מוק' מונדיאל 2014 דרא"מ - מחזור אחרון

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י idans10, ‏30/7/11.

1. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

בכלל לא בטוח שאם גומס נשאר אנחנו במצב יותר טוב. קולומביה היתה הנבחרת הטובה יותר ובהרבה בשני המשחקים שלה, שאחד ניצחנו בשניה האחרונה ובשני לא, אחרי שהחמצנו כ"כ הרבה במהלך המשחק. אתמול אלבארס איחר עם החילופים, אבל זו באמת לא אשמתו שטאו מחמיץ מול שער ריק, שג'קסון זה לא פאלקאו ושרני וגה תפס וואחד יום. היינו צריכים לגמור את המשחק הרבה לפני ואני מאוד מקווה שה-2 נקודות האלו לא יעלו לנו ביוקר בסוף כמו שתמיד קורה. עכשיו ארגנטינה, במשחק קריטי לשנינו. לפני המוקדמות אלבארס קנה 7 מ-9 האפשריות והאמת גם אני, אבל לא האמנתי שנפסיד נקודות דווקא מול ונצואלה בבית ועכשיו לנצח את ארגנטינה כמו שהיא נראית, למרות שזה בבאראנקייה, לא עומד להיות סיפור פשוט. מעניין לראות מה יעשה אלבארס מבחינת שינויים בהרכב, כי עם כל הכבוד לפראה, על טעות שעלתה לנו במשחק, הייתי מספסל אותו ומכניס את אקיבאלדו מוסקרה במקום.

2. shlomydavid מנהלים

3. EO11 בפה אליל היכל התהילה

אין לי בעיה עם זה שהוא לא מספיק טוב כיום לפתוח בהרכב הנבחרת, כי אני מסכים עם זה, אבל להגיד שהוא היה הכי חלש אתמול ביחד עם דמיקליס זה ממש לא נכון, אני חושב שביחס למה שהם יכולים לתת גם פאסטורה ובעיקר מסי היו חלשים אתמול ואם צריך לבוא בביקורת למישהו, זה אליהם ולא לשחקן צעיר שעורך את ההופעה השלישית שלו בסה"כ בנבחרת בסך הכל וגם לא בעמדה הרגילה שלו.

ריקי ניסה להיות יצירתי במהלך המשחק, לפעמים זה הצליח(ההרמה שהגיעה להיגוואין בגול השני שנפסל ומסירה למסי בתוך הרחבה שהרים כדור מזעזע) ולפעמים זה לא, כמו שקרה אתמול לכל שחקן.

4. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני לא בא לפה בשביל לעוור מריבות או סתם לרדת עליכם, אבל למה בכלל עושים מוקדמות בדרום אמריקה אם כל כך הרבה נבחרות ממשיכות הלאה? אז נכון שהיבשת הזאת מקדמת את הכדורגל, אבל מה ההגיון בלקיים מוקדמות אם מתוך 8 הנבחרות 4 עולות בטוח ועוד אחת יכולה לזכות בכרטיס המיוחל דרך הפלייאוף.

בצורה הזאת ארגנטינה יכולה להמשיך לזייף, בסופו של דבר היא אפילו יכולה לסיים רביעית במוקדמות ולעלות. אז ברור שבברזיל הירידות והזלזול בנבחרת הארגנטינאית כבר התחילו, אבל בסופו של דבר אם הגעת למונדיאל הכל פתוח. בטח בשביל מעצמת כדורגל כמו ארגנטינה.

את אותו הויכוח אנהל גם אם ביורו הבא חצי אירופה עולה לשם.

5. shlomydavid מנהלים

קודם כל זה 9 נבחרות.
    אבל מה הפיתרון? צריך שיוויון הזדמנויות לכל הנבחרות, ודווקא שברזיל לא נמצאת במוקדמות, זה מגדיל את הסיכוי לנבחרות אחרות שלא הצליחו בד"כ להעפיל.

6. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

אור, אתה זה שפנה לפסים אישיים איך שמישהו (אני) כתב משהו שאתה לא מסכים איתו. אז אל תהייה מופתע שעניתי ואמשיך לענות בעוקצנות.

מאיפה לי לדעת, הרי לא ראיתי את אותו המשחק שאתה ראית. בעצם, ברור, הרי הם שמות "מפוצצים" http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx וברצינות - כן, שניהם היו חלשים ועדיין יותר טובים מאלבארס.

לשם שינוי אני מסכים עם הניתוח של OLE, דבר שלא קורה פעמים רבות:

http://www.ole.com.ar/seleccion/Argentina_0_589741050.html

אלבארס ודמיצ'ליס החלשים במשחק, בעיקר הבלם, בעוד קלמנטה וגאגו היו מהפחות מאכזבים והמפתיעים לטובה. לאבסי בסדר ומסצ'ראנו סביר אבל פשוט לא התאים למשחק והחילוף היה במקום. כל השאר, מלבד רומרו שאי אפשר לשפוט, חלשים.

נערך לאחרונה ב: ‏12/11/11
  7. EO11 בפה אליל היכל התהילה

פסים אישיים? ממה נפגעת כל כך?

8. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

לא נפגעתי, למרות שאני רגיש, אבל פסים אישיים זה גם לענות לטענה כלשהי לגבי משחק\שחקן בטענה נגדית שמתייחסת גם אישית למגיב ולא רק לנושא - כמו לטעון שהטוען לא רואה את המשחק, או שהטוען מתלהב רק משמות מפוצצים (כאילו אלבארס הוא לא שם מנופח כיום בזכות סוכניו והתקשורת).

כאמור, אני מאוד רגיש, אבל שחולקים על דעתי (כמו שבן עושה באופן כמעט קבוע לדוגמא) זה לא מפריע לי כמו שחולקים עלי אישית.

9. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

שי, המוקדמות בדרא"מ הרבה יותר מעניינים/קשים מאשר המוקדמות באירופה, שם נבחרות כמו הולנד שלך, ספרד וגרמניה מדלגות לטורנירים הגדולים עם מאזנים של 90-100% אחוזי הצלחה! אז בשביל מה לתת להם לשחק? בואו נעלה כבר את הגדולות לטורנירים הללו אוטומטית (כמה פעמים נבחרות גדולות החמיצו בזמן האחרון טורנירים גדולים מיבשת אירופה? אני זוכר את הולנד ב-2002, על אנגליה ביורו 2008 אני לא מתייחס כי לטעמי היא לא נבחרת גדולה) כמו שעושים ביורובאסקט ועל שאר המקומות יתמודדו נבחרות שכמעט שוות בכוחן. אין מה לעשות, זה מה שיש ולטעמי לדרא"מ מגיע 5 כרטיסים אוטומטית בלי פלייאוף, אבל זו רק דעתי.

10. אלי מתחן Member

מתי ברזיל וארגנטינה החמיצו טורניר תזכיר לי?

11. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

אני לא מדבר על מי שמחמיץ טורנירים, אבל בניגוד ליבשת האירופאית, דרא"מ היא היבשת היחידה בה כיום אין לך משחק אחד בטוח. בוליביה, הנבחרת החלשה בדרא"מ לא הפסידה לבראזי בכלל במוקדמות של 2010 והביסה את ארגנטינה בבית. ונצואלה שהיתה שק חבטות כבר מזמן לא כזו. כל נבחרת יכולה לנצח כל אחת בוודאי שבבית ואולי גם בחוץ. תזכיר לי מה יש לך באירופה? אה נכון, שתי בכירות שהם 70 דרגות מעל השאר, מה שהופך את כל המוקדמות שם לבדיחה. לא אמרתי שיש פיתרון, אבל אם לטענתו של שי המוקדמות בדרא"מ אינם רלוונטים כי כמעט 50% עולות, על אחת כמה וכמה באירופה הם בכלל לא רלוונטים, כשהמוקדמות לכל הגדולות מהווים בסה"כ משחקי אימון.

-------------------------------------

ולקראת ארגנטינה: היום מתברר כי הפציעה של פרדי גוארין בסיום המשחק מול ונצואלה קצת יותר חמורה לאחר שהוא מתח איזה שריר ככל הנראה והוא אינו יהיה כשיר למשחק מול ארגנטינה ובמקומו זומן קשרה של מיז'ונאריוס, רפאל רובאז'ו. גוארין דווקא שיחק לא רע ואף כבש גולאסו, אבל עכשיו נראה מי יחליף אותו בהרכב הפותח מול האלביסלסטה. למזלנו, בגלל כרטיסים צהובים גם לואיס פראה לא יכול לשחק. ככל הנראה אקיבאלדו מוסקרה יהיה זה שיחליף את פראה, האחראי הישיר לשער השיוויון של האורחים אמש. לפחות השופט חסך לנו עצבים מיותרים http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/mad.Xxx

נערך לאחרונה ב: ‏12/11/11
  12. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

שמע עידן, אני מבין את הטענות שלך, אבל האחוז שהולנד לא תהיה במונדיאל יותר גדולה מאשר שארגנטינה לא תהיה שם. נכון, הפערים הצטמצמו, אבל הם עדיין לטובת המדינות הגדולות ביבשת הלטינית. בעיניי היו צריכים מזמן לאחד את שתי האמריקאיות. אולי אז ארגנטינה וגם ברזיל לא תמיד היו מעפילות למעשה אוטומטית לכל מונדיאל.

כמו שאמרתי גם בהודעה הקודמת שלי, אני בכל מקרה נגד מונדיאל עם כל כך הרבה נבחרות. ברור שנחמד שיש גם בקיץ הרבה כדורגל, אבל הכסף גובר היום על הספורט. תחרות בספורט לא אומרת שבכל פעם הטובים צריכים להיום בטורניר אוטמטי ולא משנה אם זו הולנד, ארגנטינה או כל מדינה שיש לה שם עולמי.

13. amirb91 משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא ראיתי את המשחקים אבל מאוכזב לשמוע שקולומביה לא ניצלה את היתרון האיכותי שלה במשחק וסיימה בסופו של דבר בתיקו... זאת נבחרת שאני מאוד רוצה שתצליח ורוצה לראות אותם חוזרים למונדיאל וניצחון אתמול היה שם אותם במצב מצוין לפני ארגנטינה בשלישי...עדיין מאמין שיש סגל שחקנים מספיק טוב בקולומביה להגיע למונדיאל

14. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

אני בכלל לא מסכים. בעוד הולנד מדלגת לכל טורניר עם אחוזים מדהימים, ממש לא היה חסר הרבה שארגנטינה תעפיל לדרא"פ רק דרך ההצלבה או בכלל לא תעפיל. כנ"ל לגבי בראזיל, נדמה במוקדמות של 2002 או 2006. אני לא מסכים שלגדולות של אירופה אחוז קטן יותר להעפיל. בתאכלס, זה כמעט אותו יחס. 2 מתוך 6 מעפילות, כשההבדלים בין דרגים 1-2 לשאר הבית, הרבה יותר גדולים מהפערים בדרא"מ. לא אמרתי שארגנטינה ובראזיל ייאבקו קשות על העלייה, אבל בטח לא יעלו יותר בקלות מהבכירות האירופאיות.

15. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

לקולומביה יש מספיק זמן לתקן. חסרנו את פאלקאו וסוניגה, אבל אין תירוצים. מחצית ראשונה היינו צריכים לשים לפחות רביעייה ולגמור את הסיפור לפני שבמחצית השניה החל המבול שהיקשה עלינו. הבלם שלכם אומנם אשם לגמרי בשער של ונצואלה, אבל אם לא ההחמצות/העצירות של וגה, לא היינו מדברים על הטעות של פראה. מקווה לתקן מול האלביסלסטה.