הבאתי לך מספיק נקודות שסותרות את כל הטענות שלך, אני מעדיף להתייחס לטענות נקודתיות על לודוגורץ שחוטפת תבוסות על ימין ועל שמאל בצ'מפיונס ונמצאת בתקרת הזכוכית שלה. על כל לודוגורץ יש קבוצות קזחיות ואזריות ששופכות כסף ולא מגיעות לכלום. הנקודה שלי היא שלכל מדינה וליגה יש את המגבלות שלה ובמקביל גם את היתרונות שלה. בישראל המגבלה היא צביון ישראלי. זאת הדרך שבה הקהל ימשיך להתחבר לכדורגל הגרוע שלו ולא ינטוש סופית את הכדורגל בגלל שהוא כבר לא שלו. מה קרה לממוצע הצופים בליגה הבולגרית מאז שהורידו את מגבלת הזרים? כמה אוהדי לבסקי סופיה מרוצים מההצלחה של לודוגורץ באירופה? למען האמת, אין דבר גרוע לכדורגל המקומי כמו הצלחה של קבוצה בצ'מפיונס. בתור מומחה לאלופת בולגריה, האם חמשת הזרים הטובים יותר של לודוגורץ טובים מאלו של מכבי?
לך תדע מה היה יוצא מהם. גם לברצלונה זה קרה עם פיקה, אלבה וכו', מה אתה רוצה לומר פה? שחקן צריך לשחק איפה שמתאים לו, לא תמיד זה מסתדר עם השאלה. אצילי פוספס במחלקת הנוער, גם אוחנה (שלא בדיוק גדל אצלנו, היה איזה שנה-שנתיים אחרי שיוסי מזרחי הביא אותו ורצה לשחק). אתה יודע למה קהת עזב? לא כי מכבי ויתרה עליו, אלא כי רצה הבטחה לדקות משמעותיות ולא רצה להיות מושאל. הוא קנה את הכרטיס שלו. אין שום קשר בין זה לבין זה שהמחיר על שחקנים מופרז. המחיר מופרז כי אפשר לקנות בערך בכל מקום אחר שחקנים טובים וכישרוניים יותר באותו מחיר. אין פרופורציה בין היכולת לדרישה הכספית. כל הסיפורים שלך על "התגלח על חשבון" מסתכמים בדבר שמקובע בחוק והוא דמי השבחה/סולידריות. המחיר שדורשים על ג'ורג'יניו במידה מסוימת הוא תוצר של המציאות בשוק. זה משפיע גם על הזרים מתוך הליגה בסופו של דבר. אגב, שים לב שלא נענו לדרישות סכנין, כי הוא גם ככה זר, ואפשר להביא שחקנים ברמה הזו בפחות. הדרישה על וואקמה דווקא הייתה די סבירה והוגנת, גם קצת גבוהה מידי, אבל עוד סביל (ובדיעבד משתלם). על החוזה של אורלנדו סה כבר דיברתי - הוא פשוט לא השתלב. כשחקן הוא בא עם רזומה של שחקן צ'מפיונשיפ והחוזה היה בהתאם לציפיות, וגם לרמת שכרו שם. הוא לא שחקן רע, בצורה נקייה ואידאלית בה הוא משתלב הוא שווה סכום דומה (צריך לזכור שהוא ירד ברמה וזה בטח עלה למכבי סכום מסוים). זה מקרה שונה מאיתן טיבי, שדרש 600 אלף יורו מלכתחילה, שזה יותר גם מסה, מזה מופרך לגמרי, ואף אחד באירופה לא היה משלם לו. רק מה? לך תתקע בלי בלם הרכב. אורלנדו סה עזב זמן די קצר אחרי שממש הבינו שזה לא מסתדר, ודי בקלות. ובא לי לשבור את המיתוס - לא היו פה זרים איכותיים יותר כי היו פחות זרים ואז בחרו בקפידה. היו זרים איכותיים יותר כי כל השוק העולמי פעל אחרת והיו הרבה פחות זרים בכל ליגה שהיא וכי הכדורגל הישראלי ניצל מצב כלכלי שונה לחלוטין באזור איכותי בכדורגל העולמי. גם אם יהיו פה היום שלושה זרים לא יצליחו להביא שחקנים כמו שאז הגיעו לרוב קבוצות הליגה. זה בכלל לא קשור לסקאוטינג או לאופן שבו בוחרים זרים.
לא לגמרי הבנתי. את מי היית מחליף בזרים ואת מי לא. אגב, פעם להשכלה פורמלית היתה פחות משמעות. היום כשהתחרות על כל משרה די גדולה יש לזה משמעות ואפילו למוסד שיצאת ממנו. למרות שגם היום ניסיון יהיה הפקטור המשמעותי ביותר- ותתפלא- לפחות בחברות שעבדתי יש גם דגש על האישיות. Sent from my iPhone using Tapatalk
שכטר נמכר אחרי שתי עונות ברמה שעזרא מעולם לא נתן וכבר לא יתן כנראה, כולל הופעות טובות במפעלים אירופיים. כשהוא נמכר לקייזרסלאוטרן, הוא היה טוב יותר משעזרא היה בנתניה, או אי פעם, ובמומנטום ששווה סכום דומה לזה שעלה להם (האמת שהפועל קצת קיבלו יותר מזה, די שיחקו אותה. טביב, בכל זאת). עזרא לא היה שווה אז בשום מובן מיליון דולר - לא יכולת עכשווית ולא פוטנציאל עתידי (הגיע בגיל 23 לחיפה, זה יותר קרוב לשיא הקריירה מלתחילתה).
תן לי להבין. אז אם במקום לאוטרן זו היתה נניח... בוא נחשוב... מכבי ת״א שלוקחת אותו תמורת 2.4 מיליון יורו... עדיין היית חושב שזה מחיר ריאלי? או ששוב זה היה בגלל מגבלת הזרים? Sent from my iPhone using Tapatalk
ובהמשך להודעה הקודמת שלי, עם אוחנה, קהת, אצילי, פרץ ומיכה כשחקני סגל במכבי, כשכולם היו נחשבים גם שחקני בית של המועדון, מכבי עדין הייתה טוענת שאין ישראלים איכותים ושאם יש המחיר שלהם גבוה מידי? ואם מצרפים לרשימה את צדק שהיה זמין בקיץ שעבר במחיר נמוך, מה שהיה יכול או לעזור למכבי להוריד את המחיר של טיבי או לוותר עליו, האם הטענות עדין היו קיימות או שמדובר בטענות שמקורם לא מעט בגלל טעויות שמכבי ביצעה בבניית הסגל שלה?
אבל קזחסטן ואזרבייג'אן הן דוגמאות למדינות כדורגל אפילו יותר נחשלות מאיתנו. זה כמו לקחת את הליגה הקטארית, זה לא רציני. בולגריה בערך ברמתנו מבחינת כדורגל. איך תסביר מצב כזה? לודוגורץ אגב לא הייתה רעה כל כך בשנה שעברה. זו כמובן לא רק היא. גם לויקטוריה פלזן אין תקציב עתק (פחות ממכבי), ספרטה פראג הגיעה לרבע גמר הליגה האירופית בתקציב לא גבוה ביותר מידי משל מכבי למיטב ידיעתי, בליגה הפולנית חוץ מלגיה העשירה יש כמה קבוצות בסדר גודל נמוך יותר שטובות מקבוצות בישראל - זה די ניכר ברחבי אירופה. אני לא בטוח שחמשת הזרים הטובים ביותר של לודוגורץ טובים מהזרים של מכבי, חושב שאפשר לומר אפילו שלא, אבל יש לה יותר מגוון, והם יכולים לבחור שחקנים מתוך הרבה יותר אופציות.
איתי שכטר של אחרי הדאבל של הפועל וההופעות באירופה שווה סכום כזה. גם ורמוט היה שווה את זה בזמנו, וגם רפאלוב, וגם זהבי היה שווה את הסכום שיצא תמורתו. אלה שחקנים שהביאו קבלות והיו במומנטום, מה להם ולדנינו או חן עזרא אחרי עונה של 12 גולים בנתניה שסיימה שישית?
מצחיק שאתה מביא את הצ'כיות כדוגמא לספרטה פראג וויקטוריה פלזן יש ביחד בסך הכל 3 שחקנים שהם לא צ'כים או סלובקים. לא מבין צ'כית אבל אני מניח שהאוהדים שלהן לא מתלוננים. אל תחשוב, אם אתה מבין כזה טוב לגביי לודוגורץ הייתי מצפה לתשובה מלאה ולא להתחמקות. מה שיעור המס בבולגריה?
אני עניתי לך על השלושה האלה. יכול להיות שהיו טעויות בבניית הסגל של מכבי (לא הייתי הולך כל כך אחורה, אבל שיהיה), זה לא משנה את המצב הנתון והסכומים המופרכים.
סלובקים הם לא צ'כים, גם אם אלה עמים שכנים ופעם היו בני אותה מדינה. בנוסף המצב שם הרבה יותר טוב מבחינת מאגר שחקנים מקומי, כך שזו באמת דוגמה פחות טובה, אבל העיקרון ברור.
אני יכול להגיד לך דבר כזה. אם דנינו, אצילי ואוחנה היו שחקני בית של מכבי ת״א כנראה היה לנו יותר קשה לעלות ליגה העונה... ולשאלתך... הם היו ממשיכים לטעון את אותן טענות. שאוחנה ואצילי שכונה ולא מתאימים לרמות הגבוהות ודנינו נמוך מידי ולכן גם הוא לא מתאים ולכן חייבים לשלם לטיבי. Sent from my iPhone using Tapatalk
לגבי הפסקה הראשונה, אם מה שמפריע לך זה עניין התחרותיות, אז תדאג לעניין התחרותיות. הזרים לא קשורים לזה. לגבי הפסקה השניה, הכל נכון. למה זה כן קשור לזרים? כי במצב הנוכחי אין לך מבחר מספיק גדול של שחקנים. זה מוריד את הרמה ומוביל למצבים הזויים שבהם איתן טיבי הופך לבלם של חצי מיליון יורו בשנה.
דור מיכה לא קיבל דקות משמעותיות בכל העונות האחרונות של מכבי? דור פרץ לא קיבל דקות משחק מכל מאמן מאז פאקו? אליאל פרץ לא היה זה ששלחו לגמר לגביע כדי לשנות את המצב? מונאס דאבור לא היה חלק מהרוטציה? מושיקו לוגאסי בעונה של אוסקר גארסיה? לעומת זאת, אתה מכיר הרבה שחקנים מקבוצת הנוער של מכבי שנזרקו ע״י המועדון ופרצו? אם אוחנה ואצילי היו במכבי, אז אין לי ספק שבדיוק כמו פרץ, מיכה ודאבור הם היו מקבלים את ההזדמנות שלהם ויותר כדי לפרוץ.