לא. זה לא נורמלי. אתם מתארים כאן ליגה של ילדים בני 12(שחקנים ישראלים) שאפשר לחזק אותה בחמישה שחקנים בני 16(הזרים). הטענה היא שאם נביא יותר שחקנים בני 16 הרמה בהכרח תעלה. מה קורה בפועל? בין שליש לחצי מהילדים בני 16 בכלל לא בהרכב כי יש בני 12 שהם ברמה שלהם ואפילו טובים מהם. ברוב הקבוצות גם בחרו כבר את ההכי טובים שהם יכלו להביא מהבני 16 ואם הם ירצו עוד בני 16 אלה כבר יהיו בני 16 שהיו פחות מבוקשים. אני מנסה להבין איך במציאות הזו אתם טוענים שלהביא עוד בני 16 ישפר את הרמה של ליגת הילדים הזו? אתה כל הזמן מביא דוגמאות לבני 16 שמשפרים את הרמה כאילו שזה סותר אותי. ברור שיהיו בני 16 שמשפרים את הרמה. כי כל קבוצה כן מצליחה למצוא שניים שלושה בני 16 שהם הרבה יותר טובים מהבני 12. לא על זה הדיון.
דור פרץ בהרכב כי אין למכבי קשר אחורי זר. והוא בעונה מזעזעת בה הוא הכי חלש בקבוצה ככל הנראה, וחיבר עכשיו שני משחקים טובים. מה הנקודה?
רק שהליגה שאתה מתאר כוללת זאטוטים בני 4-5. ואלה שהגיעו לגיל 8-9 רוצים להרוויח כמו בני 17. חבל על הזמן עם האנלוגיות האלה. יש מגוון סיבות שבגללן צריך לפתוח קצת את מכסת הזרים(לא רק הרמה), אבל בנוסף זה ברור שרמת ה"לא ישראלים" הממוצעת היא טובה מרמת הישראלים הממוצעת. לכן, לרוב, הזרים שיגיעו לכאן יהיו עדיפים. האם זה אומר שכולם יהיו כוכבים? לא. האם זה אומר שאי אפשר להיכשל איתם? לא. שני הדברים האלה לא רלוונטיים כי ככה זה בחיים. יום אחד אתה קם במצב רוח טוב וביום אחר לא. כל מה שאתה יכול לעשות זה לפעול כדי שהמצב רוח יהיה טוב כמה שיותר ימים בשנה.
גם המחיר של סטייק אנטריקוט מאוד גבוה ונובע ממיעוט של פרות. זה שתנאי השוק גורמים לעלייה במחירים, לא אומר שזאת בעיה. כל עוד יש אנשים שבוחרים מרצונם לשלם את הסכומים הללו, קשה לי להבין למה צריך לעשות משהו בנושא. בכלל, קשה לי עם הטענה "תראו כמה הישראלים מרוויחים". בשום שלב זה לא היה חלק מפונקציית תועלת של מישהו ששחקני כדורגל ירוויחו פחות. רוצים שהרמה תעלה? אפשר להתווכח על זה. חושבים שהזרים ישפרו את הישראלים? סבבה, טיעון לגיטימי. כל טיעון שמערב את הסכומים ששחקנים מרוויחים הוא לא טיעון לגיטימי בויכוח. הם מרוויחים כי מישהו משלם להם, נקודה. אם לא היו משלמים לאייבינדר 500 אלף דולר בעונה, אייבינדר לא היה מרוויח 500 אלף דולר בעונה. הוא לא איים על אף אחד ולא הכריח אף אחד לשלם לו את הסכום המוגזם הזה.
מה שאתה קורא לו השאריות של השאריות זה עדיין מספיק טוב לישראל. ג'ון אוגו למשל היה שחקן שולי בליגה הפורטוגלית וכאן הוא ביי פאר הקשר האחורי הטוב בארץ. גם קלאודמיר לא היה איזה כוכב גדול בפורטוגל. רואדה וליינטה ואברם פס הגיעו מהליגה השניה בספרד. טוני וואקמה היה בכלל נער פוסטר ברומניה, ואני לא צריך לספר לך מאיפה דראפיץ' הביא את עלי מוחמד לבית"ר רמלה. מיגל ויטור שהגיע לפה יחסית בתור שם גדול זה בסך הכל שחקן שכל הקריירה נע בין הצ'מפיונשיפ לליגה היוונית. בשביל להצליח בליגה הישראלית אתה לא צריך זרים מהטופ האירופי.
בכל קבוצה בליגה השנה אפשר למצוא זרים שהם מאוד מיותרים להוציא אולי את הפועל באר-שבע ובית"ר וגם האלופה כבר לא דוגמא ומופת בנוגע לזרים, אין מה לעשות. שלא נדבר על מכבי ת"א למשל - אבל קרויף העיקר התעקש. אני סקרן לראות את הקבוצות נערכות מחדש בעונה הבאה. אגב, עדיף דור פרץ 'אפס', ואני בטח לא מחזיק ממנו - במקום עוד זר שירוויח פי 3 ממנו, ירוץ חלקי 3 ממנו ויהיה אכפתי אולי 1/3 ממנו. לא הצלחת להביא זר שהוא טוב מהישראלי הממוצע? אל תביא. הפועל ת"א, מכבי חיפה וק"ש הן דוגמאות לאלופות האחרונות שעשו זאת בזכות הישראלים בעיקר. נכון שהיו דה-סילבה ואניימה. אבל גם היו וורוצ'ינה ומנטאשווילי
אחלה, אז מה הבעיה להביא חמישה בני 16 לליגה של הבני 12? אם הרמה כאן כל כך נמוכה איך זה שרוב הזרים שמגיעים עומדים בה בקושי?
גם בב״ש אי אפשר לבטל את ההשפעה של בוזגלו, ברדה, מליקסון, שהר, ראדי וצדק. לא כל הקרדיט מגיע להובאן, אוגו, נוואקמה וסוארז.
כי הם צריכים לשתף פעולה בקבוצה עם שחקנים ישראלים מוגבלים אז יותר קשה להם לבוא לידי ביטוי. הרבה פעמים רמה נמוכה במשחק מורידה גם את היכולת לשחקנים מצוינים. אורלנדו סה ומדוניאנין הצליחו בליגה הבלגית והספרדית יותר מאשר בארץ כי קרוב לודאי הם שיחקו עם שחקנים מוכשרים יותר שעזרו להפעיל אותם.
זה נכון, מצד שני צריך לעקוב אחרי הזר כדי לדעת האם מקצועית הוא מתאים לקבוצה והליגה, באיזה מצב הוא בקריירה והאם מבחינת אופי הוא מתאים לקבוצה ישראלית. ועכשיו כמה קבוצות באמת עושות את הבדיקות האלו? סה"כ רואים כמה דיסקים של ביצועים, ועוברים לדסקס על שכר ושאר עניינים כספיים. כל זה כאשר יש 5-6 זרים, אם נעלה את המכסה ל7-8 זרים מה בדיוק ישתנה?
זה יכול להיות לכל היותר חיזוק לטיעון של היעדר היצע. כשלעצמו זה לא טיעון לגיטימי. אלא אם אתה אלונה ברקת והמטרה שלך היא לשלם כמה שפחות לאותם השחקנים.