מחזור 2 בליגת העל: 1-3 לבכר וחיפה על ב"ש; מכבי עם 1 מ-6

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Nigel de Jong, ‏12/9/20.

1. hbs7 Member

בן ביטון שחקן גמור כבר שנתיים.
    בעבר אכן היה מגן טוב, היום יש איזה 5 מגנים שאני לוקח לפניו בקלות.

הבעיה של מכבי זו הגנה חדירה, וחוסר בשחקן שיתן פס.
    הרבה הולך ליפול על הכתפיים של דן ביטון, הוא בערך המוסר החכם היחיד בסגל.
    יונתן כהן ואלמוג התחילו רע את העונה, וטבח עם הרבה חלודה וספק אם יהיה שחקן משמעותי בעתיד. אחלה חילוף מהספסל, אבל סביר להניח שלא יחזור למה שהיה פעם, שגם אז היא היה עם מגבלות די ברורות. ההבדל הוא שפעם הוא רץ אל מול שחקנים כמו וואקמה, מליקסון ובוזגלו, היום היריבים שלו בהשוואה נחותים בלא מעט מבלי להמעיט ביכולתם.
    כהן מעולם לא הרשים אותי יותר מדי, הוא נותן מספרים אבל זה לא שחקן מרכזי שיסחוב אותך.

בלקמן שחקן מביך.
    בלם וחלוץ צריכים להביא בדחיפות, אני הייתי מביא גם עוד יוצר.

2. South Boy Member

בן ביטון מעולם לא היה ולעולם לא יהיה המגן הישראלי הכי טוב בליגה, גם בשנות השיא שלו דסה היה מגן יותר שלם ויותר איכותי. מגן עם מספר חד ספרתי של בישולים בשבע שנים בבאר שבע לא יכול להיות המגן הכי טוב בארץ, בקבוצה האגדית שהוא שיחק בה גם דנדי אוקוגו היה נראה מגן הכי טוב בארץ. היום הוא נראה כמו כלום ושום דבר, אפילו לא בינוני בליגה מביכה.
    דוידזאדה זה מקרה אפילו יותר חמור, ליטרלי חוץ מעונת האליפות הראשונה הוא היה שחקן חלש ומשום מה אנשים שוכחים איזה חלש הוא היה בשנים שלפני, היו רגעים שהוא גרם לי להתגעגע לשמעון הרוש.
    בכל מקרה שניהם הם הפנים של הירידה שמכבי נמצאת בה מבחינת רמת הסגל, אם דוידזאדה היה מחמם כיסאות ובן ביטון היה אמור להיות כזה עצם העובדה ששניהם משחקים לא מעט מעידה יותר מהכול כמה מכבי יורדת ברמה ככל שהזמן עובר.

Raulito, hbs7 ו-לירן אוהבים את זה.
  3. yedidel Member

בן ביטון 2015-2017 בהחלט היה טוב יותר מדסה. עם כל הכבוד לבישולים מגן זה קודם כל הגנה

4. South Boy Member

אפשר לחשוב שדסה היה גרוע הגנתית, הוא פשוט היה מדהים התקפית וטוב הגנתית ובן ביטון הרגיל אותך שמגן לא יכול לעשות גם וגם.
    מצחיק שדווקא בשנים שציינת הוא היה המגן הכי טוב בארץ, כשלידו מרכז ההגנה הטוב בישראל בשנים האחרונות ומלפניו קישור עם 80 אחוז החזקת כדור בכל משחק ומלפניו בוזגלו בכושר הכי טוב בארץ, כשהוא היה העוגן של ההגנה הזאת וכשהקבוצה רק התחילה לרדת מנכסיה ראינו כמה הוא טוב. זה בעיניי המבחן הכי טוב לגדולה של שחקן ובמבחן הזה הוא חשף את פרצופו כמגן בינוני ביום טוב ובימים פחות טובים גורם לאילוז להיראות כמו קאפו לידו.

5. Raulito Madridista

* גם אייל גולסה מוסר מצוין, ראו ערך הבישול אתמול, אני חושב שעם הנוכחות של דור פרץ הוא צריך לשחק בלטה אחת קדימה לעתים.
    * בגדול אתה אומר לעצמך איך עזיבה של שחקן אחד כמו אמאדור מפרקת את כל ההגנה ואז אתה נזכר שאלה גם שני מגנים אחרים (קנדיל נתן גול גדול שבן ביטון לא כבש מעולם לדעתי) וגם יכולת חלשה של דן גלזר אבל אפילו זה לא יכול להסביר את מה שקורה.
    * לא בטוח שהמאמן של מכבי ישיג את מה שהוא רוצה עם הרבה דיבורים בתקשורת ועצבים, כל מה שהוא אומר זה נכון והשער השני בלתי נסלח אבל הוא צריך לנקוט במעשים. איביץ' לא היה אומר מילה ופתאום יונתן כהן ביציע..
    * אף אחד לא דיבר כאן על בני יהודה וחבל, נראים מעולה מפתיחת העונה, בשקט ובצניעות ושוב עם סגל לא מי יודע מה. אני חושב שאם שחקן אחר היה כובש את השער שהבקיע דור ז'אן כבר היו מכתירים אותו ל.. אני גם מתחבר מאוד למה שאמר דן מורי.

לגבי המשחק של הפועל ת"א - סכנה גדולה, אשדוד קבוצה טובה יותר בכל עמדה בהתקפה, יש להם את המוכשרים האלה, אתם יודעים. יחזקאל, דין דוד, שלומי אזולאי, כולם שחקני הרכב אצלנו ובפער גדול. פעם עוד היה סימן שאלה מה נראה בהרכב, אם זה אולהה או דמארי סתם בשביל הכיף, ברשצקי או בוזגלו, מי מהצעירים. היום אלה 11 די חלשים, רק שייגמל ממערך שלושת הבלמים. כבר הרבה-הרבה שנים לא פתחנו עם שני הפסדים ויהיה לחץ פשוט עצום על הקבוצה אם זה יקרה.

נערך לאחרונה ב: ‏13/9/20
  6. zivmay Member

מקווה שיהיה לנו מה למכור היום עם צדק, קלטינס ושבירו בהרכב. שלושה שחקנים כלכך חלשים, בעמדות מפתח.

7. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

דסה היה טוב ממנו, תמיד, גם עם נעלי עקב במקום נעלי כדורגל.

8. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

פרט קריטי וחשוב. ללא ספק.
    לא קיבוצניק בשום צורה, אגב. זה יותר אצלכם בעבר. אין אדם יותר תל אביבי ממנו.

9. Telkiyski Member

ראיתי את דסה נגד סלובקיה.
    בתוספת זמן של חצי ראשון שחקן סלובקי השחיל לו בין הרגליים בדרך לרחבה וישראל יכלה לרדת למחצית בכיף בפיגור 2-0.
    התקפית דסה מאוד דומיננטי, הגנתית הוא בעיה גדולה.

10. Melikson24 Member

אנחנו מדברים על דסה בעונה של שוטא-ג'ורדי-וידיגאל, בעיקר.
    אז ביטון היה בשיא שלו כולל הופעות מדהימות באירופה כשדסה היה בעיקר עוצמתי בהתקפה (במיוחד עם וידאר) אבל ההגנה שלו הייתה ברמה נמוכה.

11. Clock End Stand משתמשים של כבוד היכל התהילה

כמעט כל אנשי הצוות של חדרה חיוביים, עוד לא חזרו בדיקות חיוביות של שחקנים אבל קשה לי להאמין שיהיה משחק מחר.

12. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

דסה היה בסדר גמור, על אף חרפת זניט שקצת זיעזעה אותו. כל הקבוצה הייתה לא טובה, ובהגנה הבעיה הגדולה שדרכה הגיעו מירב הספיגות הייתה בצד השני של ההגנה, עם עומרי בן הרוש.

13. EO11 בפה אליל היכל התהילה

למה שלא יהיה אם אין שחקנים חיוביים (וגם אם יש אחד או שניים)?

14. Clock End Stand משתמשים של כבוד היכל התהילה

יש פאניקה גדולה, ישנם שחקנים שפיתחו תסמינים ולא הגיעו תוצאות, האימון המסכם בוטל גם כן. כל עוד לא יגיעו התוצאות חדרה בבעיה ובלי קשר היא תנצל את תקדים סכנין בשביל לנסות לדחות לטעמי. אני מקווה שבשעות הקרובות יגיעו תשובות שליליות לכלל השחקנים ושמצדי שחקני נוער יחממו את השוער וחבר מנהלה יעמוד על הקווים.

15. yedidel Member

ביטון בשיאו נתן הצגות נגד שחקני קו אדירים כמו רדמונד מסהותהמפטון. בסן סירו בכלל נתן הצגה.
    בחיים לא ראיתי את דסה נותן הופעות מול קבוצות ברמות האלה.

בכלל, היה שחקן שתמיד היה אפשר לסמוך עליו במשחקים הגדולים, גם בליגה. היה משתק את טבח2 בכל משחק עונה