אוי הלב אוי הלב... איזה קצב מדהים. בינתיים שאפו לאנדרסון על המאבק האדיר במרכז המגרש. לא מוותר לג'רארד ולא נותן לו שום כבוד. כמו שצריך. גם בהתקפה הוא תורם עם מסירות טובות לאברה וגיגס. הארגריבס קצת מאכזב אותי, הוא עושה עבודה טובה ורואים שכשהוא משתתף בהתקפה פתאום נראה שיש הרבה יותר אופציות.. צריך לעשות את זה יותר. אהבתי שפרדיננד ניער את ואן דר סאר בצעקות וסיים בכיף עידוד כזה.. היה חשוב. ריסה הכלב הזה רק מחפש את הרגליים של בראון בכל איבוד כדור שלו. גועל נפש רק לשמור...
מחצית שקולה עם יתרון קטן למארחת, אבל זה כמובן צפוי שמשחק ביתי המארחת תקבע את הקצב. מי ישמע איזה מצבים היו לליברפול - כל השניים הגיעו מטעויות קשות של ואן דר סאר וההגנה שלנו, זה לא שליברפול יצרה איזה מהלך ענק ובסיומו החמיצה. בהחלט יתרון לא מוצדק, תיקו היה משקף כמובן, אבל אני כמו קירק - האחרון שאתנגד לראות את הסקואזרס סובלים. אגב, למי שכתב שיונייטד במחצית טובה - ממש לא.
ליברפול פשוט יכולים להרגיש פראיירים, הם היו צריכים להוביל במחצית הזאת. יונייטד עשו את שלהם למרות שהם לא במשחק מבריק במחצית הראשונה, וההגנה והשוער נראים קצת SHAKY בכדורי הגובה. אם ליברפול רוצה לחזור למשחק היא צריכה להכניס את קראוץ' במקום קאוט במחצית השנייה.
החזקת סרק של הכדור של ליברפול במהלך רוב המחצית השנייה. ליברפול הניעה והחזיקה יותר אבל לא באמת איימה על השער של מנצ'סטר, לא יודע אם אפשר להגיד שהגיע לה כאן תיקו כי היא פשוט לא עשתה מספיק כדי להשיג את השוויון. כל כך הרבה הרמות ליציע, הכנסות כדור לא מדוייקות, ליברפול שיחקה לידיים של מנצ'סטר.
לא מגיע ולא נעליים. הם החזיקו בכדור יותר. זה טבעי, זה משחק בית שלהם, כל הקהל מאחוריהם. אותו דבר בטוח יהיה גם באמירויות כשארסנל תשלוט.. אם ואן דר סאר לא היה תופס אויר כמה פעמים היום בכלל לא היה אפשר לציין אפילו הזדמנות אחת שאמרנו "וואו", אולי חוץ מהכדור של באבל.
נכון שליברפול שיחקה לאורך רוב המחצית השנייה בצורה שבלונית, אך השליטה שלה היה כל כך אבלוסטית שהשיוויון בהחלט הגיעה לה. לא ברור לי למה חיכה בניטז עד הדקה ה-75, פעם אחר פעם הוא פשוט מאחר עם החילופים שלו, שלא נדבר על החילוף של ארוליו במקום ריסה שהיה לא פחות הזוי. המבחן ההכי חשוב שלה העונה ליברפול פשוט כושלת, וגם קודם לכן לא האמנתי שהיא מסוגלת לזכות באליפות תחת שרביטו של בניטז, כעת אני עוד יותר בטוח בדעתי.
כרגיל, אנחנו יותר טובים ובסוף מפסידים, פשוט לא יאומן, כל פעם מחדש. לדעתי בניטז איחר בהרבה מאוד בחילוף של קראוץ', זה היה צריך לבוא בתחילת המחצית השניה, חיכה עם זה יותר מדי ואת זה אני זוקף לרעתו של בניטז. ג'רארד היה פשוט מצוין היום, המלחמה שלו על הכדורים זה תאווה לעיניים. הופיה היה די טוב ומתחיל להזכיר קצת את עצמו. פעם פראייר תמיד פראייר. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/let_it_all_out.Xxx
היה מגיע לליברפול נקודה במשחק הזה, על כל ההקרבה,הלחץ והשליטה במשחק. ליברפול חסרה את המחץ והטכניקה בחלק הקדמי, ועכשיו רואים שהשמיניה על בשיקטאש והרביעיות מול מארסיי ופורטו היו אירועים חד פעמיים. יונייטד שיפרה את התיאום בהגנה במחצית השנייה והסתדרה עם רוב ההגבהות וכדורי הרוחב, וגם גנבה את הגול שהיא רצתה במחצית הראשונה, גם ככה צריך לדעת לנצח משחקים כאלה. לדעתי ההפסד יוציא את ליברפול מהמירוץ, ובניטז צריך לקוות שהלהבים של ג'ילט לא חדים מדי ;-)
משחק אינטנסיבי ומרתק באנפילד, אבל מה שהכריע במשחק הזה היה ההגנות. פרדיננד את וידיץ' הגדולים פשוט נעלו את הרחבה של היונייטד, ובעזרת בראון ואברה גרמו להתקפה של ליברפול להראות פתטית וחסרת אונים. שליטה זה נחמד אבל לא מספיק מן הסתם כשאתה מתרגם את זה לכלום ושום דבר. ההתקפה של ליברפול אולי גדולה מול בשיקטאש ומארסיי אבל כשהם נפגשים עם הגנה כ"כ טובה כמו זו של מנצ'סטר יונייטד הם פשוט חסרי אונים, ונותרים ללא תשובות. מבחינה אישית, מסצ'ראנו במחצית השנייה עם כ"כ מסירות גרועות, לא ברור למה הוא ניסה לנהל את המשחק כשלידו ג'רארד, אחרי חילוצי הכדור המצויינים שלו הוא היה חייב להעביר את הכדור לג'רארד. קאוט חסר תועלת, טורס עם כמה כדורים שהיה חייב לפחות לבעוט למסגרת. בניון השתפר כשעבר למרכז אבל גם הוא כמו כולם התקשה מול ההגנה המדימה של פרגוסון, וכמובן כמו שרשמתי אשמה גדולה בגול של טבז כשהיה חייב לטוס קדימה כמו השחקן שלידו ברגע שראה שלא מדובר בהרמה לרחבה. אצל יונייטד למעט ההגנה אין יותר מידי את מי לשבח, עשו את המקסימום ממינימום מצבים, יצאו גדולים, שאפו.
שכחתי משהו, בניטז עם ניהול משחק גרוע. מה זה החילוף ההזוי הזה ריסה-אאורליו? היה צריך להוציא את מסצ'ראנו ולהכניס את לוקאס. על החילוף המאוחר של קראוץ' כבר כתבתי. בניטז מאכזב מאוד. נ.ב-מההתחלה ידעתי שצריך לפתוח עם קראוץ' ולא עם קויט.
יונייטד גנבו פה ניצחון במלוא מובן המילה, אבל אם לומר את האמת אני ממש לא חושב שליברפול הייתה שווה יותר מנקודה. חוץ מטעויות של ואן דר סר ליברפול לא יצרה שום מהלך התקפי נכון, הכל היה איטי ותקוע, קאוט הראה שוב כמה עלובה הליגה ההולנדית ששחקן כל כך לא מוכשר וכל כך עלוב מצליח להבקיע בה יותר מגול שלא לדבר על 70. כל כדור שהגיע אליו הוא איבד וסיבך. שחקן איכותי ויצירתי על העמדה של קאוט היה גומר את מנצ'סטר, כי מה שראיתי היום ולאורך כל התקופה האחרונה זה פשוט שחקן עלוב ופתאטי בלי טיפת יצירתיות, בלי טיפת כשרון שרק פוגע בקבוצה. השליטה של ליברפול לאורך המשחק לא שווה כלום אם היא לא מתורגמת למצבים, וחוץ מ2 אירועים מקריים וכמה בעיטות מ200 מטר ליברפול לא עשתה כלום . אבל אל תדאגו! לבניטז יש את הפתרון! קוראים לו קאחה קאלאדזה, והוא יפתור ללא ספק את כל הבעיות שלנו. שיחזור לקאסה שלו בספרד.
בניטז וכל מילה אחרת פשוט מיותרת. אז יופי הוא הצליח לנצח בצרפת והעלה את ליברפול לשלב הבא באלופות, אבל שוב זה הוכח במאני טיים האמיתי ( בליגה, בשלבים הגבוהים של המפעלים השונים מאז הזכיה באלופות) הוא פשוט קורס מול הטקטיקת של מאמן הנגד. אז יופי אני בטוח שהשליטה האופטית היתה למאור עיניו היום, אבל בלי מחץ אתה יוצא בלי נ"ק. עד מתי ?