דיי ניצן אתה כ"כ מעצבן אותי. בוא אני אסביר לך משהו פשוט. המצב בשנה שעברה היה הרבה יותר גורע, אוקי? היינו בשיא האינטיפאדה, המצב הכלכלי היה גרוע, הדולר רק עלה, ולא היה שום סימן להתאוששות- קיצוצים מפה עד הודעה חדשה- ובכל זאת הצליחו לגייס 24 מיליון דולר. עכשיו יש לנו פה הודנה, מצב כלכלי עדיין גרוע אבל מראה סימני התאוששות, אופטימיות, ואני בטוח שהמצב עכשיו לא יותר גרוע משנה שעברה, ואתה רוצה להסתפק ב13 מיליון דולר בגלל שאין לך סלבנות? אתה לא קולט שיש הבדל "קטן" בין 13 מיליון דולר ל24 מיליון דולר? זה כמעט חצי מהסכום! זה לא קיצוץ! זה התאבדות! קיצוץ זה 10 אחוז, 20 אחוז, 30 אחוז, אבל 50 אחוז?! אתה עושה צחוק? אולי לך נראה הכל פשוט, ואין לך סלבנות לחכות, אבל הליגה (עדיין*) עוד לא בבעלותך, ויש אנשים שמוציאים מיליוני שקלים מהכיסים שלהם. המקור הכנסה העיקרי זה מזכויות השידור, ואתה לא יכול לבוא ולהגיד להם- לניצן ליבנה אין סלבנות לכן אל תדחו תליגה ותסתפקו ב13 מיליון דולר המסכנים האלה של צ'רלטון! לא! ניצן, זה לא הולך ככה. תבין. מה שההתאחדות עשתה זה מהלך מחייב, לא הייתה לה ברירה ואפילו אם הדחייה של הליגה תעזור בגיוס עוד מיליון דולר, והיא תעזור אני בטוח, אז זה יהיה מצויין. אתם לא מבינים שהכסף הזה זה הדבר היחידי שמונע מקבוצות ישראליות להיות ברמה של קבוצות מגרוזיהארמניה (למרות שהפועל ת"א ברמה אפילו יותר נמוכה http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/laugh.Xxx ), הכסף הזה- זה כסף שלא בכל מדינה יש אותו, בגלל שפה ענף התקשורת יחסית מפותח, ולכן אפשר לסחוט ממנו כסף. תאמין לי שלהתאחדות יש יועצי תקשורת ואנשי מו"מ קצת יותר טובים ממך ומבינים יותר ממך ודחייה כזאת זה צעד הכרחי- מבאס אבל הכרחי. זה בלתי אפשרי להסתפק בסכום של 13 מיליון דולר. עוד טענה מפגרת זה כיאלו צ'רלטון עושים טובה שהם עושים הסכם לשלוש שנים. תקלוט- לקבל הצעה כזאת גרועה לשנה זה עוד איכשהו (אם אין ברירה) מתקבל, אבל לקבל הצעה כזאת שדופקת אותנו גם לעוד שנתיים חוץ מהשנה הנוכחית? זה הכי מפגר! 13 מיליון דולר זה כלום. תקלוט. זה לא כסף. 24 מיליון דולר זה כסף. וההתאחדות צריכה לשאוף לקבל בסביבות ה17-18 ואני מקווה שהיא גם תצליח. עכשיו... תקלטו. אני מת לכדורגל, אבל אין ברירה, זה חובה לחכות עוד זמן... כי בסה"כ זה יפגע בכולנו אם יקנו את הזכויות בסכומים כאלה נמוכים.
=D> מסכים עם כל מילה שלך. כל עוד מנסים לחוט ומתעקשים בסופו של דבר מצליחים עם כסף "קטן" כזה אני לא רואה קבוצות רבות שורדות בליגה שלנו. :squarewink: וזה לגבי הקבוצות מגרוזיה http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/laugh.Xxx
אילן, יודע מה? נגיד שאתה צודק, למרות שאני לא מסכים איתך. למה ההתאחדות הייתה חייבת לחכות עם הפאקינג זכויות שידור האלה עד תחילת אוגוסט? הליגה נגמרה ב-31.5, בשעה 21:43, עפ"י החישוב שלי מאז עברו כבר 79 וחצי ימים, הם היו צריכים להתחילת את המו"מ הזה באמצע יוני הכי מאוחר, ולא כשאני חוזר לארץ בתחילת אוגוסט אני רואה "היום הדד ליין להגשת הצעות למכרז על זכויות השידור". נגיד שהסכום הזה הוא לא מספיק והוא לא ריאלי(למרות שחייבים להיות שפוים, וכמו שלא הגיוני שטל בנין יקבל 700,000$, לא הגיוני שההתאחדות תקבל 24,000,000$ על זכויות שידור במצב כמו של היום, שהוא לא מהמשופרים בעולם, וההודנא נגמרת עוד חודש), למה עכשיו זה קורה? נניח שההתאחדות רוצה לקבל 17, שזה עוד הגיוני, היא חייבת לעשות את זה יותר מוקדם, ולא להגיע למצב ששנתיים ברציפות הליגה שלנו נדחית כי ההתאחדות נזכרת בזה בתחילת אוגוסט, 3 שבועות לפני תחילת הפאקינג ליגה.
פיני זהבי מנכ"ל חברת צ'רלטון העלה את ההצעה שלו להתאחדות והיא עכשיו עומדת על כ12.5 מיליון דולר לעונה, והוא מעוניין בחוזה לשלוש שנים. האמת ? אני חושבת שזה משתלם להתאחדות. יאללה, קצת ספונטניות, תחתמו וכבר ותתחילו את הליגההההההההההה, לא יכולה יותר!!!!
ליהי משתלם אולי להתאחדות, אבל לא כל כך לי ולך.. החלום של זהבי הוא להקים את הצפה-שלם, וצ'רלטון הוא מחזיק זכויות של ערוץ, אז ככל הנראה שמשחק אחד בשבת ימכר לערוץ 2 והשאר יעבור לשיטה הזאת, שאומנם לי לא ממש אכפת אבל זה יוריד התעניינות מהכדורגל. צופי כדורגל שהיו רגילים ל2-3 משחקים בשבוע, יצטרכו להסתפק לבקושי אחד. אם צ'רלטון באמת יקנו את הזכויות, יכול להיות שהדחייה גם תיהיה יותר ארוכה מכיוון שבנייתו של ערוץ כזה לא נעשה ביום. בוא נגיד ככה, בין האפשרויות העומדות על הפרק צ'רלטון היא הגרועה ביותר. ימח שמו של פיני זהבי שיושב לו עם שידורי הליגה איטלקית בבית ולא מנסה לעשות איתם משהו. זה מה שחסר שיעשה לנו עם הכדורגל שלנו ואז אני פשוט עולה על מגדל שלום וצונח למטהההה :arrow:
יאוו ניצן. למה אתה מאשים את ההתאחדות בדברים שאין לך עליהם מושג? ההתאחדות לא יכלה לנהל מו"מ בסיום הליגה, גברי אמר את זה שלושים פעם. היא לא יכלה, בית המשפט קבע רק לפני איזה שבועיים וחצי שיהיה מכרז, מה הכוונה? עד עכשיו ההתאחדות הייתה יכולה לנהל איזה מו"מ שהיא רוצה ולמכור את הזכויות לכל גוף שהיא רוצה בלי מכרז. בית המשפט ניהל דיונים וקבע שההתאחדות מחויבת לעשות מכרז בשביל הזכויות לכדורגל, אבל מה לעשות שהיא קבעה את זה לפני שבועיים וחצי, ורק מאז ההתאחדות יכלה להתחיל את המו"מ. זה עובדה, זה לא אשמת ההתאחדות. חוץ מזה ידעת שלהאתחדות היה הסכם עם ערוץ שתיים לעוד שנתיים וככה הייתה נמנעת שביתה של הכדורגל? אבל בגלל ששינו את ניהול המו"מ לקבלת הזכויות ההסכם הזה פג ולכן גם השנה צריך לנהל מו"מ למכירת זכויות שידור, כי להתאחדות בעיקרון היה הסכם חתום עם ערוץ 22 (ונראה לי גם עם 11) שהם ממשיכים לשדר גם בשנתיים הקרובות. יופי? עכשיו אתה סוף סוף מסכים איתי שזה צעד הכרחי? תבין. לא כל דבר שחרא אשמת גברי לוי, ממש לא. עריכה: התכוונתי שהיה להתאחדות הסכם עם ערוץ 22 עוד מהשנה שעברה, ששם הם מסכימים להמשיך לתת סכומים גבוהים, אבל ההסכם הזה בוטל וערוץ 22 השנה לא מוכן לשלם את אותם סכומים.
מפעילת ערוץ 5 הפתיעה בגדול היום כאשר הציעה לרכוש את זכויות השידור ב-40 מיליון דולר - מיליון דולר יותר מאשר הציעה בסופה"ש חברת צ'רלטון. מדובר על רכישה לתקופה של שלוש שנים, כך מפרסם "אייס". JCS שבתחילה הציעה לרכוש הזכויות ב-11.5 מיליון דולר לשנה אחת, הציעה לשלם כעת בשנה הראשונה 13 מיליון דולר, בשניה 13.3 ובשלישית 13.7 מיליון דולר. ע"פ ההצעה, אם יופעל ערוץ מיוחד בתשלום ויגוייסו 300 אלף מנויים, תקבל ההתאחדות לכדורגל בונוס של 9 מיליון דולר. כעת ימתינו הצדדים לראות כיצד יגיבו אלי עזור ופיני זהבי - בעלי חברת צ'רלטון והאם יעלו שוב את הסכום, מ-39 המיליון דולר שכבר הציעו וכן הבונוס בסכום של שני מיליון דולר על כל 200 אלף מנויים שיגוייסו לערוץ בתשלום.
אילן, אני יודע שאסור להם לנהל מו"מ ישיר, אבל למה את המכרז הם לא עשו בתחילת הפגרה? או יודע מה, למה בכלל הוא לא התקיים בזמן הליגה? מלבד לבכות שהעבירו את המשחק של מכבי לר"ג גברי לוי לא עשה הרבה השנה, למה הוא לא טיפל בזכויות שידור? ולערוץ 22 אין אפילו חצי הסכם עם ההתאחדות, ערוץ 11 קיבל את הזכויות והוא ראשי לעשות איתם מה שבא לו, בפיקוח ההתאחדות. הוא רצה למכור את המשחק של יום שבת לערוץ 22, שיהיה לו בכיף, להתאחדות היה הסכם עם ערוץ 11, הוא נגמר, להתראות.
נ י צ ן תקלוט! זה לא אשמת ההתאחדות, בית המשפט קבע רק לפני מספר שבועות את ההחלטה ולפני זה לא היה טעם לנהל שום מו"מ. כתבתי בעיברית פשוטה. מקווה שתבין.
א י ל ן ל מ ה ב ר ח ת ל ס פ ר ד ? תקלוט, לא היה צריך לנהל שום מו"מ, אלא רק לבצע את המרכז וזהו! פשוט וקל, אין שום קשר למו"מ, ואפשר היה לעשות את זה עוד במאי.
מתוך ואי נט: מזכירות ההתאחדות לכדורגל צפויה לאשר בקרוב את מכירת זכויות השידור של ליגת העל לחברת צ'ארלטון, שבראשה עומדים פיני זהבי ואלי אזור. צ'ארלטון הציעה בזמנו כ-39 מיליון דולר לשלוש שנים (12.5 מיליון בעונה הקרובה, 13 בזו שאחריה ו-13.5 בשלישית), אולם כעת נראה כי מכירת זכויות השידור תהייה לענה אחת בלבד תמורת 13 מיליון דולר. יצוין כי בשנה שעברה שילמו זכייני ערוץ 2 כ-11 מיליון דולר בעבור הזכות לשדר את המשחק המרכזי ביום שבת. ערוץ 10 הוסיף 5 מיליון דולר ועוד שני מיליון דולר בזמן פרסום שהעונקו להתאחדות. ערוץ 1 שילם 2.5 מיליון דולר וערוץ 5, שהצטרף לקראת סיום העונה, שילם כמיליון דולר. בסך הכל הכנסת ההתאחדות לכדורגל הייתה כ-22 מיליון דולר וכל קבוצה קיבלה כ-900 אלף דולר לעונה. השנה נראה כי לאור הפחתת ההכנסות מזכויות שידור, כל קבוצה תקבל, לכל היותר, חצי מיליון דולר. בינתיים, לא ברור באיזה ערוצים תשודר ליגת העל בעונה הקרובה. צ'ארלטון תצטרך לנהל מו"מ עם הערוצים המעוניינים בשידור המשחקים. עד כה הערוץ הראשון הציע 3.5 מיליון דולר עבור המשחק המרכזי בשבת; ערוץ 2 לא העביר הצעה מסודרת וערוץ הספורט ניסה בזמנו לרכוש את כל החבילה באמצעות אביב גלעדי ו-JCS ספורט. עוד סוכם היום עם ההתאחדות לכדורגל כי אם צ'ארלטון תפתח ערוץ בתשלום לליגת העל, במידה שלערוץ יהיו מנויים רבים, ההתאחדות תקבל בונוס כספי.