שער נהדר של פיסארו ושאפו לפרו שחזרה לעניינים, כאשר גם הפסד בקולומביה אם וכאשר, זה עדיין לא סוף הסיפור מבחינתה. פאראגואי גומרת סופית את הסיפור שלה, מזה כבר אין סיכוי לצאת. ו-QUE GOLAZO DE VARGAS!
אז נסכים לא להסכים http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx ----------------------------- בינתיים בקולומביה קצת מודאגים מהפציעה של חאמס מהמשחק מול ארגנטינה שייתכן ותמנע ממנו לשחק מול פרו בשלישי, למרות שקיימת עדיין אופטימיות זהירה במחנה הקולומביאני שהוא בכל זאת יהיה כשיר. במידה והוא לא יהיה כשיר, אני מקווה ומעריך שקואדראדו המצויין יחליף אותו. מקווה שפקמן ימשיך עם ההרכב שנתן לו 9 מ-9 בבאראנקייה. ההרכב שהייתי רוצה לראות מול פרו: אוספינה; סוניגה, ואלדס, ז'פס, ארמרו; ואלנסיה, גוארין, מקנלי, חאמס (קואדראדו), פאלקאו, טאו אגב, לגבי פרו, הבנתי שקרוסאדו הפצוע ולואיס ראמירס המושעה, לא ישחקו בשלישי. חדשות טובות מאוד לקולומביה.
ארגנטינה עולה לכל משחק עם 10 שחקנים, רוחו הוא נזק. דיואי קיווה לצאת גדול עם מונטיז'ו ונכווה, המעמד היה גדול על אקס סאן לורנצו שנחנק מול השער (הריק) ושיחק כאילו התפקיד שלו זה בעיקר ההגנה. כל הכבוד על ההשקעה והלחימה, רק שכחו להגיד לו שהוא המחליף של מסי. לכל אוהדי לאמלה, בקיטו תשכחו ממנו למרות שמסי שוב ינוח, דיואי חמודי הולך על אסטרטגיית הגובה מבוליביה. 5 בהגנה, כדורים ארוכים למנייאק התורן למעלה, אולי פאלאסיו שעשה עבודה טובה בלה פז, ולקוות לטוב.
יש כאלו שבונים עליכם שתנצחו שם http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dry.Xxx ------------------------------ המאמן פקרמן תירגל בהרכב הראשון באימון את מה שכנראה כולם ידעו מזמן, את ההרכב שניצח לו שלושה משחקים בבאראנקייה והחליף 5 שחקנים מההרכב ששיחק מול ארגנטינה בשבת: ואלנסיה, מקנלי, ואלדס, טאופילו וקואדראדו תורגלו ויחליפו ככל הנראה את סאנצ'ס, אלדו (מוצהב), סאפאטה (מורחק), ג'קסון וחאמס (במידה ולא ישחק עקב הפציעה) בהתאמה. לגבי חאמס, עדיין אופטימים בנבחרת שהוא יהיה כשיר עד לשעת המשחק, אבל קואדראדו, שעשה עבודה טובה, יהיה הראשון להחליפו במידה וחאמס לא יטול חלק בסופו של דבר. נותרו לנו שלושה משחקי בית מול פרו, אקואדור וצ'ילה - בחישוב פשוט, 6 נקודות צריכות להספיק לנו להעפלה ישירה. אגב, קולומביה היא קבוצת החוץ הטובה במוקדמות, עם 10 נקודות מתוך 18, ארגנטינה אחריה עם 8 נקודות מתוך 15.
אני דווקא חושש מהפסד ארגנטינאי, גם כי כנראה מסי לא ישחק, וגם כי אקואדור מאוד חזקה בבית ואני חושש שלארגנטינה יהיה מאוד קשה. מול בוליביה בלה פאס הם בקושי חילצו תיקו, מול נבחרת טובה הרבה יותר מבוליביה זה עלול להגמר בהפסד.
אלו לא החדשות הטובות היחידות עבור קולומביה, מארקאריאן החליט בעקבות ההיעדרויות האלו לזמן לסגל את יוספמיר באיון, שבימים כהרגלם "מכבב" בקבוצה שבמקום האחרון בטבלה, ונראה קטאסטרופה במדי הנבחרת גם שהיה בזמנים טובים יותר עם סן-מרטין. לפי אחד העיתונים הוא אפילו צפוי לפתוח, למרות שרוב התקשורת אומרת שלובאתון יהיה זה שייפתח במקומו של רמירס. אגב, את הקשר האחורי אלפרדו רוחאס, שהיה בסגל מול אקוודור, הוא החליט להשאיר בלימה. בינתיים נראה שחוץ מהעמדה הזו ההרכב מול אקוודור יחזור על עצמו - פרננדס; הררה, סמבראנו, רודריגס, יוטון; פארפאן, רטאמוסו, לובאתון, וארגאס; פיסארו, גררו אגב, לפי השמועות רטאמוסו החליט שלא לטוס לקולומביה - https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/970621_591675390852482_646465633_n.Xxx
הרכב סופי להיום: אוספינה; סוניגה, פראה, ז'פס, ארמרו; אגילאר, סאנצ'ס, מקנלי, קואדראדו; טאו, פאלקאו אז פקרמן חוזר למרבית ההרכב שרץ מצויין בבאראנקייה, מינוס ואלנסיה וחאמס הפצועים, שיוחלפו ע"י סאנצ'ס וקואדראדו בהתאמה. משום מה ואלדס גם לא מקבל את חולצת ההרכב למרות שהיה מצויין בכל המשחקים בהם קיבל הזדמנות, ופראה (שאלוהים יעזור לנו) פותח במקומו.
בפרו פארפאן, ששיחק חולה מול אקוודור, ייפתח על הספסל ואת מקומו יתפוס לואיס אדווינקולה, בעוד שמי שיחליף את רמירס יהיה בסוף באיון...
מארקאריאן שוב נותן במתנה משחק חוץ. הרכב רע, חילופים מוקדמים ששברו את כל השיטה, לא מובן מה הוא ניסה לעשות פה. טוב, בתקווה שונצואלה ואורוגוואי יסיימו בתיקו וספטמבר נצטרך לנצח פעמיים.
גם אני לא הבנתי למה להושיב שחקנים כדי שיכנסו בדקה ה-30. בסך הכל פרו מאוד הפתיעה אותי לטובה עם משחק הלחץ שלה שגרם לנו לכמה איבודים מיותרים, לא היתה אף נבחרת שבאה ללחוץ אותנו בבאראנקייה ופרו עשו את זה יפה מאוד והגיעו לכמה מצבים מסוכנים. בסופו של דבר אנחנו יותר שולטים במרכז השדה כמצופה, מניעים כדור בסבלנות (מקנלי :aaa8: ), אבל לא הגענו ליותר מדי מצבים. מקווה שבחצי השני נשתחרר יותר ונתחיל לשחק יפה, 0-2 בבית צריך להספיק עם כל הכבוד לאיתי ופרו שבאמת נתנו מחצית לא רעה בכלל, בטח ביחס לאורוגואי ופאראגואי שבאו לבאראנקייה. גם ארגנטינה מובילה בקיטו שזה בכלל טוב. ועוד דבר נוסף: גם אם אנחנו מנצחים, אני חותם שפרו מבקיעה איזשהו גול מטעות של פראה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dry.Xxx (איזה נפילה החמור עשה עשה ברחבה שלנו שכמעט עלה בשיוויון).
מילא להושיב את פארפאן, אבל בשביל אדווינקולה כקשר? ראינו כבר שהוא לא מספיק טוב וצריך לשחק מגן. שלא לדבר על באיון, הוא לא שחקן כדורגל. איך מישהו שלא בולט בקבוצה שבמקום האחרון בליגה מקבל את חולצת ההרכב, ועוד אחרי שהוא בכלל חא היה בסגל ביום שישי? זה היה משחק בשביל לובאתון ומריניו במרכז יחד עם רטאמוסו, שיחזיקו קצת בכדור. אה, ושוב השיפוט פוגע בנו, כמעט כל משחק זה קורה (כולל בניצחון מול אקוודור). פשוט שיפוט זוועתי, פנדל שלא נברא, עבירה ברחבה שלא נשרקה ואדום לסבראנו על עבירה של אדווינקולה.
לא משחק גדול שלנו, אבל ניצחון צודק ואנחנו נוגעים בברזיל. השחקנים היו יותר רגועים בחצי השני וגם פרו נרגעה, רק חבל שהאטנו את המשחק ולא תקפנו יותר בכוח. היה מקום להכניס את גוארין ומוריאל מוקדם יותר במקום טאו שכמעט ולא הורגש בחצי השני. אבל אני כבר לא מתלונן על ניצחון גם כשהוא לא יפה. מסכים איתך איתי שהשיפוט היה זוועה אבל לשני הצדדים. הפנדל היה גבולי אבל לא משהו מומצא כי כן היתה תפיסה בכתף. לא יודע איזה עבירה עליכם ברחבה לא נשרקה אבל אולי, אני לא זוכר. סאמבראנו היה צריך להיות מורחק הרבה לפני האדום שקיבל - המרפק לפנים של פאלקאו בחצי הראשון וגם העבירות-כרטיס-צהוב שהוא נוטה לעשות. אחרי המרפק כבר הימרתי שהוא לא גומר את המשחק. תוסיף לזה שלפאלקאו לא נשרקו חצי מהעבירות שנעשו עליו ותקבל באמת חרא של שיפוט. בכל מקרה, לא בגלל זה פרו הפסידה ועדיין יש לכם סיכוי לא רע לדעתי אבל אתם חייבים נקודות בחוץ.
לא הפסדנו בגלל השיפוט, אלא בגלל שמארקאריאן פשוט ויתר על המשחק מראש עם ההרכב הזה. סמבראנו בסוף היה צריך לקבל צהוב שני, אבל על אותו דבר הוא לא הוציא צהוב שני לפאלקאו. חבל על איבוד הנקודות כי קולומביה לא הייתה במיטבה ועם הרכב נכון היה אפשר לקחת לפחות נקודה. נקווה שמול ונצואלה כבר הוא יבין סוף-סוף וייפתח עם שלישייה בקישור, ונקווה גם שרמירס וקרוסאדו יוכלו לשחק בספטמבר, כי פיסארו ממש לא צריך לנהל את המשחק. בינתיים צ?ילה בדרך לניצחון קל שיציב אותה בעמדה שיהיה קשה מאוד לעקוף אותה, ונראה שהקרב היחיד שנשאר הוא על המקום החמישי, שהסלסטה, כרגיל, קמה לתחייה ברגע האמת.