מגבלת הזרים בליגת העל - רוצים 8 זרים

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Butragueño, ‏8/5/16.

1. סמואל אטו Member

כמה מתוך ה-20 ישראלים שלכם מצדיקים את כמות הישראלים שיש בסגל?

ההיגיון המדובר שלפיו צריך להיות מושלם בבחירת הזרים כדי להגדיל את מכסת הזרים הוא לא מתקבל על הדעת.

2. סיונרה Member

הוא מתקבל כשהטענה היא שהזרים החדשים בהכרח ישפרו את הליגה. בפועל, 5 הזרים הטובים ביותר שמצליחים למצוא הם לא חמשת השחקנים הטובים ביותר בכל קבוצה, וכל זר נוסף שתביא יהיה כנראה פחות טוב מאלו שכבר יש.
    כרגע התפיסה היא שהזרים הם "שחקני חיזוק", שחקני חיזוק צריכים לחזק. אם הם לא עושים את זה, אז אין סיבה שיהיו פה. לא מביאים זרים כדי שישבו על הספסל.

עידן444 אוהב/ת את זה.
  3. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

ב-8 העונות האחרונות מכבי ת"א מעמידה תקציב באיזור ה-100 מיליון ש"ח ולמעשה יש לה את התנאים הטובים ביותר לפגוע בכל הזרים שלה.
    בכמה עונות אם בכלל היא הצליחה עם 4 זרים? עזבו 5 או 6 בשנתיים האחרונות(היו גם המון מתאזרחים לאורך השנים).

אם היא לא מצליחה מה הציפיה מעכו, אשדוד, רעננה, אשקלון וסכנין שיצליחו להביא כאן זרים שישדרגו את הכדורגל הישראלי.
    כבר עדיף להישאר עם הרמה הבינונית של הישראלים, אולי נרוויח כמה שחקנים טובים יותר לנבחרת.

עידן444 אוהב/ת את זה.
  4. סמואל אטו Member

נניח שזו הטענה.
    הזרים לא צריכים להיות הכי טובים בכל קבוצה, הם צריכים להיות יותר טובים מהשחקנים שלא משחקים בליגת העל בגללם.

5. hbs7 Member

סטטיסטית, הסיכוי להביא עוד וואקמה, ויטור, פריצה וכו' יהיה מן הסתם טוב בהרבה כשיהיה אפשר להביא 8 זרים נניח.
    אני באמת לא מבין את הטענה הזו על אי ניצול המכסה הקיימת.

כל קבוצה בינונית נהיית טובה כאשר היא פוגעת בזרים.
    דיניז וקווויאר בק"ש, מוחמד והויבך בנתניה, ולאסקיס וזובאס בבני יהודה וכו'.
    גם לאשדוד יש אחלה זר כמו אלקה, עצוב בשבילו שהוא צריך לשתף פעולה עם עדר האגואיסטים חסר המושג שיש סביבו.

פוטנציאל הרווח המקצועי מזר גבוה בהרבה ממקבילו הישראלי.
    נופלים פה על פקהארט וקוואנקה, על זריהן ואלו שבאו ביותר מ1.5 מיליון יורו לא אומרים מילה. לפי הטענות שלכם צריך לסלוד מרכש ישראלי.
    לצורך העניין אני מעדיף את לוסיו שבא בסקאוטינג טוב מהליגה השנייה בברזיל בשכר נמוך, על פני שהר הישראלי שיודע שאין לו אלטרנטיבה בשוק ודורש שכר חסר כל פרופורציה ליכולת שלו בגובה חצי מיליון יורו.

ב100 מיליון תקציב בלי הגבלת זרים יעמידו סגלים טובים מאשר בתצורה הנוכחית.

modric19, orimor2212, גלץ ומשתמש נוסף אוהבים את זה.
  6. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

ברור שזרים משדרגים את הקבוצה, זה התפקיד שלהם, לא ראיתי מישהו שהתכחש לכך.
    הרעיון הוא גם לגרום לקבוצות להיות טובות יותר בעזרת זרים שבאים ממדינות כדורגל טובות יותר אבל עדיין לשמור על הצביון הישראלי כי פרמיירליג או לה ליגה אנחנו לא נהיה גם עם 15 זרים, אפילו לא ליגה בלגית או פורטוגלית מקסימום קפריסין עם "הצלחות" בודדות של מועדונים עשירים ממילא באירופה.

Sir Alex Ferguson אוהב/ת את זה.
  7. hbs7 Member

הרעיון הוא לקחת את הליגה קדימה, גם אם לא נהיה פרמיירליג.
    בהחלט אפשר להסתפק במה שיש ולהמשיך לראות את הבועה הולכת ומתנפחת כשהכדורגל ממשיך ללכת לאחור.
    אני מסתכל על דור העתיד שאמור להחליף שחקנים ישראלים משמעותיים כמו זהבי, מליקסון, שכטר, אלברמן, ראדי, בוזגלו וכו' ורואה דור חלש בלפחות דרגה אחת.
    שיהיה לנו בהצלחה עם זה.

לא יודע מה הזלזול בהצלחות אירופאיות.
    עונה שעברה הייתה לי חוויה אדירה באירופה, הלוואי ותחזור בשנים הבאות.

8. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

אז למה לצפות שמדינות זרות יעשו את העבודה בשבילנו ויצמיחו שחקני כדורגל שיקדמו את הליגה שלנו אם אפשר להשקיע בתוצרת ישראלית?
    אתה רוצה שדור העתיד יהיה טוב מספיק תשקיע בו, אני מניח שבשכר של פקהארט וקואנקה היה אפשר לשדרג את כל מערכת האימון של מחלקות הנוער של הפועל ב"ש. הרי בכל מצב יהיה כאן רוב של ישראלים בסגל אז אם הרעיון הוא לקדם את הליגה וגם לדאוג לדור העתיד יותר נכון וחכם להשקיע את המשאבים בשחקנים הישראלים.

ואין שום זלזול בהצלחות האירופאיות, הלוואי עליי.
    הנקודה שלי היא שלא משנה מה תהיה מכסת הזרים אז ההצלחות שנקבל הן שלב בתים באירופאית וגג עליה לנוקאאוט, אנחנו לא נתמודד על תארים יבשתיים גם עם 20 זרים בסגל.

9. hbs7 Member

אם היה פה אנשי ספורט אמיתיים שבאים באמת לקדם את הענף, לא הייתי תומך בהגדלת המכסה.
    אבל בתוך עמי אני חי, את אף אחד זה לא באמת מעניין ותוכנית רצינית אין באופק. אפילו כוונה אין.
    אם זה על ה-ז' שלהם אז זה גם על שלי, אינטרס קר לראות את הקבוצה שלי טובה כמה שרק אפשר. היא תהיה כזו שיהיו בה יותר זרים.
    ותחסכו ממני את עניין הזהות. אוהב זר כמו פקהארט גם אם הוא לא מתאים, הרבה יותר מישראלי פוזאיסט כמו זריהן שמזלזל במקצוע שלו.

לא צריך לזכות באירופאית, תן לי להגיע להצלבה באירופית, מדי כמה זמן לעשות שמינית גמר או הופעה מכובדת בצ'מפיונס ואני מבסוט לגמרי.

10. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

אותם אנשים שמנהלים את הכדורגל ומזלזלים במחלקות הנוער יזלזלו גם בבחירת הזרים.
    אולי פה ושם יהיו כמה בינגואים כמו שיש כיום בינגואים ישראלים שמגיעים מליגות נמוכות אבל בכללי אני מעריך שתהיה כאן רכבת בלתי פוסקת של זרים כמו בכדורסל, לקבוצות תהיה אפשרות רחבה יותר לטעות אז הם גם יביאו זרים על עיוור כי ממילא יש 7-8 אחרים אז לא נורא אם ניפול עם אחד או שניים. זה לא שאם תגדיל כאן את המכסה אז כל מנהלי הקבוצות יהפכו לאנשי כדורגל רציניים ויבחרו זרים בפינצטה.

עידן444 אוהב/ת את זה.
  11. hbs7 Member

אז שוב ניישר קו עם החלשים?
    בתור אוהד ב"ש אני אומר תודה לג'ורדי שבתחילת דרכו הביא סטנדרט אחר שאליו התאמנו את עצמנו ועשינו קפיצת דרך מקצועית כמועדון.
    החזק סוחב למעלה את כל היתר, מה יעשו המועדונים הנכשלים לא ממש מעניין אותי. זו בעיה שלהם.
    גם ככה היום הם מחליפים כל קיץ 3 זרים נניח. מחר זה יהיה 5. באמת מזיז למישהו?

12. סיונרה Member

זה שלך היה כיף באירופה לא אומר שלכולם היה כיף, עברה שליש עונה וקצת ועכשיו אין יותר אירופה. לא בשביל הכיף שלך משנים את כל הכדורגל.
    הסברתי כבר למה לדבר על הסכומים זה מטומטם. אם אלונה לא הייתה מחליטה לחלק כסף של אלי לבן שהר,אז בן שהרהוא היה ממשיך לטייל באירופה. בכל מקרה, זאת החלטה שלה, וכאדם פרטי, קטונתי מלהגיד לה מה לעשות עם הכסף, לא כל שכן לעשות מהלכים שאני חושב שהם גרועים כדי שהיא תבזבז פחות.

13. עידן444 Member

ואז מה נוצר?
    ליגה חלשה שמפוצצת בזרים בינוניים ואז מה קורה?
    פתאום נזכרים שאין שום זכות קיום לליגה הזו אם אין בה ישראלים, מביאים חוק רוסי, ומה קורה?
    שוב המשכורות של הישראלים קופצות...
    בכדורסל לפחות יש שני יתרונות שאין בכדורגל-
    1. קבוצה שהיא אימפריה בקנה מידה אירופי(לא יקרה בכדורגל גם עם 90 זרים בקבוצה, לפחות לא במילניום הזה)
    2. כל איזה שחקן שולי שיגיע מאיזו מכללה בארה״ב הוא בסבירות גבוהה ישדרג את הקבוצה. להבדיל מהפועל עכו, הקבוצה הכי חלשה בליגה, שאיכשהו הצליחה להביא זרים שעוד פחות טובים מבן אז׳ובל...
    העיקר שאחד מהם מעריץ של פלאיני...

Sent from my iPhone using Tapatalk

14. hbs7 Member

מהחלק הראשון של ההודעה אני אתעלם כי אני לא באמת מבין מה אתה רוצה.

אם אלונה לא הייתה משלמת, מכבי הייתה משלמת. תחרות אתה יודע.
    יש פה מירוץ חימוש ומלחמה על כל ישראלי.
    על דודזאדה החלטנו לא להשקיע כי הייתה חלופה, לבן כרגע אין חלופה ולא נראה משהו בליגה ששווה הימור אז נאלצים לתת לו חוזה של 400 א"ד. בתור אוהד חיפה אתה אמור לדעת מה המחיר של יציאה מהמשחק הזה.

בדיוק כמו ששחקנים אנגלים נמכרים הרבה מעבר לשווי האמיתי שלהם בפרמייר-ליג.
    הניסיון להתעלם מכך די פתטי בעיניי.

15. hbs7 Member

ואז מה נוצר?
    קבוצה עם 5-6 שחקנים מעולים, שמשלבים גם פיזיות שאין לשחקן הישראלי ומאפשרות ליצור קצב מצוין וליגה עם 3 קבוצות הטוענות לכתר.
    ומה קורה?
    הליגה הישראלית מתקדמת בדירוג האירופאי, 2 נציגות בבתים של האירופית נהיה סטנדרט, כשלעיתים עוד קבוצה מצליחה להיכנס ולכולן קמפיין מכובד מאוד.
    ערך הליגה עולה, שחקנים יוצאים מפה ב5 מיליון אירו ויש השקעה במועדון שמאפשרת הצמחת ישראלים איכותיים יותר שמסתגלים לתחרות ולעלייה ברמה.

גם אני יכול לשחק בנדמה לי.
    בואו נחזור לעובדות:
    השחקן הישראלי בנסיגה לאורך זמן. לא להפך. לא חושב שמישהו יכול לחלוק על זה.
    איזה אסון כבר יקרה אם יהיו פה 8-9 זרים?
    אחורה יותר נדמה שקשה לרדת, אבל עם הכדורגלן הישראלי אני אף פעם לא יהיה מופתע משפל עמוק יותר.