מגבלת הזרים בליגת העל - רוצים 8 זרים

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Butragueño, ‏8/5/16.

1. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

אני לא מבין את זה, הזרים לא שידרגו את כפר סבא? יש ישראלים ברמה שלהם במחיר הזה? הישראלים בכפר סבא לא יושבים על חוזים באותו סדר גודל?
    אתה מדבר כאילו הוא העמיס שחקנים בכמות, בלי להתייחס לאיכות שלהם והשפעתם על הקבוצה. זה פשוט לא נכון.

2. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

הדברים שאני כותב הם פשוטים להבנה לדעתי, להשתמש בסתיו שחם כתמיכה לטענה שצריך להגדיל את כמות הזרים בליגה, כשברור שהזרים שמגיעים לכפר סבא הם זרים שמגיעים לא כי הם איכותיים אלא כי הם זולים מבחינת המיסוי, היא טעות גדולה לדעתי.
    אם המטרה של הזרים היא להקל על סתיו שחם כלכלית זה משהו אחד, אבל אם המטרה של הזרים היא לשדרג את הכדורגל בישראל ולהעלות את הרמה של הכדורגל כאן, אז סתיו שחם הוא דוגמא נוראה, כי ברור ששחם רוצה זר שישי (הוא אמר אגב מבחינתו שגם לא תהיה הגבלה של זרים) על מנת לחסוך בעלויות האישיות שלו.
    המטרה של שחם היא שבמקום שכפר סבא תחזיק בתקציב של 11 מיליון או 12 מיליון עם 8 ישראלים ו 3 זרים היא תחזיק בתקציב של 10 מיליון בעזרת העמסת כמות זרים זולה על הקבוצה.

אם המטרה של הגדלת מספר הזרים היא שמר סתיו שחם יחסוך כסף, אז למה כל ההרצאות על זה שהגדלת מספר הזרים תעלה את הרמה בליגה? מישהו באמת חושב שאם לכפר סבא יהיו 6 זרים ברמה של הזרים בשנה שעברה הרמה בליגה תעלה?

3. סמואל אטו Member

אני יכול לקבל הרבה דברים שאומרים אבל טענת ה״יגדיל את הפערים״ - באמת?
    כאילו על זה קם ונופל השוויוניות בליגה? כמות הזרים?
    זה לא נופל על השכר שמכבי, חיפה או ב״ש יכולות לשלם לעומת עכו ונתניה?
    זה לא נופל על העובדה שהכדורגל זה שוק חופשי שבו אפשר לקנות ולמכור?

ובתכלס, הפערים כיום ענקים ומי שטוען אחרת טומן ראש בחול.

4. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

הזרים של כפר סבא תואמים את היכולת הכלכלית של הבעלים ואיכותם בסדר גמור.

סמואל אטו אוהב/ת את זה.
  5. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני מסתכל על הסוגיה בצורה רוחבית ולא בצורה צרה.
    אם הייתי מסתכל על הסוגיה בצורה צרה, הייתי מסתכל על הדברים כמו שדודו עזריה הסקאוט של הפועל באר שבע כתב בפייסבוק, אנחנו (הפועל באר שבע) מחתימים אך ורק זרים שמשדרגים את הקבוצה, אנחנו לא מחתימים זרים רק כי הם זולים במיסוי ולכן את השנה סיימנו עם 4 זרים, אנחנו עושים שיעורי בית ובדיקה רצינית לזרים שאנחנו מביאים, אנחנו מוכנים להוציא גם מיליון יורו (600 אלף יורו על כרטיס השחקן ועוד 400 אלף יורו עבור השכר בחוזה) על זרים שלדעתנו משדרגים את המועדון והם טובים יותר מהישראלים (טוני נואקמה), ולכן אנחנו בעד הגדלת מספר הזרים ל - 6, כשאותנו לא מעניין שהפועל כפר סבא למשל משתמשת בזרים כדי לחסוך בעלויות. אנחנו מסתכלים רק על עצמנו.

היום תהליך הבחירה של הזרים בארץ הוא חובבני, כשמעטות הקבוצות בארץ שיש להם מערך סקאוטינג או משהו דומה לזה.
    אנחנו צריכים להתאים את מכסת הזרים לרמה הקיימת בישראל. ולא לחשוב בגלל שתי קבוצות חריגות בהתנהלות שלהן (באר שבע ומכבי תל אביב, שהם גם היוזמות של ההצעה) להעביר חוק שישפיע על כל ליגת העל, שבו יתר הקבוצות מתנהלות בחובבנות.
    ליגת העל זה לא רק באר שבע ומכבי, ולכן כשמסתכלים על התמונה הגדולה, כרגע 5 זרים זה מספיק והותר, אפילו יותר מידי עבור רוב הקבוצות שלנו.
    שחקן זר בישראל לא נועד בשביל שבמקום שמכבי פתח תקווה תיתן את הדקות לדודי טוויטו מהנבחרת האולמפית של ישראל, היא תיתן את הדקות לטוברנו פינאס מסורינאם.

שוברי השיווין של הפועל באר שבע העונה היו ג'ון אוגו וטוני נואקמה.
    אם בוחרים את הזרים נכונה, היתרון שלך על שאר הקבוצות, בטח על הקבוצות שלא בוחרים זרים בצורה מקצוענית, היא עצומה.
    אם אורלנדו סה באמת היה תואם פריצה כמו שהרבה כתבו כשהוא הגיע, אז אולי סיפור האליפות היה נראה אחרת לגמרי.
    הפגיעה של בית"ר י"ם בזרים, היא אולי הסיבה המרכזית לעונה שהיא חוותה.
    פערי השכר קיימים, אבל גם אותם אפשר לצמצם אם בוחרים את הזרים בקפידה ולא מחפשים בכוח למלא את המכסה רק כי המיסוי על הזרים הוא זול יותר. בסופו של דבר, הפער התקציבי בין מכבי ת"א להפועל באר שבע הוא גדול יותר מהפער התקציבי בין הפועל באר שבע למכבי נתניה או הפועל כפר סבא ועדין באר שבע זכתה באליפות כלומר באמצעות בחירת זרים נכונה אפשר אפילו לצמצם פערים תקציבים.

אני לא נגד השחקנים הזרים, אני חושב שאם בוחרים אותם בקפידה הם משדרגים את הרמה בליגה הישראלית. אבל אני מאמין שעדיף להחתים רק שלושה שחקנים זרים, אבל לבחור כל אחד בקפידה ולשלם להם את אותו סכום כסף שהיית מחלק על חמישה זרים, מאשר להביא 5 זרים זולים שלא משדרגים את הקבוצה ורק חוסכים לך כסף בגלל המיסוי.
    אני נגד בחירת שחקן זר בידיעה שהוא לא טוב יותר מהמקביל הישראלי, רק כי הוא זול יותר. זה אולי חשיבה שיכולה להתאים לסתיו שחם, אבל לא לאוהד כדורגל שמסתכל על טובת כלל הכדורגל הישראלי.

נערך לאחרונה ב: ‏19/6/16
  6. סמואל אטו Member

הפסקה הראשונה שלך סותרת את כל מה שאתה אומר. בעצם נתת פה סיבה למה הקבוצות הקטנות צריכות לתמוך בהגדלת הזרים.

ההחלטה צריכה להיעשות בהתאם לנתונים הוא יבשים ומה הכי טוב להם. ברגע שנכנסת למה שקורה בפועל זה הרגע שבו ההחלטות הופכות להיות מוטות.
    כל קבוצה תעשה את מה שטוב בעיניה.
    רעננה תביא זרים טובים, וכפ״ס לא. ב״ש כן, ובני יהודה לא.

זה שבני יהודה וכפ״ס לא משקיעות בסקאוטינג זה לא בעיה של מי שכן.
    זה כל העניין בתחרות ובספורט. אתה
    לא תגיד למכבי ת״א להפסיק להשתמש ב-GPS כי הפועל עכו לא עושה את זה. זה טמטום נטו.

7. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

אבל הזרים של כפר סבא כן טובים מהמקבילים הישראלים, באופן יחסי - אין ישראלים במחיר כזה (גם נטו) באותה רמה.

לגבי עניין הדודי טוויטו - אם פינאס טוב ממנו (והוא אכן כזה), ואם דודי טוויטו מהאולימפית (שבכלל שחקן של באר שבע ולמכבי פתח תקווה אין אינטרס לפתחו. למה שבאר שבע לא תיתן לו לשחק?) לא מוצא את מקומו בליגת העל, אז שישחק בלאומית (אכן חתם בשעריים).

8. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

הזרים של כפר סבא לא טובים יותר מהמקבילים הישראלים, והם לא משדרגים את הרמה של הכדורגל הישראלי או של הקבוצה שלהם, והסיבה היחידה שהם הוחתמו היא בגלל שהם זולים יותר במיסוי.

אם היו שנה שעברה 6 זרים, אז יכול להיות שטוויטו היה משחק בהפועל רמת גן בליגה הלאומית בעוד פינאס היה משחק ברוטציה של מכבי פתח תקווה בליגת העל.
    זאת לא המטרה של שחקן זר, לתפוס מקום של שחקן צעיר שהוא לא עולה עליו בשום פרמטר.

המטרה של הזרים היא לא לחסוך עלויות לבעלים כמו סתיו שחם, שרוצה לבנות קבוצה שתשרוד בליגה ומעדיף לעשות את זה ב10 מיליון שקל עם 4 או 5 זרים במקום ב11 מיליון שקל עם 2 או 3 זרים.
    המטרה של הזרים חייבת להיות שדרוג הרמה המקצועית בקבוצה שאליה הם מגיעים. אם כל הזרים היו תורמים לקבוצות שלהם כמו שהזרים של כפר סבר תרמו לקבוצה שלהם בעונה החולפת, אז הדיון כאן היה מדבר אפילו על חזרת מספר הזרים לשלושה כמו בשנות ה - 90.

9. amn Member

הזרים של כפר-סבא השתכרו יותר מחלק נכבד מהישראלים:
    - דינו שקבורץ השתכר השנה בסביבות ה-100 אלף דולר (נטו).
    - על צ'יבוטה אין לי נתונים מדוייקים, ולכן לא רוצה להתבטא, אבל אני בטוח שהוא מרוויח יפה.
    - עלות השכר של קהינדה להפועל כפר-סבא (לא מתייחס לחלק שמכבי תל-אביב השלימה (אם השלימה)) הייתה 100 אלף דולר.
    - פפאדופולוס חתם והרוויח 70 אלף דולר נטו.
    (- אלכסנדר דוידוב שחתם בתחילת הקיץ היה אמור להשתכר 140 אלף דולר (נטו).)
    (על הוגו לופס אין לי מידע מהימן, ואין לי מושג להעריך מה היה שכרו).

לא בדיוק זולים, אז זה לא מתיישר עם כל הטענה שלך. זה שהם הביאו זרים לא כל כך טובים (שקוורץ, פפאדופולוס והוגו לופס), או כאלה שלא התאימו לשיטת המשחק של פליקס נעים (קהינדה) זה עניין אחד, אבל להגיד שהם הביאו זרים סתם כי הם זרים של 1.90 ש"ח, זה לא נכון.
    מניח ששקבורץ, צ'יבוטה, קהינדה ופפאדופולוס היו מהמרוויחים הגבוהים של הקבוצה.

yakar אוהב/ת את זה.
  10. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

לפי מה שאני יודע, הנטו של פפאדופולוס, לופס וצ'יבוטה היה נמוך מ60 אלף דולר.
    היחידי שאולי הגיע לסכומים גבוהים היה שקבורץ.
    בשכר של קהינדה מכבי תל אביב השתתפה וגם כאן כפר סבא לא שילמה מעבר לסכום של 60 אלף דולר (הכל בסכומי נטו כמובן).
    בכפר סבא משלמים בזמן אבל משלמים מעט, זה המשפט שחוזר על עצמו הרבה.

עם תקציב של 10 מיליון שקל, בלתי אפשרי להביא 5 זרים בכסף גדול.

הדוגמא של טוויטו הייתה כדי להסביר שאם בקיץ הקודם למכבי פתח תקווה הייתה אפשרות להחתים זר שישי לספסל (כמו שאולי יקרה בעונה הבאה), אז טוויטו בכלל לא היה מוחתם.
    וכדי שלא תחשוב שאנחנו מדברים באוויר ובלי ביסוס, אחרי שמכבי פתח תקווה החתימה את פריצה בינואר שנה שעברה, היא השאילה את החלוץ הצעיר עוז פרץ להפועל עכו.
    עוד דוגמאות?
    דוד קלטינס קיבל את הדקות בבית"ר רק אחרי שפבלו דה לוקאס נכשל בבית"ר.
    נטע לביא קיבל את הדקות במכבי חיפה רק אחרי שדרינציץ' נכשל במכבי חיפה.

אם היו 6 זרים בעונה שעברה, אתה חושב שקלטינס ולביא היו בכלל מקבלים הזדמנות? בטח אם אחד מהזרים מראש מגיע כדי לשבת בספסל? אז היו מוציאים מההרכב את דה לוקאס ומכניסים במקום את הזר השישי שחיכה על הספסל או מוציאים מההרכב את דרינציץ' ומכניסים במקום את הזר השישי שמחכה בספסל. עוד זרים, בטח אם מדובר בזר שמגיע מראש לספסל, זה אומר עוד קושי לשחקנים ישראלים, בטח צעירים, לקבל את הדקות.

עידן444 אוהב/ת את זה.
  11. amn Member

המידע שלי מסתמך על מידע מתוך הפועל כפר-סבא, והוא נתמך גם על ידי הידיעות שהיו בזמנו בתקשורת. ושלך?

מי אמר שהזר השישי יהיה בעמדה הזו?
    מי אומר (ומה ההגיון) להחתים עוד זר לעמדה של זר אחר? כשלליגה ("הלחם והחמאה"), בכל מקרה תצטרך שחקן מספיק טוב, כדי שיוכל למלא את מקומו בחלק הארי של המשחקים?
    קשה לי להאמין שבנוסף לדרינצ'יץ' ודה-לוקאס היינו רואים עוד קשרים אחוריים במכבי חיפה ובית"ר.

12. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

עמדת הקישור היא בדרך כלל העמדה הכי עמוסה בסגל. היא גם העמדה שמתבצעים בה הכי הרבה חילופים בממוצע והיא גם העמדה עם השוק הכי גדול מבחינת מבחר שחקנים. הרבה יותר קל להביא שחקן קישור מאשר שחקן התקפה או שחקן הגנה ולכן לדעתי רוב הסיכויים שהזר השישי שיגיע יהיה לקישור.
    אין לי כמובן דרך לדעת בוודאות שאם היה זר שישי במכבי חיפה ובית"ר י"ם בעונה הקודמת הוא היה קשר, אבל לאור העובדה ששתי הקבוצות רכשו במהלך העונה שחקנים לקישור (אייבינדר בבית"ר, פירס בחיפה), ההרגשה שלי היא שהזר השישי היה משמש לקישור, יתכן כמובן שאני טועה, זאת רק ההערכה שלי.

דרך אגב, גם אם השחקן השישי בבית"ר היה בהגנה נניח, אז עדין שחקנים ישראלים היו משלמים את המחיר, נניח אורי מגבו שפרץ בשנה שעברה, או אבישי כהן שקיבל דקות ראשונות בבוגרים, שחקנים שכניראה לא היו מקבלים דקות אם על הספסל של בית"ר היה מחכה זר שישי.
    גם בחיפה, נניח והזר השישי היה שחקן הגנה, אתה רואה את גאבר עטטא מקבל דקות אם בספסל של חיפה יושב בלם זר? לא לדבר על סאן מנחם. ונניח והזר השישי היה שחקן התקפה, שובל גוזלאן היה מקבל דקות? שחר הירש?

אי אפשר להעלות את מספר הזרים לשישה ולחשוב שזה לא ישפיע על הישראלים. לרוב אגב, זה ישפיע על הישראלים הצעירים או הפחות מוכרים.

וחשוב לי להבהיר, זה לא שכל ישראלי צעיר/פחות מוכר שמקבל דקות הוא עילוי וישר מוכיח את עצמו. אבל ככל שנותנים לאותם ישראלים יותר דקות, ככה גם עולה הסיכוי למצוא עוד נטע לביא ועוד דוד קלטינס בין אותם שחקנים. לפעמים ההבדל בין שחקן צעיר וכישרוני שהופך לשחקן מרכזי בליגת העל לשחקן צעיר וכשרוני שלא מוצא את עצמו והופך לשחקן של ליגה נמוכה או אפילו פורש מכדורגל הוא הצ'אנס הזה. שיש כאלה שקיבלו אותו, ויש כאלה שלא קיבלו אותו או לא קיבלו אותו מספיק כדי לראות מה הם שווים.
    מבחינתי, הוספת זר שישי, בטח ברמת האין סקאוטינג ואין תקציבים הקיימת היום (ואתה יותר מכולם מכיר את הנושא ודיברת עליו פעם אחר פעם), בטח כשהחוק מדבר שרק חמישה יוכלו להיות על הדשא בו זמנית (כלומר יביאו זר שיהיה מיועד מראש לספסל עם כל המשתמש מכך גם מבחינת ההשקעה הכלכלית, גם מבחינת ההבהרה לזר שיש הגבלה והוא שחקן ספסל, תחשבו לבד איזה זרים יסכימו להגיע, בטח לקבוצות הקטנות) תפגע בשחקן הישראלי, ובעיקר בשחקנים הצעירים והפחות מוכרים.

סגול בדם, עידן444 ו-amn אוהבים את זה.
  13. amn Member

אני חושב שעל הזר החמישי ו/או השישי מבחינת השכר (כדי שבאמת לא יביאו זרים לפי משקל סתם כי אפשר) הקבוצות צריכות להשלים את הטבות המיסוי לטובת קרן שתלך לטובת קבוצות שקידמו שחקנים עד גיל 21 (למשל) ו/או רשמו מספר נמוך יותר של זרים.

אפשר אפילו רק על השישי, כי לקחת שחקן שמקבל אפילו 20 אלף דולר לשנה עדיין עולה יותר (גם ככה) מאשר לתת לשחקן עם משכורת חייל את המקום הזה. הסיכוי לא רע שאין הבדל מהותי ברמה שלהם.

14. yakar Member

הדוגמא של כפס היא דווקא מחזקת את טענות ההגדלה. שגם בתקציב זרים נמוך , אפשר להביא זרים טובים.
    דינו שקורבץ פפאדופולוס הם שחקנים שנתנו עונות טובות בליגה שלנו עוד קודם, קהינדה והשני גם הגיעו בתור זרים עם פוטנציאל מאוד מעניין. רק לופס היה די נפילה , אבל גם אצלו אפשר היה לראות שהוא לא שחקן רע.

15. עידן444 Member

זה מתיישר עם זה שאמרתי כבר לפני כמה עשרות תגובות שסתיו שחם צבוע(בזה שהוא טוען שהישראלים סוחטים אותו) שרוצה ללקק לג׳ורדי כדי שבפעם הבאה הוא גם יקבל את ברק לוי ומרגוליס ולא רק את צ׳יבוטה.

Sent from my iPhone using Tapatalk