ראיתי רק את המחצית השניה אבל ב"ש פשוט נראית רע. חסרה להם יצירתיות בקישור\התקפה, חסרה מהירות והאמצע שלהם שוב פרווה. כבר שנים (למעשה מאז הרכש שהביא את האליפות הראשונה) שהרכש שלהם מתחת לכל ביקורת לדעתי. הם יכולים לא לאהוב את שהר אבל לפחות הוא יכול לרוץ קצת. לא נמאס להם להביא חלוצים כבדים? הם חושבים שבפעם השביעית זה יצליח? מצד אחד הסלביינק מתאים בעיקר למשחק מעבר מהיר ולא למשחק מול קבוצות מתגוננות, אבל עם מי הוא יכול לשחק שם במשחק מעבר מהיר? זריהן, סחטיין על ב"ש אם זאת התוכנית שלהם. זאת רק מחצית אחת שראיתי אותם, אבל כמו שזה נראה הם לא הולכים לעונה טובה בהרבה מהקודמת.
הכל עניין של מטרות. בעונה שעברה המטרה הייתה לשמור על אליפות וכולם ראו התרסקות מפוארת מה היא. השנה הגיעו שחקנים ברמה מאוד ברורה שאולי יכולים להתפתח למשהו טוב יותר, אבל המטרה היא ממש לא לקרוא תיגר על התואר ואני לא חושב שמישהו במועדון חושב שזה ריאלי. המטרה היא , אני מניח, היא להביא כרטיס לאירופה ולייצר פה איזשהו בסיס ישראלי טוב קודם כל- ועם טאהה-קלטינס-שמיר-סבג-שהר (עדיין) אפשר לייצר פה משהו לא רע, מבחינת אם אפשר להסתכל מעבר או לא זה תלוי אך ורק ברמת הזרים שיגיעו. מרין זה נקודת אור ביחס לזרים הלא מוסיפים שהגיעו לפה בשנים האחרונות, הוא עדיין צעיר ובבירור חייב להשתפר, אבל יש שם לחלוטין עם מה לעבוד. קאריו זו נפילה שהפכה להיות הרגל בשנתיים האחרונות, האסלביינק מטריף את כולנו ומצד שני יש הבנה שטוב מזה- אין. וויטור, שיצא קצת צולע.. כל עוד הוא בריא הוא באנקר ולא משנה מה. יש גם את שטקוס שנותן שקט. אני ממש לא חושב שנראינו רע, היינו מסוכנים לא פחות מבית"ר, אופי המשחק שלנו שונה ועם מרכז קישור כזה רך יחסית יהיה לנו מאוד מאוד קשה כאשר נצטרך ליזום ושם יהיה המבחן האמיתי שלנו. בסופו של דבר היינו בסדר גמור ביחס לשחקנים שיש לנו ושיחקו. מי שמצפה לראות קבוצה שטורפת את הליגה ומתמודדת על האליפות ימשיך להתאכזב כל שבוע. זה לא המצב.
בוודאות כן. לא זוכר באיזה משחק שלנו, אבל אחרי שהיריבה בעז ביזבזה זמן וביצעה שני חילופים בתוספת הזמן השופט הרביעי הרים שלט של דקה נוספת של תוספת זמן.
קשה לי להתייחס למה שקרה בתוספת הזמן כי לא ראיתי את המשחק, אבל אם חכמון הוסיף חמש דקות ובחלק גדול הכדור לא התגלגל אז יש שופטים שמוסיפים עוד זמן. מבחינתי הכרטיס האדום הראשון הרבה יותר בעייתי מכל דבר אחר. חכמון פשוט טמבל שאוהב תשומת לב. כמה פעמים האיש הזה במרכז שערוריות שכאלה? ראיתי בכדורגל הישראלי אינספור עבירות הרבה יותר חמורות שאפילו לא זכו לכרטיס צהוב. האדום השני כן היה מוצדק.
מעל ל-13 אלף אדומים הבטיחו את מקומם ועוד 1700 מנתניה. אני מאמין שמחר יקנו עוד בקופות עוד 1000-2000 שלנו ועוד 1000 מנתניה. נגיע ל17-18. זה אמנם ייראה חצי ריק - אבל זו כמות לא רעה בכלל, שלא מגיעה להנהלה שלנו והרבה יותר ממה שחשבתי. אני אישית בהתרגשות שלא הייתה לי הרבה שנים לפני משחק, ולא בגלל היריבה, אלא בגלל שסוף סוף זה בלומפילד שמגיעים אליו. שם ביפו. סוף סוף משחק בית שלא צריך רכבת. או חנייה בבן צבי ובורקס בביגלה לפני המשחק - או אוטובוס/אופניים, כמו אז. נקווה רק שהאווירה - תהיה כמו פעם - אפילו שזה יהיה חצי ריק. אבל מבחינה מקצועית המצב שלנו רע. אולי בלומפילד והטירוף סביבו יתנו לנו איזה ניצחון. לא מגיע להנהלה הזאת לחנוך את בלומפילד וככה לקבל שקט ואווירה טובה סביבה אחרי כל ההתנהלות הקיץ הזה. אנחנו עולים למחזור הפתיחה עם דמארי כחלוץ המוביל שלנו - כשהיה להם יותר מ-8 חודש לפתור את זה.
אולי זה אני, אבל הציונים שנתנו פה הפוכים לחלוטין ממה שקרה על המגרש, לפחות עבור בית"ר: ??? ????? ???, 5 ????? ??? ??? 4 ???? ???
אם מכבי הייתה מתגלגלת עכשיו למשבר לאחר שהחרא שם בגלל אירופה מתחיל לצוף אז למה שבאר שבע לא תכוון לאליפות גם אם לא צריך ללכת ולהצהיר בתקשורת? דווקא אתמול בכר נסוג מהשיטה הקבועה שלו באירופה ועלה עם שחקן התקפה אחד יותר קרי ספורי כחלק ממרכז השדה. באר שבע קצת יותר פיזית (אני חושב שקבהא השתלב באמת רק עכשיו, הוא היה נפלא), היא רעבה ורוצה להוכיח את עצמה אבל אין שם כישרון. אם ממן עולה בדקה ה-75 ובן שהר כבר על המגרש, כדור עומק מול בית"ר שהפקירה והגנה לא מתואמת וזה יכול להיות 0:1. מרין עוד ילד צעיר וחיפשו מציאות אבל קאריו? זה כמו לשחק בעשרה שחקנים. באר שבע אפורה ונטולת כישרון, בטח כרגע. מכבי חיפה פחות אפורה ממנה אפילו, לא מאמין שכתבתי את זה, למרות שאני מודע ליכולת של עדן שמיר ורמזי ספורי להצטרף מאחור. עזבו אתכם משיפוט, זה הדבר האחרון שצריך לדבר עליו. ספק פנדל לגבי שלומי אזולאי לדעתי, אני הייתי שורק, הצהוב השני לביטון מוצדק והוא לא שחקן חכם ממש.
ליאני שפט אתמול את המשחק בצורה מחורבנת. לא נכנס עכשיו להחלטות לטובת/לרעת קבוצה מסוימת אלא לשיפוט בכללי, משחק מרכזי במחזור הראשון, 20 אלף אוהדים ביציעים ומי יודע כמה צופים בבית ובמקום לתת את הבמה לשתי הקבוצות השופט גורם לכך שמהדקה הראשונה העיניים ילכו אליו, לא מפתיע שחכמון ניצל את הבכורה בבלומפילד גם לזכות בעוד כותרות ויחס. לא ראיתי עדיין תקציר אבל אם יום אחרי בהקשר של המשחק אני שומע רק עליו אז כנראה שהוא "עשה את העבודה" כמו שרק חכמון יודע. בנוגע למשחק שלנו, תוצאה מאכזבת כי היינו צריכים להתעלות ולנצח, אם אצל באר-שבע העייפות השפיעה לרעה אז אצלנו ראו שהמון שחקנים מתרגשים/לחוצים מהמעמד. ב"ש הגיעה ל2-3 מצבים קורצים לקראת הסיום אבל בגדול אנחנו היינו יותר מסוכנים ושטקוס עבד קשה יותר מניצן, ציפיתי ליותר ממספר שחקנים אבל גם אם הכל היה הולך טוב רואים בבירור שיש חוסר בחלוץ נוסף ויהיה קשה לרוץ עונה שלמה רק עם וארן ואזולאי, אתמול גם החסרון של אוחנה הורגש ועד שעידן ורד לא יחזור גם אין כלי משמעותי מהספסל. אם לא מתחזקים בשני שחקנים נוספים זאת קבוצה של מקום 4 עם כל הרצון הטוב של חוגג. בניגוד לכל הציפיות קריאף היה המצטיין אתמול אבל בשבועות הבאים אפשר להתחיל לשחק עם ורדסקה ובן-חיים במרכז ההגנה ולהחזיר את קונטה לעמדת המגן הימני. ואיזה כיף לראות את בן ביטון המטונף והמבחיל מורחק, גם אם זה היה באיחור.
שאלת וענית. למה שבאר שבע לא תכוון לאליפות? כמו שענית לעצמך- אפורה ונטולת כישרון. אין בקבוצה כלים שאפשר לרוץ לאליפות, זה לא בספר שלנו השנה.
זה מדהים - הפועל תל אביב הייתה האורחת של מכבי נתניה כשהיא הציגה את המגרש החדש שלה ב-2012/13. שבע שנים עברו ומכבי נתניה היא האורחת של הפועל תל אביב. אני לא יכול להגיע למשחק וזה אוכל אותי מבפנים, מרגיש חרא, אעודד כמו מטורף מהעבודה, עשיתי כל מה שאני יכול. מתאר לעצמי שתהיה אווירה מחשמלת והולך לחפש כל סרטון אפשרי ברשת, "לא שכחתי את כל מה שעברתי", מניח שזה ירעיד את המנהרה מה שנקרא. אני לא פוסל אכזבה גדולה על אף הדחיפה של הקהל כי אנחנו קבוצה גרועה פשוט. אין ספק שהגיעה לנו האדומים קבוצה טובה יותר ולא כזו מלאה בסימני שאלה. חשוב לפתוח את המשחק חזק במטרה להבקיע אבל מכבי נתניה אלה לא ילדים שיילחצו מקהל שבטירוף. אלמוג כהן מוסיף באלנאס, להם יש שחקני התקפה איכותיים בניגוד אלינו. הבנתי שמוטי ברשצקי בתמונת ההרכב על חשבון עומרי אלטמן, זו מגמה מעט הגנתית, ברשצקי הגיע אלינו כשחקן אגף טהור מהפועל רמת גן אבל זה לא ממש הצליח, הוא הרבה פעמים נכנס לאמצע ומנסה לנהל את המשחק. זה אומר אמצע קצת יותר עובד ופחות איומים על השער ואולי במטרה שבוזגלו לא יעשה הגנה בכלל. כמו תמיד אני רוצה לנצח במשחק בית ולפתוח עונה ברגל ימין, לרוב אנחנו לא מנצחים: גם לא בעונת הדאבל - 2010, לא בעונת הצ'מפיונס - 2011, ב-2002 הפסדנו להפועל פ"ת...חוץ ממצב נייח עם קלאודימיר או הרמה של בוזגלו קשה לי להניח שנכבוש. החלום הוא שער של דמארי "אומרים אתמול היה טוב ויהיה גם מחר". זה מדהים כמה אני אוהב כדורגל שעם כל החרא שאכלתי מהקבוצה הזו ואני קורא לה גם 'מחלה חשוכת מרפא', אני מתרגש כמו ילד, כאילו זו תהיה העונה שלנו. * מסע אל העבר: אני זוכר את ה-3:7 ההזוי על נתניה בתשעה שחקנים ("לא משנה התוצאה, אלי טביב...") אבל בעיקר את ה-3:3 המטורף בעונת הדאבל. https://images1.calcalist.co.il/PicServer2/20122005/376860/YE1577093_l.Xxx "כשאת עולה למגרש עוברת בי צמרמורת, בלומפילד שם ביפו זו הכתובת"
כולם מצטופפים לכיוון האמצע. בחלק העליון לכיוון הגוש המעודד ובחלק התחתון יושבים שם קבוע לאורך כל המדרגות.
לגבי שתי התגובות שמעליי, אני חושב שיש קיצוניות לעתים: יש אוהדים שמאדירים את הקבוצה וקשה להם להודות כשהיא משחקת מחורבן או גונבת ניצחון למרות שזה מרגש לנצח כשאתה לא טוב, ויש את אלה שמעצימים את הבעיות. בהשוואה לעונת כדורגל כמו בתחילת העשור הקודם - אז גם להפועל באר שבע וגם לבית"ר ירושלים לא היה מה לשחק. בהשוואה לכדורגל היום, וזה תמיד יחסי - שתי קבוצות שיכולות ביום טוב לרוץ לאליפות. למכבי תל אביב אין בעיות? כמובן שהיא פייבוריטית אבל אני צופה לה בעיות מבפנים, ומה נגיד על מכבי חיפה? בית"ר אמנם סיימה בפלייאוף התחתון אך אני מזכיר לרוני לוי את המהפך שעברה הפועל בקיץ 2008 - החבר'ה מכפר סבא הגיעו יחד עם גילי ורמוט ונגענו בכתר כמעט. הפועל באר שבע עברה שינויים רבים אבל זה היה הכרחי. אגב, ברק בכר לא מסרס את הכישרון חלילה אבל מספיק שבן שהר פותח במקום קאריו זה כבר 11 שחקנים, אם חנן ממן היה עולה מהספסל, בליגה הוא צריך לתקוף. ולפי מה שהוא אמר יש כוונה להתחזק בעוד שחקן. גם בבית"ר אני מוצא נקודות טובות שלא התאבדו על המשחק אולי יותר מדי כי הפסד היה מוציא קצת אוויר מהמפרשים. לגבי עניין השיפוט, אני מניח שמי שבמגרש מרגיש קצת יותר ואני בעד לשחק כאן כמה דקות יותר בכל משחק. אבל כנראה שהציפיות שלי מהשופטים הם פשוט שלא יפריעו ולא יחרצו גורלות.
אמרתי לאנשים שזה משחק של 20 אלף לפחות והם זילזלו. 3000 צהובים זאת התחזית הפסימית. יש איזה קאונטר שרץ שמתעדכן כמה פעמים ביום על כמות הכרטיסים שלנו שנמכרו, אם הוא אמין אנחנו כבר על קרוב ל-2000 וזה כשלא אמור להיות מחסור של כרטיסים זולים יותר בקופה.