מגבלת הזרים בליגת העל - רוצים 8 זרים

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Butragueño, ‏8/5/16.

1. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

אני קצת התפזרתי, האישו הוא לא מכבי ודנינו.
    דורשים על דנינו הון, יותר מידי, יותר משדורשים על כל שחקן אחר ברמתו ועם פוטנציאל כשלו במקום אחר, וזה דבר שחוזר על עצמו עם הרבה שחקנים ישראלים טיפה טובים. זה שוק מעוות, והוא מתאפשר רק כי הגבלת הזרים כל כך חמורה, וכמות השחקנים הישראלים נמוכה.
    במיקרו זה נותן בוכטה לעסקן כזה או אחר, במאקרו זה הגבלה של השוק הישראלי לעומת שאר העולם (שאנחנו חלק ממנו), יצירת בועה ופגיעה בענף בישראל.

2. עידן444 Member

הפועל ת״א דווקא כן. השאלה אם תשלם.
    שם אפשר להגיד שהשכר לא פרופורציונלי להישגים של הקבוצה.
    על סמך מה קובעים האם השכר של טיבי או בן חיים או סקאריונה ״פרופורציונלי״ או לא?
    למישהו באמת יש מדד לזה?
    ״על שחקנים כמו חן עזרא לא משלמים ככה בשום מקום בעולם״- מה אפשר להגיב לזה חוץ מ....
    מה??????

Sent from my iPhone using Tapatalk

3. Drama2 הסמל מעל הכל

את עסקת טב"ח סגרתם אז גם את עסקת דנינו תסגרו. אפשר לקנות גם 25% מהכרטיס, עזוב אותך תירוצים.

4. סיונרה Member

אמרת שזה לא אפשרי ולא קשור לספורט תחרותי, זה כן קשור, עובדה שיש ליגות שעובדות ככה. גם במדינות הכי קפיטליסטיות גובים מס הכנסה פרוגרסיבי, כלומר העשירים משלמים יותר. חלוקת זכויות שידור כזאת היא פרוגרסיבית, בדיוק כמו מס על הקבוצות העשירות.

הדוגמא של לודוגורץ זה בגלל שלכל מדינה יש כללי משחק אחרים שעל פיהם הקבוצה פועלת. אולי ללודוגורץ יש מערך סקאוטינג יותר טוב משל מכבי (בהתחשב בעובדה שמכבי משחקת עם ריקן כמגן שמאלי זאת הנחה סבירה), אולי יש לה מחלקת נוער טובה יותר, אולי יש בבולגריה שיעור מס נמוך יותר, אולי יש לה קשרים עם סוכנים טובים יותר. מי יודע למה היא משיגה יותר עם התקציב שלה. לחילופין, אלופת קזחסטאן שמכבי ניצחה עושה הרבה פחות בתקציב גבוה יותר.
    שיטת המוקדמות של הצ'מפיונס גם כן נותנת עדיפות לקבוצות שלוקחות אליפויות שנה אחר שנה ולא לקבוצות שמגיעות מליגות תחרותיות. אם המטרה היא הצלחה באירופה אז אולי צריך לאסור בחוק על קבוצות להתחרות על האליפות ואז בטוח זה יעלה את הסיכוי להצלחה.

5. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

שחקן ברמתו של חן עזרא לא נמכר בסכומים כאלה במקום נורמלי, מה לא מובן.
    יש שחקני בונדסליגה שנמכרים לאורך הקריירה בסכומים פחותים מזה ומקבלים מקום מכובד בסגלי הקבוצות שלהם.

6. סיונרה Member

יש מתכנתי מחשב בהודו שמרוויחים כמו קוטף עגבניות בבקעה. מה אתה מציע לעשות?

Drama2 אוהב/ת את זה.
  7. עידן444 Member

כל השוק הזה בנוי על ניצול הזדמנויות. מיצמצת. הפסדת.
    היה צאנס להביא את צדק לפני שנה.
    פיספסת.
    מה אתה מצפה? שכל שנה תהיה הזדמנות להביא בלם ישראלי מוביל?
    חסר דוגמאות לשחקנים שקבוצות יכלו להביא, החליטו לוותר ואחר כך מבכים את זה? חושב שלארסנל זה קרה עשרות פעמים עד שהיא פשוט נשארה מאחור מבחינת איכות.
    פיספסתם את צדק. קורה.
    תמצא פיתרונות ויתכן שהם יקרים,
    על טעויות משלמים.
    הבעיה שאתה קושר הכל לעניין המכסה. שגם אותה אתם לא מנצלים.
    עוד לא ענית לי למה לא הגיע אותו שחקן צעיר זר מושלם שאין כמוהו בארץ שתוכל לטפח ולמכור בעוד 3 שנים ב 5 מיליון דולר?
    אולי זה אפילו יכול היה להיות הבלם הבא כדי שלא תצטרך להביא עוד זר במיליון דולר או חס ושלום להיסחט על בלם ישראלי בינוני?
    אולי מרוב שאתם נלחמים על החוקים- אתם שוכחים להשתמש בהם?

8. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

הבעיה עם הטיעון שלך היא שהוא סותר דברים אחרים שכתבת, ואני אסביר.

אני חושב שדן ביטון יכול בעוד שנתיים להיות שווה דקות קבועות אצלנו. ולכן אני שמח שהשאלנו אותו ולא מכרנו אותו. עם זאת, אם הפרסומים נכונים (והם לא, לפי מקורב של דן ביטון שאיתו דיברתי ממש אחרי העיסקה), ולבן זקן יש אופציה חד צדדית לרכוש אותו במאה אלף דולר בלי צורך לקבל אישור מאיתנו או מהשחקן, אז אני לא אוכן לטעון עוד שלוש שנים נניח, שהמחירים של הישראלים מופרזים אם בן זקן ידרוש על דן ביטון מיליון וחצי יורו ואם ביטון שחתום אצלנו לעוד 4 שנים במחיר נמוך פתאום יבקש מאתיים אלף יורו לעונה.

מיכאל אוחנה, רועי קהת ועומר אצילי הם שלוש דוגמאות שאוהדי מכבי תל אביב כאן נתנו כדוגמא למחירים המפורזים של הישראלים. אבל כל השלושה היו כבר במכבי תל אביב, כלומר הם היו יכולים לשחק היום במכבי בעלות של משכורת בלבד (אצילי אחרי הבוררות ולפני ההצעה מספרד גם היה על המדף במחיר סופר אטרקטיבי), אבל מכבי בחרה, כי לא רצתה שהם יתגלחו לה על השפם, כי לא האמינה בהם מספיק, מכל סיבה אחרת שהיא, לוותר עליהם בשלב כזה או אחר בקרירה. לבוא עכשיו, אחרי שקבוצות אחרות לקחו את הסיכון איתם, שילמו את חוסר הניסיון שלהם, נתנו להם להתגלח על הזקן, ולטעון שהמחיר מופרז זה סותר את הטענה שזה טבעי ששחקנים צעירים הולכים לשחק ברמה נמוכה כדי להתקדם.

גם זאורזיניו ונואקמה, שהגיעו לרעננה וסכנין, קיבלו תג מחיר גבוה ודרשו משכורות אחרות לגמרי מהמשכורות שהרוויחו באותם מקומות. במה הם שונים מאוחנה, אצילי או קהת מהבחינה הזאת?

כולם מדברים כאן על החוזה של טיבי, שהוא יקר משמעותית יחסית לתרומה שלו, אבל מה עם החוזה של אורלנדו סה? הוא לא היה גבוה יחסית לתרומה שלו? זה הגיע למצב שמכבי מתפללת שתגיע הצעה מספיק אטרקטיבית כדי שסה יסכים לעזוב ומכבי תוכל גם לחסוך את החוזה שלו וגם להחליף אותו.

אני תמיד מתאים תגישה שלי למציאות, ובמציאות הנוכחית שקבוצות הליגה לא מקימות מערך סקואטינג, לא משקיעות כסף בבחירת השחקנים הזרים, פעמים רבות גם בוחרות זרים שהם לא טובים מהישראלים אלא רק זולים יותר בגלל המיסוי, פעמים רבות זה אפילו לא איש המקצוע שבוחר אותם אלא בעלי הקבוצות, מתקבלת תוצאה שלמעט הפועל באר שבע ומכבי תל אביב, אף קבוצה לא מחתימה 5 זרים איכותים (לא לדבר על 6), אז עוד להגדיל את המספר כשקבוצות גם ככה מתקשות להחתים כמות גדולה של זרים איכותים? מה ההגיון בזה?

התקופה שבה היו 3 זרים בלבד בקבוצה הייתה התקופה עם הכי הרבה זרים איכותים בליגה, הרבה בגלל שקל יותר לבחור 3 זרים איכותים מאשר 5 או 6.

9. עידן444 Member

ויש עגלות שנמכרים ביותר.
    איך את מקדם את הדיון עם הדוגמאות האלה פעם אחר פעם?

10. עידן444 Member

להביא אותם!
    האמן לי, יצא לי להיתקל בכאלה...
    נותן לענף ההייטק בארץ 3 שנים להגיע לקריסה...
    לכדורגל הישראלי מניח שיקח קצת יותר זמן...

11. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

איפה בספורט, חוץ מבספורט האמריקאי, שגם שם זה לאט-לאט נעלם, ואתה לא ממש יכול להשוות כי אין שום מכנה משותף בינך לבינו והוא לא פועל באותה צורה (בספורט האמריקאי הקבוצות הן בכלל זכיין שעובר בין ערים ומחזיק רק קבוצה בוגרת, שחקנים גדלים במסגרות חינוכיות ונבחרים בדראפט, וזו ליגה סגורה), נהוג נוהל בו העשירים יותר משלמים מס מסוים?
    אם אתה רוצה מס פרוגרסיבי שכזה תעשה את זה דרך אותו הסכם שיווק, לא על חשבון שאיפות מקצועיות. גם בפרמיירליג זה לא קורה, ואתה גם מתוגמל בהתאם להישגיך.

הדוגמה של לודוגורץ היא דוגמה שאתה מחרטט עליה רק כי אתה מנסה לברוח מהטענה שלי. וזו דוגמה מדהימה, כי כלכלית הם מכבי של בולגריה (אבל פחות עשירים).
    יכול להיות שיש להם סקאוטינג טוב יותר, אבל יש להם גם יותר אופציות סקאוטינג. היום אין שחקן בעולם שאי אפשר להגיע אליו, ופערי משכורות קיצוניים בין שחקנים ברמה דומה הם לא משהו שיכול לקרות בתדירות כל כך גבוהה בלי רקע, זה מיצג לכמה השוק פה מעוות.
    שחקנים בלודוגורץ מרוויחים פחות מבמכבי גם בנטו.

האקדמיה שלהם די בוודאות לא טובה יותר. אין להם יותר מידי שחקני בית, וזו קבוצה שעלתה לליגה הבכירה בבולגריה בפעם הראשונה ב-2010. זה לא מועדון היסטורי במיוחד.

קאיראט היא לא אלופת קזחסטן (זו אסטנה, גם שיחקה בצ'מפיונס שנה שעברה), אבל עושה פחות ממכבי אפילו עם תקציב גבוה יותר בעיקר כי הכדורגל הקזחי מפותח אפילו פחות מהישראלי. די להתחכם.

12. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

תן דוגמה.

13. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

אתה משווה את תחום הספורט המקצועני לשוק ההייטק?

14. Drama2 הסמל מעל הכל

במקרה חקרתי את הנושא. מסקנה בולטת מהממצאים היא שכל "חסרי ההשכלה הפורמלית" (מי שאינו בוגר תואר הנדסה/מדעים מדוייקים), אנשים שלרוב יעבדו בעבודות סיזפיות ואנדר-פייד, שנכנסו להיי טק לעבוד בQA (ונגזרותייה), עיצוב גרפי וNOK - יהיו מחוץ לתחום.

יש שם אנשים שהתפתחו ממשרות אלו להיות ר"צ בתחומם או עברו למשרות פיתוח, אבל בשביל 5% מהעובדים אני מעדיף זרים.

זה על סף הבלתי אפשרי למצוא אנשים מנוסים (בQA למשל) ולשלם מעט. גם מי שאינו מנוסה, מקבל כאן פי 6 ממקבילו ההונגרי ופי 10 ממקבילו ההודי. מה אתה ממליץ לעשות ?

15. עידן444 Member

כמה אתה מעריך את שכטר?
    ראיתי את שניהם בנתניה בערך באותו גיל.
    עזרא שחקן טוב יותר.
    על סמך מה החליטו לרכוש אותו בגרמניה?
    מחוייבות לתת במה לישראלים בגלל חטאי השואה?
    אה... אולי בזכות זכיה באליפות בישראל...
    עכשין הבנתי...