לשלומי אזולאי ודסה היו הצעות מיובה? אולי לבן הרוש אחרי שירד ליגה עם נתניה? לעזרא יש הצעות מיובה? עמית בן שושן קיבל בקפריסין יותר מכפול מזה וקח בחשבון שבגלל הקלות המס בקפריסין שכר הבסיס יחסית נמוך אבל הבונוסים אדירים. Sent from my iPhone using Tapatalk
עמית בן-שושן היה שחקן נבחרת ולקח אליפויות בישראל. שלומי אזולאי ואלי דסה חתמו במכבי ת״א ולא באומוניה. אם כבר מקיימים דיון, אז בוא לא נתעסק בקקה.
וואלה... ומה עם עוז ראלי? גם שחקן נבחרת שזכה באליפויות? ולויטה? שאלת אם לעגייב יש הצעה מיובה כשאמרתי שאין סיכוי שהוא יחתום על חוזה של 50 אלף יורו. יותר נכון יש מצב שהוא מספיק טיפש בשביל זה- אבל אין מצב שקצב יתן לו. שאלתי אם אזולאי ודסה החזיקו הצעה מיובה במקביל להצעה ממכבי ת״א שעזרה להם לקבל שכר ״מוגזם״. Sent from my iPhone using Tapatalk
אמיר עגייב הוא אחד מאלה שסומנו כאן כישראלים האיכותיים הבודדים שהולך לסחוט יחד עם דמאיו את כל הקבוצות העשירות שהולכות לריב עליו בגלל מגבלת הזרים. Sent from my iPhone using Tapatalk
אני חושב שצריכים לשים למטרה את שיפור הכדורגל הישראלי והנבחרת הישראלית- בהתנהלות. מבחינה כלכלית. במחלקות הנוער. בתמריצים לשילוב צעירים. בביטול האפליה במיסוי לטובת זרים. בסקאוטינג. ובסוף בסוף, לחשוב על הגדלת מכסת הזרים. אתה רוצה להמשיך להתווכח על זה מהבוקר עד הלילה? בכיף. אבל לדעתי רק נחזור על עצמנו. ואין חיה כזו מי שרוצה יעשה ומי שלא לא. בכל מדינה שרצו לשפר את התוצרת המקומית והנבחרת עשו צעדים רוחביים ברמת מדינה. בארץ זה נכון פי כמה כי המנהלים בכדורגל הישראלי ברמה מאוד נמוכה. Sent from my iPhone using Tapatalk
הויכוח בא ממך שלא מבין שאי אפשר לעצור התקדמות, שכל הדברים האלה לא באים ביחד ואין להם קשר אחד לשני. המועדונים החליטו על צעד שבא לשפר את האפשרויות שלהם בבניית הסגל בדרך היחידה שיש להם השפעה. זה שההתאחדות לא עושה שום צעדים משל עצמה כדי לטפל בשאר התופעות שציינת זה בעיה שלה ואסור שימנע את התפתחות הליגה. איך אתה לא מבין את העניין הזה?
אם יגדילו את מכסת הזרים אבל שש אבל יכניסו את הסעיף ההזוי של הופעות בינלאומיות גם אם על חלק מהזרים, אז עדיף שישאר כמו שעכשיו. סעיף כזה יחסום אותנו משווקים שלמים ובראש ובראשונה הספרדי והפורטוגלי בהם יש הרבה זרים איכותיים. סעיף כזה בעצם יהיה מנוגד לחלוטין למטרה. מי שמציע את הסעיף אינו בקיא בכדורגל האירופי באופן מוחלט.
מי שמציע את הסעיף בקיא מאוד בכדורגל, מדובר בארגון השחקנים שאינו מעוניין כלל בזרים כאן. מתי האוהד הישראלי ילמד כבר מהאוהד הקרואטי ויתחיל להילחם על שלו.
קראתי כאן את השם של סתיו שחם עולה הרבה, כדוגמא לבעלים שנחשב לבעלים מודרני, אחד שמשתף פעולה עם האוהדים, שמסתכל על התמונה הגדולה, שמתנהל בצורה מקצועית מאוד, וכאדם שתומך בהגדלת הזרים מה שאמור לחזק אפילו יותר את הטענות בעד הגדלת הזרים. אבל בסופו של דבר אסור לשכוח שמדובר באדם שהעמיד את התקציב הכי נמוך בליגת העל בשנה שעברה (10 מיליון שקל). מהסיבה הזאת, הסגל של כפר סבא בעונה שעברה היה מלא בזרים זולים: הוגו לופז, דינו סקוורץ, יואניס פפדופולוס ומאויס צ'יבוטה. למעט צ'יבוטה, שהראה כישרון ופוטנציאל, מה תרמו לכפר סבא יתר הזרים? איזה רמה אותם זרים הציגו? יש למישהו ספק שאם במקום להרוויח 20 או 30 או 40 אלף דולר הזרים האלה היו עולים 100 אלף דולר הם בחיים לא היו מגיעים לכפר סבא? מדובר בזרים שהוחתמו אך ורק בגלל שהם זולים. נקודת הבסיס כאן של הרבה אנשים היא לא נכונה. יש רצוי ויש מצוי. הרצוי הוא שכל זר שמגיע לארץ ישדרג את הקבוצה שלו או שלפחות יחפשו זרים שישדרגו את הקבוצות שלהם, המצוי הוא שבפועל קבוצות רבות רואות בזרים כדרך למלא את הסגל בשחקנים זולים בגלל המיסוי (אפילו אצל בעלים כמו סתיו שחם, שיתכן שבנושאים אחרים מתנהל בצורה מקצוענית ויסודית). אם לכל קבוצה בארץ היו חמישה זרים איכותיים, ומכסת הזרים זה מה שהייתה מונעת מקבוצות להחתים זר שישי איכותי, אז הייתי מבין את הדרישה לזר נוסף ואפילו תומך בה. אבל בשנה שעברה, אף קבוצה בארץ, כולל אותנו, לא החזיקה 5 זרים איכותיים. המקסימום שקבוצות החזיקו זה 4 זרים איכותיים (אנחנו ובית"ר י"ם). החוק נועד בשביל שני דברים, לחזק אותנו ואת מכבי תל אביב, הקבוצות היחידות בארץ עם מערך סקאוטינג שאשכרה ינצלו את החוק בשביל להביא זר שישי איכותי, ובעיקר בשביל לאפשר ליתר הקבוצות בארץ להביא עוד שחקן זר זול וחלש לסגל על חשבון הישראלי, וכשזה העיקר, אני מתנגד, כי אם אתם שואלים אותי, אני מעדיף בכל יום ישראלי בינוני על זר בינוני.