אני הייתי נותן לו עד סוף הקאמפיין (או הסיכויים), הוא עשה לא מעט טעויות כמו שפירטת אבל ממה שאני רואה גם הביא לשיפור ברמה המקצועית וברמת המחויבות של הסגל (ברור שיש יוצאים מן הכלל). חוץ מזה שהסיכויים רחוקים מלהיות גמורים לדעתי.
באסונסיון לא ראינו שום מחוייבות וגם הדבר הראשון שהוא דיבר עליו אחרי המשחק היה חוסר ההשקעה. אם שחקנים היו במחנה אימונים מעל שבוע (ולא יצאו לבוליביה) ואח?כ נראים ככה, אז יש כשל משמעותי במנהיגות שלו. קאריו יצא באחד הלילות שהיה במחנה ולא נענש, וארגאס חזר לאיטליה שהוא שיכור לגמרי, לצערי הארמני איבד שליטה. אפילו גררו נראה כמו מישהו שאכפת לו לשמור על הרגליים יותר מאשר לנצח. אם מארקאריאן רוצה להחזיר לעצמו כוח, הוא צריך עכשיו לקחת את הסרט מפיסארו ולהפוך את סמבראנו לקפטן ולמנהיג של הנבחרת, ולהפסיק לזמן את וארגאס.
אני מסתכל לאורך זמן מאז שהוא הגיע, נזכר מה היה לפני (גם לאורך זמן ולא נקודתית), וחושב שאני מזהה שיפור בנקודה זו ובכלל. עזוב אפילו את ההצלחה היחסית בקופה אמריקה, יש לך ספק שפרו תשיג יותר נקודות בקאמפיין הזה מאשר בקודם?
איתי, אני מסכים עם אליאס. אני גם לא חושב שמארקאריאן זו הבעיה. כלומר הוא זה שקובע את השחקנים ואולי באמת כדי שהוא יעשה מהפך הוא לפחות יתחיל לנפות בלי חשבון שחקנים כמו פיסארו שחושבים שהם מעל לנבחרת, אבל כמאמן הוא לקח את פרו למקומות שאני לא זוכר ואני רואה אותם לא מעט. מלבד המוקדמות של 1998, פרו נראתה זוועה והפעם הם נראים הרבה יותר טוב, אם זה בקופה אמריקה או בחלק ממשחקי המוקדמות, גם אם הם לא מנצחים. אולי באמת צריך לבוא איזה מיני מהפך מבחינת הסגל, אולי לתת יותר לחבר'ה המקומיים שרעבים יותר ופחות לוותיקים כמו פיסארו ווארגאס. אבל בשום פנים ואופן אני לא חושב שמארקאריאן הוא הבעיה, הוא הצליח יתר מאובליטאס ודל סולאר.
הוא עשה נקודה יותר מצ?מו שהיה צריך להשעות את כל הכוכבים, שתיים פחות מב-2006, אחת פחות מב-2002 ושלוש פחות מב-98. בקיצור, המספרים ממש לא לטובתו והגבהים זה רק הקופה (שטורניר קצר זה אופי אחר), והיכולת הטובה מול ארגנטינה. אני ממש לא חושב שהוא הצליח יותר מאובליטאס, שלקח קבוצה טובה אבל בלי גולר והביא תוצאות שהיו מספיקות למונדיאל עכשיו. יכול להיות שאני מגזים איתו, אבל זה היה משחק חלש ומאכזב ברמות. אם עד עכשיו רוב האנשים (כולל אותי) היו אופטימיים לגבי הסיכויים, עכשיו 73% כבר חושבים שהסיפור גמור. נכון שמבחינה מתמטית יש סיכוי וזה רק 4 נקודות, אבל צריך להיות שינוי משמעותי בגישה ואני לא רואה את זה קורה כי הבוס האמיתי הוא פיסארו. בעיה נוספת של מארקאריאן הם החילופים. מול ארגנטינה, בוליביה ופראגוואי החילופים רק החלישו את פרו ובאו מאוחר מדי וגם לא היו החילופים הנכונים. מול פראגוואי למשל זעק לשמיים שצריך להכניס כבר במחצית עוד שחקן למרכז השדה, מה שלא נעשה עד הסוף. מול בוליביה היה מקום להכניס 9 אמיתי במקום חלוץ עם תזוזה, אבל בא חילוף חסר משמעות של חלוץ זהה. גם לא באו תגובות לחילופים של הקבוצוצ היריבות, ובכלל הוא מעולם לא הצטיין בניהול משחק.
אני בכוונה משווה רק למוקדמות האחרונים בגלל שככל שמתרחקים הקשר בין הסגלים נחלש ונעלם לחלוטין. במוקדמות האחרונים פרו סיימה עם 13 נקודות מ-18 משחקים, מארקאריאן בינתיים עם 8 נקודות ב-9 ממשחקים ועוד 4 משחקי בית נגישים בקופה, כמו גם משחק חוץ בונסואלה (בקולומביה וארגנטינה כנראה יהיה קשה יותר לצאת עם נקודות). קשה לי להאמין שהוא לא יעבור את המאזן הנ"ל. ככה שאני חושב שהמספרים כן לטובתו שמסתכלים אם היה שיפור (ושוב, לא מתייחס לקופה שגם צריך להיכלל "במשפט" שעושים לו). ניצחון על צ'ילה במחזור הקרוב בבית מחזיר את פרו בשנייה אחת חזק לתמונה, בטח כשאורוגוואי וצ'ילה נפגשות מייד אח"כ וונסואלה מתארחת בארגנטינה. אז נכון שקודם צריך לנצח את צ'ילה, אבל זה לא בשמיים.
ההתאחדות הדרום אמריקאית החליטה לקיים טורניר קופה אמריקה מיוחד ב-2016 שייערך בארה"ב לציון 100 שנים להיווסדה. הטורניר יכלול את 10 הנבחרות הדרום אמריקאיות, מכסיקו וארה"ב וכן עוד 4 נבחרות מצפון-מרכז אמריקה והקאריביים שייקבעו במוקדמות גביע הזהב. ללא כל קשר, שנה קודם לכן ייערך הטורניר במתכון הרגיל כשצ'ילה תארח אותו ומכסיקו ויפן יהיו המוזמנות.
אין לי בעיה עם משחקים בינ"ל, אבל זה ממש מטומטם לעשות קופה אמריקה שנה אחרי שנה. האם הזוכה תחשב כזוכה רשמית? או שסתם הטורניר הזה הוא מעין קוריוז (ולראייה שינוי הפורמט והמוזמנות), אז למה לעשות מזה כזה עניין? תעשו איזה משחק ראווה של נבחרת כוכבים דרא"מ מול איזו יריבה כלשהי ותציינו 100 שנים. הכי מצחיק שהם יעשו את זה בארה"ב, שלה אין שום קשר לקונמבול. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/ph34r.Xxx
לי יש בעיה עם משחקים בינ"ל, הם מפריעים לעיקר, אני מוכן להשלים עם אלו שיש אבל למה להוסיף עוד ללוח המשחקים העמוס גם כך.
קלאודיו בורגי פוטר מנבחרת צ?ילה בעקבות התוצאות והאירועים האחרונים. זה שלקח להם חודש לעשות זאת אומר שכנראה הם רצו למצוא לו מחליף קודם, ואם למחליף הזה לא קוראים חורחה סמפאולי אני ג?ימי ג?אמפ. אגב, היו לא מעט דיבורים בתקופה האחרונה שספמאולי יחליף את מארקאריאן, אולי עוד סיבה שהשילנוס ממהרים לעשות מהלך.
קראתי לפני יומיים שהוא מתרחק מהתפקיד בגלל מחלוקת על השכר וכבר תיכננתי לפנות אליך בשמך החדש.... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/cool.Xxx
זה רשמי: סקולארי מונה למאמן בראזיל. אני חושב שהוא האיש המתאים, למרות שאחרי מנזס זה לא כזה קשה. החלטה טובה וצודקת של ההתאחדות הברזילאית.
ברזיל חשפה הערב את הכרזה הרשמית של מונדיאל 2014: http://static.golcaracol.co/sites/golcaracol.com/files/imagecache/img_640x425/images/37e095edac23b98daa4f1b1c7b2e548f.Xxx