מגבלת הזרים בליגת העל - רוצים 8 זרים

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Butragueño, ‏8/5/16.

1. EO11 בפה אליל היכל התהילה

@עידן444 תקרא הודעות שלי ושל דומיי לפניי שאתה טוען שאנחנו "מאשימים את הילד". אתה באמת רואה את ישראל עושה תהליכים שנעשו בבלגיה, אוסטריה וקרואטיה? אני לא.

@yakar לא בטוח שביטול המכסה לגמרי אלא אולי 13-14 זרים בקבוצה, כמות שווה לישראלים, אבל אין שום סיבה להגבלה. מי שטוב ישחק, זה יעשה טוב לכולם. בן אדם מביא את עצמו לקצה שיא היכולת כשיש לו תחרות, לא כשהוא אמור להביא את עצמו לבד. נדירים האנשים שמצליחים לעשות כן (רונאלדו, ערן זהבי) ולא הייתי בונה על זה שכל כדורגלן, בטח הישראלי, מחזיק באופי חזק מספיק.

@סיונרה אם תסתכל על הליגות האירופאיות אחוז המקומיים שם נמוך, ולעיתים נמוך מאוד. בוא נסתכל על אלופת ישראל מול אלופות מדינות 1-10 בדירוג אופ"א ונשווה:
    הפועל ב"ש - 6 זרים, 20 ישראלים - 77% מקומיים.
    ברצלונה - 13 זרים, 9 ספרדים - 41% מקומיים.
    לסטר - 16 זרים, 8 בריטים - 33% מקומיים.
    יובנטוס - 16 זרים, 8 איטלקיים - 33%.
    פסז' - 14 זרים, 9 צרפתים - 39%.
    צסק"א מוסקבה - 8 זרים, 12 רוסים - 60%.
    בנפיקה - 20 זרים, 10 פורטוגזים - 33%.
    דינמו קייב - 6 זרים, 21 אוקראינים - 77%.
    קלאב ברוז' - 13 זרים, 11 בלגיים - 46%.
    בשיקטאש - 13 זרים, 12 טורקים - 48%.

למעט דינמו קייב, הקבוצה הכי קרובה לב"ש באחוז המקומיים שלה היא צסק"א, עם 17 אחוז פחות. עכשיו בוא נשאל שאלה - אם הקבוצות הללו, שבאות ממקומות שבהם התוצר המקומי גבוה בהרבה ביכולתו מאשר הישראלי, משתמשות בכל כך הרבה זרים, למה אנחנו לא? מי אנחנו בכלל?

yakar, orimor2212, Maccabi Diamond ומשתמש נוסף אוהבים את זה.
  2. סמואל אטו Member

יש כרגע דיבור על השקעה בנוער?

3. עידן444 Member

אני כן.
    אחרת כלום לא באמת ישתנה.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Gianzola אוהב/ת את זה.
  4. עידן444 Member

כי אצלנו אין כסף ואנחנו ליגה פח על איזה גרגיר במפה שאין לכדורגלנים איכותיים סיבה ממש טובה לרצות להגיע לכאן.
    זה עונה לך על השאלה?
    השינוי צריך לבוא מבפנים אלא אם כן אתה מכיר כמה אוליגרכים שמחפשים להשקיע בכדורגל ובאמת יוכלו להביא לכאן זרים ברמה שיש בברצלונה ויובנטוס וגם בספק. ספק גדול אפילו.

5. סיונרה Member

אנחנו מדינה שרוצה כדורגל מקומי. ההצלחה של הפועל ב"ש בליגת האלופות מעניינת לי את קצה הזרת, מבחינתי שאף קבוצה ישראלית לא תעפיל מעולם למפעל ומנגד שבכל שנה יהיה לנו מאבק על האליפות. אני לא מעוניין לצפות בחבורה של זרים מירושלים משחקת מול חבורה של זרים מת"א, ובטוח לא מעוניין שכספי המיסים שלי יממנו את זה. בשביל לראות זרים אני יכול לפתוח ספורט 1-2 ולקבל כדורגל באמת ברמה גבוהה. כמו שאני לא חושב שצריך לאזרח שחקנים לנבחרת.
    ואם אתה מנסה לרמוז פה שכמות הזרים היא הסיבה לכך שהחומר המקומי בעשרת הקבוצות הללו טוב מהישראלי רק בגלל שיש יותר זרים, אז בבקשה אל.

Drama2, עידן444 ו-קשר שמאלי אוהבים את זה.
  6. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

ראוי לציון שגם בקייב המצב כך בשל מניעים שלא ממש קשורים לכדורגל. כל הליגה האוקראינית נפגעה מהעימות בחצי האי קרים.
    גם צסק"א משחקת תחת מגבלת זרים קשיחה (עדיין פחות משלנו) - ברוסיה, מדינה שונאת זרים באופן דומה מאוד לשלנו, מותר לרשום כמה זרים שרוצים, אבל רק שישה יכולים להיות על המגרש בו זמנית. למעשה זו היחידה מהליגות הגדולות יותר והעשירות שמגבילה משחק עם שחקנים זרים בצורה כזו. גם מאמנים זרים יוגבלו או כבר מוגבלים שם למיטב ידיעתי.

אני, אישית, לא חושב שתיווצר בעיה חמורה בסגל של קבוצה ישראלית בו יש 14 ישראלים ו-13 זרים, למשל. העובדות מראות שבכל עונה קבוצה בליגת העל משתפת בין 22 ל-כ-26 שחקנים, כאשר כ-17-18 לפחות זוכים למספר דקות של לפחות 3 ספרות. ישראלים ישחקו כך או כך.
    שחקנים כמו לירוי צעירי שהוזכר פה ככל הנראה יקבלו חלק מרכזי בסגל (ובטח שכמו בוזגלו למשל), כאלה כמו אבידור פחות או שישחקו בלאומית (שגם שם, בהתאם, צריכה לגדול כמות הזרים על מנת שלא ליצור שינוי כזה דרסטי), מה הבעיה?

כדי לשפר את השחקן הישראלי, שוב, צריך לנהוג במהלכים אחרים. הדיון הוא בנוגע לרמת הקבוצות, וגם השפעות כלכליות.

7. EO11 בפה אליל היכל התהילה

עזוב אורימור, עדיף ליגה חרא שמשלמת בצורה מוגזמת לישראלים, העיקר שהם ישראלים! היידה הציונות!

אני בעד שלילת אזרחות וצו איסור חזרה לארץ לכל הלגיונרים עוכרי ישראל.

orimor2212 אוהב/ת את זה.
  8. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

אתה למעשה מציע לחיות בבועה. אנחנו לא חלק מ-UEFA, אין דירוג לליגה, אין דירוג מדיני, עדיף להתבוסס בזבל של עצמנו.
    זה שזה יוצר עיוות בשוק, זה שהמוצר מידרדר גם כי בעולם לא חיים לפי ההגבלות האלה, ולקבוצות באירופה אין בעיה לקחת ישראלי טוב, זו לא בעיה.

ומה קשור מאבק האליפות לזה? יותר זרים ימנעו מאבק על האליפות? מה הקשר? הרי כשיש מגבלות אז הישראלים הטובים מתאגדים בקבוצות העשירות ולשאר נשארים כל מיני פירורים. ואיזה מאבק בכלל יש פה? יש בליגה שתי קבוצות (אגב, כבר שנים) שנאבקות בליגה משל עצמן וכל השאר ברמה ירודה עם כל מיני ריג'נים בהרכב (אפילו מכבי תל אביב והפועל תל אביב הגדולות, כשלא היו בצמרת, שיחקו עם ליאור ז'אנים וקובי מוסאים וטל חנים ורמי דואנים), וגם זה לא היה בשנתיים שלפני שנה שעברה. וזה אפילו לא רק מכבי של עכשיו שנגיד שמונעת מאבק, חיפה שלטה בליגה עשור.

9. yakar Member

זה קצת מצחיק , אבל אני בדעה לאמץ את החוק הרוסי גם לכדורגל . מה שאמרתם שמתבצע ברוסיה.
    ככה גם נשמור על הצביון הישראלי . וגם נוכל להרשות לעצמנו לטעות בזרים , כך שישחקו רק הטובים ביותר.

10. סיונרה Member

לא יודע על מה אתה מדבר, אנחנו חלק מאופ"א, רק בלי קיצורי דרך כדי לשפר את הכדורגל שלנו. אפשר גם לאזרח כל זר שעושה כמה מהלכים לא רעים בליגה שלנו ולשפר את הנבחרת, מבחינתי זה לא אומר שום דבר על כלום.
    לא אמרתי שיש קשר, אמרתי שמבחינתי זה בחשיבות עליונה. ברור לי שאם יהיה מאבק כל שנה על האליפות הרמה של הקבוצות שלנו רק תעלה.

עיוות בשוק? אתה מדבר על יבוא בשר או על כדורגל. אין פה שום עיוות, יש מגבלה שהיא סבירה לחלוטין. יש כאלו שמעדיפים ליגה בינונית ישראלית על ליגה בינונית של ערב רב של כדורגלנים ממדינות אחרות. בכדורסל הורידו את הגבלות הזרים, זה לא עשה שום דבר חוץ מלהדיר את הישראלים מהליגה ולהביא לפה רכבות של אמריקאים שבאים לעשן מריחואנה ולזיין תוך כדי מאמץ מינימלי ועוזבים אחרי שנה.

קשר שמאלי ו-עידן444 אוהבים את זה.
  11. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

מאבק על אליפות לא בהכרח מעלה את רמת הליגה, לא יודע איך קישרת בין הדברים.
    יש עיוות, זו עובדה. חוסר איזון משווע בין הביקוש להיצע יוצר מצב בו ישראלים ברמה מסוימת עולים יותר ממקביליהם בעולם שבאותה רמה. המגבלה סבירה אולי נכון לפני 20 שנה, לא היום כאשר היא אחת הקשיחות באירופה, ובטח לא כאשר מספר הכדורגלנים הישראלים הוא כה נמוך.

12. עידן444 Member

גם אם תגיד את זה עוד 30000000 זה לא יהפוך את זה לנכון.

13. עידן444 Member

אגב, תוכל לשלוף שוב את הטבלה שאמיר העלה?
    כי הזכרון שלי מעט מעורפל אבל אני לא לגמרי בטוח שהמגבלה כאן כל כך קשיחה ביחס לשאר.
    לפחות לא כפי שאתה מתאר אותה.
    גם הייתי רוצה לראות טבלאות כאלה מחוץ לאירופה בליגות ברמה כלכלית דומה יותר לשלנו.

14. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

@amn
    אשמח אם תעזור בנושא - מיקום ישראל במספר הזרים בליגה.

15. סיונרה Member

אני לא מבין איך זאת בעיה ששחקנים ישראלים מקבלים יותר ממקביליהם באירופה, זה נכון להרבה תחומים. אם זה ממש מפריע אז תעביר את ההודעה לבוסים שלך שישלמו לשחקנים פחות. אפשר להפיק סרטים ישראלים בזול יותר אם משתמשים בבמאי ובשחקנים מבנגלדש במקום בבמאי ובשחקנים ישראלים, אבל זה כבר לא יהיה סרט ישראלי, לא במובן שאני הייתי רוצה לפחות.
    יש בעלי בית עשירים שאין להם בעיה לשלם את הסכומים האלו, אז שישלמו. לא רוצים, שלא ישלמו. אל תהפוך את זה למאבק אידאולוגי, זה לא כסף שלי ושלך.

קשר שמאלי ו-עידן444 אוהבים את זה.