מחזור 11 בפרמיירליג: ליברפול וארסנל נפרדות ב1-1

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Nigel Winterburn, ‏26/10/07.

1. Dimitar Berbatov Member

http://newsimg.bbc.co.uk/media/images/44188000/Xxx/_44188011_che_mnc_0506.Xxx

תאריך: 27/10, שבת
    שעה: 16:00
    אצטדיון: סטאמפורד ברידג'
    שופט: מייק ריילי

משחק צמרת לכל דבר יערך מחר אחר הצהריים בסטאמפורד ברידג', בין הפתעת העונה עד כה בפריימרליג והשלישית בטבלה לצ'לסי המשתפרת, שתנסה להראות מלבד תוצאות, גם את אותה יכולת משנעת, וכדורגל בידורי שמדברים עליו גרנט ואברמוביץ'.

הכחולים מלונדון מגיעים למשחק אחרי נצחון חשוב מאוד על שאלקה הגרמנית, נצחון רביעי ברציפות מאז התיקו הביתי עם פולהאם, נצחון שהביא הרבה שקט למועדון.
    למרות הנצחון צ'לסי עדיין מקרטעת. לפני כחודש, כאשר ז'וז'ה מוריניו פוטר ואברהם גרנט נכנס לתפקיד, דובר על כדורגל בידורי, ואחת הטענות היתה שאצל מוריניו לא שוחק כדורגל אטרקטיבי והתקפי, ולשם כך הובא גרנט. צ'לסי אמנם מנצחת, 2 נצחונות רצופים בליגת האלופות כולל אחד במסטאייה, שהציבו את צ'לסי בעמדה מצוינת לעלייה לשמינית הגמר ו-2 בליגה, ששיפרו מעט את מצבם של המיליונרים, אבל הכדורגל ההתקפי עדיין לא הגיע וכך גם לא השינוי. צ'לסי ממשיכה לשחק את הכדורגל שהיא שיחקה בתחילת העונה, בהדרכת מוריניו, רק שלמוריניו לא היה את דרוגבה הפצוע. חלוץ נבחרת חוף השנהב, כבש 2 שערים רצופים נגד מידלסבורו ושאלקה, שהשכיחו במהרה את הדיבורים על עזיבה בינואר, שכבר אחרי 48 שעות שינה לחלוטין פאזה ודיבר על מחויבות למועדון, ואכן דרוגבה מחויב לצ'לסי ומצוי בכושר פנטסטי. מלבד דרוגבה, גם לאמפרד הביא את השינוי לקבוצה. לאמפרד בישל את השער לאותו דרוגבה נגד מידלסבורו, והוסיף את הנישה ההתקפית בקישור.
    לקראת השחק, גרנט התייחס לסגל שלו, ושלח מיני עקיצה לדרוגבה (או איך שלא תקראו לזה): "יש לנו 25 שחקנים בסגל, ורובם בינלאומים. אבל אנחנו חייבים שרק 11 ישחקו ו-5 על הספסל. אין פה שום דבר אישי. אני חושב על הקבוצה. אני רוצה ששחקנים יהיו מאושרים בסוף השנה. שהם יסתכלו אחורה ויגידו: "אני נתנתי תרומה". אבל הם צריכים להיות מוכנים לכל משחק.
    בכל מקרה, זהו מבחן ראשון רציני לצ'לסי וגרנט בליגה. סיטי לא מפסיקה לנצח, והיא כבר במקום השלישי, וצ'לסי יודעת שנצחון בשבת הכרחי, ויכולת טובה יותר לא תזיק.
    בנוגע להרכב, שינוי אחד נכפה על הכחולים. וויין ברידג', שאינה נהדר נגד שאלקה, מושעה ועקב הפציעה של אשלי קול, יצור בעיה גדולה למיליונרים. ככל הנראה בלטי יפתח בהרכב, ויגרום לפריירה לעבור לעמדה פחות מוכרת לו - מגן שמאלי, או שטל בן חיים יעלה מהספסל וישחק מגן שמאלי.
    אל ברידג' וקול מצטרפים כמובן ג'ון טרי הקפטן הפצוע ומיכאל באלאק שהחזרה שלו למגרשים לא נראת באופק.

http://img.skysports.com/07/10/218x298/DidierDrogba_588448.Xxx
    דרוגבה חוגג אחרי עוד שער, ימשיך את כושר הכיבוש מצוין גם בשבת?

מנגד, הסיטי, כאמור בכושר מצוין. 4 נצחונות בחמשת המשחקים האחרונים הם נתון מרשים מאוד. מלבד המיקום בטבלה, שגם הוותיקים שבאוהדים לא זוכרים, היכולת מצוינת. סוון גוראן אריקסון דיבר השבוע על ההצלחה שלו ברכישות הקיץ, והבולטות שבהן: אלאנו ופטרוב. נתחיל מהראשון, הברזילאי שהגיע משחטיור דונייצק האוקראינית תמורת 8 מיליון פאונד פורע כל שטר ושטר. הקשר כבש 4 שערים ב-3 המשחקים האחרונים (!), והוא בכושר מצוין. גם הקשר הבולגרי הוא אחת הסיבות העיקריות שסיטי נמצאת איפה שהיא נמצאת.
    אבל לסיטי אין יותר מידי סיבות לאופטימיות למשחק היום. ההבדלים השנה בקבוצה בין משחקי הבית למשחקי החוץ גדולים מאוד, גדולים מידי. לסיטי יש מאזן מדהים של 100% הצלחה בסיטי אוף מנצ'סטר סטאדיום, מה שאומר שאת כל הנקודות שלה היא איבדה בחוץ. מלבד זאת, המאזן של סיטי בסטאמפורד ברידג' מזעזע - נצחון אחד בלבד בפריימרליג, שגם הוא היה לפני 14 שנה.
    סוון גוראן אריקסון התייחס לדרוגבה: "אנחנו דיברנו על דידייה דרוגבה, אבל אנחנו לא נשמור אותו אישית. אנחנו מודעים לכוח שלו, הכושר הגופני והטכניקה. אבל אני לא רואה את הנקודה בלשנות הרבה דברים, כי צ'לסי היא לא רק דרוגבה. הם חזקים בכל מקרה".
    אריקסון התייחס כמובן גם לחברות המתוקשרת עם גרנט: "אני לא דיברתי איתו השבוע. זה אולי לא הזמן המתאים, אבל אני דיברתי איתו אחרי המינוי. הוא בנאדם טוב. אברם לא מפורסם כמו מוריניו, אבל הוא נבון ומאמן טוב. אני לא חשוב שיהיו לו כל מיני בעיות עם שחקנים בעתיד".
    אריקסון יקבל תוספת כוח משמעותית לסגל שלו בדמות רונאלדו ביאנקי, אבל אריקסון לא מתכוון לשנות הרכב מנצח והוא ימשיך לשחק 4-5-1 עם אמפנזה בחוד. אחד הסיפורים המעניינים בסיטי הוא אייזאקסון. השוער השבדי היה אמור לחזור לעמוד בשער אחרי שקספר שמייכל הושאל לקארדיף, אבל ג'ו הארט, הצעיר שנתן הופעה משנעת נגד ברמינגהאם.

http://www.football.co.uk/shared/images/news/joehart.Xxx
    ג'ו הארט, ממשיך לקבל את הקרדיט מאריקסון ומאשיר על הספסל את שוער מדינתו - אייזאקסון.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏27/10/07
  2. Nigel Winterburn משתמשים של כבוד היכל התהילה

דרבי-אברטון:
    http://newsimg.bbc.co.uk/media/images/44188000/Xxx/_44188025_derby_everton.Xxx

תאריך: 28/10/07
    שעה: 16:00
    שופט: סטיב בנט
    איצטדיון: פרייד פארק

שתי קבוצות בעלות שאיפות שונות ייפגשו ביום ראשון בפרייד פארק בחיפוש אחר מטרה משותפת - 3 נקודות. דרבי קאונטי צריכה את הנקודות האלה כדי להפיח קצת חיים בתקוות ההישרדות של המועדון. האיילים אומנם הצליחו לטפס בשבוע שעבר אל המקום ה-19 לאחר תיקו מאופס בקרייבן קוטג', אבל באמתחתם עדיין ניצחון אחד בלבד העונה, ויתר הליגה מתחילה לברוח. ההתקפה של הקבוצה שוב כשלה במציאת הרשת גם מול פולהאם, מה שאומר שדרבי כבשה העונה 5 שערים ב-10 משחקים, או במילים אחרות שער בכל 3 שעות של כדורגל בממוצע. ההגנה, שהיתה החוליה היותר יציבה אצל הראמז העונה (הכל יחסי כמובן), סובלת ממכת היעדרויות והבלמים קלוד דייויס ואנדי טוד כנראה לא ישותפו. המגן השמאלי ג'יי מק'יבלי נמצא גם כן בספק, בהחלט מצב לא קל עבור המנג'ר בילי דייויס. לדייויס אגב יש היכרות מעמיקה עם יריבו ביום ראשון דייויד מויס. השניים שיחקו יחדיו במדי דאנפרמלין בראשית שנות ה-90, אבל דייויס יודע שלפחות בסוף השבוע הזה הם יריבים מרים: "אני מכיר את דייויד זמן רב, היו לנו ימים יפים יחדיו. משמח אותי לראות שהוא כל כך מצליח. אני רוצה לקרוע אותו בסוף השבוע ואני בטוח שגם הוא רוצה לקרוע אותי, אבל יהיה נחמד לראות אותו שוב". לא בטוח שיהיה לו כל כך נחמד לפגוש את ארטטה ויעקובו...

אברטון פתחה את העונה היטב, ועשתה קולות של מועמדת לגיטימית למקום באירופה בעונה הבאה. כעת אחרי שני הפסדים רצופים, כולל הפסד אכזרי בדרבי מול ליברפול במחזור שעבר, חניכיו של דייויד מויס מקווים לחזור לדרך הנצחונות ולהימנע מכדור שלג של כשלונות. ייתכן שהטופי בויז קיבלו השבוע בדיוק את הניצוץ שהם זקוקים לו בדמותו של טים קייהיל. האוסטרלי המצוין פתח בהרכב הקבוצה לראשונה זה זמן רב, במשחק אמצע השבוע מול לאריסה היוונית בגביע אופ"א, וכמנהגו גם הרשית. אלו הן חדשות מצוינות עבור דייויד מויס, שזקוק לעוד שחקנים שיאיימו על שער היריבה בהיעדרו של אנדי ג'ונסון הפצוע. קייהיל אמור לפתוח בהרכב גם ביום ראשון, ומי שבודאות לא יפתחו בהרכב של אברטון הם המושעים פיל נוויל וטוני היברט, שספגו שניהם כרטיסים אדומים בהפסד לליברפול. לי קארסלי עשוי להיכנס למרכז הקישור במקומו של נוויל המושעה, ואם הוא יעשה זאת הוא ישחק מול הקבוצה בה הוא גדל ובה ערך 166 הופעות בכל המסגרות.
    בעונתה האחרונה של דרבי בפרמיירליג, אי שם ב-2001/2002, אברטון השלימה עליה "דאבל" עם נצחון 2-0 בדרבי. אף אחד לא יופתע אם גם הפעם התסריט הזה יחזור על עצמו.

http://www.football.co.uk/shared/images/players/players_26111.Xxx
    באברטון התגעגעו מאוד לטים קייהיל

3. Igi Member

בשיקטאש לא הגיעו להזדמנויות? על מה אתה מדבר? הם יכלו לשים עוד 2-3 חתיכות אם בובו היה קצת יותר מרוכז, אבל העיקר שהשער השני שלו "לא נחשב". אברטון באמת הייתה חלשה, אבל את זה אשר לזקוף גם לזכות הקישור ולחולשה של אברטון. זהעדיין לא סותר את העובדה שבתקופה האחרונה ההגנה של ליברפול נותנת ליריבים להביך אותה יותר מבעבר וזה ידידי, כן מצדיק ביקורת.

4. Bill Shankly Member

בסדר. המשחק מול בשיקטאש לא דוגמא טובה.

הבעיות של ליברפול בהגנה מתחילות ונגמרות בסמי הופייה, ברגע שאגר יחזור אני בטוח שההגנה
    יראה אחרת לגמרי .

נערך לאחרונה ב: ‏27/10/07
  5. Stretford Ender Member

http://newsimg.bbc.co.uk/media/images/44188000/Xxx/_44188017_por_whm_0506.Xxx
    תאריך: 27.10.07
    שעה: 18:15
    שופט: מייק דין.
    איצטדיון: פראטון פארק, פורטסמות'.

במשחק המאוחר של יום שבת יארחו הארי רדנאפ ופורטסמות' את אחת האקסיות של המנג'ר, שם בילה גם כשחקן וגם כמנג'ר – ווסט האם יונייטד. רדנאפ לא מתכוון לתת הנחות לווסט האם והקבוצה שלו שנמצאת בכושר פנטסטי רוצה לנצח כאן ולעלות, לפחות זמנית, לטופ פור על חשבון ליברפול.

למרות העלייה האפשרית לטופ פור, רדנאפ נשאר צנוע ולא מכוון גבוה מדי. "אנחנו במקום החמישים ולאחר התחלה קשה אנחנו עם 18 נקודות מתשעה משחקים, הישג נהדר, אבל אני עדיין אהיה מאושר אם נסיים בחצי העליון של הטבלה" אמר המנג'ר. רדנאפ משוכנע שהטופ פור של שנה שעברה ישארו גם העונה במעמדם, אבל המקום החמישי פתוח לכולם ומזכיר אפילו את טוטנהאם לאחר פתיחת העונה הזוועתית של הספרס כמועמדים להגיע לשם. מי שהיה קצת יותר אופטימי מרדנאפ, הוא שחקן הרכש שהגיע מאודינזה סאלי מונטארי שלאחר פתיחת העונה משוכנע שקבוצתו יכולה לתת פייט על המקום שמוביל לצ'מפיונס ליג. "אנחנו יכולים לעשות את זה, אנחנו יכולים לסיים במקום הרביעי. רביעי, חמישי, אנחנו יכולים לעשות את זה". אמר הקשר הגנאי. "כרגע אנחנו מנצחים משחקים ולפי איך שאני רואה זאת, עם אימונים קשים ומחוייבות אנחנו נוכל לעשות את זה". ואכן, פומפי בהחלט מנצחת משחקים. המועדון מהעיר הדרומית נמצא ברצף של ארבעה ניצחונות בארבעת המשחקים האחרונים בפרמייר ליג (שלושה מהניצחונות בחוץ) ואפילו חמישה ניצחונות, אם תוסיפו את הניצחון על ברנלי בגביע הליגה. פומפי נראים נפלא משני צידי המגרש. ההתקפה של הפומפות כבר עם 19 שערים בעשרה משחקים, שניים רק לארסנל בנתון הזה. גם ההגנה כאמור מתפקדת נהדר. בחמשת המשחקים האחרונים בפרמיירליג, הקבוצה שמרה על רשמת נקייה ארבע פעמים (ליברפול, וויגאן, פולהאם ובלאקבורן) כשהמשחק היחיד שפיספסו היה ה7-4 מול רדינג. חוץ מרדנאפ, גם דייויד ג'יימס וגלן ג'ונסון ישחקו מול אחת האקסיות שלהם. פורטסמות' מגיעה עם התקפה פצועה למשחק, כאשר דיוויד ניוג'נט מצטרף אל קאנו בחדר הטיפולים ומשאיר את בנג'אני ואת אוטאקה בודדים בהתקפה. בקישור הבעיה היא דווקא הרחקות, כאשר שון דייויס שצבר חמישה כרטיסים צהובים ירצה עונש של משחק אחד בחוץ וריצ'ארד יוז שקיבל אדום ישיר במשחק מילואים יתחיל לרצות את העונש של שלושת המשחקים שקיבל.
    http://www.urmyhero.co.uk/vault/43633/images/harryredknapp.Xxx
    רדנאפ במדי הפטישים. שבע שנים כשחקן ושבע שנים כמנג'ר הוא בילה במועדון הזה.

ווסט האם מגיעים למשחק בתקווה לעצור רצף של שלושה הפסדים לפומפות בשלושת המשחקים האחרונים בין שתי הקבוצות. הפטישים ירצו להמשיך במגמה החיובית לאחר שבשבוע שעבר ניצחו את סנדרלנד כדי לעצור ריצה של שלושה הפסדים רצופים בפרמיירליג לפני אותו משחק. לא צפויים שינויים משמעותיים בהרכב המועדון הלונדוני. שחקן המפתח בהרכב יהיה ללא ספק קרייג בלאמי שהוכיח נגד סנדרלנד שהוא בכושר עם הופעה טובה שהסתיימה בשער בדקה ה-90. נייג'ל קוואשי הקשר הסקוטי חזר להתאמן ואפילו שיחק עם הריזרבס במהלך השבוע בפעם הראשונה מאז מרץ אך צפוי להחמיץ את המשחק. אל קוואשי מצטרף גם סקוט פארקר שחזרתו מהפציעה בברך סבלה עיקוב. בנוסף לצמד הקשרים, גם צמד החלוצים דינו אשטון ובובי זאמורה עדיין בחוץ. ולסיכום הפציעות במזרח לונדון, שני הפצועים ארוכי הטווח, פאוברט ודאייר, גם כמובן לא יגיעו למשחק. לפחות יש גם חדשות טובות לאוהדי ההאמרס – אנטון פרדיננד ונולברטו סולאנו כשירים למשחק ב100% ויכולים לפתוח כבר בהרכב. אם הפרואני יצליח לשחזר יכולת כיבוש לא רעה בכלל שהציג במדי המועדונים הקודמים שלו, הוא יהיה השחקן הראשון מחוץ לאי הבריטי שכובש עבור ווסט האם העונה. המועדון היחיד שכל כובשי השערים שלו הם בריטים (אפילו השחקנים שכבשו שערים עצמיים לטובת ווסט האם – לוק יאנג וקרייג גורדון הם בריטים).

6. Wave Member

אני מאוד מחבב את פורטסמות', קבוצה מצויינת לדעתי עם מנג'ר שיודע להוציא את המירב מהם,
    גם את העונה שעברה הם פתחו בצורה דורסנית אבל סיימו חלש, אני חושב שהשנה יש להם יותר עומק בסגל כדי לסיים במקום שמוביל מאירופה, בוא לא נשכח שפומפי כבר שיחקה נגד כל הטופ 4 בסיבוב הזה.

7. ניוקאסל בנשמה Member

שוב האיש והאוזנייה מעלה קישור חלש.
    בארטון יהיה בתפקיד המוציא לפועל ומסביבו ישחקו באט ג'רמי ואמרה ההגנתיים.

יש סיקור למשחק כמו שנעשה עם שאר הקבוצות??

8. Rudess Member

איזה גול של נאני, ומן הצד השני נגיחה נהדרת של אליאדייר, 1:1 , פתיחה נהדרת באולד טראפורד.

9. Bridge Member

משחק מצויין של צ'לסי, לאמפרד מעל כולם עם שני אסיסטים מדהימים ודרוגבה ואסיין עושים מהם שער.
    צ'ך עם שני הצלות גדולות אחד מטעות בהגנה והשנייה מבעיטה חופשית וחוץ מזה הסיטי לא במשחק.
    פריירה עם משחק מצויין בצד שמאל, ובלטי ממשיך להראות איזה מגן ימני איכותי הוא עם משחק טוב גם בהגנה וגם בהתקפה, השחקן הטוב ביותר של צ'לסי העונה.
    אלכס וקארבליו עם משחק טוב מאוד במרכז ההגנה, ובכלל הרבעייה הפורטוגזית מצויינת.

10. Igi Member

איזה שער של נאני... תענוג.

11. Wave Member

איזה דומיננטיות של הארגריבס במרכז השדה, איזה שחקן גדול
    חוץ מזה החלק ההתקפי לא כל כך מדוייק, בעיקר טבז ורוני (למעט הסיומת הנהדרת)
    אני חושב שנאני מרים הכדורים הכי טוב ביונייטד מאז בקהאם, וזה עוד לפני שהתחלנו לדבר על הגול שלו

12. אבו Member

משחק מאוד מאכזב של הסיטי, אבל גם קרדיט לצ'לסי על משחק מצויין. השער השני הייתה ללא ספק אשמתו של ריצ'ארדס, שהיה חייב לגלוש לכדור ולהציל אותו.

13. George Best Member

מחצית מצוינת באולד טראפורד,
    המשחק התחיל עם שער שבהחלט עתיד להתחרות על שער העונה מצידו של נאני - עובר שני מגנים ויורה טיל מרהיב לחיבורים הרחוקים, למרות שזו כבר הפעם השנייה בשער של נאני(רובינסון והספאדס באולד טראפורד) שלשוער האורח חלק בשער בשל מיקום רע, אבל באמת שער נדיר ביופיו.
    אחרי דקה וחצי טבז היה צריך לעשות 0-2, ומה קורה אחרי דקה?סאנלי טונצ'אי(נהדר היום, אחלה שחקן, אמרתי זאת לא פעם אחרי שסאות'גייט הביא אותו בהעברה חופשית, הגבהות נפלאות יש לטורקי) עושה צחוק מאושיי ואליאדייר נוגח מצוין לפינה, שום סיכוי לג'ירפה, איפה ריו ווידה?
    ההזדמנות הטובה הבאה הייתה גם של בורו, דאונינג מפספס במעט את הנגיחה השנייה הטובה של האורחים, אבל מאז 20 דקות קטלניות של יונייטד שהיו ראויים ליותר משער אחד, שגם הוא הגיע אחרי טעות קשה של דאונינג.
    נאני נפלא, אנדרסון מעורב מאוד, מי שדי מאכזב הוא טבז במשחק מבולגן ולא מדויק.
    אצל האורחים אליאדייר וטונצ'אי בולטים מעל כולם, מרכז הקישור של הבורו רע, רע מאוד.

14. Igi Member

Definitely. אמנם לקישור המצחיק של בורו יש חלק בכך, אבל איזה שחקן קלאסה. מהיר, טכני(יחסית), מפעיל לחץ נהדר, חוטף נהדר, מעביר את ההתקפות מצד לצד, תומך יופי בהתקפה... אהבתי מאד את הסגנון שלו ועד עכשיו הוא ונאני המצטיינים. נקווה לעוד מחצית טובה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

15. Dimitar Berbatov Member

כבר נגד דינמו קייב מרכז ההגנה היה לא טוב. קיוויתי שזה בעיקר בגלל זלזול ומחצית שנייה שכולה ג'ארבג' טיים. משהו לא טוב עובר על ההגנה, ואלה לא רק ריו ווידיץ'. אושה כמובן ממשיך עם החורים, מה שטונצ'אי עשה לו היה מביש. אני מתחיל לכבוש על שבת ועל מה שחלב יעשה לאושה וכבר יש לי כאב ראש.
    בכל מקרה, אנחנו מוליכים משחקים טוב, אני מרוצה. אואן האגריבס פנטסטי, קשר אחורי מעולה. לדעתי אם לא הפציעות החוזרות ונשנות הוא הקשר האחורי הטוב בעולם ואני לא מגזים. כל-כך דומיננטי, תענוג. רוני ממשיך לכבוש, למרות שהחלק הקדמי כמו שכבר אמרו פה לא מדויק, ובעיקר טבז שעדיין לא ביכולת ובכושר שפרגי רוצה לראות אותו. אבל רק לחשוב מה יקרה שהכל יתחבר בחלק הקדמי.
    וכמעט שכחתי, נאני amazing