מוקדמות מונדיאל 2018 - איזור דרום אמריקה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י idans10, ‏13/9/15.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

אז אולי אנחנו נעצור את אקואדור אחרי 5 מחזורים? בעוד יומיים משחק מרתק בבאראנקייה בין הראשונה והיחידה שבלתי מנוצחת, לבין קולומביה השביעית שעדיין מנסה לשפר עמדות ולהשיג לראשונה 6 נקודות במחזור כפול במוקדמות הנוכחיים. המשחק ייערך כאמור בבאראנקייה החמה והלחה בשעה לא פשוטה עבור האורחים (3:30 בצהריים), שגם יחסרו כמה שחקני מפתח.

בנבחרת הקולומביאנית צפויים לחזור כמה שחקנים שלא שיחקו בניצחון על בוליביה בלה פאס, ביניהם אבל אגילאר שחוזר לנבחרת אחרי הרבה זמן עקב פציעה וכן הבלם ספאטה שלא שיחק עקב צהובים. את המגינים מדינה ודיאס אמורים להחליף אריאס (מימין) ופאברה (משמאל) ומערך ה-4-3-2-1 ששוחק בבוליביה ישתנה ל-4-2-2-2 או 4-2-3-1. לצד אגילאר בקישור האחורי ייבחר מישהו מבין קואייאר, רפרס או דניאל טורס, כאשר החלק הקדמי יכלול את חאמס וקואדראדו בוודאות וככל הנראה את באקה ומוריאל במידה ויוחלט על שני חלוצים. במידה ויעלה חלוץ אחד, באקה יהיה זה שיפתח ואולי מארלוס מורנו יקבל צ'ופר ויפתח באגף שמאל של הקישור אחרי המפנה שהביא לניצחון על בוליביה.

לקולומביאנים יש הרבה סיבות לאופטימיות לאור מפגשי העבר: 8 מפגשים שוחקו בקולומביה בין הנבחרות במסגרת מוקדמות המונדיאל - המאזן עומד על 5 ניצחונות לקולומביה, שתי תוצאות תיקו ורק הפסד אחד, ב-1965. יותר מכך, הפעם האחרונה שקולומביה ספגה גול בבית מאקואדור במסגרת המוקדמות היתה ב-1973...

המפגש האחרון בין שתי הנבחרות בבאראנקייה היה ב-6.9.2013 ובו ניצחה קולומביה 0-1 משער של חאמס (אקואדור החטיאה פנדל באותו משחק).

נערך לאחרונה ב: ‏27/3/16
    Die Werkself אוהב/ת את זה.
  2. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

@Franco,

לא יודע אם זה המקום, אבל זה דיון שמעניין אותי ואשמח לשמוע את דעתך.
    1. ברמת המערך/הרכב, איך נבחרת ארגנטינה צריכה לשחק לדעתך בטורנירים הקרובים, אם זה בקופה ואם זה במונדיאל?
    2. מה הדעה שלך לגבי טאטא מרטינו?ֿ
    3. למה החלוצים של הנבחרת אף פעם לא מציגים את אותה היכולת כמו בקבוצות?
    4. בהמשך לשאלה הקודמת - דיבאלה - אחרי ההאכזבות מאגוארו והיגוואין לאורך השנים, שווה לדעתך מקום בהרכב?

נערך לאחרונה ב: ‏27/3/16
  3. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

@אלעד לא יכלת ליפול עלי בתקופה שאני יותר מנותק מהנבחרת הארגנטינאית מאשר היום :) אבל אם כבר שאלת לדעתי:

1. המערך הפופולרי יותר על מרטינו בנבחרת הוא מערך הגיוני עם חומר השחקנים הקיים. אני לא שולל מערכים אחרים, את חלקם לפחות, אבל לא רואה בעיה בבחירה בנוכחי שנראה לי האידיאלי לחומר השחקנים. מוכן לשמוע דעות אחרות, כאמור אני פחות עוקב ולדעתי לא ראיתי משחק מאז הקופה.

2. המאמן הכי טוב שהיה לארגנטינה מאז פקרמן. אף אחד לא מושלם ולמרטינו לא חסרות בעיות, אבל תחתיו ארגנטינה חזרה לשחק כדורגל אחרי שנים ארוכות של סבל לאוהדים. בניגוד גם למה שמבקריו אוהבים לטעון, תוך הסתמכות על העונה בברסה בעיקר, מדובר במאמן שיודע לעשות התאמות ליריבות, הכנות טקטיות טובות ולשנות תוך כדי תנועה. מצד שני, אני חייב להודות שבקדנציה שלו בארגנטינה הפן הזה נראה פחות מוצלח.

אני כותב את זה מבלי לראות את הכשלונות האחרונים אני מזכיר, אבל מכיוון שאת העבודה של מרטינו אני מכיר לאורך שנים ארוכות במקרה הקיצוני אני יכול להודות שהוא איבד את זה, אני מסרב לקבל את הטענות של אלו שאומרים שאין לו את זה.

3. שאלה טובה. אפשר למצוא תשובות נקודתיות פר שחקן אולי, היגוואין לטעמי הוא המקבילה הארגנטינאית לקאבאני, כלומר אחר כזה שאני לא תופס ממנו ולא רואה בו הרבה אבל שנה אחרי שנה הוא מאכיל אותי כובעים במדי הקבוצות.

4. שווה דקות משחק בוודאות, על פי הדקות האלו אפשר יהיה לקבוע. מבלי להתייחס למשחקים האחרונים שלא ראיתי.

אם לקצר, אני לא מכיר ובקיא מספיק בשביל לענות על רוב השאלות האלו בצורה שתניח את דעתך. סורי...

אלעד אוהב/ת את זה.
  4. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

לא נראה לי שזה יקרה, אבל אם קולומביה תמשיך עם ההחמצות האלו זה עוד ייגמר בהמחשה של הפתגם "מי שלא כובש סופג" או משהו בסגנון. החבורה של פקרמן חייבת לסגור את המשחק והיו מספיק הזדמנויות לכך.

idans10 אוהב/ת את זה.
  5. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

המחצית הטובה ביותר שלנו מאז המונדיאל וזה רק 0-1. אומנם גם לדומינגס מגיעות מחמאות, אבל היינו צריכים לפחות לשים עוד שתי חתיכות. ממש מקווה שלא נצטער על זה. תענוג לראות את חוליית הקישור של קולומביה (הקדמית והאחורית). איפה זה ואיפה מה שהיה בקופה אמריקה.

6. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

זהו, לא תצטערו... איזה כיף לפקרמן שקארדונה עשה סוויץ' אחרי תחילת קריירה לא יציבה והנבחרת הרוויחה שחקן נהדר נוסף לחלק הקדמי.

idans10 אוהב/ת את זה.
  7. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

מהלך טהור של אתלטיקו נאסיונל. דיאס מוציא, קארדונה מרים ופרס כובש :)

8. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

PARTIDAZO!

9. benos Member

טאטה חיפש זאנטי חדש ומצא באטיסטוטה?

Franco אוהב/ת את זה.
  10. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

באטיסטוטה? ברשת עפו לכיוונים אחרים:
    http://i68.tinypic.com/a3cj87.Xxx

כל כך שמח בשבילו!

11. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

@itay7 אז בסוף זה לא נגמר בתבוסה או משחק רב שערים, למרות שגארקה לא נזהר ועלה עם רביעייה התקפית. רשמים מהמשחק?

טאטה גם חיפש מכונת זמן כשבהגנה פתחו יחדיו דמיצ'ליס ופינולה :) אין לי מושג איך הצמד היה, האמת שנגד בוליביה בבית אני מאמין שגם לא בחנו אותם יותר מדי, אבל עם כל הכבוד שיש לי לטאטה (ויש לי הרבה) אני לא מבין איך פינולה יכול לפתוח בנבחרת. מיצ'ו לא מציאה כבר כמה שנים, אבל הוא גם לא אסון וידע להתעלות ברגעים החשובים אצל סאבלה. פינולה? אפילו לא הבלם הטוב בליגה המקומית...

12. itay7 Member

משעמם. פרו שיחקו לא רע במחצית הראשונה ודי שלטו, חצי שני נכנס סבוז'ה והפך את המשחק ואז הגיע הגולאסו של קבאני.
    פיסארו עגלה כרגיל. גררו מחמיצן כרגיל (גם מול ונצואלה וגם עכשיו מחטיא אחד-על-אחד שיכל לשנות את הכול). פולו שיחק כל המשחק והיה בסדר, עשה עבודה מה שנקרא, בסוף המשחק יכל לקנות את עולמו אבל גם החמיץ. רואידיאס נכנס דקה 50 ולא ראיתי ממנו כלום הפעם, פלורס נשאר על הספסל ומה שיותר מרגיז זה שגם בנוואנטה וגם דה סילבה נשארו על הספסל שזה היה משחק ממש בשבילם. לא הולכים לשום מקום עם גארקה, אני כמובן לא מאשים אותו במצב של הכדורגל הפרואני, אבל יאללה תעביר דף כבר.

13. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

טורניר המוקדמות הדרא"מ חוזר לפעולה עם המחזור ה-7 וה-8 בימים הקרובים. במוקד העניינים של המחזור הקרוב הבכורה של אל פאטון באוסה כמאמן נבחרת ארגנטינה, נגד לא פחות מאשר מוליכת הבית כרגע אורוגוואי. הסגל שבאוסה זימן לקלאסיקו הריו פלאטנסי הוא הבא:

רומרו, גוסמן, אנדוחר.
    סאבלטה, מרקאדו, רוחו (מושעה מהראשון), מאס, מוסאקיו, אוטמנדי, פונס מורי, דמיצ'ליס.
    מסצ'ראנו, קראנביטר, אאוגוסטו פרנאנדס, ביגליה, באנגה, גאיטאן, די מריה, לאמלה.
    קוראה, מסי, אלאריו, פראטו, דיבאלה.

המודגשים בשחור הם הצפויים לפתוח במערך של 4-2-3-1 עם סאבלטה הוותיק שחוזר להרכב ומדיח את מרקאדו, מאס שיחליף את רוחו המושעה, מסי באגף ימין המוכר לטובה מתחילת דרכו בברסה, די מריה בשמאל ודיבאלה בתפקיד חופשי מתחת לפראטו. פראטו, "הדוב", הוא בערך החלוץ הכי פחות סקסי שבאוסה יכל למצוא כנראה, אפילו אחרי הפציעות והחסרונות הכפויים, אבל אם הוא ייתן תפוקה כנראה שיכריזו על המאמן כגאון. באופן אישי, אני יכול לחשוב על אופציה או שתיים עדיפות עליו ועל אלאריו לסגל, שלא לדבר על ההרכב. מה גם שפראטו לא מגיע בתקופה טובה במיוחד בקבוצתו.

ממול תעלה אורוגוואי להופעה ראשונה מאז האכזבה בקופה סנטנאריו. אל מאסטרו טאבארס הוותיק והלא נגמר צפוי לעלות במערך הבא:
    מוסלרה; פוצ'ילה, גודין, חימנס, סילבה; קרלוס סאנצ'ס, ארבאלו ריוס, קורוחו, לודיירו; סוארס וקאבני

הסיפור הרגיל עם הסלסטה, הרבה לב ומלחמה, מעט ברק ואחד סוארס.

gilad16 אוהב/ת את זה.
  14. gilad16 Member

לא ברור איך קאלרי לא בסגל ופראטו ואלאריו כן.
    אולי בגלל ששיחק באולימפיאדה?

15. DRORIKO Member

כוס אחתק דיבאלה פותח נגד הגרזנים. מקווה שיחזור כשיר

מצב נושא:
הנושא נעול.