'ובאני רוסו - אף אחד לא משחרר את אוואט מאחריות לעצור כדור די חלש, ששוער בינוני היה עוצר.
תראו לאוואט היה את הפוטנציאל להיות הכי טוב פה להרבה שנים אבל משהו קרה אשתקד שהרס לו את הקרירה הגול בדקה ה90 של הרצוג מאז הוא לא הפסיק לקבל גולים מרחוק נגד הפועל חיפה עלקר נגד הפועל פתח תקווה בן שמעון ויש עוד הרבה דוגמאות גם נגד שטורם אותו סיפור הוא פשוט נדפק מבחינת בטחון עצמי
תאמין לי, הוא נהיה קקי שוער עוד הרבה לפני הגול מול אוסטריה אחרי העונה המולאפה ב-99 הוא כמו שאני תמיד אומר, "לקח בעלות", חשב את עצמו לפטר שמייכל, ומאז נהיה גרוע כי איך זה שקבוצה שיש לה שוער כזה טוב מסיימת במקום ה-7(הפועל חיפה בעונת 99/200)?
בסדר, לשטראובר יש פוזות, אבל עדיין הוא שוער טוב, והוא משתר בניגוד לשאר השוערים. שורה עובד עליו חזק מאוד, והוא יצא וער טוב בדיוק כמוהו ואפילו יותר. שטראובר מתאים לנבחרת, גם אם הוא שוער שני מגיע לו.
עזבו את שטראובר ואת אואט ואת כל שאר השוערים המגעילים האלה,יש רק ורק שני שוערים מצוינים בכדורגל הישראלי וקוראים להם שביט אלימלך ואיציק קורנפין. קורנפיין שנה שעברה היה האיש שהשאיר את בית"ר בליגה,והוא גם חתום על שני האליפויות שלהם,ואותו דבר אלימלך חתום על הדאבל של הפועל ת"א ועל ההצלחות בעונה שעברה בהפועל,אלה השוערים היחידים בליגה שכשהם בשער אתה יכול להיות בטוח שיש מי שיעצור את ההתקפות,תורידו את אואט מחיפה שנה שעברה ואני מבטיח לכם שבכל זאת הם זוכים באליפות,תורידו את שטראובר ממכבי ותראו שהיא עדיין תקח מקום שלישי,לעומת זאת תורידו את קורנפין בית"ר הייתה יורדת,תורידו את אלימלך הפועל לא מצליחה באופ"א,שוער נחשב לפי יכולת ותרמה לקבוצה ואין היום על אלימלך וקורנפיין. נ.ב מישהו כאן אמר ששטראובר יותר טוב מאוברוב זה שטות מוחלטת,אוברוב הוא אחד מהשוערים הטובים ביותר ששיחקו כאן לעומת שטראבר שהוא עוד שוער בינוני.
אני בהחלט עם משה אוחיון, שני השוערים הכי טובים היום הם קורנפיין שכולם ממעיטים בערכו ואלימלך. אלימלך אין לי הרבה מה להגיד אבל אני אגיד קורנפיין. איציק קיבל שתי הזדמנויות עד כה. בראשונה, הוא עמד משחק אחד נגד לוכסמבורג בבית, ישראל ניצחה 1-0 משער של אוחנה ואיציק שמר על רשת נקייה ומשחק טוב. משום מה שרף החליט לזרוק אותו אחרי זה מהנבחרת. בשנייה, נילסן זימן אותו, ובמשחק נגד רוסיה, משחק הבכורה שלו, הוא נכנס כמחליף במחצית אחרי שישראלי הובילה 3-0, או 4-0 במחצית. הוא ספג שער ושיחק רע מאוד, נילסן העיף אותו. זה הקטע, שלא נתנו לו מספיק זמן להתאקלם. אם נילסן היה נותן לו 4-5 משחקים בנבחרת בהרכב הפותח, לא סתם בנבחרת, אז הביטחון שלו היה עולה, הוא היה מפגין משחקים משובחים, מציל את הנבחרת ומוריד מההיבטוריה חרפות גדולות.
נכון, אם אתה מוציא את שטראובר ממכבי הם עדיין יסיימו מקום שלישי,א בל הם לא היו עוברים את זאגרב ולא היו סופגים כ"כ מעט שערים אם אתה מוציא את אוואט מחיפה אתה מקבל קבוצה הרבה יותר טובה
בקשר לקורנפיין, הוא דווקא שיחק לא רע מול רוסיה. מול צ'כיה אני זוכר שהוא ספג גול אחד בין הרגליים, שני גולים נוסח שטראובר וגול שבאמת אי אפשר לעצור. איציק קורנפיין, משום מה, לא זוכה להערכה שמגיע לו. בעונת 00-01 בקבוצת ה"חלומות" של אלי גוטמן, הוא שיחק עם הגנה שכללה את צמד הליצנים הגרוע סאביץ' וסטוינובסקי, את אמסלם שרק חזר מפציעה קשה ואת פליקס חלפון. כל שוער אחר היה מקבל לפחות רביעיה למשחק עם הגנה שכזאת. אבל לא איציק, שהצליח להביא הצלות מדהימות. מול הפועל ת"א בעטו לו ב24 דקות 12 בעיטות למסגרת, את כולם הוא הציל כמו גדול. בית"ר ספגה מעט מאד (לפני התקופה השחורה, של ה7-0 והכל), והתקשורת זעקה לנילסן לזמן אותו לנבחרת. היום התקשורת שכחה את הכל, ואחרי משחק מצוין שלו הוא מקבל ציון 5 בעיתון. איציק רונפין ושביט אלימלך הם השוערים הטובים בארץ, ולא משנה כמה אובארוב יאמן את שטראובר, קורנפין ואלימלך הם הכי טובים.