היה בן 23 לפני שבועיים. לא הייתי אומר שהוא נמוך בשביל בלם. אם כבר עסקינן בהצהרות בומבסטיות, להגיד "ההגנה בליגה הלאומית היא בדיחה עצובה" ו"אי אפשר לשפוט שחקן עד שבאמת משחק בליגת העל" זה לבטל את כל הליגה הלאומית במחי יד. יודע משהו, נגיד שאני מגזים, לא מבין כדורגל, סתם מתלהב מבלם ג'ינג'י. לאייל ברקוביץ', אתה מאמין ? חושב שיש לו עין לשחקני כדורגל ישראלים ?
מאוד הגיוני שציינו כאן את אחוז הזרים שהיו על המגרש בכל זמן נתון. אם קבוצה שיחקה עם זר אחד בהרכב ובדקה ה- 89 נכנס זר נוסף אז אחוז הזרים ששיחק במשחק הוא 9%(1.01/11) ולא 14%(2/14).
בוא לא נוריד את הדיון לזנות. אם גיא גרוס יכול לשחק בליגת העל? יכול להיות. אם זה מעיד על מגמה? לא. גם בליגה השנייה באיטליה יש כמה שחקנים שיכולים לשחק בליגה הראשונה. גם בבלגיה ובגרמניה ובאוסטריה ובקרואטיה. בכל מקום זה קורה. זה טבעי, רגיל ולא אומר שום דבר.
הנתון הוא חלקם של זרים מבין כלל דקות המשחק, במשחק יש 90 דקות ותוספת זמן משתנה (כפול 11), הזמן הזה מתחלק בין 14 שחקנים, לא שווה בשווה אבל כן בצורה שיוצרת ממוצע של דקות. סך הדקות של הזרים מתיישר לממוצע הדקות שאמור להיות להם כתוצאה מחלקם ב-11 ובמחליפים. זו כל הטענה. הדקות של הזרים ביחס לכלל דקות המשחק הוא דומה לחלקם של הזרים מבין ה-11 והמחליפים.
לדעתך יכול להיות, דעתי ודעת ברקו די ברורה - גרוס עלול לשבת ביציע - מסרב לחתום על סעיף אותו דורש ברקוביץ' להכניס לחוזהו מעיד על מגמה ? אמרתי שכל שחקן יכול לשחק בליגת העל ? או שאנשים כאן מעדיפים לשים פלסטר מאשר לעשות קצת סקאוטינג ? כמה קבוצות הביאו שחקנים מהלאומית ? קבוצה כמו הפועל כפ"ס, מסוג הקבוצות שצריכות להוות קרש קפיצה עבור שחקני הלאומית המובחרים, הביאו רק את תומר לוי מהפועל ר"ג. אנחנו רכשנו רק את גל לוי מראשל"צ. באשדוד 0, בסכנין 0, בני יהודה 0 ... אתה מבין. לכן יש כאן מגמה ברורה, שמעדיפים לעשות את משחק הכסאות (נעביר את קאצ'ובה מסכנין לכפ"ס - נעביר את אלגרלבי מהספסל של הפועל לכפ"ס - נעביר את ליאור לוי מהפועל רעננה לכפ"ס) וכעת יש להם בונוס בדמות עוד זר, במקום לבצע את עבודתם. תן לי לבשר לך שאשתקד, ממה שיצא לי לראות ולשמוע, היחידים שבאו לראות שחקנים בלאומית זה איזי טביב לוזון סילבס. נציגים של מכבי ת"א הלכו לרמלה וגם בוקולי נסע לראות משחקים מהלאומית. אולי יש איזה קשר ש-4 האנשים (למעט הקבוצות העשירות) שהלכו לראות את המשחקים בלאומית, הם נחשבים ל"מבינים" מבין הבעליבית ? נ.ב כבר דיברנו על כמה הכדורגלן הישראלי הוא מצרך נדיר שאסור לתת לו ליפול בן הכיסאות.
כדי לשלול את הטענה שלי("יכולנו להיות יותר למעלה אם היו מביאים פחות עגלות") טענת טענה שהביאה אותך לתוצאה שגויה שאומרת שאם בכל משחק שותפו 5 זרים תגיע ל- 35%. לו הזרים כאן באופן כולל היו מעלים את הרמה לעומת הישראלים העגלות, היינו רואים כאן לרוב 5 זרים בהרכב. בניקוי פציעות,רוטציות והרחקות נניח שזה היה יורד ל 4.5. זה היה מביא אותנו ל- 41% שכבר היה מביא אותנו ממש קרוב לספרד במקום העשירי.
טיפה התעמקתי עם עצמי - האמת היא באמצע, שנינו בוחנים את זה בצורה עילגת. אני מתייחס לדקות הממוצעות של שחקן כי לוקח בחשבון מחליפים, אתה לוקח את סך הדקות במשחק ודקות מקסימום במשחק של חמישה זרים. שתי השיטות מעוותות לחלוטין. מצטער שהתחלתי עם זה בכלל. הנתונים אצלינו לגמרי רגילים ביחס לכמות הזרים, אפילו די מחמיאים לזרים. אפשר לראות את זה אם משווים למקומות עם כמות זרים גבוהה יותר (אם בוחנים את הנתונים שאמיר הביא לפני כמה זמן).
מה זה "מצרך נדיר" ו"ליפול בין הכסאות"? זה טבעי, אי אפשר להגיע לשלמות. לכן גם בכל מקום אחר יש מצב כזה. הרי בגלל שהכדורגלן הישראלי הוא "מצרך נדיר", אי אפשר לתת לו כזה נתח גדול בסגל של הקבוצות. אין מספיק. כן, צריך לחפש שחקנים גם בלאומית, אבל את זה תפנה לטענות על ההתנהלות המקצועית של מועדונים, זה לא קשור למגבלת זרים. גם כל מיני רוסלן ברסקי במקום גל אראל או עומר צלישר זה שינוי מינורי שאני באמת לא מבין למה אתה מתעקש עליו כל כך.
נהיה במצב טוב כשמצד אחד נתחיל להשקיע במחלקות הנוער ונעשה יותר כדי לעזור להם להשתלב טוב במעבר(הקשה) מנוער לבוגרים ומצד שני נצמצם את כמות הזרים שלא תורמים לרמת הליגה אלא סתם תופסים מקום בסגל. יותר זרים יגרור ירידה באיכותם(לדעתי הנתון הנוראי בקפריסין מצביע נטו על כך ששחקנים קפריסאים הופכים להיות מצרך נדיר יותר ויותר. לא רואה שום סרט שהנבחרת שם לא תתדרדר לתהומות בשל פתיחת השערים המופקרת הזו). גם אם תאורטית אתה חושב שזה מגוחך- זה בדיוק מה שקורה לקבוצות עם אמצעים דלים שמחפשות יותר זרים זולים למילוי הסגל בתקווה שיצא להם בהגרלה קאיודה או נוואקמה. עובדה, רעננה הצליחה עם וואקמה, המגן וקאנגאווה ומצד שני השנה גם חיים סילבס מודה שהוא נכשל עם הזרים. אין הוקוס פוקוס. כל עוד מסתמכים על המלצות סוכנים וצפיה ביוטיוב זה לגמרי עניין של מזל. מי שמסתמך על מזל ומביא זבל- עדיף שיהיה מוגבל.
להזכירך מי היה מבין המובילים של המהלך ? סתיו שחם. אני מבין את דעתך, לא מסכים איתה, בוא נשאיר את זה כך.
טעות. הוא לא יזם את ההצעה אך בהחלט הוביל אותה, זה לא סותר. את החוק יזמו עו"ד מאירי (מכבי ת"א) בשיתוף עם הפועל ב"ש, בחודש דצ' 2015. החוק עבר שבעה חודשים לאחר מכן ביוני 2016. סתיו שחם נתן את דעתו חודש אחרי שההצעה עלתה - ynet סתיו שחם: "בלי שוק חופשי לזרים לא נתקדם" - ספורט מעולם לא התבטא נגד הגדלת המכסה. הראשון שהתבטא בעדה מבין הקבוצות עם התקציב הנמוך.
אלה צודקים ואלה צודקים. הפתרון הוא משולב. יותר זרים איכותיים יקדמו את הכדורגלן הישראלי, לצד העובדה שהשחקן הישראלי יקודם גם באמצעות קבוצות בת, עידוד שיתוף של שחקנים ישראלים באמצעות תמריצים כספיים, חוקים לשיתוף צעירים (ולא, שחקן בן 23 הוא כבר לא כ"כ צעיר), וטיפוח מחלקות נוער. רק הערה קטנה - קפריסין במגמת התקדמות בנבחרת...
מתקשה להאמין במשפט האחרון. אורימור שאוהב להתעסק במספרים, אחוזים וסטטיסטיקות אולי יוכל להסביר איך נבחרת שפחות מ 30% מהשחקנים בליגה שלה זרים(היצע נוראי של מקומיים!) ובלי יותר מידי שחקנים מחוץ למדינה שהיא מאוד קטנה סך הכל- יכולה להיות במגמת התקדמות בתנאים האלה? Sent from my iPhone using Tapatalk