אני ינסה לתת לך עוד סתם דוגמא אולי עכשיו תבין.. נגיד היום קבוצה כמו ליון מגיעה לארץ... לפני כמה שנים שהיא שיחקה נגד מכבי היה הרבה רעש והכל כי לא היינו רגילים לזה.. אבל היום... במשחק נגד לברקוזן של חיפה.. פחות דיברו וכבר לא מתרגשים כי אנחנו רגילים לזה... על אחת כמה וכמה עם ליון תחזור עכשיו...
שוב אתה חוזר למודל האמריקאי? אולי גם נעשה דראפט שבו הקבוצות יבחרו שחקנים מגדנ"ע? זה כמו בMLS שיש לך 2 בתים של מזרח ומערב ו2 הראשונות מכל בית עולות לבית גמר או פלייאוף לא זוכר (פעם אחרונה ששיחקתי שם במנג'ר היתה לפני שנתיים. זקנים אימפריה!) אני שונא, מה זה שונא, מתעב את המודל הזה! זה פשוט ביזיון. ליגה זה ליגה, צריך שגם אנשים עם פחות מאייקיו 160 יצליחו להבין איך זה עובד
עובדה אתה הבנת איך זה עובד.. אתה רואה אפילו אנשים כמוך מבינים אז כולם יבינו.. סתם.. לעניין.. אני חושב הבנה הזה יצור לנו ליגה ארוכה ומאוד מעניינת כאשר בחצי העונה האחרונה נקבל 2 קבוצות מאוד איכותיות והקרבות יהיו באמת בין ההכי טובות של אותה שנה
אם באמת היו לנו בבביצה קבוצות ברמות דומות אז גם ככה היו לנו סיומי עונות טובים אם מכבי חיפה, מכבי ת"א, הפועל ת"א ובית"ר י-ם הוי באותה רמה (גבוהה) אני לא רואה שום סיבה שלא יהיו לנו סיומי עונה סטייל איטליה, או אפילו יותר טוב, סטייל הליגה הלאומית אבל אין לנו אז לא יהיה מתח כי ב5 משחקים מכבי חיפה תנצח כל קבוצה 4 פעמים, ואני מדבר גם על קבוצות ה"צמרת" התל איבביות ככה שאם אין רמה שווה מה שלא תעשה תמיד זה יהיה קצת שקוף
בתקופה קצרה של לחץ משחקים.. שכולם מאוד מכריעים קבוצות לא יכנסו למשברים.. וכל משחק יהיה מבחינתם להיות או לחדול.. לכן יש סיכוי שכן יהיה מאבק...
כל מי שאומר שצריך להגדיל תליגה מדבר שטויות: אתם לא מבינים שאם יהיה עוד קבוצות הרמה תרד? נגיד יוסיפו 2-4 קבוצות- זה רק יוריד את הליגה ויהיה יותר קבוצות שיסיימו את העונה אחריי כמה מחזורים... צריך להמשיך עם מודל ה-12 קבוצות... זה טוב מאוד, גם יש בו יותר כסף כי יש יותר משחקים מעניינים, והכסף מזכויות השידור מתחלק בין פחות קבוצות... ובכלל מה עדיף לראות עוד שתי קבוצות ברמה נמוכה? מספיק יש לנו מתוך ה12 קבוצות איזה 3-4 קבוצות שאפשר להגיד שהם ברמה נמוכה... אז עוד 2??? עוד 4???
לפי דעתי צריך לבטל את יחס השערים ולעשות משחקים בין קבוצות עם אותו מספר נקודות כמו בליגה האיטלקית, במצב כיום לקבוצות עם התקפה טובה יש יותר סיכויים מלקבוצות עם הגנה טובה.
בעזרת השם ריקלמה שתוציא אותנו מהמנחוס. אם בית"ר מנצחת את מכבי פ"ת זה רק בזכותך. בכל מקרה אני מוכרח להגיב על הדיון - פלייאוף?? לא למדתם מלפנ שנתיים? קודם כל, זה לא פייר שיהיו רק לארבע הראשונות פלייאוף. אחרת צריך לעשות גם לתחתית, ובזה ממילא אף אחד לא מתעניין. הפלייאוף הוציא כל טיפת כיף מהאליפות של מכבי חיפה, אפרר את הפועל ת"א, פירק את בית"ר ירושלים אבל דווקא עשה טוב למכבי ת"א. ואף אחד מאיתנו לא רוצה את זה. בקשר לאולסטאר ישראלי, מה אתם מדמיינים : 1. אפק מסבסב הגנה שלמה ומכניס כדור פנימה לקול תשועות של 50 אלף צופים בר"ג ומעל 2 מליון צופים, המשחק נגמר 4-3 דרמטי ומדהים. 2. משחק אפור ומשעמם מול 3 צופים שנגמר ב0-0 מאכזב לאחר שכולם מפחדים לא להיפצע לקראת הליגה. אם יש לכם שכל, אתם יודעים מה יהיה. ובקשר למבנה הנוכחי, הוא מבנה מצויין. אין מספיק אוהדים לליגה של 14 או 16 קבוצות. אין מספיק כסף לליגה שכזאת. אין שחקנים טובים בשבילה וסופן יהיה להתפרק ובקושי להיות מעל תקציב המינימום. עדיף עכשיו ליגה עם מקסימום קבוצה אחת מפורקת (אלא אם כן קורה משהו טראגי כמו התאבדותו של רובי שפירא), מאשר ליגה עם 5 כאלה.
וידוקה, מרגע לרגע אני חושב שאני הולך לדעת אם מה שאמרת על הכתבה שלך זה בציניות או לא... וגם מה שהיה לפני שנתיים זה לא היה פלייאוף, זה סתם היה עוד 5 משחקים שנודעו לסחוט מאיתנו כסף. פיילאוף זה כמו שיש בכדורסל.
הכתבה הזאת על הקהלים, שלא הסכמת להגיד לי באייסיקיו אם זה בציניות או לא כשאמרת לי שזה החלק שאני הכי אוהב.. והילד שבתמונה מתחת לשם שלך זה אתה?
פליאוף זה רעיון דפוק כי ככה קבוצה שהייתה הכי טובה לאורך כל העונה והייתה מקום ראשון רב העונה יכולה לאבד אליפות בגלל משחק אחד. וקבוצה שהייתה מקום רביעי, למשל מ.ס. אשדוד שסיימה עונה שעברה במרחק של 26 נקודות מהמקום הראשון תיקח אליפות כי הצליח לה ב-2 משחקים, ואז הקבוצה שכולם יודעים שהיא בעצם הכי טובה לא לקחה אליפות, בשביל משחקים כאלה יש את הגביע... ולדעתי לא צריכות להיות יותר מ-12 קבוצות בליגה כי כבר אחרי הסיבוב הראשון יהיו הרבה קבוצות אמצע טבלה שאין להן הרבה סיכויים לקחת אליפות וכנראה שהם גם לא ירדו ליגה ואז הם סתם יזלזלו במשחקים כי העונה שלהם כבר גמורה.
לדעתי הליגה צריכה להיות עם 14 קבוצות! יהיו 2 סיבובים בלבד! ואחריהם הליגה תתחלק ל- 2: חלק עליון ותחתון, מה שאומר שיהיו רק משחקי הישרדות ומשחקי עונה שיכריעו את האליפות! אבל מי שגמר לדוגמא בבית העליון יכול מינימום לגמור מקום 7 ומי שגמר בבית התחתון מקסימום יכול להיות 8 יהיו 2 עולות ויורדות כאשר יהיה משחק על העלייה בין השלישית הלאומית לשלישית מהסוף בליגת העל. לפי דעתי משחק אולסטאר זה ביזבוז זמן ואנרגיה