בשנה שעברה עקבנו מקרוב אחרי אשדוד (מיכאל אוחנה היה השם הבולט, אבל היו עוד שני שחקנים נוספים שכמעט נרכשו בקיץ ולדעתי אולי יהיו התפתחות לגביהם לעתיד), נצרת עילית (אורן ביטון) ורמת השרון (דוידוב). השנה אנחנו עוקבים אחרי הפועל רמת גן (מוטי ברשצקי), ויתכן עוד קבוצות. שחקנים ישראלים מוכשרים, בטח כאלה שנמצאים באולמפית, הם משהו שחייבים לעקוב אחריו, גם אם הם בלאומית. כמובן שגם אחרי שחקנים כמו דור אלו, מקסים פלקושצ'נקו, דוד קלטינס, אלטמן ואחרים יש לנו מעקב מסודר. בהמשך לדיון שהתפתח כאן, בעולם אוטופי בליגה הישראלית עולים למגרש 11 שחקנים ישראלים איכותיים. אנחנו לא בעולם אוטופי, ודי ברור שאין כאן מספיק שחקנים איכותיים למלא את ההרכב בקבוצות הליגה, ולכן צריך שחקנים זרים בליגה. אבל 5 זרים (עם זר נוסף על הספסל) הם מספיק בשביל כל קבוצות הליגה שהם לא הפועל באר שבע. וכפי שעידן הראה כאן, גם את המכסה הנוכחית יש קבוצות שלא מנצלות כשמעטות הקבוצות שבאמת משתמשות במכסת הזרים ועולות עם 5 בהרכב. גם בנוגע אלינו, בלי הגבלת זרים, או עם אפשרות להביא עוד שחקנים זרים, די ברור שמיכאל אוחנה הנפלא לא היה מגיע השנה. היינו מעדיפים להביא שחקן רכש זר, שהיה עולה לנו פחות כסף אבל אז היינו מפספסים את אוחנה הנפלא וגוזרים עליו עוד שנים של דריכה במקום באשדוד הבינונית עד שהיה נרכש על ידי קבוצה אירופאית או הולך לאיבוד כמו רבים לפניו. מכסת הזרים הנוכחית אילצה אותנו לתת את ההזדמנות לשחקן ישראלי צעיר, וטוב שכך כי שני הצדדים זכו, אנחנו קיבלנו שחקן ישראלי סופר מוכשר ואיכותי ואוחנה קיבל מאמן שמקדם אותו מקצועית ומשפר אותו כל הזמן.
מי שראה את המשחק אתמול ואת רוב משחקי בית"ר העונה יכל לשים לב שאורי מגבו לא שחקן פחות טוב מהייסטר. לא שאני חושב שאורי מגבו הוא שחקן טוב אז תסיקו מה זה אומר על הייסטר שהוא דוגמא מושלמת לשחקן זר שתופס מקום של ישראלי שאולי קצת פחות טוב ממנו.
הייסטר זה לדעתי דוגמא קלאסית לשחקן שהשיטה של בן שמעון דופקת, יש לו כמה יכולות נהדרות שצריך למצוא דרך למקסם. הנעת הכדור הנוראית פשוט מנוונת אותו.
יש לא מעט שחקנים זרים בליגה שתופסים את המקום של מחלפיהם, שלא פחות טובים מהם. ראו את זה עם מריו מוסה וסאן מנחם, דוס סנטוס ודנינו, אדמוביץ' וקליבאת', כל הזרים בערך של אשדוד והפועל אשקלון. אבל אלה כבר החלטות של קבוצות קטנות להביא זרים מחו"ל, כי פשוט המבחר גדול יותר. לא שאני מצדיק את זה, זה פשוט קורה.
זה לא קשור למבחר. זה קשור לזול ולפנטזיות על ״גילוי נפט״ וזה המפתח להבאת זרים שלא תורמים כלום אבל דוחקים שחקנים צעירים הצידה. אם המאמן עקשן גם לוקח לו הרבה זמן להבין את זה. עושה רושם שבאשדוד וכ״ס למשל לא כל כל מקובעים ולכן אנחנו רואים אצלם פחות ופחות זרים בהרכב ככל שהזמן עובר. אם הבוס ישחרר כסף אולי יחליפו שלושה, שוב יחפשו זול, שוב יתפסו מקום של שחקן ישראלי שנכנס לרוטציה, במקרה הטוב אולי אחד מהם יהיה סטייל השיחוקים שיש מידי פעם בינואר(כמו מרסיץ בבני יהודה)- וחוזה חלילה. Sent from my iPhone using Tapatalk
דוידזאדה יצא לסיבוב בבלגיה וחוזר עם ציפיות שכר שקיבל שם כשב״ש מוכנה לשלם הרבה פחות... מצחיק שרק לפני כמה חודשים הוא היה שחקן שלה ודגירה בבלגיה הפכה אותו פתאום ליקר עבורה. אז מי מנפח את המשכורות בכדורגל הישראלי? ואחר כל מספרים לי שהגורם לשכר מופקע הוא מגבלת הזרים וישראלים לא היו מקבלים בשום מקום את השכר שמשלמים להם בארץ... Sent from my iPhone using Tapatalk
בסופו של דבר, אם אף מועדון לא ישלם לו את הסכומים שהוא דורש, הוא ייצטרך לעשות את השיקול של להמשיך לא לשחק דקה או להוריד קצת את הדרישות כדי לחזור לשחק כדורגל. אבל כדי שהדילמה הזאת בכלל תעמוד בפניו, צריך שאף מועדון לא ישלם לו את הסכומים שהוא או כל לגיונר שלא משחק ורוצה לחזור לארץ דורש. אין שום סיבה ששחקן שעובר לחו"ל חצי שנה ולא משחק כמעט כל התקופה הזאת, יחזור לארץ וירוויח יותר. כנ"ל לגבי אצילי וכל שחקן.
כל הכבוד למועדון שלא יוצא גדרו להחזיר שחקן רק כי הוא שחקן בית. אני מניח שבמכבי תל אביב ישלמו לו יותר והוא ימצא את עצמו שם.
ואני מקווה שהאוהדים שלהם לא יאשימו שוב את מגבלת הזרים בשכר "המופקע" שנתנו לו בבלגיה והם אלה שמוכנים להשוות או לשדרג אותו- על שחקן שלפחות עפ"י ההתרשמות שלי מהתגובות כאן בפורום רחוק מלהיות קונצנזוס. מי שניפח לו את השכר בשורה התחתונה זו קבוצה בחו"ל וכך קרה עם כמעט כל ליגיונר חוזר ולכן אין לזה קשר לנושא הנ"ל.
בנתיים הקבוצה האחרונה שעשתה מהלך כזה זו הפועל ב"ש עם גאדיר, אבל אני לא רואה את זה קורה יותר מידי כבר. אלו רק שחקנים ספציפים במקרים ספציפים, בינוניים שמשלמים עליהם מיליונים עם שכר עצום זה לרוב משחקי סוכן וגורמים צד ג' שמשפיעים על העסקה. השחקנים הטובים באמת כמו דאבור זהבי וכו', קיבלו את השכר שמגיע להם בצדק ואם ירצו להחזיר אותם אז יצטרכו לשלם. אבל זה לא המקרה של שחקנים בינוניים כמו דווידזאדה גאדיר סולליך וכו'
חייב לשאול- ברוז׳ התכוננה לשבור את שיא מחיר שהיא שילמה על שחקן אי פעם על שחקן ישראלי בגלל מגבלת הזרים? ספרו לי עוד קצת על ניפוח מחירים על ישראלים ״בינוניים״ בגלל שאין היצע. Sent from my iPhone using Tapatalk