זאת בדיוק הבעיה, שהיום שחקן ברמה שלו שווה מיליון אירו על 50% כרטיס שחקן ופעם בניון היה שווה גרושים... פאקינג בניון! שחקנים בקושי עושים משהו וכבר או שהם חושבים שהם שווים שכר ענקי או שהקבוצה שלהם חושבת שהם מסי ומוכרת אותם בהתאם... ושוב לא מדובר פה על כוכבים ברמה של בניון או ברקוביץ'. שחקנים שבעבר כנראה היו שווים 100,000 אלף שקל והיו שחקני ליגה טובים ובטח שלא לגיונרים. ומכיוון שהכדורגל הישראלי לא מספק מספיק שחקנים המצב רק הולך ומחמיר....
בעונה שעברה הוא בעיקר הרביץ לשחקני היריבות ולא גילה יכולת מרשימה במיוחד. ונגיד שהוא לא פצוע - בין לוסיו, שהר, וואקמה, בוזגלו ומליקסון אתה רואה אותו מקבל מקום משמעותי בסגל?
לא זכור לי שטביב משלם סכומים עצומים למישהו, והוא עדיין מצליח לנהל את בית"ר בצורה מעולה לעומת התקציב. גם בהפועל הוא עשה עבודה מעולה ביחס לתקציב. כל עוד יש מי שמוכן לשלם אז ימכרו במחירים הללו. בניון היה עולה גרושים ? לא צריך ללכת רחוק. לפני 3 שנים טב"ח נמכר למכבי ת"א ב1.1 מיליון אירו עבור 75% מהכרטיס. לא זוכר מי מב"ש אמר פעם, שלא הגיוני שצריך לשלם למגן מחליף כמו מתן אוחיון משכורת שנתית של 6 ספרות דולר. לכן צריך להגדיל את הזרים. תנו לי להגיד לכם משהו - אפשר לגדל בנוער מגן ימני מחליף. אפשר למצוא בלאומית, כפי שמצאו את בן ביטון, מגן ימני מחליף. לא רוצים לעבוד קשה(?)
אני דווקא לא מסכים. תן למחלקת הנוער של חיפה או מכבי תל אביב שחקן עם כישרון כמו של בניון , והוא היה מצליח יותר. הבעיה ששחקן עם כישרון כמו של בניון אין הרבה.
אני חושב שיש לו מקום. שהר לא יכול לשחק כחלוץ בודד וכל עוד ברדה פצוע גאדיר יכול לשחק כחלוץ בודד. וחוץ מזה עומק זה תמיד דבר טוב. במיוחד שיש את אירופה. אבל מסכים איתך שחצי העונה שלו פה הוא לא היה טוב ורב עם שחקנים אבל אני עדיין חושב שצריך לתת לו את הצ'אנס.
איך אפשר להגיד שזה לא קשור למכסת הזרים? יש הבדל ענק בין ״לרצות להחתים שחקן ממוצא ישראלי״ לבין ״להיות חייב להחתים שחקן ממוצא ישראלי״.
גם מתן אוחיון כזה הוא שחקן של פעם בכמה מחזורים במחלקת הנוער. בלאומית במקרה הטוב יש חמישה שמתקרבים לרמתו כיום (ממש לא בשיאו). זה נראה לך הגיוני? אין מקום רציני בעולם בו קבוצות מוגבלות ככה. זה לא קיים.
@אצטדיון למכבי, פספסתי את הנקודה שלך בהודעה הקודמת. מן הסתם שכדי לצאת לחו״ל אתה צריך להציג יכולת יוצאת דופן מהליגה שאתה נמצא בה.
הבעיה שבנוער שלנו לא צומח מגן ימני מחליף ברמה שמתאימה לקבוצה כמו הפועל באר שבע. ובכלל צריך לשנות את כל שיטת אימון הנוער-ילדים של רוב קבוצות ליגת העל מהשורש. ובשביל שעד שהשחקנים הצעירים יגדלו ויהיו מספיק טובים נצטרך לשפר את הליגה והדרך היחידה היא פשוטה מאוד, להגדיל את מספר הזרים ל7 ללא הגבלה כמותית בהרכב. בעוד 20 שנה אחריי שיטפלו בכדורגל הישראלי מהשורש אפשר יהיה להקטין את מספר הזרים ל5 ואפילו ל4.
כן, אבל אני מניח שהדיון מכוון כלפי שחקנים שמשתדרגים ברמה, ולא כל מיני שחקנים שיוצאים בגלל הסוכן לגיאורגיה, אלבניה או רומניה.
אתה לא צריך, כיום אתה יכול לצאת בעזרת סוכן טוב. אבל אם אתה שואף למצויינות, כדאי להצטיין קודם כל בארץ ורק אז לעלות מדרגה. דוידזאדה הלך בתור סותם חורים לבלגיה. אצילי נתן פתיחת עונה מדהימה והחליט לעצור הכל בשיא ההתקדמות שלו. טוואטחה בפרנקפורט? לפחות אולי יהפכו אותו לבן אדם שם ויתנו לו קצת מוסר עבודה.
פעם היה צריך להצטיין על אמת בליגה לפניי שיצאו לחו"ל ומה זה על אמת? לתת 3-4 עונות טובות ולא 2 עונות טובות. היום כל אחד עם אזרחות אירופית או עם סוכן טוב יוצא לחו"ל. מיכאל אוחנה היה קרוב מאוד לבלגיה למרות שהוא לא באמת ניפק מספרים מדהימים.
דוידזאדה היה מגן בולט בליגת העל ויצא לליגה הבלגית(לא לפרמייר ליג). אצילי כבר שנה וחצי עושה צחוק מהליגה כאן, ועשה קפיצה מצויינת לליגה הספרדית. עכשיו, תורם להוכיח את עצמם. לעבוד קשה ולהתמיד. אם אתה מצפה שהם יקבלו מעמד של כוכבים מהרגע הראשון אז אתה טועה. גם בציפיות שלך מהם ומאיך שהעסק הזה עובד. גם בניון ואוואט אכלו הרבה חצץ עד שהפכו לשחקנים מובילים בסנטאנדר.