מוק' מונדיאל 2014 דרא"מ - מחזור אחרון

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י idans10, ‏30/7/11.

1. amirb91 משתמשים של כבוד היכל התהילה

כמובן שלקולומביה יש מספיק זמן לתקן אבל אלא מסוג המשחקים שהיא צריכה לקחת בהם את כל הנקודות, בטח שזה בבית... במוקדמות בדרא"מ מאבדים המון נקודות אבל בטורניר שכזה שלדעתי כל הנבחרות שוות ואין נבחרת שתיים שהיא כמה רמות מעל/מתחת לשאר הנבחרות הנקודות האלה היו מאוד חשובות להמשך הטורניר (זה כי אני חושב שקולומביה תפסיד בשלישי בבית לארגנטינה)

2. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

אני דווקא לא חושב שנפסיד לארגנטינה. הרבה יותר חששתי מבוליביה וונצואלה מאשר ארגנטינה. לקולומביה יש מן דבר כזה משונה להצטיין דווקא כאנדרדוג. אני לא אומר שננצח בוודאות, אבל אני יותר רגוע. סוניגה צפוי לחזור ויתרום הרבה יותר מואז'חו, אבל עדיין ללא פאלקאו, סאנצקס וגוארין ונפצע מול ונצואלה. 7 נקודות מתוך 9 בהחלט יענה על הציפיות בפתיחה.

3. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

אני מאמין שהמשחק בבאראנקייה ייגמר בתיקו, הייתי הולך על קולומביה אבל זהות החסרים מלבד פאלקאו, ומכאן מרכז השדה הלא מרשים שצפוי לפתוח (אבל אגילאר ובוליבאר), גורמים לי ללכת על תיקו.

מוקדמות מונדיאל 2010:
    הולנד - מטיילת לטורניר עם מאזן מושלם, הבטיחה את ההעפלה הרבה לפני סיום המוקדמות.
    ארגנטינה - 28 נק' מתוך 54 אפשריות, חומקת מהפלייאוף רק בזכות שער מקרי של בולאטי בדקות הסיום של המחזור האחרון. גם ברזיל, שהעפילה מהמקום הראשון, לא התקרבה לאחוזי ההצלחה של הולנד.

אבל אם אתה רוצה להתעסק רק באחוזים, אז יש נבחרות מהקאריבים, או אוקיאניה, להן סיכוי נמוך יותר משל הולנד באחוזים - רוצה להשוות גם אותן?

נערך לאחרונה ב: ‏13/11/11
  4. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

זה בדיוק מה שהסברתי להם עמוד קודם. זה נכון ש50% בדרא"מ מעפילות וסביר לבניח שעוד הרבה זמן ייקח לארגנטינה ובראזיל להחמיץ מונדיאל, אבל עדיין הפערים בינן לבין שאר היבשת הרבה יותר קטנים מאשר דרגים 1-2 באירופה לשאר הבית שלהן. אין מה לעשות, מבחינת תנאים ומשחקים, המוקדמות בדרא"מ הם הקשים בעולם.

5. benos Member

אליאס, ארגנטינה הייתה מעפילה גם עם תיקו אאל"ט אבל בלי קשר אני בעקרון מסכים איתך ועם עידן, הרמה הממוצעת שנדרשת מנבחרת דרום אמריקאית לעלות היא גבוהה מאוד ועל זה צריך להסתכל, לא על כמה מתוך כמה עולות אלא על הרמה של הארבע וחצי עולות ומה הן נותנות לך במונדיאל. ארגנטינה וברזיל עולות בלי קושי? אז תשנה את סגנון המוקדמות ל-2 בתי הכרעה ושתיהם יהיו הרבה יותר פגיעות, אני חושב שבתור אוהד כדורגל נייטרלי אני אעדיף את הבית הארוך שנותן לך לראות את כולן מתמודדות אחת עם השנייה, בתור אוהד נבחרת "גדולה" אני אעדיף גם כן את הבית הארוך בגלל שיש לנבחרת יותר משחקים לתקן וסגל רחב יותר שנותן לך איכות גם על הספסל ובמקרה של פציעות.

6. itay7 Member

אני חושב שהוויכוח בין השיטה באירופה ובדרום-אמריקה מיותר לחלוטין כל עוד יש 3.5 עולות מצפון-מרכז אמריקה, 4.5 מאסיה ואת ניו-זילנד בפלייאוף. ברזיל וארגנטינה עולות תמיד? נו אז מה, מישהו מעדיף לא לראות אותן במונדיאל?

במשחק שלא נראה שדיברו עליו, פראגוואי חזרה לעצמה עם ניצחון 2-1 על אקוודור, ששני השערים באו, איך לא, מכדורים חופשיים. אין לי סטטיסטיקה, אבל אני מוכן לשים כסף כי היחס בין שערים ממצבים נייחים לשערים רגילים שהיא מבקיעה גבוה בהרבה מהיחס הזה בשאר הנבחרות ביבשת. יספיק לעוד מונדיאל? שאלה טובה, נקווה שהם יצליחו לשבור את החברים מהדרום.

מישהו צריך להגיד למנהלים של נבחרת קולומביה לא לשחק מול ונצואלה בבארנקייה, עכשיו תיקו, משחק קודם הפסד, לא עדיף הגובה של בוגוטה מאשר הלחות של העיר של שאקירה?

איזה כיף לראות רביעייה ברשת של בראבו... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/eusa_dance.Xxx
    מדברים שם על השעייה של חמשת ה"פושעים" לחמישים משחקים, יכול להיות שהצרות מדרימות?

בזמן שיתר הנבחרות נאבקו זו בזו, פרו התכוננה לגובה בקיטו עם משחק ידידות מול מלגר בארקיפה, שהשחקנים היו מצויידים ב-GPS ומד דופק בשביל לבדוק את ההסתגלות שלהם לגובה. לאחר שגררו הבקיע צמד וגם פיסארו ו-וארגאס נראו טוב, הוחלט ש"ארבעת הפנטאסטיקוס" כן ייפתחו בקיטו, בעוד הימור גדול של מארקאריאן, שהאמת שאני לא ממש אוהב. כדי לכפר על זה בעמדת המגן השמאלי ייפתח וילצ'ס ההגנתי, שיחד עם רבורדו באגף ימין ישלים 4 שחקני הגנה שהם במקור בלמים. את אלברטו רודריגס הפצוע יחליף כריסטיאן ראמוס מאליאנסה, בעוד אדווין רטאמוסו מסיינסיאנו וקרלוס לובאתון מקריסטל יחליפו את אדאן באלבין ורינאלדו קרוסאדו הפצועים במרכז המגרש.

אגב, הנבחרת התקבלה בארקיפה בגל של אהדה שאני לא זוכר כמוהו, שכמובן מי שמשכו את מירב תשומת היו פאולו גררו וחואן וארגאס, השחקנים הכי פופולרים by far.

הרכב משוער: ראול פרננדס; רנסו רבורדו, סנטי אקאסייאטה, כריסטיאן ראמוס, וולטר וילצ'ס; אדווין קטאמוסו, קרלוס לובאתון, חואן וארגאס, ג'פרסון פארפאן; פאולו גררו וקלאודיו פיסארו.

7. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

צודק, תודה על התיקון, אבל הנקודה נשארת בעינה.

------------------

לגבי פרו - חוליית התקפה מאוד מרשימה, שמול ההגנה החלשה של אקואדור (לדעתי, לא בהכרח סטטיסטית) צריכה לעשות נזק. המהירות מהאגפים יחד עם היעילות והניסיון במרכז, שילוב עם פוטנציאל גדול מאוד. בשאר הקווים, המצב נראה פחות מבטיח עבור פרו(אולי בשער לא).

לגבי קבלת הפנים בארקיפה, עושה רושם שבינתיים התרומה הכי חשובה של האורוגוואי זה ההצלחה להעמיד את הפרואנים שוב מאחורי הנבחרת ולא כנגדה, דבר שבהמשך הדרך יהיה תלוי כמובן בתוצאות אבל כרגע לא פחות חשוב משינוי טקטי כזה או אחר לדעתי.

8. amirb91 משתמשים של כבוד היכל התהילה

מה הלך הדברים בפרו? האם מאמינים בנבחרת שלהם שהפעם הם מסוגלים להעפיל למונדיאל?

לפי סגל השחקנים אני חושב שפרו צריכה לתת פייט הפעם ולהיות לפחות קרובה למקומות שעולים למונדיאל בניגוד למוקדמות הקודמים..אבל תקנו אותי אם אני טועה זה בערך אותו סגל שהיה גם בטורניר המוקדמות הקודם נכון? זה לא שהחליפו חצי סגל וחצי מההרכב השתנה בשחקנים שלא שיחקו במוקדמות לדרא"פ

9. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

הבעיה בפרו של השנים האחרונות לא הייתה איכות הסגל על הנייר, לא שהיה סגל מטורף אבל כן כזה שהיה צריך לתת תוצאות טובות יותר. הבעיה, לדעתי, הייתה יותר בהעדר מחויבות וכל מיני בלגנים שאולי נובעים מהעדר המחויבות. עכשיו יש רוח חדשה עם המאמן החדש, היו גם תוצאות לא רעות בקופה, כך שבוודאי מצפים לתת פייט על המקום במונדיאל (איתי תתקן אותי אם אני טועה).

10. itay7 Member

הסגל קצת כן שונה, בוא לא נשכח שבמוקדמות הקודמות מהמחזור הרביעי הושעו פיסארו, פארפאן, אקאסיאטה ומנדוסה מהנבחרת ולא חזרו, גררו הושעה גם הוא מארבעה משחקים, ובנוסף מארקאריאן הגדיל את מאגר השחקנים שנראים ברמה של הנבחרת, לאו דווקא בכאלו צעירים אלא גם קרוסאדו, צ'ירוקה ואפילו רטאמוסו, שבקרוב יצטרפו גם קואבה, פולו, פלורס ושאר בני עשרה שאמורים להזרים דם חדש לנבחרת במוקדמות הארוכות.

אין בכלל ספק שהשינוי הגדול יותר הוא בגישה, הן של השחקנים והן של התקשורת והאוהדים, סה"כ יש אופטימיות שלא נראתה הרבה מאוד זמן, וגם תחושה מוזרה של פטריוטיות ושפתאום אנשים רוצים שהנבחרת תצליח ולא רק מחכים לנפילתה. שהנבחרת תתקבל בכזו אהדה, ועוד בארקיפה שאמורה להיות גייס חמישי, זה הישג עצום, וזה בא אחרי הפסד בצ'ילה, מה שמראה שהאנשים התבגרו ולא מתרגשים מכל הפסד.

הציפייה מהנבחרת היא לעלות למונדיאל, סה"כ מבחינת סגל יש לפרו שחקנים טובים משל לפחות 4 נבחרות אחרות, ועכשיו עם המאמן והאמונה זה אמור להספיק. אבל בשביל זה צריך לקחת נקודות בחוץ, וביום שלישי זו הזדמנות מצוינת.

11. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

אני לא כ"כ מסכים איתך בנושא הזה אבל בוא נגיד שהתכוונת לבוליביה, ונצואלה ואקואדור, מי הנבחרת הרביעית שעל הנייר פרו טובה ממנה מבחינת סגל השחקנים?

12. Tricolor Member

החלק הקדמי של פרו הוא מצויין לדעתי.
    וארגס,פאפרן,גררו ופיזארו פשוט מעולים!
    מישהו זוכר פה קצת סטטיסטיקה? מה הסיכויים שיש לנבחרת השנה לעלות למונדיאל?
    אני מזכיר 4 + אחרי זה משחק פליאוף שזה 50/50 (על הנייר הכל)
    הייתי מחשב אבל... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/haha.Xxx http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dry.Xxx

13. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

בפעם האחרונה ששיחקו 9 נבחרות במוקדמות זה היה ב-1998 ואז רק 4 עלו כאשר 25 נקודות הספיקו למקוםפ רביעי וגם למקום חמישי, שבו סיימה פרו אך לא עלתה בגלל יחס שערים. אני מניח שהפעם זה לא יהיה שונה וזה פחות או יותר כמות הנקודות שתספקנה לנבחרות כדי להעפיל לפחות מהמקום הרביעי, כאשר לפלייאוף אולי ייתכן שאפשר יהיה להעפיל עם פחות נקודות.

14. itay7 Member

פראגוואי בוודאי, ואם ההשעייה של חמשת הסוררים הצ'יליאנים תהיה ארוכה אז אפשר להוסיף גם אותה לרשימה.

מארקאריאן פירסם את 23 השחקנים שייסעו לקיטו - הרשימה המלאה.

15. cazzo Il Capocuoco

שטפי השנאה העזים לצ'ילה שיוצאים כאן על המקלדות הם עדיין כל כך אקטואלים, או שהם (אני מקווה) בעיקר תרבותים (ספורטיבים)? מרתיע למדי....