אוי ואבוי אם זה לא יהיה ככה. לזה בדיוק מגבלת הזרים דואגת. לסטנדרד סביר לזרים שמגיעים לכאן. איזה שימוש אני עושה באפריקאים? התחלת עם ההתחסדות שלך? מאיזה רקע מקצועני הם מגיעים לכאן? אגב, לא פעם גם דיברו על ההבדל בין הניגרים לעומת אלה משאר מדינות אפריקה- שהם צעד וחצי קדימה מבחינה מנטלית אבל עוד מעט תתחיל להאשים אותי כרגיל בגזענות אז נעזוב את זה. יש כמובן את אלה שהגיעו מאירופה והם גם כבר לא זולים כל כך וגם אם הם היו ישראלים כנראה הייתם אומרים עליהם שהם חלשי אופי ובגלל זה הם חזרו לארץ. עוד דבר שאתם שוכחים זה שהרבה זרים, גם אם באו מרקע מקצועני יותר- קל להם מאוד ליישר קו עם מה שקרה בארץ. ודיברו כאן על בילויים... יש מקום מערבי שכדורגלנים, שהם סלבריטאי על לא מבלים? ועוד בפגרת הקיץ? מי הוא בכל המשתמש הזה אצטדיון למכבי שיקבע מה הגיוני ומה לא? אייל ברקוביץ׳ ששיחק ברמות הכי גבוהות מדבר על כמה כן גדולה החשיבות של המנוחה בקיץ. מה גורם לכם לחשוב שכדורגלים הם עבדים? סר אלכס פרגוסון המחיש כאן לא פעם כמה שחקנים מיישרים קו עם מקצוענות של מועדון וגם במכבי ת״א רואים את זה. ומנגד כמה קל לרדת לרמת שכונה כשככה מתנהלת הקבוצה והמועדון שאתה נמצא בהם. דור מיכה לא מעלה מסת שריר? יופי- אז יש כאלה שיכולים ולא רוצים כמו דור מיכה שמסודר כלכלית ומה עם כל אלה שרוצים ולא יכולים והמועדון לא מספק להם את הצורך הבסיסי הזה? דודי תירם מרקע סוציו אקונומי טוב אז הוא משלים את מה שצריך. אתה יודע כמה על כל דודי תירם אחד יש כאלה שרוצים ולא יכולים? Sent from my iPhone using Tapatalk
בנערים א', שזה גיל 17, של מכבי תל אביב משחקים כיום 23 שחקנים, ועוד שניים שמושאלים לקבוצה אחרת (עפ"י אתר ההתאחדות). נגיד שלכל קבוצה בשתי הליגות העליונות בנערים א' (לא נכנס אפילו לרמות שמתחת לזה) יש 23 שחקנים בסגל, שזו קביעה הגיונית למדי, זה יוצא 1,104 שחקנים. וזה בשנה אחת, מחזור אחד, שחקן לא שייך לשכבת הגיל הזו יותר משנתיים-שלוש. אם תיקח עשור שלם של 1,104 שחקנים בנערים א', גיל 17, תגיע למעל רבבת שחקנים שיוצאים משתי הליגות הבכירות לדרג נערים א' (שוב, גיל 17), כשמתחת לזה יש עוד כמה עשרות מועדונים עם כ-23 שחקנים בסגל, שאני אפילו לא סופר. לפי כמה מקורות שאני לא אציין כי הם לא מספיק מעודכנים, יש בישראל כ-30 אלף כדורגלנים רשומים, מתוכם פחות מאלף מוגדרים מקצוענים (כלומר כדורגלנים במשרה מלאה). נוסיף אליהם, ברשותך, כמה כדורגלנים ישראלים בודדים שמשחקים כדורגל מקצועני ברחבי העולם ועוקבים אחריהם באדיקות בנושא הלגיונרים הנפלא כאן בפורום. במדינות כדורגל מפותחות יותר בעולם היחס בין כמות האנשים שמשחקים כדורגל במסגרת לאלה שהופכים למקצוענים הוא אפילו יותר מרווח, מתוך היגיון פשוט לפיו יש הרבה (הרבה) יותר שחקנים וכמות המועדונים המקצוענים אמנם גדולה יותר, אבל ביחס קטן יותר (כי יש המון מועדוני חובבים). עכשיו תסביר לי בפשטות, בהיגיון, למה אתה חושב שזה לגיטימי לשלוח ילד, גם בגיל 17 שקרוב לגיל בוגרים, לשחק כדורגל במטרה אחת עליונה - להפוך לכדורגלן מקצוען. האם הסיכוי הסטטיסטי איתו? בדיוק בגלל דברים כאלה רואים הורים על הגדרות במשחקי ילדים. חשיבה חסרת כל היגיון. זו קודם כל מסגרת פנאי ספורטיבית, שהיא מבורכת לכל ילד ונער. הסיכוי העתידי להפוך למקצוען שייך ליחידי סגולה, ולא אמור להניע את ההשתייכות למסגרת הזו. זה שבסבירות גבוהה לא יעשה בגרות, לטענתך? זו אשמתו ואשמת החינוך שמקבל בבית, לא רואה את הקשר לכדורגל. רבבות בני נוער עומדים בעומס זמן דומה ומסיימים עם בגרות מלאה, לפעמים בהצטיינות. אני זה לא המשתמש "אצטדיון למכבי", על אף שאני מסכים איתו במגוון רחב של תחומים, כ שלא ברור לי למה אתה מייחס לי דברים שהוא כותב. לגבי הקושי של הכדורגלנים - אספר לך משהו - זה נכון גם לגבי כדורגלנים שוויצרים, ואוסטרים, וקרואטים, והונגרים, בכל העולם. חייו של ספורטאי אינם קלים, זה מקצוע קשה, ואין לך מושג כמה הישראלים פה לא משקיעים לעומת מקביליהם בארצות אחרות. הפינוק כאן חוגג.
שחקנים ממוצא אפריקאים בחלקם הגדול מגיעים ממסגרת מקצוענית נחותה, באופן טבעי כי אין משאבים במולדתם, אין בעיה. אבל יחד עם זאת להסיק מכך שרמתו של שחקן נחותה (זה בפירוש לא נכון) שבהינתן הכלים הוא לא עובד כמו שצריך (לא נכון עד שיוכח אחרת), רק כי הוא נולד היכן שנולד, זה מקומם ואכן גזעני לכל דבר ועניין. אני לא אתייחס להפרדה בין ניגרים לשאר האפריקאים. יש לנוח, שזה אכן הכרחי, ויש להתפרע. מותר לבלות, מותר לנפוש, אבל מנוחת קיץ של ספורטאי פעיל עדיין כוללת פעילות ספורטיבית רציפה (פחות עצימה) ושמירה על אורח חיים ראוי. באיטליה למשל היגוואין חטף בראש על שחזר עם כרס מפגרת הקיץ, זה לא דבר שקורה ומתקבל. היופי בעבודה על הגוף, היא שגופך הוא ברשותך, ואתה יכול, אם רק תרצה, לפתח אותו. לתרץ חוסר השקעה על התפתחות פיזית בהיעדר משאבים זה בלבולי מוח. לא חייבים כסף כדי להוסיף מסה - צריך להתאמן ולשמור על תזונה נכונה. אפשר לעשות את זה בחדר כושר, ואפשר גם לעשות את זה בכוחות עצמך. כשהייתי חייל, והייתי בהכשרה כדי להיות לוחם, העלתי כמות גדולה מאוד של מסה רק ממתח, מקבילים, הרמת בולי עץ ותרגילים נטולי כל משקולות, זה לא עולה שקל.
אני מתייחס כאן לכל המשתמשים ברשותך. אני לא מנהל איתך שיחה פרטית ואני מדבר על משתמש שאתה בעצמך הזכרת שאתה מסכים עם הקו שלו. כל מה שאתה מתאר כאן סטטיסטית מסביר למה כן כדורגלנים צריכים להשקיע המון ולא לעשות לעצמם הנחות כדי להגשים את החלום שלהם- לפחות תסכים לשלול את הקשר של כמות הזרים לעניין ההשקעה? המקום של אף אחד לא בטוח כפי שאתם מתארים כאן. והקשיים כאן לא דומים לקשיים במדינות כמו שוויץ ואוסטריה ואיסלנד וסקנדינביה. אנחנו חיים כאן בקצב אחר, ויש לנו צבא ששואב אותנו ל 3 שנים ויותר בשלבי הבניה שלנו. הוא תורם לא מעט להתבגרות שלנו אבל לא תורם שום דבר למקצוענות של הספורטאים שלנו- רק מפריע להם. שם אין שום לחץ. בארץ אתה צריך בגרות ופסיכומטרי ועשרות אלפי שקלים כדי ללמוד תואר אקדמי ובדנמרק אתה מקבל כסף תוך כדי שאתה לומד תואר אקדמי. בקטנה... ובאיסלנד כמובטל אתה חי בוילה על 10 דונם ומקבל מעל 3000 דולר בחודש מהמדינה... עזוב, אנחנו חיים בפאזה אחרת לגמרי. הלחץ כאן הוא כמה דרגות למעלה. וכן, גם יש את העניין של חוסר בתרבות ספורט. אגב, לפני שנה-שנתיים דנו כאן על האחוז המאוד נמול של כדורגלנים יוצאי מדינות חבר העמים ועל הבוז שלהם לענף הכדורגל. זה בדיוק מתחבר לדברים שטענתי קודם ושלחת אותי לעשות חשבון נפש. את הילדים שלהם תראה בשחיה, ובלט, וחוגי מוזיקה וזה באמת לא יהיה שום אסון אם זה ישאר חובבני. Sent from my iPhone using Tapatalk
דיברתי נטו על רמת מקצוענות במקומות שבאו מהם ולא שעצם מוצאם אומר שהם לא יעבדו כמו שצריך. אתה לא חייב לקחת את זה בכוח לכיוון של גזענות. אז אתה לקחת יוזמה ועם הדרכה כזו או אחרת מצאת את הדרך לעבוד על הגוף שלך. יש כאלה שאין להם גם את זה כי המאמן שלהם בקבוצה הוא חובבן בעל דוכן פלאפל שבשביל להשלים הכנסה עובד פעמיים בשבוע כמאמן ואין לו בכלל את היכולת והידע כדי להעביר את המסרים האלה ושוב אנחנו חוזרים לחשיבות של מי האבא ומי המשפחה של הנער. Sent from my iPhone using Tapatalk
כשאתה מצטט אותי, מן הראוי שתתייחס רק למה שאני כותב, או שלפחות תצטט גם אחרים. וכרגיל, לא ענית על דבר, אתה רק מתחמק לתחומים אחרים, מוסיף טענות ואנקדוטות לא קשורות. תנאי המחייה משתנים ממדינה למדינה. בדנמרק קל יותר, בקרואטיה למשל פחות, אבל הקשיים בתחזוק קריירה ככדורגלן לא שונים כל כך.
אמרו לי שאני צריך לעבור בחמ"ס, בראור, בוחן לוחם ובוחן סמל, וגם אמרו לי לעשות מתח ומקבילים כדי להתחזק ולאכול כמה שיותר. הדרכה מתקדמת ומטורפת, אין ספק. מי שרוצה, משקיע ומתקדם. מי שלא, לא. ואתה עוד כותב את זה בעידן האינטרנט, בו עם קצת רצון אני יכול למצוא מדריכים לבניית פצצה מאולתרת.
מדברים איתי על הגבלת זרים, משכורת מקסימום, תקציב מינימום לקבוצות. ההגבלה היחידה שאני מוכן לקבל היא בגרות מלאה כתנאי לעיסוק מקצועי בענף הכדורגל. אולי כך הענף הזה ישתפר כשיגיעו אליו שחקנים משכילים יותר.
שהאובייקטיבים ישפטו. במשך תקופה ארוכה אנחנו בדיונים האלה ולא משנה כמה אני עונה ומכמה טענות שאני מעלה ואתה מתעלם מהם- תמיד בסוף זה אני שלא עונה. אני מעלה כאן שאלות לאנשים והם נעלמים ללא תשובה כי זה פשוט יותר נוח לזרוק משפט וללכת. נאווה היחיד שנמצא בצד שלכם ואיכשהו מדבר בהיגיון. חלק גדול מאלה שחושבים כמוני פרשו מכאן מזמן כי הבינו שזה מקרה אבוד. הגיע גם הזמן שלי להסיק את המסקנה הזו. מהיום אביא רק נתונים אקטואלים על הנושא הזה כי הדיונים האלה ממחזרים את עצמם. הבעיה היא שגם לנתונים עובדתיים אתם מתכחשים. אני לא מוצא כאן יותר מידי עניין בדיוני הכדורסל אבל אתמול קפץ לי לעין משפט של איזה משתמש שאמר לאחר או תוך כדי המשחק של מכבי ת״א אתמול- ״אני באמת לא זוכר חולשה כזו של הישראלים״. אותי זה כמובן לא מפתיע ושובר את כל התאוריות שלכם על כך שיותר זרים יגרמו לישראלים להשתפר. לילה טוב. Sent from my iPhone using Tapatalk
לא צופה במשחקי הכדורסל ולכן אין ביכולתי להתייחס לטענה זו. בטח לא לטענה המושמעת על סמך משחק בודד. דווקא הבנתי שיש ישראלים טובים יותר בליגת הכדורסל מאשר בעבר ושהנבחרת מצליחה הרבה יותר מנבחרת הכדורגל שלנו.
עשית פה סלט. דבר ראשון, הגבתי לטענה של המשתמש איצטדיון למכבי כשאמר: "את ההאשמות תפנו לשחקנים הצעירים שבוחרים ללכת לבלות בגילאים 18-24 במקום להתפתח. הנבחרות הצעירות מראות שיש למחלקות הנוער בארץ מה להציע, הבעיה זה מה שקורה אחר כך. ראייקוביץ' זה משהו שלא נראה פה קודם? כי הבן אדם רק מתאמן פה, אפילו חברה אין לו כבר שנתיים. ותאמין לי שיש ים דוגמניות שם בחוץ שמחכות. נחש מה, ראייקוביץ' הוא זר, ותוספת של זרים תוסיף למקצוענות גם של הישראלים הצעירים." בנוגע לראייקוביץ' אני מכיר ויודע לגביו טוב מאוד והוא לא בא ללמד הוא בא ללמוד כאן. עכשיו בנוגע לזרים שמוסיפים כאן למקצוענות, תראה שברוב הקבוצות המצב הוא לא כזה. גם בב"ש ומכבי חיפה יש זרים שאין להם איזה ערך מוסף מבחינת מקצוענות ומודל לחיקוי. לא מדבר איתך על קבוצות אחרות. לא כולם זה רואדה ומאטוביץ'. ובנוגע לדודי תירם הדוגמא באה לציין אדם שכן משקיע בעצמו וכן יש לו מודעות עצמית והתקדמות אבל הוא לא מקבל מספיק הזדמנויות. להגיד "הפועל רעננה משחקים לא מעט שחקנים ישראלים צעירים, כנראה שדודי תירם מוצא את עצמו בליגה הלאומית, פשוט כי הוא לא מספיק" זה לא פחות ממנותק מהמציאות כי הסיבה לכך שרעננה החליטו לא להמשיך איתו היא סיבה יחידה שהוחלט להריץ את ירדן כהן. והנה הסיבה לבעיות של אותם צעירים שכן צריכים לשחק בליגת העל - אתה יודע למה הוא לא המשיך בליגת העל ? כי קבוצות העדיפו להמשיך עם שמות יותר "נוצצים" ו"מניות בטוחות יותר" בליגת העל במקום לתת הבחור הצעיר הזה להראות מה הוא יודע. קבוצות פלייאוף תחתון החתימו בלמים שאחרי העונה הנוכחית כנראה לא ימצאו כבר מקום בליגת העל. לרוב הם בגיל שכבר אין לאן להתפתח ביכולת. אלו שחקנים שצריכים לשחק בלאומית ולתת שם דוגמא ולעלות את הרמה. הליגה הלאומית היא לא מקום של שחקן צעיר עם יכולת טובה ורזומה. אנחנו כאן בפורום כדורגל רוצים לעלות את הרמה, אין לי בעיה שיביאו לכאן זרים ואפילו יותר כי יש עמדות בעייתיות ולפעמים באמת צריך לשחק עם 6 זרים אבל שזה לא יבוא על חשבון שחקנים צעירים. אין באמת שום בעיה שישחקו 6 זרים על המגרש כל הזמן ו7 בסגל, אבל שלא ימחזרו כל מיני שחקנים לשנה/שנתיים אלא יבנו שחקנים בתהליכים קצת יותר ארוכים - כמו שמכבי פ"ת עשתה עם דור אלו, אשדוד עם אינברום וכד'
איכשהו מדבר בהגיון? מה נראה לך שכולנו מדברים שטויות ורק אתה הגאון מוילנה שאומר דברים הגיוניים? מקרה אבוד? מתכחשים? האמת כמובן לא פה ולא פה. ועד שלא ישנו את כמות הזרים לא נידע מי באמת צודק , ובמה.
אני לא יודע כמה זמן אתה עוקב אחרי הדיון הזה. אני גם די בטוח שלא גיבשת את הדעה שלך בתקופה שהזרים של הקבוצה שלך היו עגלות מלבד כמה ״צדיקים״ כמו בלסינג קאקו שהגיע בזכות אותו אחד שהיום אחרי על הסקאוטינג במועדון אבל גם לא תמיד הקשיבו לו וגם לא היה את הכסף של אלונה. אם היית עוקב היית יודע שאני לא נגד הגדלה ואפילו הסרה של מכסת הזרים. לדעתי זה צעד התאבדותי ופגיעה קשה בכדורגל המקומי במצב הקיים ללא שורה של פעולות במקביל והבאתי לכך טיעונים מוצקים לאורך השנתיים האחרונות ואני לא מתכוון לשוב לזה. אתה מוזמן לגלול אחורה. כונסה ועדת זליכה לדון במצב הענף ולהציע המלצות לשיפור הכדורגל. עד היום לא יושם כמעט כלום. הקמת מנהלת ליגה ולא הרבה מעבר. אם באמת היו רוצים לשפר היו מעיפים שם מבט ומתחילים ליישם. השתתפו בה שורה של מומחים מהארץ ומהעולם וזה היום יותר מייצג ארכיוני מאשר מסמך שמשתמשים בו. חבל. שפשוט יתחילו ליישם במקום לשחק בקקה. המסקנות שלי נובעות גם ממה שקרה בכדורסל. החוק הרוסי הוא חוק עקום שבא למנוע הרס מוחלט שנובע מהסכנה שבהסרת המגבלה(ואני מדבר על הסרה ולא הגדלה כי רוח הדברים כאן תומכת בהסרה ולא רק הגדלה גם אם הם לא יודו בזה). ניתן לראות היום תקנות בחלק גדול ממדינות אירופה שיש בהן כמויות גדולות של זרים כדי לחזק את המעמד של מחלקות הנוער ולעודד טיפוח ושילוב של שחקנים צעירים. מי שגם קצת יורד מהאולימפוס של צמרת הכדורגל הישראלי מבין שהמועדונים הישראלים לא ערוכים בשום צורה להבאת יותר זרים. אנשים כאן טענו שהגדלת המכסה לא אומרת שצריך להשתמש בה וכפי שצפיתי ברגע שאפשר- קבוצות מביאות- הרבה בשל אפליית המס. לרוב הקבוצות אם לא לכולן יש היום 6 זרים למרות שכפי שהחוק יושם הוא נועד לשרת בעיקר את הקבוצות באירופה ומעודד באופן מאוד בולט הבאת זרים זולים ובינוניים שרובם כלל לא מעלים את הרמה. באופן כללי קשה להגיד שרוב השחקנים הזרים מעלים את הרמה. קרוב לחצי מהם שחקני רוטציה שנידחקים לספסל. חלק לא קטן מהם משחקים רק כי המאמן שהביא אותם מעורבב עם הסוכן וכבר דובר לא פעם על מאמנים שגוזרים קופונים על הזרים האלה והמעורבות של הסוכנים בקבוצות ויש אינטרס ברור לנסות לקדם אותם על חשבון הצעירים המקומיים(אלא אם גם להם יש סוכן תותח) שמהם ניתן לראות תוצרת בטווח הארוך יותר ומאמנים בארץ עסוקים בהשרדות ולכן מסתכלים רק מילימטר קדימה ומעדיפים זרים. הפועל חיפה החליפה בשנים האחרנות זרים כמו גרביים עם כל מיני מאמנים. מי שהשאיר אותה בליגה היה מקסים פלקוצנקו, בחור בן 20 שהזוי שהכרנו את השם הזה רק לפני חצי שנה, בטח לאור רמת הזרים בהפועל חיפה שתפסו את מקומו. העניין הזה קורה שוב ושוב. בנתניה היו בשנתיים האחרונות זרים שלהגיד עליהם בינוניים זו מחמאה ובחור כמו אביב אברהם כל הזמן נדחק הצידה למרות שהוא טוב מהם. אומרים לי שמי שמגיע לו מוצא את מקומו. איך עזר לאביב אברהם, ילד שמגיע מעפולה לנתניה כדי להגשים חלום, ההשקעה שלו עם בסוף הוא רואה זרים בינוניים מועדפים עליו? זה בהרבה מקרים מייאש וגורם להשקעה לפחות כי אדם הגיוני מתחיל לדאוג לעתיד שלו ולתהות האם הוא בכיוון הנכון. ולא חסר דוגמאות כאלה. מחלקות הנוער שסיפקו כאן הכי הרבה שחקנים לרמות הגבוהות הן מכבי פ״ת, אשדוד וטוברוק- במקרה של הראשונות זה גם בגלל מתן אשראי משמעותי לצעירים שלהם ולא בגלל מחלקה שמתנהלת לתפארת. במקרה של האחרונה זה בגלל יחסי ציבור מוגזמים לשחקנים שלהם שמאפשרים גם להם יותר הזדמנויות מאשר במקומות אחרים. לא כולם כמובן מצדיקים את האשראי אבל בלי צאנס איך יצליחו? אורימור אומר ״שילכו ללאומית״- ליגה שאני בספק כמה הוא מאורה בה ומבין כמה היא חולה וכמה היא שואבת לבינוניות ולחוסר מקצוענות. להגיד ״מי שמקצוען גם שם יהיה כזה ויתקדם ומי שישתלב בשכונתיות הוא סמרטוט״ זו אחת האמירות היותר תלושות מהמציאות שלו ששוללת כל קשר למעטפת ולתנאים ששחקנים מקבלים היום במכבי ת״א למשל, ושם את השחקנים שלהם- הן הצעירים והן הבוגרים צעד וחצי קדימה מבחינת הרגלי עבודה, תזונה וכו. לזה הוא כמובן לא הגיב לי ובסוף הוא עוד אומר שאני לא נותן תשובות... אם הכל תלוי בסופו של דבר באופי של השחקן למה להשקיע כל כך הרבה במעטפת ותשתית שתקדם את השחקנים? זרוק אותם לחוף הים באוהלים שירוצו בחול ומי שיש לו אופי יצא שחקן ומי שלא לא. Sent from my iPhone using Tapatalk