מגבלת הזרים בליגת העל - רוצים 8 זרים

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Butragueño, ‏8/5/16.

1. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

לא נכנס לויכוח על כמות הזרים אבל רק רוצה להוסיף נקודה לדיון פה.
    כמעט כל שחקן ישראלי שהחל להתבלט בליגה קצת מעבר לאחרים, נשאל בראיון מה גרם לו פתאום לבלוט וכמעט כולם ענו ב "התחלנו לעשות אימונים אישיים" חלק אימוני חדר כושר להתחזק, חלק סיבולת, חלק עבודה עם חלוץ עבר כדי לסיים יותר טוב מהשער. לא חסר.
    אז נכון, אם לשחקן אין כישרון בסיסי גם אם ייתאמן כל היום הוא לא יהיה שחקן מוביל, אבל כמה שחקנים כבר מתאמנים אקסטרה מיוזמתם? כי אלו שכן, מיד רואים את זה.

אצטדיון למכבי אוהב/ת את זה.
  2. yakar Member

עידן , קצת הזוי להשוות את המצב בכדורגל לכדורסל.
    הכדורסל ענף הרבה פחות פופולרי , בכדורסל אם אני לא טועה יש הרבה יותר זרים מאשר ישראלים ברוטציה של קבוצה. אנחנו לא מבקשים שיהיו 10 זרים על המגרש. אבל נוצר פשוט מצב קיים שאין כרגע מספיק ישראלים טובים לענות על הביקוש.

כמו שאתה מציין מקרים כמו של מקסים מהפועל חיפה , יש גם מקרים של זר שהגיע בינואר ושינה את הקבוצה.

וכן , אני מעדיף שישראלים בינוניים ילכו לשחק בקבוצות קטנות , מאשר להתקע בסגל של קבוצה גדולה , בגלל שאין מספיק שחקנים להשלים סגל איכותי. המצב הנוכחי שכל הישראלים הטובים מרוכזים רק בגדולות נובע מכמות הזרים. ששחקנים מעדיפים כסף שמן בלי לראות מגרש , מאשר לשחק.

סמואל אטו אוהב/ת את זה.
  3. alexshw Member

כל הישראלים הטובים מרוכזים בקבוצות הגדולות? זה המצב כבר 20 שנה אם לא יותר. מה בעיה בזה?
    תמיד יש קבוצות יותר גדולות ופחות.

אבל תמיד יש גם שמות חדשים שפורצים.

4. עידן444 Member

מה שמוכיח שאם יקבלו יותר במסגרת המועדונים באופן מובנה, ובשלב המעבר מהנוער לבוגרים יקבלו הכלים וההכוונה איך להפוך מילדים לגברים- כבר יהיה שיפור מאוד גדול.
    תמיד אני אוהב לתת את הדוגמה של אשלי קול וניקולס אנלקה- במקרה שני שחקנים שאני עוקב אחריהם מגיל 17 בערך. זה מדהים לראות איך הם נראו כשהם עלו לבוגרים בגיל 17-18 ואיך הם נראו בגיל 22. שמים וארץ. אני בכלל לא בטוח עם כך היה אם הם היו נולדים בנתניה ופתח תקווה. וזה ממש לא קשור לאופי שלהם- זה קשור לחינוך ולמועדונים שהם נמצאים בהם.

Sent from my iPhone using Tapatalk

5. אצטדיון למכבי Member

אל תבלבל אותם עם עובדות. אין קשר בין עבודה קשה להצלחה, זה תלוי רק במועדון.
    המועדון כיוון אקדח לראש של אשלי קול ואמר לו תתאמן.
    ואם אתה בליגה השניה בישראל... שומו שמיים, כדאי שתחפש תחביב אחר. קהת ואצילי למשל, לא הגיעו משם.

אף מאמן בוגרים לא עסוק בלתת טיפים לשחקנים בוגרים איך להשתפר, הם עושים שימוש במוצר המוגמר מבחינתם, למאמן יש מטרה לנצח משחקים מבחינה טקטית, לא אכפת לו איך דור מיכה משפר את הבעיטה מרחוק.
    איך דור מיכה משפר את הבעיטה מרחוק צריך להעסיק רק את דור מיכה, ועובדה שלמרות שעבר כבר אצל 8 מאמני בוגרים בערך, הוא לא הצליח לעלות בפיזיות או לשפר את הבעיטה מרחוק. וכל האשמה היא עליו בלבד, לא על המועדון.

orimor2212, סמואל אטו ו-yakar אוהבים את זה.
  6. yakar Member

+1
    רק להוסיף שיש שחקנים טובים לידך , זה גורם להשקיע יותר. יותר קשה להשקיע שהכל קל לך.

7. סמואל אטו Member

אז דודי תירם לא הצליח להשתלב בקבוצה בליגת העל. יכול להיות שהוא לא מספיק טוב?
    למה לא לציין את יוגב לרמן-הזוהרוי שאחרי עונה טובה בהפועל קטמון מצא את עצמו בק״ש? עידו דוידוב?
    מה עם יעקב בריהון שמשחק היום בבית״ר? שלומי אזולאי שהגיע בגיל 24-25 לבית״ר?

אפשר תמיד למצוא דוגמאות לכל כיוון, זה אפילו לא קרוב ללהיות הנקודה.

8. עידן444 Member

אני חושב שהגעתי למסקנה לגביך...
    אבל אשמור אותה לעצמי...

9. אצטדיון למכבי Member

מתוך אתר וואלה: (לגבי ועדת זליכה)
    המסקנות העיקריות של הוועדה

1. נושא יו"ר ההתאחדות ודרך בחירתו: ניגוד עניינים הוא תנאי ברור לקבלת תמיכה. יו"ר התאחדות לכדורגל יהיה אדם לא תלוי שלא קשור לקבוצה כזאת או אחרת, בהמשך לוועדת דודי כהן.
    2. חקיקה שתפקח על העברת הכספים, "כדי לוודא שהכסף מגיע לספורט נטו ולא לעסקנים". המטרה למנוע העברת כספים לגופים שלישיים, עמותות צינור. לא תהיה דרך להעביר כסף דרך מרכזי הספורט, אלא ישירות לקבוצות.
    3. הקמת מנהלת ליגת העל, בהמשך להמלצות קודמות.
    4. הקמת קרן תמיכות חדשה בהיקף של 60 מיליון שקל של הפיס, הטוטו והממשלה להקמת 100 מועדוני כדורגל לנוער בארץ ברחבי הארץ, בעיקר בפריפריה
    4. הקמת קרן מלגות בסך 2 מיליון שתאפשר לילדים ממשפחות עם קשיים להצטרף לכדורגל.
    5. הקמת מועדוני אוהדים. תמיכה בארגוני אוהדים ועמותות ששמו לעצמם מטרה לבער את האלימות מהכדורגל הישראלי, חינוך הנוער ומשחק הוגן.
    6. המלצה להוזלת מחירי הכרטיסים לילדים ולנוער כדי לשפר את חווית הצפייה.

- סעיפים 1-3 בוצעו לדעתי.
    - לגבי סעיף 4, אמרתי משהו דומה פה בפורום בעבר ושללו אותו גם על הסף, אני קראתי לזה "מתן סובסידיות לקבוצות נוער על מנת להוזיל את עלויות ההורים".

- לא יודע לגבי 5-6 אבל גם לא רואה איך 5-6 משפרים פה את איכות הכדורגל.

אם מישהו יודע יותר על הועדה הזו וכל מה שדיברו שם ומי היו הנוכחים ואיזה מחקר הם עשו. אז שירחיב לנו. כי קשה לי להתייחס לדברים שאני לא יודע. ולא בטוח שגם אנשים אחרים פה יודעים.

10. אצטדיון למכבי Member

אני שמח בשבילך, מקווה שהגעת למסקנה נכונה הפעם.

11. עידן444 Member

יש לך קושי בקריאת דו״חות ומסקנות?
    למה אתה צריך שעיתונאי כלשהו יסכם לך?
    הדו״ח גלוי.
    אמנם אתה לא הוזמנת(או שכן כי אני מתחיל לחשוד שאתה בעל אינטרס-בדרך כלל זה המצב עם אדם שמגיב כאן בלהט רק בעניין אחד...) ואולי לא כל האנשים שהיו שותפים לטעמך- אבל הכל כתוב.

12. עידן444 Member

אתה מפגין בורות מזוויעה.
    גם בליגה לכדורסל היתה מגבלה מאוד קשיחה של 2 זרים פלוס מתאזרח. אם אני לא טועה זה עלה ושלוש ואחר כך הפך למצב שאתה מכיר היום ומבחינתך זה תמיד היה ככה.
    שם לפחות היתה סיבה לחשוב שכל זר שיגיע יעלה את הרמה כי הזרים בכדורסל היו באופן מאוד בולט מעל השאר בכל הקבוצות.
    מה קרה מאז?
    ירידת הפופולריות של הענף.
    ירידה ברמה הממוצעת של הזרים(בכל קבוצה יש עדיין תותח או שניים כפי שהיה תמיד אבל היום גם השחקנים המשלימים הם זרים).
    ירידה ברמת הישראלים.
    חוק רוסי שבא לאלץ לשתף אותם כדי שלא יעלמו לגמרי בלי קשר ליכולת- מה שניפח את המשכורות שלהם.
    נבחרת שבקרוב מאוד תיכנס למצוקה בלתי רגילה(כי אליהו, פניני, כספי והלפרין לא ישחקו לנצח).
    כמובן שמי שיזם את המהלכים האלה דיבר בדיוק באופן שמדברת כאן החבורה המהוללת.

13. yakar Member

תודה אחי על המחמאות.
    קצת קשה לנהל דיון עם בחור שחושב שמי שחושב אחר ממנו הוא בור או חסר הגיון.

14. עידן444 Member

אם רק קצת קשה אז המצב די בסדר.

15. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

הבעיה שלך היא שאתה מתעקש לקשר בין השניים.
    חוקי הזרים בכדורסל היא בסך הכל התאמה למציאות בכל אירופה, וראה איזה פלא, זה לא שכולם הפסיקו לייצר שחקנים טובים.
    תפסיק להאשים את הזרים, תתחיל להאשים את מי שבאמת אחראי לזה. לא מתפתחים פה שחקנים טובים היום, בלי שינוי שורשי זה לא יקרה גם עם 15 זרים וגם לא בלי זרים בכלל.

הקבוצות שהכי משקיעות ומפותחות בפיתוח שחקנים הן אלה שנלחמות על הגדלת המכסה, זה אומר המון.

yakar אוהב/ת את זה.