בנוי טוב ואתלט אתה יכול להביא מהמכון כושר ליד הבית. בין הבנוי טוב והאתלט הוא גם צריך לדעת לשחק כדורגל.
שים לב שהדיון הזה מתבצע מולך ומול אוהד ב״ש. אף פעם לא טענתי שלכם הגדלת המכסה לא תעשה שרות. במקרה הספציפי של אייבינדר יכול להיות שבלי מגבלה ב״ש היתה משאירה את הובאן, בנוסף מביאה עוד זר, אייבינדר היה נשאר בבית״ר במשכורת סבירה וכולם היו מרוצים. אבל לרוב זה לא המצב. גם בלי מגבלת זרים מכבי ת״א היתה עטה על אצילי, דוידזאדה, בן בסט ותומר חמד וב״ש שוברת את תקרת השכר שלה עבור ברדה(בפרספקטיבה של היום זה נשמע סביר- מתי שהוא הגיע לתת לשחקן בב״ש מעל 300 אלף דולר נטו לעונה היה וואחד סכום).
הוא היה טוב אצלנו וגם במכבי ת״א שיחק לא מעט בשתי האליפויות עם סוזה ופאקו- זה לא קרה כי הוא לא ידע לשחק כדורגל.
במקרה שלו אולי זה נכון. אבל התפיסה שאייבינדר זה השחקן שעליו תקום ותיפול הפועל ב״ש והיא חייבת להתאבד עליו מעוותת מלכתחילה. אגב, אם לא היה כסף הוא לא היה מקבל את זה. כנראה שיש. שיהיה לבריאות. זה לא שהזרים שב״ש הביאה ודי כשלה איתם זולים יותר.
התפיסה הזאת לא קיימת. אייבינדר הוא האופציה הכי טובה שהייתה לב"ש בשוק דליל מאוד. שחקן טוב עם ניסיון(זכה באליפות, גביע, הצליח באירופה) שברק בכר מכיר ואימן. ברור שאפשר היה להחתים את אלירן סיימון במקום. אפשר גם לרצות לעשות כסף ולמכור ביטקוין בשקל.
לסיכומו של עניין, באופן שהכדורגל שלנו מתנהל אני לא מצליח לראות איך יותר זרים יעשו את הכדורגל שלנו יותר טוב.
לא מפתיע, כל הקטנות מתנגדות כי הכניסו לכם לראש שלהציף את הליגה בזרים יגדיל את הפערים(כאילו שעם ההגבלה אין פה ליגה של 2 קבוצות ולפני זה גם ליגה של קבוצה אחת) ככה שכל הדיונים היפים שאנחנו מנהלים פה הם לפרוטוקול. בתכלס לא יגדילו את מכסת הזרים, הקטנות יטילו וטו והליגה תמשיך לשקוע בבוץ. איך אמרת השבוע? שצריך לחכות שיקום עוד דור כמו זה של ה-90? אז נשב עכשיו בחיבוק ידיים ובינתיים נצפה בכל האינבינדרים והורמוטים מתמזמזים עם הכדור ומרוקנים את היציעים. אבל העיקר ש״דפקתם את ב״ש ומכבי״(ובלי ששמתם לב גם את עצמכם)
זאת היתה פשרה, הקטנות הסכימו שיהיה זר שישי אבל שישב על הספסל ועכשיו גם את זה הן רוצות לקחת ״כי הפיילוט נכשל״
אתה יודע מה היתה דעתי על הרכישה הזאת בקיץ והיא לא היתה שונה משלך, אבל אל תעשה מבאר שבע מפגרים. אני יכול להבין את ההיגיון מאחורי ההבאה של אינבינדר. לב"ש היה דחוף להביא קיצוני זר במקום בוזגלו וחלוץ זר לאור הדעיכה של ברדה. הם הבינו שהם צריכים לוותר על שני זרים, אז שחררו את סוארז ואת הובאן. לתפקיד של הובאן לא היתה להם ברירה אלא לחפש ישראלי אז הלכו על אינבינדר שמהקשרים בליגה הוא הרע במיעוטו. וזאת בדיוק הנקודה שדיברתי עליה מלכתחילה. שבגלל ההגבלה הזאת הקבוצות משלמות הון תועפות על כלום. הפועל באר שבע שילמה על מיכאל אוחנה 4.5 מיליון שקל וגם זה רק על חצי מהכרטיס שלו. עכשיו אני רוצה לשאול אותך שאלה, נניח שבפולין היה שחקן מוכשר בדיוק כמו אוחנה, ושכל הרזומה שלו זה עונה אחת טובה בליגה הפולנית השניה, אלונה היתה משלמת עליו 4.5 מיליון בשביל חצי כרטיס? שנינו יודעים את התשובה.
אולי כן, אבל זה לא שסגלים אינם מוגבלים. שחקנים ישראלים פחות טובים היו מתפזרים במקומות אחרים והמחירים היו יורדים, כי כך עובד השוק. הפערים תמיד יהיו קיימים בין מועדונים עם יותר כסף לכאלה שיש להם פחות, רק עדיף שהרמה תהיה גבוהה יותר והאפשרויות פחות מוגבלות. מגבלת הזרים כרגע היא לא יותר מכלי של כל מיני לוזונים לחליבת כספים ממועדונים עשירים שנואשים לישראלים ברמה הולמת, ושל שחקנים ישראלים לעשות לביתם (ארגון השחקנים המליץ על שלושה זרים בליגת העל). יש מאחוריה אינטרס כלכלי. בקצה היא פוגעת ברמת הכדורגל הישראלי, ולא להיפך.
ראיתי רק עכשיו, אני ממש לא חושב שאתה צודק. נראה לי יותר הגיוני שפחות בנו על אביב אברהם, שחקן צעיר בעונתו הראשון בליגת העל למיטב ידיעתי, וייעדו לקוגבנייה מקום בהרכב, וריביירו נספר כזר השישי שיראה יותר ספסל, והחליטו שזה יהיה מעמדה כזו. אביב אברהם הוכיח את עצמו וקנה את עולמו, ונוצר מצב כזה.
5 או 6 למי אכפת? איך זה שהכל חפלפ בכדורגל שלנו? לבאר שבע יש שישה זרים, לכולם חוזים לעונה הבאה והיא לא יודעת אם תוכל לרשום את כל ה-6.
א. לא יודע למה קבוצות לא לקחו את זה בחשבון. לדעתי הם פשוט יודעים משהו שאנחנו לא- שאין סיכוי שזה ישתנה בתום העונה. ב. קשה לי להאמין שישנו את העניין הזה. להבדיל מהגדלה\הקטנה של הליגה שפעם ככה ופעם ככה- בעניין הזרים הכיוון הוא אחד. לכן תמיד שללתי על הסף את ההצעה של love is red להעלות את מספר הזרים משמעותית ובינתיים לטפל בתשתיות מחלקות הנוער וכשיהיה שיפור ויהיה ייצור גדול יותר להוריד חזרה.