מגן הקהילה 2015: מוריניו מול ונגר. ארסנל נגד צ"לסי

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Raulito, ‏2/8/15.

1. Scouser Tommy משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא כל כך יודע איך אפשר להגיד שזה דומה לקיץ שעבר אם תסתכל על פרופיל השחקנים (לאלאנה ופירמינו זה דומה? באלוטלי ובנטקה זה דומה?), אבל ניחא. אם בא לך לדון על זה בכיף בדיון של ליברפול - בכל אופן, זאת לא הפואנטה, הפואנטה היא שאנשים סוגרים את הקיץ שבפועל אנחנו רק בחצי דרך. לפני ששופטים את הסגלים של הקבוצות הגדולות אפשר וצריך לחכות עוד חודש.

2. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

@Scouser Tommy,

ליברפול לא רלוונטית בעיניי, עם כל הכבוד. אני מדבר על קבוצות שיכלו לעשות קפיצה מדרגה נוספת כדי להיות קונטנדריות אמיתיות; ארסנל הביאה את צ׳ך, סיטי הביאה את סטרלינג (אולי תביא עוד קשר התקפי) ויונייטד עדיין מחפשת את עצמה. זה לא מספיק.

הרושם הנוכחי שאני מקבל היא שסיטי לא מודעת לבעיות בהגנה שלה ולארסנל אין סיטואציות מעניינות (ע״ע צ׳ך) שיכולות לשדרג אותה.

ברור שדברים יכולים להתפתח עד לסוף השוק, שלא נדבר על-כך שאין לנו מושג איך הקבוצות יתחברו להן. ועדיין, אני אישית ציפיתי ליותר.

3. JohnTerry26 Member

לארסנל בעיני היו סיטואציות מעניינות אבל היא פשוט לא ניצלה אותן. קונדוגביה, שניידרלין, ג'קסון מרטינז, מנדז'וקיץ'. ונגר כנראה לא חושב שזה נחוץ, ומחכה רק לחלוצים במעמד של בנזמה. לדעתי זו טעות.

4. Scouser Tommy משתמשים של כבוד היכל התהילה

@אלעד ,
    שמח לדעת שאנחנו לא רלוונטיים, הרי גם ככה רק כאנדרדוגים הולך לנו... אל תהמר נגד סיום שלנו בטופ 4 על חשבון אחת מבין אלה שאתה כן מחשיב כרלוונטיות. שיהיה.

אם תסתכל גם על הרכש וגם מעבר, אני חושב שבעיקר בארסנל וביונייטד יש שינויים פנימיים שהולכים להשפיע המון. הקבוצות האלה לא הולכות להיראות אותו דבר העונה. בארסנל מדובר בפריצה של ביירין וקוקלאן, חזרה לכשירות של וולקוט, בתוספת צ'ך שהוא וואחד רכש בעיניי, מדובר בשינויים גדולים. ביונייטד - דפאיי ושניידרלין לדעתי בעלי פרופיל להצלחה, שינוי במערך וחזרה של רוני למרכז ההתקפה.

אצל סיטי וצ'לסי זה בעיקר יהיה בגזרת הרכש כנראה, והם לא סיימו אותו לדבר.

5. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

טרי,

אני מסכים איתך, אם כי באופן אישי השמות בקישור האחורי הרשימו אותי הרבה יותר מעמדת החלוץ. בכל מקרה, זה כבר לא רלוונטי.

סקאוזר,

אני לא פוסל את ליברפול ברביעייה הראשונה - אני פוסל אותה כקבוצה שמסוגלת להתחרות על אליפות. יחי ההבדל.

לגבי ארסנל, צ׳ך לבדו הוא עוד שחקן שמחזק את מעמדנו ברביעייה הראשונה - לא יותר מזה לטעמי. אני האחרון שאבנה הרים וגבעות על ההתקדמות של בלרין וקוקלאן ועל שחקנים ש״אמורים לפרוץ בכל רגע״ ובכל פעם שצריך אותם הם נפצעים (ע״ע ווילשר, צ׳מברליין וכו׳).

ציפיתי ליותר מהרביעייה הראשונה של העונה שעברה שלדעתי תסיים ככזו באופן דומה גם בסוף העונה הזו.

6. Walkon משתמשים של כבוד היכל התהילה

כל קיץ בארסנל יש X וY שהולכים לפרוץ בעונה הקרובה ולהיות גיים צ'יינגרס, במקרה הזה בלרין וקוקלאן.

בעונה שעברה זה היה אוקסלייד צ'יימברליין, לפני שנתיים זה היה ווילשר, לפני שלוש שנים גיבס ועוד שנה זה יהיה גנאברי אחרי עונה לא רעה עם 5 שערי ליגה ושלושער בגביע מול קרולי טאון. לא עושה רושם, לא רלוונטי.

איכשהוא השחקן היחיד שהיה חלק מזה ובאמת הפך לשחקן משמעותי זה ראמזי שהייתה תקופה שבאמת אף אחד לא היה מהמר על זה.

ההחתמה של צ'ך תהיה הרבה יותר משמעותית מהשניים האלה, לבד זה לא יספיק וצ'לסי וסיטי ימשיכו להוביל, יונייטד זה סימן שאלה וזה לא יזיק אם אנשים ייזכרו שכדורגל משחקים על מגרש ולא על הנייר של ההרכבים, שמות גדולים ומאזן הוצאות אסטרונומי היו שם גם בקיץ שעבר.

כל קיץ אנחנו עושים את זה, בוחנים קבוצות וזורקים תחזיות נטו לפי מה כל קבוצה עושה בחלון ההעברות, תמיד התחזיות האלה בסוף עפות מהחלון והדברים נראים אחרת לגמרי, לא מצפה שהפעם זה יהיה שונה, בסוף ארסנל תזכה בתואר בהפרש של 10 נקודות ואני זה שאצא טמבל.

פול סקולס ו-StevenGerrard אוהבים את זה.
  7. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

@Walkon,

בדר״כ ההערכות לא רחוקות ממה שקורה בפועל. לא בכל עונה נראה תלכיד התקפי של ליברפול בראשות סוארז או פריצה מטאורית של ילדים מוכשרים כמו רוני ורונאלדו תחת מנג׳ר כמו פרגוסון. לדעתי הקיץ היינו צריכים לראות כמה מהגדולות מנסות להתקרב לצ׳לסי ואת צ׳לסי עצמה מנסה להגדיל את המרחק מהן. עוד לא נגמר החלון ולעיתים קרובות העסקים הגדולים קורים בסוף, ועדיין, בנקודת הזמן הזו ציפיתי ליותר.

אגב, צ׳לסי עשתה את העסקים הטובים ביותר בקיץ שעבר. מישהו לא הימר עליה כאלופה עקב כך?

8. Walkon משתמשים של כבוד היכל התהילה

צ'לסי עדיין הקבוצה הכי טובה בליגה, היא תשאר קבוצה טובה יותר מיונייטד גם אם יונייטד תמשיך בשלה ותוציא גם עוד 100 מ' ליש"ט בקיץ הזה, היא תשאר קבוצה טובה יותר מארסנל גם אם ארסנל תרכוש את בנזמה, צ'לסי טובה יותר עד שיוכח אחרת.

ועדיין, יש הרגשה שאם יונייטד פתאום תחתים את מרקו רויס לצורך העניין, היא תהיה הפייבוריטית של כולם לאליפות, למה? כי רכש ושמות.
    כדורגל לא עובד ככה, יונייטד לא הייתה קרובה בכלל לתואר למרות חלון העברות דומה בקיץ שעבר, לפני שנתיים ליברפול כמעט זכתה באליפות אחרי קיץ שבו "התחזקה" בשחקנים כמו קולו טורה, עלי סיסוקו וויקטור מוזס בהשאלה.

ואין באמת צורך לציין את כל העונות תחת פרגוסון שבהן יונייטד לא באמת עשתה יותר מדי בחלון ההעברות, בזמן שצ'לסי וסיטי המשיכו לזרוק עשרות מליוני פאונד לכל עבר, ועדיין הסתיימו בעוד אליפות של יונייטד?

הנקודה שלי היא שאי אפשר להסתכל בצורה יבשה על הרכש שכל קבוצה עושה ושזה יהיה הבסיס לכל התחזיות כאילו שזה הפקטור הכי משמעותי בהצלחה של קבוצה, זה לא כדורגל.

גם אני הימרתי על צ'לסי אלופה בקיץ שעבר, אבל לא תיארתי לעצמי בכלל שסיטי תהיה כ"כ רחוקה מלאיים על התואר, ויונייטד הייתה חידה בעיניי.
    ההימור היחיד שהוא באמת באנקר זה ארסנל מסיימת מקום 3 או 4 ובמרחק גדול מהמקום הראשון, ואם אנחנו כבר נכנסים להימורים מבחינתי ארסנל רלוונטית למירוץ האליפות בערך כמו ליברפול, כלומר זה אפשרי עם איזה הבלחה יוצאת דופן, אבל לא באמת יקרה.

פול סקולס אוהב/ת את זה.
  9. k_700 Member

הדבר הדומה בין החלון של יונייטד בשנה שעברה לבין זה של העונה הוא אולי בכמות השחקנים שבאים וכאלה שעוזבים.
    לא יותר מזה(אפילו בהוצאות מול הכנסות זה נראה פחות נוראי בינתיים).

אתה די מתעלם מהעובדה שבשנה שעברה עבדו תחת הרבה יותר לחץ בחלון, כשואן חאל היה מעט זמן בקבוצה, כשהיה המון חורים בסגל(שהיום כבר הרבה פחות בולט בגלל רכש נכון שהגיע וניקוי אורוות שהתחיל עוד בקיץ שעבר), כשעוד חשבו גם שהרכש שמגיע יתאים יותר ל3-5-2 והיום די ברור שזה לא מערך שנחזור אליו.
    18 שחקנים כולל די מאריה עזבו מאז שהגיע ו"ח, 6 הגיעו בקיץ שעבר, 6, 5 הגיעו הקיץ.
    הרכש העונה הוא יותר קריטי וכירורגי לפחות לרמת ההרכב(שניידרליין לעמדה שזעקה, דפאיי, דרמיאן, אולי עוד שוער להרכב במקום דה חיאה אם יעזוב וכנראה גם בלם נוסף להרכב).

נכון שהחידה הגדולה זה איך כל זה יתחבר תוך עונה כשלמעשה שוב יש קיץ של שינויים גדולים מאוד בקבוצה.
    אבל קשה להגיד שיונייטד לא חיזקה את עצמה כשקנתה כבר עכשיו לפחות 3 שחקנים להרכב ולעמדות שהיו בעייתיות אצלה בעבר.

10. golding מנהלים

אני גם חושב שיונייטד התחזקה בצורה יותר נבונה השנה, אבל בפועל אי אפשר לדעת מה יקרה. הקישור היה בעייתי כבר שנים והחלק ההתקפי היה חייב רענון. ואן חאל הביא (וממשיך להביא) שחקנים שהוא רוצה שישחקו תחתיו ואין לי ספק בכלל שיונייטד תיראה טוב יותר. אם זה יספיק לה למאבק על האליפות אני לא יודע... אבל כפי שרשמו כבר, קשה מאוד לנבא דברים כאלה.

11. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

@Walkon,

הנקודה המרכזית שלך נכונה, אבל האם בהיעדר רכש נוסף ישנו מאמן שעושה הרושם שיכול לבנות תלכיד שעולה על סך חלקיו כדי להתמודד עם מוריניו וצ׳לסי על האליפות? אין לך כבר מאמן כמו פרגוסון או שחקן כמו סוארז שהם גיים-צ׳יינג׳ר מטורף כל אחד בדרכו.

לפעמים הכדורגל הוא עד כדי כך פשוט. בהיעדר שינויים נוספים אני מאוד אופתע לראות את צ׳לסי לא עושה ריפיט. כל מה שיקרה בצמרת מתחתיה כבר קשה לחזות, אם כי אני מהמר שהרביעייה הראשונה תישאר כמו בעונה שעברה, אולי רק בסדר שונה.

אגב, יותר מכל ״רויס״ יונייטד חייבת בלם בהתחשב בזה שהבלם הבכיר הוא כנראה סמולינג.

נערך לאחרונה ב: ‏3/8/15
  12. All_Hale_Conradinho Member

לדעתי יש דיבור חזק קצת יותר מדי על סיטי כנעולה בטופ 4. נכון, סטרלינג הוא חיזוק טוב למדי למרות הכל, גם דלף יכול להתגלות כהחתמה מוצלחת באופן מפתיע, שלד הקישור הקיים של טורה ופרננדיניו מוצלח למדי וכמובן אגוארו הוא עדיין בהפרש גדול החלוץ הכי טוב בליגה. גם זה שסילבה אצלך בקבוצה לא מזיק אף פעם, כמובן, למרות שבעונה האחרונה הוא נעלם קצת יותר מדי. ועדיין, דווקא החוליה הכי חלשה של הקבוצה לא השתנתה כלל, ואפילו שמועות לחיזוקה אין: ההגנה, כמובן. שוב, הארט הוא עדיין שוער מוביל וזבאלטה לדעתי האישית מתחרה עם איבנוביץ' על תואר המגן הימני הטוב באנגליה, ועדיין: קומפאני הוא בבירור לא מה שהיה בעבר (והוא לא נראה מי יודע מה בקדם העונה), דמיצ'ליס בן 700, מנגאלה פלופ עד שיוכיח אחרת, ובואו נגיד שמקבוצה של מיליארד יורו אתה לא מצפה שהבחירה בכנף שמאל שלה תהיה בין קולארוב לקלישי. בחצי הראשון של העונה הקבוצה עוד נתנה סוג של פייט רציני לצ'לסי, אבל איפשהו בתחילת החצי השני של העונה משהו לא טוב קרה שם, ולהגנה היה חלק מהותי בכך. ובכלל, עם העזיבה של ד'זקו ויובטיץ' הקבוצה הזאת פשוט מאבדת עומק שהיא אפילו לא מנסה להחזיר לעצמה והסגל שלה אומנם זכה באליפויות והצליח לסיים במקום שני הודות בעיקר לחולשה של יונייטד ולארסנל שדאגה לחרבש לעצמה במחזורי הסיום, אבל איך שאני רואה את זה הסגל הזה יצטרך להקיז דם ולסחוט את עצמו עד הסוף כדי להגיע להישג משמעותי. אולי הקבוצה הזאת תצליח להיות כ"כ התקפית בצורה חסרת פשרות שההגנה אפילו לא תצטרך להטריח את עצמה, אבל קשה לי לראות את זה במשך עונה שלמה, בטח מול היריבות הישירות בצמרת.

13. k_700 Member

הוכח כבר שלא צריך הגנה יותר מדי טובה כדי להשתחל לטופ 4.
    להיפך, דווקא האיכות בחלק הקדמי היא כנראה תעודת הביטוח שסיטי אכן תגיע לשם(לטופ 4).

אתה מסתכל על מנגאלה, דמיצ'ליס, קומפאני, דינאייר, אולי עוד בלם, קלישי, קולארוב, סנייה, וכמובן זאבלטה מול ההגנה של ליברפול למשל ואני לא מזהה עמדה אחת שיש לליברפול יתרון עליה וכשלסיטי גם יש שוער טוב יותר בשער.

בסופו של יום האיכות הברורה שיש לסיטי מול ליברפול בחלק הקדמי(אגוורו בעיקר הוא, סילבה, סטרלינג, יאיא טורה ומי יודע אולי גם משהו מפוצץ כמו דה ברויין) אמור לפחות להבטיח להם מקום בטופ 4.

זו צריכה להיות צניחה ביכולת יותר מדי גבוהה כדי שאשכרה סיטי תפסיד את המקום שלה בטופ 4.

אלעד אוהב/ת את זה.
  14. Walkon משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני כמובן לא אומר שיונייטד לא התחזקה על הנייר, כמובן שהתחזקה. על הנייר. כמו בקיץ שעבר, כשעל הנייר הייתה לה את אחת ההתקפות הכי מלהיבות באירופה - רוני, פלקאו, ואן פרסי, די מאריה, מאטה. אני לא מנסה לטעון שזה שוב ייגמר אותו דבר, רק משתמש בזה כדי להעביר את הנקודה.

בפועל אי אפשר לדעת איך הדברים יתחברו וייראו ובגלל זה צורם לי קצת כשאני רואה הודעות כמו זאת למעלה. המקום של סיטי מובטח כי... רשימה של שמות? זה לא רציני, זה לא מספר את כל הסיפור. רואים את השם של טורה וישר חושבים על קשר ענק שנותן 20 שערים בעונה, זה לא מספר לנו שיאיא טורה נמצא בנסיגה חדה, שבעונה שעברה הוא כבש 10 שערים (כמה היו מהנקודה הלבנה?) ובישל אחד, הנדרסון לצורך העניין כבש 6 ובישל 9, אין פה איזה יתרון גדול לאחד מהם בתפוקה ההתקפית אבל לאחד קוראים יאיא טורה ולשני ג'ורדן הנדרסון - דינג, נקודה לסיטי.

ההסתכלות היבשה הזאת על הסגלים ועל הרכש אף פעם לא מספרת את הסיפור וסיטי זו סתם הדוגמא הכי טובה לזה, לצורך העניין במבט יבש על הסגלים אני לא רואה פער תהומי בין ארסנל לליברפול, סאנצ'ז הוא השובר שוויון המרכזי, ועדיין ארסנל קבוצה טובה יותר, מחוברת, מאומנת יותר, עם תכנית משחק ברורה והיכולת להוציא אותה לפועל, חזקה יותר מנטאלית (כן כן) שיודעת לא להסתבך ולנצח את המשחקים הפשוטים יותר על הנייר בקלות, זה מספיק לטופ 4 כל פעם.

לא חושב שסיטי תאבד את המקום שלה בטופ 4, גם לא ארסנל. כשייפתח דיון ההימורים לעונה הקרובה אני אצטרך לחשוב על זה יותר לעומק, אבל לא הכל מתחיל ונגמר ברשימת השמות בסגל.

Scouser Tommy ו-Mellow29 אוהבים את זה.
  15. Sturridge Member

אני יכול לתת לך יותר שמות של שחקנים שאני חושב שייחלשו מעונה קודמת מאשר כאלה שאני חושב שיש להם לאן להשתפר. אותם שחקנים צעירים/מובילים- קורטואה, הזארד, זומה (בבה/סטונס)- בזה זה נגמר.
    אתה הוספת גם את וויליאן ואוסקר, אני לא חושב שבתפקוד הנוכחי של שניהם בקבוצה זה אפשרי.
    וויליאן עסוק יותר בהגנה מבהתקפה ואם להשתפר משמע בעיקר מבחינת סטטיסטיקה, אין לו איך לעלות מהמספרים המזעריים שלו.
    אם לשפוט עפ"י מגן הקהילה, אוסקר ימשיך להיות מסופסל במשחקים חשובים, לכן אני בכלל לא רואה אותו מקבל את הבמה להראות שיפור.

אני לא חורץ עונה שלמה אבל זו התחושה שלצערי איתה אני פותח את העונה, הלוואי שעל הדשא יוכיחו לי אחרת.