כל זר שאתה מוסיף, הכדורגל הופך לפחות מקומי. יש כמות מסויימת שהיא סבירה, מאוד חשוב לא לעבור את הסף שאחריו אנחנו נקבל ליגה שבה כל מני אפסים מגיעים מכל העולם לשחק. כל אמצעי אמור לפתור בעיה, האמצעי הוא כאמור הגדלת מספר הזרים. מה הבעיה ומהו הפתרון? @Sir Alex Ferguson גם סם אלרדייז מסתבר שנמצא בחוג הזה, לא רק מאמנים ישראלים.
אני לא מבין אותכם. אז יש מאמנים ובעלי קבוצות שסורחים. יפה להם , הם נפגעים מתוצאה מזה. לא מבין למה לא לתת כלים למי שכן רוצה לפעול מקצועית. בסוף , כולם יתיישרו שיבינו שזה הדרך להצלחה(או שישקעו).
לפי השמועות אלרדייז הסביר למשקיעים זרים איך לאכוף הגבלים של התאחדות על קניית קבוצות, אבל גם בנוגע לעמלות משחקנים היו שמועות לגביו, ההבדל הוא שבאנגליה יש כל מיני חוקים שקובעים רף מסוים לשחקן שמביאים, למשל מס' הופעות בנבחרת, מה שמקשה על הבאת שחקן זר שלא קשור לענף, אבל כן גם שם יש שמועות על העדפות כאלה ואחרות שלא קשורות לנושא המקצועי, עם זאת בגלל החוקים הקיימים זה קשה יותר ולא כמו בישראל שהכל נפיץ ואתה יכול להביא שחקן צעיר מאפריקה בלי שום יכולות משחק ולמכור לכולם שהחתמת אותו כי חשבת שהוא יגדל להיות היעקובו הבא וראית בו כישרון אדיר כשבפועל פשוט גזרת עליו קופון ואמרת מה שיהיה יהיה, הכי גרוע נחליף אותו בזר אחר.
תגדיר לפעול מקצועית. אני לא מאמין שהם עושים מספיק בכלים שכבר יש להם, אלא אם אתה מחשיב את התקשורת ככלי שדרכו אפשר להשפיע על החוקים.
השאלה האם כשקובעים חוקים והגבלות לליגה הם צריכים להיות בהתאם לשתי הקבוצות היחידות שעושות עבודה רצינית לפני שהם מחתימים שחקן או בהתאם ליתר 12 הקבוצות בליגה שהרבה פעמים ההחתמות שלהם נגועות בסממנים לא מקצועיים?
מה שאתה מתאר זו לא בעיה מובנת בתוך כמות הזרים שמותר להחתים בליגה הישראלית. זו בעיה של ניהול מועדון, של בחירת מאמן, של מתן סמכויות, של סטנדרטים של עבודה. מעבר לכך, אני מעדיף לא להיכנס לכל הנושא הזה כי זה ממש תחום אפור, אבל אפילו בברצלונה הגדולה בתקופה שבה הם הפכו לאחד המותגים החזקים בעולם קרו דברים דומים.
לא זה ולא זה. הם לא צריכים להיקבע לפי ״היגיון בריא״ ובהתאם לחוקים שנקבעים בשאר אירופה(אליה ישראל משתייכת מבחינה ספורטיבית).
ברגע שמעדיפים זר על חשבון שחקן ישראלי בגלל שמהחתמה שלו אפשר לגזור עמלה ועל ההחתמה של הישראלי אי אפשר לגזור מעלה, אז בוודאי שזה קשור לנושא. ברגע שמכניסים לבחירת השחקן הזר בצע כסף ואינטרסים על חשבון גורמים מקצועיים, מעלים את הסיכוי שהזר יהיה פחות איכותי.
אז תדאג, בתור בעל מועדון, יו״ר או לא משנה מה, שההחלטה לגבי החתמת שחקן לסגל תתבצע בצורה יותר נקייה. להגביל את הזרים זה לא פיתרון, זה טלאי.
היום אני אוהד את האלופה, אבל רוב השנים אהדתי קבוצה שהיתה במקומות נמוכים מאוד ולא קרובה לתקציבים או תארים. גם באותן שנים לא חשבתי לרגע שצריך לפגוע בחזקים בשביל תחרותיות. כמו שזה דפוק בכדורסל ככה זה גם בכדורגל.
נכון. דווקא זה אלמנט לשיוון לטעמי. הקטנות באמצעות זרים טובים וזולים יכולות להתחרות בצורה טובה יותר. עם ישראלים קשה למצוא מציאות. הטענות פה הן כאילו רק הגדולות עובדות מקצועי , וכל השאר לא. ולכן זה פוגע בתחרויות. לדעתי זה שטויות , כל קבוצה יכולה לעבוד נכון ולמצוא זרים שישדרגו אותה.
כפי שכתבתי יותר מפעם אחת- ללא מגבלת זרים מי שעשיר יקח גם את הישראלים הטובים ביותר כפי שהיום וכלום לא ימנע ממנו לקחת גם את הזרים הטובים ביותר בלי שום סנטימנטים. שים לב שהרבה זרים טובים עברו בין קבוצות קטנות בארץ שפה ושם תפסו גרגיר לקבוצות העשירות. ללא מגבלת זרים אני לגמרי לא הייתי מתפלא אם גם וואקמה, קאיודה, רוקאביצה(שהתאזרח רק מאוחר יותר), צ'יבוטה ובעצם כל זר שקבוצה קטנה הביאה כשיחוק היה מוצא עצמו במכבי ת"א. אם הדרישה עבורו היתה מוגזמת אז פשוט מחכים לסיום חוזה ולוקחים בחינם. יהיה לה מקום בסגל? מה טוב... לא יהיה לה? תמיד אפשר להשאיל ולהשאיר את השליטה בידך. כל הסרת מגבלה היא יתרון כוח אדיר לבעלי הממון. בכל תחום אגב.