אני לא חושב שזה קשור לזרים כן או לא. המערכות המקצועיות פה לא מספיק טובות כדי לפתח כישרונות צעירים. זה לא הולך להשתנות בזכות כמות הזרים בליגה. זה במקרה הכי הכי הכי הכי טוב טלאי.
את ההאשמות תפנו לשחקנים הצעירים שבוחרים ללכת לבלות בגילאים 18-24 במקום להתפתח. הנבחרות הצעירות מראות שיש למחלקות הנוער בארץ מה להציע, הבעיה זה מה שקורה אחר כך. ראייקוביץ' זה משהו שלא נראה פה קודם? כי הבן אדם רק מתאמן פה, אפילו חברה אין לו כבר שנתיים. ותאמין לי שיש ים דוגמניות שם בחוץ שמחכות. נחש מה, ראייקוביץ' הוא זר, ותוספת של זרים תוסיף למקצוענות גם של הישראלים הצעירים. הדוגמה הכי טובה למקצוענות של שחקן ישראלי צעיר היא טל בן חיים הבלם, שבלי כישרון, התאמן כל קיץ בזמן שחבריו נופשים והגיע עד הפריימר ליג. אפשר להוסיף גם את חמד, אבל הם 2 מתוך אלפי כדורגלנים מבוזבזים בכדורגל הישראלי. הכי פשוט, זה שאיזה עיתונאי עלוב יגש כבר לטל בן חיים וישאל אותו שאלות על התקופה שהיה בגילאים האלה כמו: מה היו התגובות של חבריו הצעירים לאימונים הקשים שעשה. אני בטוח שהתגובות היו מזלזלות כיאה לכדורגלן הישראלי. רק ככה תוכלו להבין כבר עם מי אתם מתמודדים פה, וממי אתם מצפים שיעשה כבר את השינוי. לפני שאתם רצים להשקיע מיליונים במחלקות נוער. התרופה הכי טובה היא לתת לצעירים פיסת מציאות שבה אם הם לא ישקיעו במקצוע שלהם, הם פשוט לא יהיו בו. ואל תספרו לי סיפורים על לקבל הזדמנויות במשחקים, את ההזדמנויות מקבלים באימונים, לא במשחקים. אם אתה מרשים באימון ועושה קפיצת מדרגה ביכולת, אתה תקבל הזדמנות במשחק. כדורגל זה לא עניין של מזל (אם שחקן נפצע וקיבלת הזדמנות במקומו להוכיח את עצמך), מזל זה חלק שולי. כדורגל זה עבודה קשה.
אנשים כתבו דברים כל כך חכמים על הסיבות למה בגילאים האלה הפערים נראים קטנים יותר ואז אתה בא עם הקביעות המנותקות שלך על כך שזה בגלל שבמחלקות הנוער הכל בסדר ועובדים נכון. נו טוב... Sent from my iPhone using Tapatalk
זה לא מה שהוא כתב. הנקודה היא שבגילאים הקריטיים הישראלים לא מתקדמים כמו שצריך ולא עובדים מספיק טוב, וזה (גם) באשמת השחקנים עצמם. במכבי אני רואה את זה כדור מיכה מול דור פרץ. מיכה בכל פגרה הולך ומתקרחן, לא עובד קשה, לא מעשיר את עצמו בדבר, ונראה פיזית כמו שעלה מהנוער, כאשר גם מקצועית ברמה דומה. דור פרץ, שחקן פחות מוכשר, שגם לא איזה סמל יוצא דופן לעבודה קשה, מוסיף מסה בכל פגרה, ובאמת מתפתח.
בעינייך, ילד בגיל 4 שלא יודע להקפיץ 10 פעמים לא יוכל להיות כדורגלן. לא מנותק בכלל. והגישה שלך זו בדיוק הגישה בארץ. בגלל זה אנחנו כל כך לא יוצלחים. אין דבר כזה כישרון, אף אחד לא נולד כדורגלן. לא סתם הרבה מהכדורגלנים ה"מוצלחים" שלנו (אם אפשר לקרא להם כך) הם צאצאים של כדורגלני עבר אחרים. ולא חחח, כדורגל זה ממש לא גנטי.
איך פספסתי את התגובה הביזארית הזו לעזאזל? אם אתה כהורה היית שוקל לשלוח את הבן שלך למסגרת של כדורגל על בסיס השאלה אם יוכל או לא לעלות לבוגרים עשור וחצי אחרי (אגלה לך סוד - גם בלי זרים הסיכוי נמוך מאוד), אתה צריך לעשות עם עצמך חשבון נפש רציני, בלשון המעטה. אוי ואבוי אם ילד מתחיל לשחק כהשיקולים האלה עולים, זה אסון וסממן ראשון להיעדר תרבות ספורט, שפוגם גם במקצוענות בישראל בצורה כזו או אחרת. כדורגל, כמו כדורסל, וכדוריד, וכדורעף, ושחייה, והתעמלות, וג'ודו, וקראטה, ומחול, ונגינה, מתחיל קודם כל כתחביב, ככיף, כחוג. שום אשליות, שום ראייה לעתיד. השאיפות לא צריכות להתחיל עד שבאמת מסומן ילד כעילוי שיכול להגיע לרמה מקצוענית, וזה ככה בכל אחד מהתחומים שציינתי קודם - מעטים מגיעים להיות נגני גיטרה שמתפרנסים מזה, מעטים הופכים לרקדנים בעלי שם, מעטים הופכים לספורטאים מקצוענים.
דודי תירם קורע את עצמו 3 שנים, כמות ההשקעה שהוא נותן לא יורדת מזו של טב"ח הבלם. עונה אחרונה העדיפו לשחק עם מאטוביץ' בלם, עם בן אלגרלבי ועם עוד שאר בלמים זרים לענף - דודי שלנו לא מצא מקום בליגת העל אחרי שברעננה ההגנה הייתה נעולה, והיה צריך לחזור שוב ללאומית (הפעם במדי הפועל ר'ג שהיא קבוצת צמרת אבל בכל זאת) תספר לי עוד על כמה כל אחד מקבל הזדמנויות ... על כמה עבודה קשה זה המפתח להצלחה ....
וואלה? הסיכוי לכך נמוך? איזה קטע... יש כאן אנשים שטוענים שהכדורגלן הישראלי עצלן כי הכל בא לו בקלות ואין תחרות, לא? באמת הצלחת לבלבל אותי... ולגבי החינוך של הילדים- תסלח לי, אבל אתה לא יכול להשוות את הכדורגל בארץ לאף אחד מהתחומים האחרים שמנית כאן. בכדורגל בארץ כפי שהוא מנוהל הוא סופג הרבה יותר אינפוטים שליליים מאשר חיוביים ואני אומר לך את זה כאחד ששיחק גם כדורסל וגם כדוריד ומהצד ראה איך נראית ילדים ובני נוער בתחום הכדורגל ואיזה תלמידים הם לעומת התחומים האחרים. השאלה גם על איזה גיל אתה מדבר אבל יפה ששלחת אותי לעשות חשבון נפש... Sent from my iPhone using Tapatalk
השקעה לא מבטיחה כלום, אבל היא הכרחית. זה לא צריך להגיע למצב שאתה מספר על תירם ש"קורע את עצמו", כי במציאות מתוקנת, זה נכון לגבי הרוב. בהפועל רעננה משחקים לא מעט שחקנים ישראלים צעירים, כנראה שדודי תירם מוצא את עצמו בליגה הלאומית, פשוט כי הוא לא מספיק טוב. לא נורא. הבחור משחק כדורגל, במסגרת מקצוענית, מקבל על זה שכר. אתה מדבר כאילו הוא מיובש בבית מובטל (שגם זה לא משהו שצריך להזדעק עליו אם זו הרמה שלך, קורה בכל העולם. זה תחום קשה). מי אמר שכולם צריכים להיות בליגה הבכירה? נראה לך שמישהו מדבר ככה על דודי תירם האוסטרי, שמשחק בליגה האוסטרית השנייה?
הסיכוי נמוך, ברור, זו עובדה. אחד למאות כאלה שמשחקים כדורגל במסגרת הופך לכדורגלן במשרה מלאה בבגרותו. זה נכון לכל מקום בעולם, וזה טבעי לגמרי. כל זה לא סותר את זה שגם אלה שמגיעים לזה בישראל, זוכים להקלות מיותרות, לחשיבות מוגזמת, שווי מופרך ובדרגים הגבוהים יותר גם שכר מנופח. אין לו מספיק תחרות בין כל האלה שגם הם אחוזון קטן שהפך למקצוען מכלל הילדים שהתחילו לשחק כדורגל. מדהים בעיני שאני צריך להסביר דבר כזה. לא שולחים ילדים לשחק כדורגל בגיל 4-5-6 (גם לא בגיל 10-11-12 או 15-16-17, על אף ההתקרבות לגיל) כדי שיהפכו לכדורגלנים מקצוענים ביום מן הימים. זו חשיבה מעוותת לחלוטין.
עזוב, הבן אדם לא חי בארץ לפי איך שהוא מדבר... הזרים יעמדו עם הפנס ויאירו לצעירים הישראלים את הדרך? כמה מתוך הזרים מגיעים באמת מרקע של מקצוענות ועם אופי כמו ראיקוביץ׳? הזרים שמגיעים מאפריקה בטח לא. באמת כל הכבוד להם על המבנה הפיזי שלהם אבל זה לא כי הם כל הקיץ בחדר כושר אלא פשוט בגלל הגנטיקה שלהם שמה לעשות- ליהודים בדרך כלל אין את זה. גם הזרים שמגיעים מדרום ומרכז אמריקה לרוב לא שחקנים עם אותו מוסר עבודה שאתם מדברים עליו. אף פעם לא הייתי נגד זרים איכותיים שמובילים קדימה את אלה שמתאמנים לצידם, משחקים לצידם ומהווים מודל לחיקוי עבורם. הרוב פשוט לא כאלה. יש מעטים שכמו ראיקוביץ׳ יסכימו לבוא לארץ. והעניין הכספי שכרוך בזה לא סוד. והובאן הגיע לכאן לגמרי במקרה בגלל סכסוך בקבוצה שלו. וכבר דיברנו על זה כאן בלי סוף שזרים כמו ההונגרים והקרואטים והרוסים שהיו כאן בשנות ה-90 כבר לא מגיעים לכאן- אז על מה לעזאזל אתם מדברים? Sent from my iPhone using Tapatalk
אף אחד לא צריך להאיר לאף אחד את הדרך, השיקולים פה אמורים להיות נטו רמת הליגה וחלוקה הגיונית יותר של השחקנים בישראל. הנקודה היא שאולי, אם לא יהיו כ"כ הרבה מקומות בטוחים ומקובעים של ישראלים בכל קבוצה בליגת העל (ובלאומית, ובעצם בכל קבוצה שהיא בישראל, בלי לומר שצריך למלא גם את הליגות המקצועניות בזרים, כי זו לא הטענה), יפול האסימון לרבים ונראה השקעה מרובה יותר על מנת להגיע לרמה גבוהה יותר. יש שחקנים אפריקאים (אני לא אגיד מה אני חושב על האופן שבו אתה תמיד משתמש בהם) שהם מופת למקצוענות והשקעה ויש כאלה שאינם בדיוק כמו שניתן לומר על ישראלים (אני לא יכול לאמוד את היחסים בין הסוגים, אבל בוא נגיד שאין יותר מידי כדורגלנים ישראלים שבאמת עובדים כמו שמצופה מספורטאי מקצוען. אנחנו מדינה שבה ערן לוי וחאלד חלאיילה נחשבים בה מצמרת הכדורגלנים, שחקני ליגת העל לגיטימיים), וכנ"ל לגבי דרום אמריקאים, מזרח אירופאים, מערב אירופאים וכו'. ומעבר לכך, אוסיף ואכתוב זאת שוב - הרמה הממוצעת של הזרים בליגה גבוהה מזו של הישראלים, גם בקרב הבולטים שבהם. אם יבנו קבוצות אולסטאר, סטייל הספורט האמריקאי, של זרים נגד ישראלים בליגה, זה כנראה יהיה כואב לצפייה.
בגיל 15-16-17 ועוד איך כן! אם אתה לא כדורגלן מחונן שהמועדון דואג לילד מבחינה לימודית הוא גם בסבירות גבוהה לא יעשה בגרות מלאה ויתחיל את החיים צעד וחצי מאחור ואני לא יודע איפה אתה חי- אני ראיתי ורואה את זה בעיניים מקרוב. הפסקה הראשונה שלך כלל לא ברורה לאור הודעות שאני רואה כאן. אתם כל הזמן מתארים חבורת פרזיטים שמגרבצת וגם בלי שום מאמץ והשקעה הם יהפכו להיות שחקנים בליגת העל. תקרא את התגובות של אצטדיון למכבי. זה מה שהוא כל הזמן טוען. במקרה יושב לידי בעבודה אח של כדורגלן שעשה קריירה מכובדת. היה בחו״ל, עשה אחלה כסף, הגיע לנבחרת ישראל. אין לך מושג כמה הכדורגל כאן חולה וכמה קשה לכדורגלנים שכן רוצים לפתח את עצמם ולהתקדם לעשות את זה. וכמה קשיים הם עוברים בדרך- פיזיים, ומנטליים. למנטליים אין מענה בכלל במסגרת הקבוצתית אלא אם המאמן הוא גם פסיכולוג(זו גם הסיבה שיש מאמנים בארץ שמצליחים למרות שמבחינת כדורגל הם מפגרים שנות דור מאחור אבל הם בני אדם והשחקנים אוהבים אותם). אם אין לך משפחה שתומכת ומחזיקה אותך ברגעים הקשים אין לך סיכוי. נגמר לך הסרט. לראות את מה שכותב כאן אצטדיון למכבי בהכללות על כולם מקומם. וההאדרה של הזרים היא בכלל משהו שאני לא יודע מאיפה הוא מפליץ אותו. חצי מהזרים שמביאים לכאן נזרקים לספסל ולא שורדים עונה שניה רצוף. אם יש להם סוכן טוב שמקושר בכמה קבוצות תראו אותם עוברים בין כמה קבוצות עד שמבינים שהם עגלות או כאלה שמתאימים רק ללאומית. אתם אוהדים שנהנים פה ושם מהזרים שיש במכבי ת״א, או הפועל ב״ש או איזו הבלחה בסכנין או רעננה- אבל בגדול מהרבה מאוד זרים כאן כל מה שבא זה להקיא. Sent from my iPhone using Tapatalk