מגבלת הזרים בליגת העל - רוצים 8 זרים

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Butragueño, ‏8/5/16.

1. Love Is Red Member

מבחינתו שתל אביב ובאר שבע ישתפו שחקנינוער כושלים במקום גורדנהשבתאי גולאסה וכו'...
    אכפת לו רק שתהיה ליגה שוויונית וחלשה...

2. סמואל אטו Member

זה דיון מטומטם.
    לא תפתרו את בעיות הכדורגלן הישראלי דרך הגבלת כמות הזרים.
    כל נושא לגופו.

3. סיונרה Member

שלא תשחרר אותם, ואז תתפלא שמשלמים כל כך הרבה לישראלים. למה זאת בעיה שלי?

מעולם לא אמרתי שום דבר על שוויון. או על גורדנה, שבתאי גולסה וכו'. כשמתייחסים אליהם כמו אל כופר שישוחרר מקצה הספסל ביום שיורידו את מגבלת כמות הזרים זה מרגיש לי כמו עלבון לאינטילגנציה. ראיתי את גורדנה משחק, אם הוא היה תופס אצלי בקבוצה מקום של שחקן נוער, גם בתור מחליף שביעי ומחזיק הטלפון של בכר כשהוא נוהג, הייתי מתעצבן.

4. yakar Member

היא לא משחררת אותם כי אין ברירה. אתה חייב סגל של 15 שחקנים טובים לפחות כדי להתמודד בכל המסגרות.

וכן , דיון הזוי קצת. אף צד לא מצליח לשכנע את הצד השני כולם תקועים חזק בעמדתם.

5. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

מצבו של הכדורסלן הישראלי מצוין. יש לו 80 דקות מרותכות בכל משחק בליגה ובגביע ושכרו גבוה יחסית למקבילים ברמתו.
    רמתו של הכדורסלן הישראלי היא כבר סיפור אחר, והיא לא קשורה כלל למגבלת הזרים, אלא לאופן שבו מפתחים פה שחקנים. זה בדיוק כמו בכדורגל - בכל מקום אחר לא מקשרים בין השניים, ואם רוצים שחקן מקומי חזק אז פשוט מנסים להתפתח בתשתיות ואקדמיות, בזמן שבליגה בקושי מגבילים הבאה של זרים, אבל פה? פה זה תמיד קשור לדקות משחק בליגה הכי בכירה, כאילו כל מה שעושים לפני זה, כל תהליך בניית השחקן לא קריטי. אם יותר שחקנים ישחקו בליגה הבכירה, לא משנה מי הם, אז יותר שחקנים יהיו טובים. היגיון עקום. הכל מקורו בקסנופוביה מובנית לדעתי.

השחקן הישראלי בכדורגל ובכדורסל פחות טוב מבעבר כי בזמן שבעולם התקדמו והתפתחו, ישראל נותרה במקום.
    עוד יש כאן אנשים שחושבים שאפשר גם בלי עבודה טכנית ופיזית מדוקדקת מגיל צעיר. אחר כך יתלוננו על זה שמשומר לא יודע להרים כדור, ושלשחקנים אין אוויר ל-90 דקות, או רצועות בברכיים.

Love Is Red אוהב/ת את זה.
  6. סיונרה Member

דורון שפר ועודד קטש פותחו על ידי גזע של חייזרים שהתמחה בפתרונות כדורסל ועזב את כדור הארץ בשנת 1999. לצערנו המגילה שהשאירו כתובה בכתב חייזרי ולכן אף אחד לא יכול להבין אותה. ידוע שהחייזרים האלו יחזרו כדי לאמן כדורגלנים רק ביום שבו תוסר מגבלת הזרים, כאשר הם הבטיחו שילמדו מגינים ישראלים להרים. חכו תראו איך אחרי שתורד ההגבלה עוז ראלי יהפוך לדני קרבחאל.
    קסנופוביה? זה כמו שאני אאשים אותך שאתה אנטישמי בגלל שאתה מתנגד להגבלת זרים. תשאר בגבולות הדיון.

7. עידן444 Member

יש כאן אנשים שרוצים לראות כדורגל ישראלי. אפילו אם הוא פחות טוב. למה? כי זה שלנו. וחושבים שאפשר לעשות אותו טוב יותר ע״י שנפעל בכיוונים שיעשו את הכדורגלן הישראלי יותר טוב.
    למלא אותו בזרים בינוניים זו לא אופציה. וכן, אם 2-3 מתוך 5 או 6 יושבים על הספסל או מוחלפים בקצב שאני מחליף גרביים הם בינוניים שלא לומר גרועים.
    אתמול את שער הנצחון לבשיקטאש כבש שחקן מושאל שיש לה אופציה לרכוש אותו ב 10 מיליון דולר. בטורקיה יש 3-4 קבוצות שיכולות לשלם את הסכומים האלה ולהביא שחקנים שהקפיצו את הליגה והקבוצות כמה רמות למעלה. עם כל הכבוד אף אחד כאן כמעט לא ידע מי אלה הובאן ואוגו לפני שהגיעו לכאן. זרים כאן גם בחיים לא מכרו מנויים. כוכב ישראלי כמו רפאלוב או אפילו חצי פנסיונר כמו בניון יכולים למלא את סמי עופר במנויים. אף סקאריונה ושום לוסיו לא יעשו את זה.
    לכל אלה שרוצים עוד ועוד זרים יש איזה 100 ליגות בעולם ללכת לראות אותן. ירצו רמה גבוהה יראו ליגה אנגלית וספרדית. ירצו לראות ליגיונרים שיחפשו אותם בפינצטה בבלגיה. ולמי שיש סטיה שיראה כמו דודו עזריה את הליגה האלבנית.
    מי שרוצה יש לו גם ליגה באי השכן עם מלא זרים בערך ברמה שיש בארץ אם זרים כמו רומאריו פירס, חמזה בארי ורוג׳ר קולה זה הקטע שלהם. ואפילו איזו קבוצה שמידי פעם מצליחה להבליח בליגת האלופות... אה... זה גם יותר קל לה... כי היא כל שנה אלופה... ליגה מרתקת!

את הליגה הזו אנחנו אוהבים כי היא ישראלית. ואנחנו גם מבינים שאת סמואל אטו, ווסלי סניידר, ופודולסקי לא נראה כאן גם בשנת פרישה אלא אם הם כבר לא יכולים לרוץ יותר מ 5 דקות בלי שיכאב להם משהו כמו דודו סיארנסה.
    אה... ויש אנשים שלא מוכנים להשתכנע ששחקנים צעירים צריכים דקות משחק כדי להתפתח.
    ולא מעניין אותם האופן בו מגיעים הזרים...
    וכנראה לדעתם קני סייף היה מתפתח בדיוק אותו דבר אם היה עדיין משחק ברמה״ש.

אני מוכן שהרמה כאן תרד(מי ישמע איזו רמה יש כאן בליגה...) כדי לעזור לכדורגלן הישראלי להשתפר.
    והמטרה היא לתת לו הכל בגיל צעיר וגם שיהיה לו איפה לשחק כשהוא יגיע לגיל 20 כדי להמשיך את ההתפתחות שפחות או יותר נעצרת שם ביחס לאירופה.

יש כאן כאלה שכנראה בטוחים שהם הולכים לכבוש את אירופה.
    מעניין למה ג׳ורדי לא נשאר בקפריסין ובנה אימפריה. הרי שם לא היתה לו שום בעיה להביא את כל מי שבא לו...
    אולי פשוט כי שם לא נתנו לו צ׳קים של מיליון דולר לפזר?

Sent from my iPhone using Tapatalk

8. אצטדיון למכבי Member

השחקן הישראלי לא ישתפר כל עוד לא משחקים לצידו מספיק שחקנים טובים.
    השחקן הישראלי לא יהיה מהיר יותר אם לא יהיה כדורגל מהיר.
    השחקן הישראלי לא יהיה בכושר יותר טוב אם המשחק לא בקצב מהיר.
    השחקן הישראלי לא ינגח יותר טוב, אם לא יהיו הכנסות כדורים טובות לרחבה.
    השחקן הישראלי לא יעשה דאבל פס אם לא יהיו ליידו שחקנים שיודעים לעשות דאבל פס.
    השחקן הישראלי לא ילמד טכניקות חדשות אם אין לצידו שחקנים עם טכניקות שהוא לא מכיר.
    העיקר שאתה תהנה מ 0-0 או 1-0 בלי דאבל פסים, בלי מצבים, בלי מהירות, כמו שהיה פה לפני עשור.

מזלינו שאנשים כמוך עם התפיסה הישנה, לא הולכים לקבוע פה בשנים הבאות. איבדתם את זה.
    אתם בנתניה לא רוצים זרים? תתאגדו ותדרשו מההנהלה להקשיב לכם ושחררו משאר הקבוצות.

נערך לאחרונה ב: ‏20/10/16
    yakar ו-Love Is Red אוהבים את זה.
  9. עידן444 Member

והזרים הנפלאים שמגיעים לארץ בשקל וחצי הם אלה שייצרו את כל זה...
    עכשיו הבנתי...
    סתם שאלה גבר...
    מתי לאחרונה ראית משחק בין הפועל כ״ס לבני יהודה נניח...
    או בין הפועל חיפה ומכבי פ״ת נניח...
    או בין רעננה להפועל ת״א...
    אתה מודע לרמה ברוב המשחקים בליגה הזו?
    אתה מבין שמכל ה 10 זרים הפוטנציאלים שיכולים להיות על המגרש יש אולי 2 בכל קבוצה שבאמת מתעלים ומציגים משהו קצת אחר?

10. סיונרה Member

אני מבין שהגענו למחוזות המדע-הבדיוני. מה זה טכניקות שהוא לא מכיר? קולומבוס ומרקו פולו יגיעו לשחק פה עם ידע מהעולם החדש?
    אני לא יודע איך נראית הפנטזיה שלך. אבל אין שום סיבה שהשחקנים שיגיעו יהיו טובים יותר מהזרים שכבר משחקים פה. הם יהיו במקרה הטוב טובים בדיוק כמו אלו שכבר פה. תן לי טכניקה חדשה שאף אחד לא הכיר בארץ שהביא לפה שחקן זר.

11. עידן444 Member

״אתם בנתניה לא רוצים זרים?״
    כבר הבנתי שיש לך משהו נגד נתניה. האמת שלא עשיתי משאל בין אוהדי נתניה.
    אני מייצג כאן את עצמי כאחד שאני חושב שרואה קצת יותר כדורגל שמייצג את הכדורגל הישראלי ומכיר גם את הרמה כאן וגם את רמת הזרים מחוץ למכבי ת״א והפועל ב״ש קצת יותר ממך.
    הרי אם אבקש ממך לתת לי שמות של זרים בשנים האחרונות שהיו בעכו, הפועל חיפה, סכנין והפועל כ״ס ביחד אתה כנראה תעצר ב 10.
    מבחינתך אוגו, וואקמה, סקאריונה ופריצה הם מדגם מייצג לזרים כאן ואתה עוד מטיף...
    ואני שוב אשאל- מתי פעם אחרונה ראית משחק בליגה שלא מעורבת בו קבוצת צמרת?
    כל שבת במשחקים שלא מעורבת בהם קבוצת צמרת מתרוצצים עשרות זרים-
    חלקם מגיעים כי המאמן רוצה לעזור לסוכן.
    חלקם מגיעים במשקל 2 במחיר אחד.
    את רובם הגדול אף אחד לא ראה מעבר לקליפ סוכן שלא מייצג שום דבר לגבי יכולת השחקן ואתה בא ומספר לי שאם נביא עוד הם יסחפו כאן את הליגה למעלה...
    שאם יהיו עוד זה יהיה עוד סקאריונה, עוד זורזיניו, ועוד וואקמה...
    חביבי... קודם תשרוד משחק בין רעננה לסכנין מעבר לדקה עשירית בלי להירדם.
    ברגע שהצלחת תנסה לשים את המשחק על מיוט ולהתעלם מהשמות על החולצות ואז תספר לי מי השחקנים הבולטים שראית שם אם היו כאלה...
    בסוף נבדוק מי השמות ואם מתוכם יהיו יותר מ- 4 זרים זה נס.

12. אצטדיון למכבי Member

אתה שואל אותי מה שחקנים בארץ לא מכירים? או מה אתה בתור צופה לא מכיר?
    אני בטוח שאתה בתור צופה משכיל מכיר את רוב הטכניקות שאתה רואה בחו"ל אבל תזכיר לי כמה ישראלים ראית מחזיקים למשל שחקן על הגב? תראה כמה זה נפוץ אצל הזרים.
    אני בכלל לא רוצה ללכת לדבר על דברים "מורכבים" יותר כמו להוריד כדור רוחב עם הראש ברחבת ה 5. שזה האמת, גם הזרים פה לא עושים הרבה.

13. עידן444 Member

אגב, בנתניה יש העונה אחלה שלושה זרים.
    גם בפעם שעברה שהיינו בלאומית היו אחלה שלושה זרים.
    כשאנחנו מביאים חמישה זה לא נראה משהו...
    כנראה המנגנון של רוב המועדונים הישראלים מתקשים להביא יותר משלושה שבאמת תורמים משהו.
    ועדיין בסופו של דבר ערן לוי ודיא סבע מעורבים כמעט בכל השערים, יקיר שינה עובד יפה עם הבלם הזר ומשלים אותו, ניקו אולסק משלים נהדר את עלי מוחמד וגם יש מקום לזר שבעיני הוא פוטנציאל נהדר לעומת אחרים שחושבים שהוא המפוזר מכפר עזר...
    עם חמישה זרים בליגת העל שלקנים צעירים וטובים נעלמו לקצה הרוטציה וחזרה לנוער.
    בשביל מה?
    בשביל לראות פנסיונר רומני בן 33 שבא לעשות סיבוב לפני פרישה?
    בשביל מאמדו סיסאיי שבא להשתקם כאן?
    בשביל מילאן סימיליאניץ שפעם שיחק בספרד וכבש נגד אינטר ולא שיחק שנתיים?
    ומילאן סימיליאניץ לא שחקן כזה רע, וגבי גיאורגיו אפילו התחיל להראות שחקן תחת רוני לוי- אבל להגיד שהם תרמו לרמה? פחחח
    אלה הזרים שבאים לכאן גבר...
    וזה אפילו לא כזה זול...
    אז תאר לך מה קורה כשמביאים זול.

14. סיונרה Member

אני זוכר את שי הולצמן עושה את זה לפני 10 שנים. גם אם תוריד את מגבלת הזרים, מחדשי הכדורגל כמו קלופ וגווארדיולה לא יגיעו לפה.

15. עידן444 Member

איך שאמרת להחזיק שחקן עם הגב חשבתי על הולצמן.
    גם בין הזרים וגם בין הישראלים לא זוכר שחקנים עם משחק גב כמו שלו.