מגבלת הזרים בליגת העל - רוצים 8 זרים

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Butragueño, ‏8/5/16.

1. עידן444 Member

אתה מחזיר אותי לנקודת הפתיחה של הדיון הזה מלפני שנה וחצי.
    הגדלת המכסה טובה רק לקבוצות העשירות.
    80% מהזרים שמגיעים לליגה, בטח לקבוצות הקטנות הם הימור. יש לך מושג בכלל איך הם מגיעים?
    אתה רוצה שאני אספר לך איך הם מגיעים?
    אין לרוב הקבוצות כאן יכולות להביא אפילו חמישה זרים.
    אתה יכול להגיד שזה לא איכפת לך שרוב הזרים לא מעלים את הרמה ותופסים משבצות של שחקנים צעירים שנעלמים כי נזרקו לליגות הנמוכות.
    לי זה כן מפריע.
    אבל להגיד שקבוצות כמו כ״ס, רעננה, והפועל חיפה יכולות להביא יותר מחמישה זרים שלא יהיו פרטיה זו תלוש מהמציאות.
    זה מה שקורה בפועל אם תרצו או לא תרצו וזה לא יעזור שתהללו זרים שראיתם משחק וחצי בנתניה כמו חמזה בארי או אם אורי קופר ימלא טור על כמה מאמדו סיסאיי מתאים לליגה לשנו כמו כפפה.

ולגבי ב״ש- לקחתם אליפות עם 4 זרים. זו עובדה. חלק לא קטן מהזמן עם שלושה על המגרש.
    הזרים שרציתם היו יקרים מידי. בניגוד לתמונה שמציירים כאן זרים איכותיים יקרים מישראלים איכותיים.
    זרים בררה זולים מישראלים בינוניים בשל המיסוי וזו הסיבה העיקרית שהם מועדפים. ולא רק ישראלים בינוניים. הם פחות מעניינים. הם גם באים על חשבון ח׳ברה צעירים שפעם היו מקבלים הזדמנויות בגיל 17-18 והיום הם משחקים בליגה לנוער עד גיל 20-21 במקום להתפתח.
    זו מחלה קשה בכדורגל שלנו שאתם מזלזלים בה.

Sent from my iPhone using Tapatalk

2. עידן444 Member

לפני כ 25 שנה עלו לבוגרים של מכבי חיפה 2 שחקנים צעירים,הכוכב הגדול של קבוצת הנוער יניב כהן ו..אייל ברקוביץ.
    בתחילת אותה עונה בחר המאמן לפתוח עם יניב כהן(שבמשחקו הראשון הבקיע 3 שערים),אייל חימם את קצה הספסל.
    לפני אמצע העונה יניב איבד את מקומו ואייל נכנס להרכב...
    במציאות הנוכחית של הכדורגל הישראלי לא מן הנמנע שלא זה ולא זה היו מקבלים צאנס הוגן. בטח לא בגיל 18.
    ועם יותר זרים הסיכוי שלהם עוד יותר יקטן.
    וכן זו ההערכה שלי לפי כמות השחקנים בגילאים האלה שנמצאים היום בליגה.
    היא שואפת לאפס אם לא אפס.
    ואל תגידו לי היום אין.
    היום לא מקבלים מספיק הזדמנויות! גם בגלל זרים בינוניים שנמצאים רק כי הם זולים יותר.
    אם אתם חושבים שהעליה המוקדמת לבוגרים של בניון וברקוביץ׳ לא היתה קריטית להתפתחות שלהם כשחקני כדורגל יש לכם טעות גדולה.

3. Love Is Red Member

העניין הוא שאם היו כדורגלנים טובים כמו ברקוביץ' הם היו מצליחים גם בקבוצות קטנות וגם בלאומית!
    הכדורגלנים של היום לא מגיעים לרמה של ברקוביץ' או בניון.
    אף אחד מהם לא יגיע לליגה האנגלית ויככב שם בליברפול או בצ'לסי...

orimor2212 ו-סמואל אטו אוהבים את זה.
  4. סמואל אטו Member

אפשר לחשוב מהתיאור הזה שברקוביץ׳ היה עוד שחקן בנוער של חיפה, ואיזה מאמן משוגע החליט סתם ככה לתת לו דקות משחק. נו באמת...

yakar אוהב/ת את זה.
  5. עידן444 Member

לעולם לא נדע.
    העניין הוא שכשרון כמו ברקוביץ׳ ובניון אולי לא היו מפוספסים גם היום.
    אני מניח באופן די ודאי שהם היו עולים לבוגרים בגיל יותר מאוחר בעידן של 5 זרים.
    העניין הוא שלא יתכן שכל מי שהוא לא ברקוביץ׳ או בניון יזדקק לא רק ליכולת אלא גם להרבה מזל כדי לקבל את הצאנס שלו.
    ובעידן של יותר זרים זה יחמיר.
    ואז תבואו ותגידו שאין שחקנים וצריך עוד זרים ואני תוהה איך זה יגמר.
    מניח שעם היעדר שחקנים ראויים לנבחרת לא רק בעמדת המגינים, הבלמים והשוער...

6. עידן444 Member

טוב, חושב שמיצינו את סיבוב זה.
    תודה לכולם על תשומת הלב.
    הכי חשוב שנראה כדורגל יותר טוב בסופו של דבר.
    חג שמח.

yakar ו-לירן אוהבים את זה.
  7. Love Is Red Member

מה?
    גם בעידן של בניון היו 5 זרים ועדיין הוא עלה לבוגרים וכיכב בחיפה.
    ואל תשכח מה בניון עשה.
    הוא שיחק בבאר שבע שלבאר שבע הייתה קבוצת תחתית והוא הצליח שם יפה מאוד וכבש משהו כמו 14 שערים אין לי מושג אם הוא בישל אבל ילד בן 17 שכובש כמות כזאת של שערים לעומת נניח מיכאל אוחנה שמשחק באשדוד מגיל 18 או משהו כזה וכבש 5 שערים בכל העונות שהוא משחק.
    זה רק דוגמא קטנה.
    אם היה כישרון גדול כמו ברקוביץ' ובניון הוא היה מצליח בקבוצות תחתית.
    למשל בוזגלו הראה את הכישרון שלו בסכנין ובהפועל פתח תקווה לפניי שהוא התקדם למכבי תל אביב.
    בניון עבר לאירופה רק בגיל 22.
    אבל זאת דוגמא לשחקנים שבגיל צעיר מקבלים את הבמה ומצליחים.
    אם היה כישרון בסדר גודל לא של בניון, של בוזגלו, פאקינג מאור בוזגלו תאמין לי שהוא היה מקבל את הדקות משחק.

סמואל אטו אוהב/ת את זה.
  8. עידן444 Member

כשבניון עלה לבוגרים המכסה עמדה על שלושה.

מזמין אתכם לקרוא את הכתבה הזו של אוריאל דסקל-

שיקום הכדורגל הישראלי לא מתחיל בהגדלת מספר השחקנים הזרים

9. EO11 בפה אליל היכל התהילה

המסקנה שלי מהכתבה הזו - דסקל מפרט היטב מה שברור כתחלואי הכדורגל הישראלים הגדולים ביותר, אבל שוכח לציין שהסיכוי שיתקנו את התחלואים האלה זה בדיוק כמו הסיכוי שאלי טביב יקום וישקיע בבית"ר במטרה להפוך אותה לקבוצה מספר 1 בארץ. קלוש.

אז אפשר לעשות את המינימום וזה לבטל את מכסת הזרים, מה שיגרום לכך שיהיה כדורגלן ישראלי אחד - לא עצלן, מקצוען וברמה גבוהה, אחרת הוא לא ימצא את מקומו בליגת העל. בליינים כמו חנן ממן ודומיו ימצאו עצמם בליגה השנייה, ואנחנו נהנה משחקנים ברמה גבוהה שבאים לעבוד ולא לעבודה. כדורגלן שירצה להצליח ויתן מעצמו על מנת לעשות זאת ימצא את דרכו להצלחה גם בים הזרים שיהיו כאן, ואותו כדורגלן ירוויח בגדול כי הרמה שלו תעלה אוטומטית ואם הוא יצא לאירופה הוא יהיה יותר בשל מטאלב טאווטחה שהיה כוכב בליגה החלשה שיש כאן ואחריי שבועיים של אימונים בפרנקפורט, קבוצה ממוצעת בליגה הגרמנית, קרס מהעומס.

בעיות שלא ניתן יהיה לפתור בעזרת ביטול מכסת הזרים הם החוסר המשווע בשחקני הגנה ברמה טובה, כי היום כל ילד רוצה להיות רונאלדו ואין מצב שקבוצה תמנע זאת ממנו ותהפוך אותו למגן ימני או בלם לדוגמה, וכמובן הפערים שהיו וישארו בין הכדורגלן הישראלי לזה האירופאי. אם נביא לכאן זרים מהיבשת הפערים הללו יצטמצמו קצת, לא יעלמו וגם ישארו גדולים, אך יצטמצמו.

בקיצור, יש 2 אופציות:
    - להשאיר את המצב הקיים, שבו הכדורגלן הישראלי שולט בשוק, עושק את בעלי הקבוצות, מוריד את הרמה בגלל אורח החיים הלא ספורטיבי שלו ויוצר ליגה חלשה ברמתה.
    - לבטל את מכסת הזרים וזה יביא את כל התועלת שרשמתי למעלה, ובנוסף זה גם יכול ליצור צמצום פערים בליגת העל.

אני בוחר באופציה השנייה בלי ספק בכלל.

yakar אוהב/ת את זה.
  10. סיונרה Member

רוצה לראות כדורגל טוב, שמעתי שבאנגליה יש ליגה ברמה גבוהה, אין שם ישראלים ו/או מכסת זרים.

Nigel de Jong, קשר שמאלי ו-עידן444 אוהבים את זה.
  11. עידן444 Member

למה ללכת רחוק?
    הם רוצים כאן קפריסין?
    40 דקות טיסה. אפשר אפילו לשוט ושיהיה לבריאות.

והינה עוד כתבה מעניינת בנושא.

הגדלת מכסת הזרים בליגת העל: מונעים ממניעים זרים - כדורגל ישראלי - הארץ

קשר שמאלי אוהב/ת את זה.
  12. EO11 בפה אליל היכל התהילה

אז אתם בעצם מודים שללא הגבלת זרים הכדורגל כאן יהיה יותר טוב. כמה חבל שהשאיפות שלכם כל כך נמוכות.

orimor2212 ו-סמואל אטו אוהבים את זה.
  13. yakar Member

@EO11 לא בטוח שהפתרון הוא ביטולה המכסה לגמרי. אולי פשוט צריך להגביל כמות זרים על המגרש במקביל. לא מבין למה צריך להגביל ברמת הרישום.

14. סיונרה Member

הכדורגל כאן לא יהיה יותר טוב, מה זה הכדורגל כאן בכלל?
    אם אין ישראלים בליגה הישראלית, אז למה שתהיה ליגה בכלל? בהתחשב בתקציבים ובכוח המשיכה של ישראל, זה יהיה כדורגל אירופאי מרמה מאוד נמוכה, למה שמישהו יצפה בזה?
    חוץ מזה, אם הזרים ה7-15 יהיו טובים מהזרים 1-6, אז היו מביאים אותם כבר היום. בהתחשב בכך שלא כל 5 הזרים המותרים בקבוצה פותחים בכל המועדונים, ניתן להסיק שהרמה לא בהכרח תעלה.

קשר שמאלי ו-עידן444 אוהבים את זה.
  15. עידן444 Member

מי זה אתם?
    מה זה ״הכדורגל כאן״?
    בסופו של דבר מי שישקיע כסף יוכל להשתדרג.
    מי שאין לו ישאר מאחור גם עם 700 זרים.
    לרוב אין כסף והכסף שיש חייב ללכת להשקעה בתשתיות ומחלקות הנוער כדי באמת לשדרג כאן את הכדורגל כפי שכותב דסקל.
    אין מדינה אחת בעולם שאמרה לעצמה- ״אנחנו רוצים לשפר את הכדורגל שלנו- בואו נביא יותר זרים״
    כשמדינות רצו לשפר את הכדורגל הם עשו רפורמות יסודיות במחלקות הנוער ברמה רוחבית ע״י השקעת כסף רב בתשתית.
    ברוב הקבוצות יש עוגה מאוד מוגבלת-
    אתה רוצה שהוא ילך לזרים שאולי(רק אולי!) יעלו את הרמה באופן נקודתי כמו בבית״ר שבלי כסף גדול(שהביא תארים) לא ממש מתקדמת לאנשהו ואני מעדיף שזה ילך להשקעה במחלקות נוער כדי לפתור את הבעיה שכולם כאן מדברים עליה- לייצר יותר שחקנים ויותר איכותיים.
    אני תמיד מאשים את ההורים בחינוך של הילד.
    וחושב שלמורה יש חלק גדול האם התלמיד ילמד וכל אחד שיש לו ילדים יודע כמה חשוב לנו שהילד ילמד במסגרת טובה.
    אתה ואחרים כאן משום מה מטילים 100% אחריות על הילד והתלמיד ולא על ההורה והמורה.

נערך לאחרונה ב: ‏16/10/16