אני יודע שזה כבר סייד-טופיק רציני, אבל אם כבר אז לגבי נושא התזונה. העניין הזה קיבל חשיבות כל-כך גדולה בשנים האחרונות שזה מגיע למצב ששפים אישיים של כוכבי על כמו טום בריידי הופכים למיני סלבס. השפעת התזונה היא סופר מכרעת לספורטאים והיא יכולה להשפיע ברמה של נטייה לפציעות ואורך קריירה.
כמו שאמרתי, אני מתנגד לעישון, בטח של ספורטאים, אבל לטעון שזה ששחקן כדורגל כזה או אחר בישראל עישן בגיל נוער זה הסבר ללמה אין כדורגל כאן זה דמגוגיה, בטח כששחקני על כמו מסי וניימאר נתפסו מעשנים.
דווקא אני זוכר שהיתה כתבה בוואן על כך שרונאלדו צולם מבלה עם מישהו שמעשן ועשו מזה כותרות כאילו הוא עצמו עישן. או שזה היה שחקן אחר לידו שעישן וניזרק מהקבוצה. לא זוכר בדיוק.
עישון לא נתפס כלגיטימי בשום מועדון כדורגל רציני בעולם. הכדורגלנים שמעשנים מנסים להסתיר את זה מן הסתם, כל אלה שנתפסו לבטח חטפו על זה על הראש. חלק, בצעד מטומטם, עושים את זה רק בפגרה כאילו שזה משנה.
אותי מעניין מתיי אלי אוחנה התחיל לעשן. כי הוא כביכול דוגמא לספורטאי מצליח בכדורגל הישראלי. ואיך הגענו פה מדיון על בעד או נגד הגדלת הזרים לדיון על תזונה ועישון??
כל מי שבעד הגדלת מכסת הזרים כאן, לא הגיב אפילו מילה לאחר המחזור בלאומית. אח"כ תספרו לי עוד מה יש ומה אין בלאומית .. מומלץ לצרוך את המוצר לפני שקובעים נחרצות לגביו.
מה תרצה לספר לנו? הבעיה המרכזית מבחינתי בלאומית היא הגנות מחרידות, זה כך כבר שנים. מצד אחד זה אומר שמעטים מאוד שחקני הגנה שאפשר לחשוב עליהם לכיוון ליגת העל, ומצד שני כל קהינדה הוא דרוגבה. יש בליגה הזו שחקנים לליגת העל, הם פשוט מעטים מאוד, שזה זניח מבחינת הוויכוח פה. מידי פעם מגיע איזה קאיודה, או לחילופין אצילי.
לא חשבתי על זה, עדיין אפשר להתמודד עם זה. באופן כללי אני חושב שאם כל אחד שצורך טבק בעולם היה עובר לקנביס העולם היה נראה טוב יותר.
כל המצב רוח, שפתאום עולה... במסגרת החיים האישים זה די ברור מה עדיף, אבל בתור ספורטאי מקצועי אני מאמין שעדיף להימנע מהכל. יש מספיק "סחים" שחיים סבבה גם בלי עישונים ואלכוהול.