אתה באמת חושב שבלי מגבלת זרים ג׳ורדי לא היה מתנפל על אצילי, זהבי, דויזדאדה, בן בסט, וריקן ומכוון גם לחמד, דאבור, אלמוג כהן ורפאלוב? באמת חושב שזה נחמד לו להביא סוללה של זרים בים של כסף שהוא לא יודע איך יתאקלמו? לי די ברור שלא.
לשחקן שמרוויח 500 אלף דולר זה ממש לא רע. זה רע לבעלי הקבוצות שבוחרים לשלם להם את הסכומים הנ"ל, זאת בחירה.
זה יכול להיות רע לשחקן שיקבל כסף שלא מגיע לו ויגרום לשובע מסויים(ברק יצחקי שחזר מבלגיה, נניח). הקבוצות בוחרות לשלם, אבל גובה התשלום מושפע מתנאי השוק.
לא סביר כי זה נוגד את האג'נדה. אז מה אם אתה הולך לפי אחד מבסיסי תורת הכלכלה שלפיו היצע נמוך מול ביקוש גבוה יגרום לאינפלציה במחירים. הסרת הגבלת הזרים ביחד עם שינוי משמעותי במחלקות הנוער בתקווה שבעוד 10-15 שנה נוכל להחזיר את ההגבלה מבלי שנרגיש ירידה ברמה, זה צריך להיות קו המחשבה. עד אז, נמשיך (כרגיל) לדרוך במקום גם במחלקות הנוער וגם בקידום רמת הכדורגל המקומית.
אתה ואחרים כאן טוענים שבגלל מגבלת הזרים יש התנפלות בגלל חוסר ברירה על ישראלים איכותיים ולכן המשכורות מוגזמות. אני טוען שזה לא קשור למגבלת הזרים. מכבי ת״א היתה מביאה את אצילי גם בלי מגבלה כי זר שיתן את מה שאצילי יתן גם יעלה יותר ממנו וגם סיכוי סטטיסטי לא רע שהוא לא יצליח.
תקרא את התגובה של דרמה2 מאתמול. השאלה היא לאן רוצים ללכת. מה הכיוון? שהרמה בליגה תעלה? שהקבוצות הבכירות אולי יוכלו להתחרות באירופה? שהתוצר הישראלי ישתדרג ובעקבות זאת הנבחרת? מתנצל שלא עושה לי את זה איזו אפואל ניקוסיה או לודוגורץ שטוחנים את הליגה המקומית ומידי פעם עושים הצלחות באירופה. באמת לא עושה לי את זה. בלי מגבלת זרים בעונה הבאה בנוסף לבאטוקיו, סושיץ ובאבין מכבי ת״א פשוט תשלוף את שטקוס מהפועל חיפה, את זובאס כמחליף שלו, את הבלם של הפועל חיפה, את עלי מוחמד, נאווקמה כנראה היה שם כבר מזמן, אולי יחד עם קאיודה, זאוזיניו וואלסקיס, ומקנחים עם קונט סתם כי זה נחמד. במקום לקחת את הישראלים הכי טובים מה רע לקחת גם את הזרים הכי טובים? אז וואלה, פעם ב. הכל יתחבר ומכבי ת״א תגיע לשמינית גמר ליגת האלופות בניסיון השישי... אם זו המטרה ויביא כאן מישהו למסקנה שהכדורגל הישראלי התקדם כי כולו משרת את זה שיש לו הכי הרבה כסף לקנות את כל מי שבא לו כמו תופעה שמתגבשת בכמה ליגות קטנות באירופה- אני עוד יכול להבין. אולי באיזשהו שלב גם לא ישנה אם מכבי ת״א זוכה באליפות כדי לייצג את המדינה... זה קצת מוכר, לא?
למה שיעלה יותר ממנו? על מה אתה מבסס את זה? מאיפה הביטחון? מכבי לא הביאה זר לעמדה הזו כבר המון זמן. אם זכרוני אינו בוגד בי, האחרון היה כנראה איביצה אילייב, וזה היה מזמן, כך שאין ממש אינדיקציה. ואם כבר אילייב, אגב, הרוויח משמעותית פחות (זמנים אחרים, כן, אבל זה היה פחות מחצי) ושחקן ברמתו נכנס להרכב שלנו גם היום, רמה דומה לאצילי. שחקן מדהים שסביבו היה חרא טהור.
זה השלב שבו אתה מתחיל להתעסק במיקרו במקום להסתכל על המציאות- כבר כמה שנים מובילי השכר בכל הקבוצות כולל מכבי ת״א הם הזרים. מן הסתם שבתפקיד של אצילי תותח זר לא יחזיר עודף מ 50 אירו...
בנטו? כן. בברוטו יש מצב שהעלות של קיארטנסון ואצילי דומה. אתה יודע מה הבעיה בחשיבה שלך עידן? שאתה חושב שיש רק עלי מוחמד אחד, וואקמה אחד וזובאס אחד. מכבי ת"א תביא את זובאס? אז בני יהודה תביא אחד מעשרות אלפי השוערים שיש בעולם, וזה תקף לכל עמדה. ביטול הגבלת הזרים בדיוק תימנע מצב של בלעדיות על שחקנים טובים, כמו שקורה עם הישראלים בגלל היעדר היצע מול ביקוש. לכל אחד יהיה מחליף, לכל קבוצה תהיה אפשרות לפגוע בשחקנים ברמה מאוד גבוהה בניגוד להיצע המקומי שכולנו יודעים מה הוא שווה ומה התקרה שלו. אם קבוצות יתנהלו בצורה נכונה מבחינת סקאוטינג, אין שום סיבה שהזרים שהן יביאו לא יהיו יותר טובים מהישראלים שמרוויחים שכר דומה.
ואתה מתעסק בי במקום להגיב לעניין. תענה לשאלה- למה יש תמיד טענות לכמה הישראלים הבכירים בקבוצות העשירות מרוויחים ולא לזרים שמרוויחים יותר מהם ונותנים לרוב פחות? אם קוואנקה מקבל בב״ש 600-700 אלף דולר ועושה טובה שהוא משחק למה אנשים מופתעים ומגלגלים עיניים כששחקנים שתורמים יותר ממנו דורשים יותר בגלל שיש להם תעודת זהות כחולה? הדיון המקצועי הרי קרס ברגע שקבוצות עולות לשחק עם 3 גג 4 זרים ועוד 2-3 יושבים בספסל או ביציע אז התלבשתם על הקטע של השכר... אתה לא שכיר, אני כן, ואני רוצה להגיד לך שאם אני תורם לארגון יותר מאשר מישהו במעמד שלי והוא מרוויח פי 2 ממני אני ועוד איך אבוא לפתוח את החוזה שלי- גם אם הוא איזה טאלנט שהגיע מעבר לים. זה טבעי לגמרי.