מחזור שני בספרד: ריאל בבלאידוס, בארסה באנואטה, אתלטיקו-ויאריאל

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ספרדי' פורסם ע"י Raulito, ‏19/8/22.

1. DRORIKO Member

2. YYY El sabio de Hortaleza היכל התהילה

לא הבעתי דעה. ולא ראיתי תמונות "מהזוית הנכונה" כפי שקורה אחרי המשחקים של ריאל ובארסה.

3. Ever Banega Member

האמת שאני יכול להבין את זה, נדיר מאוד מקרים שvar לא מספיק. הייתי אומר אולי אפילו נדיר כמו הטעויות של הטכנולוגיה עצמה שגם היא לא מאה אחוז.

Captain Canada אוהב/ת את זה.
  4. Raulito Madridista

https://img.asmedia.epimg.net/resizer/1TpEv6WM_K9cbC90Wnm9VEkrmrs=/240x135/cloudfront-eu-central-1.images.arcpublishing.com/diarioas/TAZTAAFXN3H7HDJAK7M4HVCRAQ.Xxx

עדיין ללא ניצחון: גם במחזור השלישי היא מועדת וסביליה נכנעה 2:1 לאלמריה. נקודה אחת מתוך תשע, הסיוט של האנדלוסים נמשך. ז'ולן לופטגי ניסה להסביר: "המנטאליות מאוד חשובה בכדורגל, האופי שלנו מרגיש כמו זכוכית". והפעם סביליה הוליכה משער של אוליבר טורס אך ספגה פעמיים מהעולה החדשה - ראמאזני השווה בדקה ה-42 וסאדיק קבע מהפך בדקה ה-55. איסקו עלה מהספסל קצת לאחר מכן ולא עזר. שימו לב לזה: סביליה לא פתחה את העונה כל כך רע מאז 1981/82 אז סיימה שביעית, ואף קבוצה לא הגיעה לטופ 4 עם פתיחת עונה כזו פרט לבטיס בעונת 2004/05| כל זה בזמן אגב שהיריבה העירונית בטיס היא מוליכת הטבלה הגאה עם 9 מ-9 אחרי 0:1 קטן-גדול על אוססונה ביום שישי.

5. Raulito Madridista

אספניול - ריאל מדריד

אספניול, שהחליפה בקיץ מאמן ומינתה את דייגו מרטינס (עבודה יפה בגרנאדה) במקומו של ויסנטה מורנו, מגיעה למשחק שפופה כאשר הקבוצה הציגה שני משחקים שונים לגמרי במחזורי הפתיחה. אם עונת 2022-23 יצאה לדרך עבורה עם תיקו מכובד של 2:2 בבלאידוס נגד סלטה ויגו במהלכו חזרה מפיגור כפול והפגינה אופי – הרי שההמשך היה מאכזב. דווקא במשחק הבית הראשון, הפריקוס, שמקווים לעונה קצת יותר טובה מאשתקד (סיימו במקום ה-14 וכמעט לא הריחו את העשירייה הראשונה) - נכנעו 2:0 לראיו וייקאנו. האורחת נשארה בעשרה שחקנים כבר בדקה ה-16, אלא שהבלם דני גומס (הגיע מסביליה) מאספניול הורחק באדום ישיר כעבור רבע שעה. "ראיו חפרה קבר לעצמה ובסוף קברה את ראיו במשחק כמו בשכונה", נכתב במארקה. אין ספק שלא פשוט בלי הסקורר מספר אחד.

כרגע ראול דה תומאס לא משחק, שילוב של שני דברים: פציעה קלה שהוא סוחב איתו מהקיץ וכמובן עתידו הלוט בערפל וחילוקי הדעות עם המועדון. אולם, כנראה הסוף יהיה טוב. הוא צפוי להישאר ואחרי שיעבור התסכול, הוא יירגע ויכבוש את ה-15 שערים שלו (17 אשתקד) שייתנו לאספניול שקט במאבקי התחתית ואולי בטעות קצת יותר. כמובן שהיעדרותו פנטסטית עבור ריאל מדריד מולה כבש אשתקד. "אספניול רוצה לצרף שחקנים ולבנות סגל עוד יותר תחרותי. התחלנו מהפך במועדון, אין לנו שום צורך למכור אף אחד", הבטיח המנהל הספורטיבי דומינגו קטאורה. דה תומאס עצמו העלה מסר מסתורי לרשתות החברתיות ומחק אותו. "לצערי אין שינוי לגביו, הוא עדיין פצוע", אמר המאמן מרטינס בתמציתיות. זה מרגיש שיש שם משהו מעבר. לצד האכזבה מהסיטואציה, באספניול שמחו מאוד על הארכת חוזהו של סרג'י דארדר. "זה חורג מהכותרת 'החדשות של השנה'. זה מעבר לכדורגל. הוא מייצג עבורנו הכל – ערכים, DNA, אנחנו גאים" אמר המאמן והקשר הוסיף: "היו צרכים להרוג אותי כדי שאעזוב".

אבל דארדר, כנראה, לא יהיה זה שיבקיע. מי שכן יכול לעשות זאת הוא החלוץ חוסלו שהצטרף מאלאבס כחיזוק מבורך וכבר במחזור הפתיחה עמד במלאכה. אשתקד היו לו 14 שערים, כמובן שאחד מהם נגד ריאל מדריד. כתוצר של קסטיליה, כצפוי, הוא כבש נגדנו לא פחות משישה וכל זה בשמונה משחקים. את החלק הקדמי צפויים להשלים רובן סאנצ'ס וניקו מלמד. חאבי פואדו מפנטז על לפתוח בהרכב לאחר שנעדר ממחזור הפתיחה בשל בעיות שריר ושולב כמחליף במחזור הקודם. "הניצחון בשנה שעברה גורם לנו להאמין שאפשר לעשות זאת שוב", הוא אומר, ואלה הקולות שיוצאים מהמחנה של אספניול. מי שלא יוכל לעזור במשימה הוא הבלם סרג'י גומס שהורחק והערעור לא התקבל. פרננדו קלרו צפוי להחליפו. בין הקורות יהיה שם חדש, בנג'מין לקומטה הצרפתי שמחליף את דייגו לופס הוותיק שעזב. מי שכן ישנו הוא חוסלו שהבקיע כמות שערים מכובדת באלאבס ונכנס מיד להרכב וגם הבקיע במחזור הפתיחה. בקבוצה שואבים עידוד מהניצחון הנפלא מבחינתם בעונה שעברה. הקשר דני גומס, עם עבר בקסטיליה :""אנחנו מודעים ליכולת של ריאל מדריד אבל נצא מהמנהרה עם אמונה, אנחנו משחקים בבית. ואם ננצח זו בטח לא תהיה הפעם הראשונה בה אספניול מנצחת את ריאל". גם חאבי פואדו דיבר באותו האופן: "הניצחון בשנה שעברה גורם לנו להאמין הרבה שאפשר לעשות זאת שוב", אמר. פואדו צפוי לפתוח בהרכב לראשונה העונה שכן נעדר ממחזור הפתיחה בשל בעיות שרירים ולאחר מכן שולב כמחליף.

"זו הסתירה הנצחית. לשחק נגד ריאל מדריד זה אף פעם לא בא בזמן טוב, אבל תמיד כדאי לשחק נגד הגדולות כדי להוציא ממך את המיטב. נצטרך לתעל את כל האנרגיה שלנו. לדעתי ריאל השתפרה פיזית וטקטית, זה אתגר גדול. נגד ראיו יצרנו מצבים רבים אבל לא כבשנו", אמר המאמן והחמיא לקרלו: "הוא אימן כל כך הרבה קבוצות וגדולות ונמצא בטופ זמן כה רב. כולם מדברים עליו בכבוד ובחיבה. הזדמן לי לפגוש אותו בוולדבבאס אשתקד וראיתי את הענווה. אני מעריך ומעריץ אותו". המאמן איש שרשימת הפצועים פרט לדה תומאס כוללת את את הקשר פול לוזאנו, המגן השמאלי אדריה פדרוסה שייעדר חודשיים ולוקה הצעיר בן ה-17 ששולב בשני מחזורי הפתיחה. לסיום הוא הטריף את האוהדים: "אני מקווה שנשחזר את מה שעשינו בעונה שעברה, שנוכל להתחרות בזכות הקהל. יש לנו דרך ארוכה, קשה ומורכבת העונה והם יודעים זאת. אנחנו מאמינים בפרויקט. אני רוצה ליצור קבוצה טובה שנותנת משהו מלבד התוצאה". פרט לניצחון נגדנו, אספניול גברה אשתקד על ריאל סוסיאדד וסיימו בתוצאות תיקו מול ברצלונה וסביליה.

אספניול – הרכב משוער: בנג'מין לקומטה| אוסקר חיל, לאנדרו קאבררה, פרננדו קאלרו, בריאן אוליבן| ויני סוזה, סרג'י דארדר, אדו אקספוסיטו, רובן סאנצ'ס| ניקו מלמד וחוסלו

ריאל מדריד מגיעה למשחק אחרי ששמה בצד את רעשי הרקע בדמות ערב הגאלה של אופ"א בסימן אלופת אירופה הגאה, וכן את הגרלת שלב הבתים (המשעממת) בליגת האלופות – כי עם כל הכבוד לפרסים על העונה שעברה ולתמונה הקבוצתית עם קארים בנזמה וקרלו אנצ'לוטי והגביעים – עונת 2022-23 כבר בהרצה. הפעם ריאל, שתשחק אחרי ברצלונה - חייבת לעמוד בלחץ במשחק החוץ השלישי ברציפות שלה (והאחרון בסרייה), במגרש בו רשמה הפסד בכורה בליגה אשתקד. ריאל לא ניצחה בשלושת מחזורי הפתיחה מאז עונת 2018-19, דווקא העונה ההיא. לפחות לפי מה שנכתב ב-AS, במועדון הציבו מטרת ביניים – לצאת לפגרת המונדיאל בעוד 12 מחזורים עם פער על שאר הליגה, והמשחק הזה חשוב מאוד. "הדינמיקה של הקבוצה טובה ואנחנו מוכנים. אנחנו זוכרים שהפסדנו שם בעונה שעברה. אספניול היא קבוצה שנלחמת ונצטרך להיות במיטבנו", אמר המיסטר. "כשאתה משחק כל שלושה ימים אין הרבה מה לעשות חוץ מלתת לשחקנים להתאושש ולעבוד עם אלה שפחות שיחקו. אבל אנחנו רגילים לעבודה מן הסוג הזה", הבהיר קרלו.

ברמת הסגל, טוני קרוס שנעדר מול סלטה ויגו בשל שפעת – התאמן כרגיל, הוא בריא ויחזור ל-11 במקומו של אדוארדו קמאבינגה. גם רודריגו שפספס את שני מחזורי הפתיחה – מוכן ומזומן. אשתקד הוא הבקיע פעמיים נגד הפריקוס במשחק האליפות שלנו בסנטיאגו ברנבאו (0:4). נאצ'ו בחוץ, השחקן הבכיר היחידי, וגם אלברו אודריוסולה וחסוס ואייחו הלא רלוונטים. בכל מקרה לא צפויים שינויים בהתקפה שכן קרלו 'התאהב' בפדה ואלוורדה כקשר כנף. "הוא שחקן שלם מאוד והראה שהוא יכול לשחק באגף, הוא משחק טוב מאוד שם ונותן לקבוצה אנרגיה ועוצמה", הסביר האיטלקי. המיסטר התייחס גם לרודריגו ומשוכנע שהעונה יהיה טוב יותר: "לרודריגו יהיה תפקיד חשוב יותר מהעונה שעברה בה עשה את ההבדל במשחקים רבים. השנה הוא גם יפתח בהרכב לא מעט. הוא יכול לשחק בצד שמאל של ויניסיוס, הוא יכול לשחק כחלוץ בודד ואולי לצד קארים בנזמה. הוא שחקן התקפה שלם".

בכל מקרה, ההילייט העיקרי במסיבת העיתונאים היה מרקו אסנסיו שבדרך החוצה, וקרלו סיפר באופן מדאיג שאם זה יקרה – לא יגיע אף אחד. "אני לא יודע שום דבר חדש לגבי אסנסיו. הוא מעריך את מצבו. בשניים בספטמבר הכל יתבהר. אם הוא יישאר – הוא יהיה שחקן חשוב ואני אשמח כי אשתקד הוא תרם לנו רבות". כשנשאל האם המועדון יביא רכש במקרה כזה ואמר: "אני סומך על מריאנו דיאס. יש לנו סגל שלם עם המון אפשרויות. אם מרקו יעזוב אנחנו לא נחתים אף א חד כי אין צורך בזה". אמנם ההתקפה עובדת בינתיים עם שמונה שערים בשלושה משחקים, אבל כמובן שאסור לעצום עיניים. מי שכן ימשיך הוא דני סבאיוס: "הוא יישאר, המצב איתו ברור, יהיו לו יותר דקות כי מגיע לו. בקרוב יהיו לנו שלושה משחקים כל שלושה ימים ואעשה יותר רוטציות", הבטיח המיסטר.

בינתיים במועדון 'חוגגים' עשור שלם עם לוקה מודריץ' שהצטרף איי שם ב-27 באוגוסט 2012 וזכה לשלל כתבות בתקשורת. "פיטר פן" ו"מוריניו התעקש ולא טעה" היו רק חלק מטורי הדעה וגם לוקה עצמו, שהתרענן באמצע השבוע בחופשה בפריז עם סרחיו ראמוס – אמר כמה מילים. "הוא היה החתמה פנטסטית של המועדון וזו הייתה בחירה נכונה גם עבורו", אמר קרלו. "אני חושב שהוא ימשיך לעונה נוספת" – הנה סוף-סוף חדשות טובות. "הקריירה שלו מאוד יציבה, הוא תמיד משחק טוב במה גבוהה. הוא יכול להמשיך, הוא רענן ובעל מוטיבציה גבוה". מחר הוא ירשום את משחקו ה-440. במארקה כבר הכריזו על הקרב בינו לבין סרג'י דרדר כזה שיכריע במרכז השדה ועל הדרך עשו פרסומת לפאנטזי שלהם.

https://www.realmadrid.com/img/cc_1280px/01_1vc3522__20220826115446.Xxx
    ריאל מדריד – הרכב משוער: טיבו קורטואה| דני קרבחאל, דויד אלאבה, אדר מיליטאו, פרלאן מנדי| אורליאן טשואמני, טוני קרוס, לוקה מודריץ'| פדה ואלוורדה, ויניסיוס ג'וניור וקארים בנזמה ©

היסטוריה ומפגשי עבר::

בשניים מארבעת המפגשים האחרונים שלה באספניול – לצערה ריאל מדריד הפסידה מה שנותן טעם מר יחסית, אבל המאזן בשנות ה-2000 הוא נפלא, ועל כן, ריאל יצאה מהמינוס נגד הפריקוס והיא מובילה, גם אם לא בהרבה – במאזן במשחקים בהם היא האורחת. כאמור, אשתקד, ריאל נכנעה 2:1 אחרי פתיחת משחק איומה. ראול דה תומאס הבקיע, אלייש וידאל הכפיל וגולאסו של בנזמה הספיק רק לצמק את התוצאה. אותו בנזמה רשם בישול מרהיב לקאסמירו מפגש אחד קודם לכן, בעונת האליפות, עם העקב, בדרך לעוד 0:1 קטן-גדול ברצף הניצחונות באליפות הקורונה. בנזמה כבש פעמיים ב-2:4 בתקופה הטובה עם סולארי בינואר 2019 וגם ראמוס ובייל הוסיפו. את ה-1:0 הדרמטי בעונת 2017-18 במשחק שסימל את הליגה דאז – נעדיף לשכוח. אותו הפסד קטע רצף של ארבעה ניצחונות רצופים של ריאל בחוץ, רצף שחזר על עצמו עוד פעם בשנות ה-2000.

המאזן ב-87 משחקי הליגה בהם אספניול מארחת – 36 ניצחונות לריאל מדריד (41%), 19 תוצאות תיקו (22%) ועוד 32 הפסדים (37%), הפרש שערים 127:140 לטובת ריאל. מה שכן, באותו מגרש נחלה ריאל את הפסד הליגה הגבוה בתולדותיה, ב-1930, וגם ב-1951 זה נגמר לא יפה. באותן השנים המגרש הזה היה סיוט עבור ריאל שרשמה 14 משחקים ברציפות בלי ניצחון. ונחזור לתקופה הנוכחית: ריאל עם 12 ניצחונות מול שישה הפסדים ב-20 המפגשים האחרונים, זכור לרעה ההפסד 1:0 עם חוסה אנטוניו קמאצ'ו ששם את המפתחות לאחר מכן, וגם כעבור אותה עונה ריאל הפסידה. אנצ'לוטי עצמו רשם שני ניצחונות בפרק א' – 0:1 קטן-גדול בעונת הדסימה עם שער דווקא של פפה, ו-1:4 ב-14-15. מתי השתנה המומנטום? אולי עם ה-0:2 בנת 2008-09 כשראול וגוטי הוותיקים הביאו את המפנה. בהמשך זה נגמר ב-0:3, 0:1 ו-0:4 קטלני בעונת האליפות עם ז'וזה מוריניו ושלושער של פיפיטה היגואין.

הניצחון הכי גדול של ריאל על אספניול בחוץ הושג דווקא עם רפא בניטס על הקווים במחזור השלישי של 2015-16. כריסטיאנו כבש חמישייה פסיכית וגם בישל לבנזמה. כבר בדקה ה-20 היה לו שלושער ואחרי שמונה דקות נוסף גם האסיסט. במחצית הראה לוח התוצאות 0:4 ובסיום, כן 0:6 מפלצתי שאגב חזר גם בסיבוב השני בסנטיאגו ברנבאו. עוד ניצחון מרשים היה 1:5 בעונת 1991-92 ושימו לב שפרננדו היירו כבש שלושער וגם לואיס אנריקה הבקיע (מיצ'ל עלה ראשון על הלוח) ריאל נהנתה מהצגה של רונאלדו-פנומנו שכבש צמד ב-2:4 בעונת הקיירוש 2003-04 וגם שנה קודם לכן היה משחק מרתק כשאספניול הוליכה ביתרון כפול אבל לואיס פיגו (כדור חופשי) ורוברטו קרלוס (בעיטה אדירה מכדור שניתז מההגנה) השוו בשערים גדולים מרחוק. בקיצור, לרוב לא משעמם במשחקים האלה..

6. Raulito Madridista

מקווה מאוד לנצח היום, אני זוכר היטב את ההפסד בעונה שעברה שם, לא שתצוגת נפל לא יכולה להתרחש נגד קבוצה מתלהבת במשחק חוץ, אלא שפשוט היינו קטסטרופה - החל מהמערך הלא ברור, דויד אלאבה ששיחק דווקא בעמדה הטבעית היה נראה בשוק טוטאלי, אפס כדורגל וכן הלאה. ריאל מדריד, ואולי הציפיות שלי (להיראות קצת יותר טוב) מוגזמות - מנצחת וכובשת אבל לא סוחפת ולא משכנעת, לפחות לא עד שסלטה ויגו הלכה All Out Attack. אנחנו לא בימים בהם אפשר לזלזל ולהגיד שהניצחון בטוח גם אם אספניול רעה ודה תומאס לא ישחק (חוסלו בתפקיד האקס שיבקיע נגדנו כמו תמיד).

אנצ’לוטי שבוי בקונספט עם פדה הסילון בצד ימין אבל אני חושב שלמרות שלעתים זה לא רע - צריך במשחק כזה לשחק יותר התקפי וזה בהחלט זמן רודריגו. שלא יהיה הראשון לפנות את מקומו גם אם הוא לא יבריק. רודריגו צריך לשחק כמה משחקים ברצף ומבחינתי שיהיה בימין רק על הנייר למרות שקרבחאל מתקשה התקפית. רודריגו צריך להיות ברחבה (אגב במארקה כתבו שהטריו פדה-ויניסיוס-בנזמה יצא לדרך באותו הפסד, זה קצת לעגל פינות לומר זאת). הוא צריך להיות נועז ועם ביטחון בטח כשנראה שמרקו אסנסיו נדחק החוצה תרתי משמע. רודריגו צריך לאבד 5 כדורים, להצליח ב-50% בדריבל אבל לבעוט לשער לפחות שלוש-ארבע פעמים.

החזרה הצפויה והכפויה של קרוס ל-11 תמנע מאיתנו לדעתי את האפשרות ‘לשכלל’ ולקדם את משחק הלחץ הגבוה שלא הופעל מספיק במשחקים האלה. אלף עיניים יהיו על טשואמני. קרלו במוד רוטציות או לפחות חושב כך, אז תן לנו לפחות פעם אחת, היום את אלאבה בצד שמאל ורודיגר באמצע וככה שתי ציפורים במכה (מיליטאו, עבדו איתו על ‘לקשור את הידיים’ ולהתנהג כמו קרבחאל כששחקן התקפה מגביהה מולו?).

ברצלונה קרוב לוודאי תטחן את ויאדוליד היום ונעלה למשחק עם קצת יותר לחץ, אז פתיחת משחק כמו נגד אלמריה זה פשוט. למה ריאל לא מסוגלת להכתיב את הקצב מהדקות הראשונות ותמיד מגיעה באיחור אופנתי? חשוב מאוד לנצח היום. האללה מדריד!

7. Captain Canada משתמשים של כבוד היכל התהילה

מה יהיה עם השעות ההזויות האלה, ממש כמו לראות משחק NBA. הספרדים העצלנים האלה לא עובדים ביום שני?

8. YYY El sabio de Hortaleza היכל התהילה

עובדים עם סייסטה ארוכה באמצע. אלה שעות קיץ, כל אוגוסט ככה. אני זוכר גם סופרקופה שהתחילה בחצות שעון ישראל.

Captain Canada אוהב/ת את זה.
  9. סמואל אטו Member

היה גם את המשחק האגדי עם שער הבכורה של רונאלדיניו שהתחיל ב-1 בלילה פה, אבל אולי לא מאותן סיבות.

10. Captain Canada משתמשים של כבוד היכל התהילה

נראה לי שאז זה היה בגלל הפסקת חשמל בקאמפ נואו

11. סמואל אטו Member

עד כמה שאני זוכר זה היה מתוכנן.

12. סמואל אטו Member

צמד שני רצוף ללבנדובסקי. הוא נראה טוב מאוד.
    ראפיניה גם נפלא.
    על פדרי אין מילים. הוא בדרך הבטוחה להיות מתמודד ראוי על כדור הזהב.

אריק גארסיה, הפתעת פתיחת העונה. מוביל את מרכז ההגנה עד כה בליגה. משחק טוב וכל הזמן משתפר.

13. Raulito Madridista

https://totalfootball.co.il/uploads/default/original/2X/2/257d79727e5d97d7a7152afcad3a148f4d0793e2.Xxx

החתול בסוף הלך לצוד
    | זה היה בדרך להיות איבוד נקודות מאוד-מאוד מיותר רגע לפני שחוזרים “הביתה” ואת הדרמות האלה אני אשמח לשמור לליגת האלופות. ריאל מדריד פתחה את המשחק מצוין, היה לה קל, אפילו קל מדי, זו המחצית הראשונה הכי טובה שלנו לדעתי. כבשנו גול של כדורגל, ככה ריאל מדריד צריכה לשחק - זה היה מרשים בגלל המהירות, הטאץ’, חילופי המקומות וגם זה לא קרה במתפרצת אלא נגד הגנה ‘עומדת’. ואז החזרנו את אספניול למשחק עם מן השתעשעות מיותרת כזו והורדת הילוך וחבל. כמובן שחוסלו יבקיע נגדנו, אלא מה. אדר מיליטאו חייב להפסיק לחלק מתנות.
    אני מצפה מריאל לדעת לשחק טוב במשחק שלם, ולא להתחיל חזק או לסיים חלש. אני מצפה ממנה לשחק יותר התקפי נגד קבוצות כאלה.

ברוב המשחק ראינו מה קורה כשבנזמה לא היה כמו בנזמה של העונה שעברה ולשמחתי הוא סתם לי את הפה עם שער כמו לבנדובסקי - לא רק להבקיע יפה. הוא ניסה ללכת יותר מדי דרך הבטן וחבל. ויניסיוס עשה קצת שכונה לדעתי במחצית השנייה, יותר מדי דריבלים.
    הקישור שלנו דווקא חילץ כדורים ודחף קדימה נהדר אבל ההתקפה לא הייתה טובה מספיק ולא יצרה מצבים וגם לא נהנינו מספיק מההצבה של דויד אלאבה בצד שמאל.

החילופים של אנצ’לוטי הם משהו שלעולם לא אבין. אם לא היה מגיע ה-1:2 בהחלט היה מקום להמר על אדן הזאר במקום שחקן קישור בזמן שנותר אבל הסיכוי שהוא היה עוזר - לא גבוה. מה שאני באמת כועס עליו זה שטוני קרוס המשיך על המגרש עד דקה 80 על אף יכולת בינונית מאוד וגם אף כדור קרן או מצב נייח הוא לא הגביהה כמו שצריך. פדה הרי מהיר, חזק, סילון, יכול לעזור לנו לטוס במתפרצות, היה צריך לעבור לאמצע. ואני מקווה שהעונה יהיה לו מעמד קצת שונה ולא יוחלף בכזו קלות.

אסיים עם רודריגו - עשה את הפעולה שלו שניצחה את המשחק וטוב שכך אבל זה מעט מדי. הוא היה צריך להסתער על החצי שעה הזו שקיבל, הופעת בכורה בליגה העונה. הפוטנציאל שלו עצום. הוא צריך לגעת יותר בכדור, לדרוש. בקטע הזה הוא צריך ללמוד מוויניסיוס ולא להיפך. האללה מדריד ועד מתי השעות המשוגעות האלה, אני כבר זקן. האללה מדריד!

-נ.ב, פינה קבועה בפוסטים שלי אחרי משחק - אספר לכם איזה חולצה לבשתי. אז היום - צ’אבי אלונסו, חולצה חדשה שהזמנתי מעונת האליפות 2011/12.

14. Captain Canada משתמשים של כבוד היכל התהילה

קרוס זה כבר לא זה. ביי פאר הכי חלש במגרש. צריך לשמור אותו למשחקי גביע / גארבג׳ טיים בשלב הבתים. מילא קמאבינגה, אבל אני באמת לא בטוח שאפילו סבאיוס נופל ממנו.

15. Raulito Madridista

כותרת גדולה במארקה: "ניסיון=שערים" - ליותר ממחצית מקבוצות הליגה יש לפחות חלוץ אחד העונה מעל גיל 33. רוברט לבנדובסקי שהצטרף לברצלונה וכבר התמקם בראש מלכי השערים ומסתער על הפיצ'יצ'י – הוא דוגמא מצוינת וכמובן קארים בנזמה שלקראת גיל 35 משחק נהדר. אסור לשכוח את יאגו אספס בן ה-35 שהאריך את חוזהו בסלטה ויגו עד 2025 (18 גולים אשתקד והעונה כבר שלושה) ו-ולנסיה אוטוטו מודיעה על החתמתו של אדינסון קבאני. עוד שמעות: רדאמל פלקאו (שישה שערי ליגה בעונה שעברה ב-831 דקות בלבד), ואלברו נגרדו (שבעה שערי ליגה אשתקד במדי קאדיס)