הגול השני כמו שהראו בתקצירים כולו של המגן השמאלי של הצ'כים. הוא עזר להתקפה אבל לא הספיק לו אויר לחזור לעמדה שלו ולעצור את הפריצה של שחקן ההתקפה של רוסיה כשהיה צריך. זה מה שקורה כששמים מגן בגודל של בלם בעמדה שנדרשים בה כושר גופני וזריזות יותר מכל עמדה אחרת במגרש. 186 ס"מ של משרפת חמצן.
למה אני בטוח? כי לפי מה שאני רואה מהצ'כים, אני לא חושב שיוון תתקשה מולם יותר מדי, לפחות לא מבחינה הגנתית. בזה הרגע העלבת את הגרמנים. הם המציאו את זה.
לי יש חשש כבד שאם הולנד תצליח לעלות לסיבוב הבא היא תתמודד ברבע הגמר מול דיק אדבוקאט...רוסיה נראית טוב והיא ככל הנראה תסיים את הבית ראשונה.
משחק נהדר של הרוסים שמוכיח שהניצחון שלה נגד איטליה בשבוע שעבר אינו צירוף מקרים. הם שלטו במשחק באופן ברור, לחצו ללא הרף ובהתאם הגיעו גם השערים. ניתן להוסיף לכך שחניכיו של אדבוקאט ניצלו את העובדה ששיחקה מולם נבחרת כה חלשה ואומללה ולדעתי נבחרתם של הצ'כים היא הנחותה ביותר בטורניר, אם כי מוקדם מדי לקבוע דברים כאלו. רוסיה הלהיבה אותי גם ביורו הקודם ואני מאמין שהיא מסוגלת להגיע גם הפעם לשלבים המאוחרים, תענוג של נבחרת.
רוסיה משחקת כדורגל מעולה ואולי זה קצת מוגזם אבל כדאי לדעתי לקחת אותה בחשבון כאחת המועמדות לזכייה. לשחקנים ההתקפיים שלה יש טכניקה ברמה גבוהה מאוד, הקשרים מכניסים להם כדורים מצוינים ואולי זה קשור גם להגנה הכבדה של הצ'כים אבל הם לא מפסיקים לאיים על השער ונראים מחוברים מאוד שזה לא מובן מאליו בנבחרת. כמה רמות מעל כל הבית הזה והיחידה ממנו שיש לה סיכוי אמיתי להגיע ל4 האחרונות. 3 האחרות בבית הזה בערך באותה רמה והכל פתוח מבחינת העולה השניה. מוקדם להספיד את צ'כיה כי גם יוון או פולין היו מקבלות בראש מרוסיה וכנראה גם יקבלו בהמשך. כולי תקווה שיוון ששוב הוכיחה היום שהיא נבחרת אפורה במיוחד שאין לה שום דבר לתת לאליפות הזאת תמצא את עצמה בבית אחרי שלב הבתים.
לא מבין פשוט את השחקנים שחזרו מאנגליה,ביורו הם מראים שהם משחקים ברמה הכי גבוה שיש אבל באנגליה איך שהוא זה לא מספיק. ארשבין עם הברקות גדולות,פאבליוצ'נקו עם פצצה לתוך השער של צ'ך! דזגוייב ענק! אבל בקיצור 4-1! http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/multi.Xxx
משחק מצוין של הרוסים. חשבתי שקצת נוטים להגזים עם האופטימיות לגביהם בגלל משחק אחד טוב נגד איטליה, אבל הם הוכיחו שהניצחון ההוא לא היה מיקרי. לקבוצה מבוגרת יחסית הם גם מאד הרשימו באינטנסיביות ובקצב המשחק. האמת שמכל הנבחרות בטורניר, רוסיה היא אולי הנבחרת שהכי שקשה להעריך את רמת הכישרון האמיתית שלה. בגלל הכסף המקומי הגדול שחקנים לא משחקים בליגות הבכירות ואי אפשר לקבל קנה מידה של היכולת שלהם ברמות הגבוהות או בהשוואה לשחקנים אחרים. .
ואגב, אני במקום ארסנל הייתי שוקל תביעה נגד ארשבין בגין שוטטות / התחזות / גנבת כספי הקבוצה. הבן אדם פשוט שחקן אחר במדי רוסיה.
לפני הכל - מגיע לנבחרת שאפו ענק על תצוגת התכלית שהיא ניפקה הערב. עצם העובדה שאני, אוהד פסימי וביקורתי לרוב, מתקשה למצוא שחקן כלשהו הראוי לגינוי על פועלו - מעידה על כך שהגענו לשיאנו בדיוק ברגע המתאים. סוף סוף, לראשונה מאז תחילת הקדנציה של אדבוקאט, נראינו כהעתק מדויק של הנבחרת הגדולה בתולדות האומה: זאת שכיכבה במגרשי אוסטריה ושוויץ תחת שרביטו של הידינק. ובכל זאת, בין שפע המחמאות והסופרלטיבים (המוצדקים), יש להביא בחשבון גם את חולשת היריבה; אינני יודע מה חשב לעצמו מיחאל בילק כשהורה לשחקניו לנקוט בגישה התקפית במיוחד ולשלוח רבים מהם אל חלק המגרש של יריבה איכותית בהרבה, על אחת כמה וכמה כאשר זו מתמחה בהתקפות מעבר מהירות ומסוכנות. ואם הבורות העמוקים בעורף הצ'כי לא עשו זאת, הרי שהיום החלש שחווה האיש בין הקורות (משוער ברמתו מצופה לעצור את הבעיטות שהובילו לשני השערים האחרונים) לא הותיר לנו ברירה, אלא לסיים את המשחק בנצחון מוחץ. בשורה התחתונה, צ'כיה פשוט שיחקה לידיים שלנו; אין לי ספק שמול פולין האנרגטית ומול יוון הממושמעת נצטרך להשקיע עבודה מאומצת פי כמה, ולכן, במשחקים הללו תעמוד למבחן השאלה האם ביכולתנו ללכת עד הסוף. זה לא מדויק: במשך השנה האחרונה, ארשאבין הבליט במדי הנבחרת את אותם אספקטים שגרמו לו להדרדר אל מחוץ לסגל הרחב של ארסנל: כבדות, קבלת החלטות לקויה, ומעל לכל - גישה שלילית וכבויה. הערב, אמנם, הוא חזר להזכיר את ארשה המוכר והטוב של לפני המשבר בלונדון, וכולי תקווה שהיכולת הנפלאה תימשך לאורך כל הטורניר - אך עד שלא יוכח אחרת, מדובר בסך הכל בטיפה צלולה בים עכור במיוחד.
ארשבין ברוסיה זה באמת סיפור אחר, משחק גדול שלו. רוסיה גדולה על צ'כיה, אם קרז'אקוב יותר מפוקס היום זה נגמר 6 או 7... משחק נהדר של הרוסים, הטכניקה שם נשפכת מהשחקנים שלהם, נפלא לראות אותם משחקים, משחק תכליתי, יוצרים מצבים, מניעים את הכדור נהדר- ולא סתם. נתנו לצ'כים להחזיק בכדור, הצ'כים מאוד אפורים ולא הזיקו לרוסים בכלל, הרוסים לא צריכים פוזשן של 80 אחוז כדי להיות פשוט קטלניים בהתקפות רבות, מסירות עומק שחתכו את ההגנה הצ'כית שוב ושוב... מסכן צ'ך שלא רגיל לחורים כאלה בהגנה... את השער השלישי אני חושב שצ'ך היה יכול למנוע, למרות שזאת הייתה בעיטה חזקה מאוד, קשה. הרבה מאוד לקחו את הרוסים בחשבון בתחילת הטורניר, למי שהיה ספק- היום הרוסים הראו למה.
קרז'אקוב? אין לי שום קשר לרוסיה (אמא אוקראינה, אבא לטביה) אבל אני תמיד מרגיש חלק מהם, אז התצוגה שהם ניפקו היום הייתה ממש תאווה לעיניים http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx. נבחרת התקפית וטכנית ברמות, ז'ירקוב קטר, ההגנה מנוסה ואפילו סוסים גמורים כמו ארשבין ופבליוצ'נקו היו היום (או אתמול כבר) מעולים. לעומת זאת צ'כיה נבחרת אפורה, בלי טכניקה, בלי שחקן יצירתי אחד, ההגנה מביכה (השער הרביעי בעיקר- הוא הולך לרדוף את הובניק בסיוטים עוד הרבה זמן) וצ'ך לא הציל שום גול- בלי זה אין לצ'כיה מה למכור. גם לא ברור למה בילק לא השתמש בנציד כשהיה 2-1, גם משחק עם רוב השחקנים שמולו בליגה ומכיר אותם, וגם היה יכול להכניס את הפלפל שכל כך חסר היה להם היום.
הרשה לי לקחת אותך למונדיאל 2006... אם נתעלם לרגע מחצי הגמר, המשחקים מול פולין בשלב הבתים, מול ארגנטינה ברבע הגמר... רק נבחרת ווינרית באמת מנצחת משחקים כאלו. וזה היה הרבה אחרי עונת הנברקוזן. לא הייתי מקנא בקבוצה שתסיים במקום השני בבית המוות. היא הולכת לחטוף תבוסה מרוסיה (אלא אם כן זאת תהיה גרמניה)